PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 3 d’abril de 2010

Retaule de la Passió 02 04 2010

Després de la Mort del Senyor, novament i per novè any, un grup de fidels de la Parròquia de Sant Genís van representar el Retaula de la Passió que escriví Mn Xavier Farrés durant la seva estada a la parròquia mentre era seminarista.
L'obra recull en els seus diferents quadres els moments més importants dels darrers dies de Jesús, combinant la representació escènica amb la lectura dels passatges.
És una obra impactant tant per la seva posada en escena, amb mitjans mínims però amb molts recursos escènics, com per la manera pausada però plena de contingut per explicar de manera seqüenciada l'elecció dels seus deixebles entre els seus seguidors, l'entrada a la ciutat de manera triomfal, o escenses més popularment conegudes com les tres negacions de Pere avans de cantar el gall, la traïció de Judes (representat amb una bossa de monedes al cinturó durant tota l'obra simbolitzant el preu de la traició), detalls com Pere i l'espasa, o les escenes finals de la crucificció.

Un treball tot ell molt interessant que recollim en les diferents imatges de cada quadre escènic. Convidem a tots els fifels a gaudir l'any que ve del Retaule de la Passió i des del blog de la parròquia volem convidar especialment a tots els qui no hi heu assistit mai a venir l'any que ve i gaudir d'un espectacle familiar que ens acosta a tots plegats a comprendre molt millor la Setmana Santa i el seu significat litúrgic.

Divendres Sant de la Mort del Senyor 02 04 2010Divendres a 2/4 de 7 de la tarda es va celebrar la Mort del Senyor i en acabar es va fer una pregària recordant els Set Dolors de la Mare de Déu.
El Cor del Crux Fidelis i el Cos de Portants van participar a l'acte

divendres, 2 d’abril de 2010

Viacrucis pels carrers 2010Amb els portants del Sant Crist i el cor del Crux Fidelis.

Dijous Sant 2010

dijous, 1 d’abril de 2010

Festa de Sant Josep Oriol 23-3-2010

Imatge de Sant Josep Oriol de la Capella de Can Bruguera de Vilassar de Dalt.
El passat dimarts 23, vam celebrar la festa del sant amb una Missa a la Capella de Can Bruguera.

Tot seguit posem una breu biografia del sant:

Nasqué a Barcelona el 1650, al barri de Sant Pere de les Puelles. Fill vuitè del matrimoni de Joan Oriol, velluter, i de Gertrudis Bogunyà, filla de Vilassar de Dalt. El 1651 morí el pare. Gertrudis restà vídua, amb Josep, l’únic fill sobrevivent. El 1654 es tornà a casar amb Domènec Pujolar, sabater del carrer del Xuclet, barri de la Ribera. Josep Oriol es trobà en un ambient familiar d’exemplar pràctica cristiana i hi entrà pels camins de l’oració. A 12-13 anys era escolà de Santa Maria del Mar i als catorze emprengué l’estudi, a l’Estudi General, de Gramàtica, la Filosofia i la Teologia. Acaba el 1674 amb grau de doctor en teologia. El 1676 fou ordenat. Exercí el ministeri a l’Oratori de Sant Felip Neri i alhora era preceptor de dos fills del noble Tomàs de Gasneri. Inicià una vida de singular dedicació a l’oració i a la pobresa i la gent començà a anomenar-lo el “Doctor Pa i Aigua”. El 1686, morí la seva mare i marxà a Roma, des d’on obtingué un benefici a Santa Maria del Pi de Barcelona. Es dedicà prefentment als malalts i visqué rellogat en una habitació sota terrat del carreró de la Flor, cantonada amb el de la Canuda. El poble admirava les seves guaricions, que semblaven o eren miraculoses. El 1698 tornà a Roma per a anar després a missions. Arribat a Marsella, caigué malalt. En retornar a Barcelona começà l’època carismàtica, amb guaricions innombrables de tota mena de malalts. És enterrat a Santa Maria del Pi el 1702. El 1802 és beatificat per Pius VII i el 1909 canonitzat per sant Pius X. La seva festa se celebra el 23 de març.
Mare de Déu de la MercéEn el moment de l'homilia


Mentre anem a combregar
Acció de gràcies per haver rebut Nostre Senyor mentre el mossèn purifica els vasos sagrats.
Venerem debotament la relíquia de Sant Josep Oriol
Preciós retaule que té la Capella amb el motiu de l'Adoració del Reis Mags al Nen Jesús. Podem veure en la part inferior de la foto el bastó que feia servir Sant Josep Oriol.
Detall del pati de Can Broguera.

Que Sant Josep Oriol intercedeixi per tots nosaltres, ens protegeixi des del Cel i ens enviï moltes vocacions sacerdotals.


diumenge, 28 de març de 2010