PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 7 d’abril de 2010

ENQUESTA 2

El qüestionari per la segona enquesta el trobareu a sota de la imatge de la nostra parròquia, a la dreta del blog.
És molt fàcil de contestar si vau estar atents al Via Crucis o a la Celebració de la Mort.

Ànims. Si no sabeu la resposta, podeu preguntar-ho a algun membre del Cos de Portants o del Cor que els acompanya.

RESULTATS DE L’ENQUESTA 1

Un dels apartats del blog de la Parròquia és l’elaboració d’una senzilla.
La seva temàtica gira entorn dels temes relacionats amb les etapes de l’any, amb coneixements generals o amb aspectes més genèric de l’Esglèsia i la nostra parròquia.

La primera enquesta (ENQUESTA 1) que hem formulat va ser la següent:

“En quin moment de l’any litúrgic estem entrant?”
Els restats han estat els següents:
- Nadal..............01 vots... 04%
- Quaresma........05 vots... 22%
- Setmana Santa..16 vots... 72%
- Advent............00 vots... 00%

Lògicament, ha guanyat la resposta correcta, tot i que possiblement segons el moment de votar algú hagi pogut obtar per la segona opció. El que va triar Nadal va una mica despistat...

Ara doncs, si us ve de gust, participeu a la ENQUESTA 2.

dimarts, 6 d’abril de 2010

Full parroquial nº 32 4-4-2010-A


Crist ha ressuscitat
Després dels dies de Quaresma en els que ens hem preparat per celebrar aquest dia, escoltem les paraules que diuen els àngels a les dones: Perquè busqueu entre els morts aquell que viu? No hi és, aquí: ha ressuscitat. Ens omple el cor de goig escoltar aquestes paraules que són també aliment per la nostra fe. El Senyor mateix és qui ens torna a confirmar la seva resurrecció dels morts i ens anima a creure-hi amb renovada força. Aquest esdeveniment és el més important de la nostra fe.
El catecisme en el nº 640 ens diu: En el marc de l’esdeveniment de la Pasqua, el primer element que hi trobem és el sepulcre buit... Els seu descobriment pels deixebles fou el primer pas cap al reconeixement del fet de la Resurrecció... Van comprovar que l’estat del sepulcre buit mostrava l’absència del cos de Jesús i que no es devia a cap acció humana i que Jesús no havia tornat simplement a una vida terrenal, com havia estat el cas de Llàtzer. El que celebrem avui dóna ple sentit a la nostra fe, però, encara molt més, dóna ple sentit a la nostra vida. Si Jesucrist no hagués ressuscitat, la mort seria realment un fi de la vida per passar a un estat etern de condemnació. Amb el Pecat Original va haver-hi un tràgic trencament entre Déu i els homes que calia ser reparat. Avui celebrem que el Senyor morint en la Creu, tot carregant amb els pecats de tota la humanitat, ens ha obert les portes del cel. Jesucrist és el primer i molts que l’han seguit gaudeixen ja de la Glòria del Cel.
Per altra banda, també ens afecta a nosaltres, els que encara estem en aquest món. La fe en aquest extraordinari esdeveniment, la Resurrecció del Senyor, ens canvia la vida. Com diu Sant Pau: Quan Ell morí, morí al pecat una vegada per sempre, però, ara que viu, viu per a Déu. Igualment vosaltres, penseu que sou morts pel que fa al pecat, però viviu per a Déu en Jesucrist. La vida del cristià és una vida totalment de cara a Déu en Jesucrist. Això vol dir un desig constant de buscar Déu en tot moment. Ell és l’únic i més preuat tresor. Podem començar la Pasqua amb un ferm propòsit de viure més de cara Déu. Donant més importància a la pregària de cada dia, llegir l’Evangeli, estudiar el catecisme per formar-me, rebutjar rotundament tot allò que m ’aparta de Déu: el pecat. Cuidar la relació amb els altres, primer els de la família i després, amb tots els que em relaciono, sempre volent donar testimoni cristià que consisteix en perdonar, no parlar malament de ningú i posar-me al servei dels altres. No consentir ni dir mai mentides, ser un apassionat de la veritat i de la justícia. Voler ser l’últim, no mirar tant que em valorin ni quedar bé. Només cal quedar bé amb nostre Senyor i, si no busquem els honors de món, Ell serà qui ens honori i ens doni el premi esperat de la felicitat aquí a la terra i la Vida Eterna al Cel. Tot això i molt més agafats de la mà de la Mare de Déu que ens porta sempre pel camí més dolç i sant.
Mn. Jordi, rector BONA PASQUA!!!

Full parroquial nº 32 4-4-2010-BEl diumenge de Resurrecció,

o de Pasqua és la festa més important per a tots els catòlics, ja que amb la Resurrecció de Jesús és quan adquireix sentit la nostra religió. Crist triomfà sobre la mort y amb això ens obrí les portes del Cel. En la Missa dominical recordem d’ una manera especial aquesta gran alegria. S'encén el Ciri Pasqual, que representa la llum de Crist ressuscitat i que estarà encès fins el dia de l’Ascensió, quan Jesús puja al Cel. La Resurrecció de Jesús és un fet històric, entre altres proves tenim el sepulcre buit i les nombroses aparicions de Jesucrist al seus apòstols. Quan celebrem la Resurrecció de Crist, estem celebrant també la nostra pròpia alliberació. Celebrem la derrota del pecat i de la mort. En la resurrecció trobem la clau de l’esperança cristiana: si Jesús està viu i està amb nosaltres, ¿Què podem témer?, ¿què ens pot preocupar?. Qualsevol sofriment adquireix sentit amb la Resurrecció, doncs podem estar segurs de què, després d’una curta vida a la terra, si hem estat fidels, arribarem a una vida nova i eterna en la que gaudirem de Déu per sempre.


Temps pasqual

Iniciem ara el temps de Pasqua. La Solemnitat la celebrarem durant vuit dies per l'excel·lència del que celebrem. Per tant durant tota la primera setmana de Pasqua celebrem la mateixa solemnitat pasqual. Després viurem cinquanta dies, comptant des del diumenge de Pasqua, la festa més important de la nostra fe. S’acabarà aquest temps amb la Solemnitat de Pentecosta. Durant els 50 dies tindrem al presbiteri el Ciri Pasqual encès que és signe del Crist ressuscitat.La Santa Missa

El Tríduum Pasqual: la institució de l’Eucaristia el Dijous Sant, la mort del Senyor el Divendres Sant i la Resurrecció del Senyor en la vigília del diumenge, és el que celebrem en cada Missa. Sobretot és imprescindible la Missa del diumenge, però, també és molt important la Missa diària. En el temps Pasqual us animo a que feu els possibles per venir a la Missa de cada dia. Durant l’Octava, fins el segon diumenge de Pasqua, escoltarem les aparicions del Jesucrist ressuscitat al seus deixebles i els demés dies anirem escoltant diferents evangelis que ens confirmaran en la fe de que realment el Senyor ha ressuscitat.


Els Sants Pares i la Pasqua

Quin regal tan gran i meravellós ens ha fet Déu, germans meus! En la Pasqua, dia de la Salvació, el Senyor ressuscita i atorga la resurrecció al món sencer. S’aixeca des de les profunditats de la terra fins al cel i, en el seu cos ens fa pujar fins al cim.

Tots nosaltres, els cristians, som el cos i els membres de Crist, afirma l’apòstol(1Cor

12,27). Al ressuscitar Jesucrist, també els membres han ressuscitat amb Ell; i mentrestant Ell passava dels inferns a la terra, ens ha portat de la mort a la vida. Pasqua en hebreu, significa pas o partença. I què significa aquest misteri, si no el pas del mal al bé!

I quin pas! Del pecat a la justícia, del vici a la virtut, de la vellesa a la infantesa. Parlo aquí de la infància en el sentit de la senzillesa, no de l’edat. Ahir, la vellesa del pecat ens encaminava cap a la ruïna, avui la resurrecció de Jesucrist ens fa renéixer a la immortalitat de la joventut.

San Màxim de Turín.Pasqua

Pasqua és joia,

Pasqua és amor,

un regal del Senyor

que ens omple el cor.

Ha mort l’enveja,

neix el perdó.

Ha mort la tristesa,

neix la il·lusió.

Jesús és vida,

Jesús és bondat,

és l’esperança

de la humanitat.

Segles han passat,

però ningú com Ell,

ens haurà estimat

fins l’eternitat.

Santa Pasqua 2010!

Mª Jesús Guasch


Reunions de la setmana

Visitadors de malalts,dimarts dia 6,

a les 4 de la tarda.

Junta dels Sants Màrtirs, dimarts dia 6, a 2/4 de 10 del vespre.

Reunió de la junta del Casal, dimecres dia 7, a 2/4 de 10 del vespre.

Reunió de baptismes, divendres dia 9, a les 9 del vespre.


Caramelles

Diumenge dia 11, després de la Missa de 2/4 de 12 del migdia.


Càritas Parroquial

Oli, Llet desnatada i semi, Llenties, mongetes i cigrons, Conserves(tonyina, sardines, tomàquet, Gràcies per la vostra col·laboració!


Col·lecta manada pel Seminari

272 (177 Parròquia i 95 Hospital)Defuncions

María Hernández Sánchez el 26 de març als 75 anys. Descansi en pau!

Full parroquial nº 32 4-4-2010-C

D’aquests dies

DEL DIUMENGE DE RAMS. Diumenge, amb la benedicció i processó dels Rams, vam començar la Setmana Santa. Amb la benedicció dels Rams, commemorem l´entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, que fou rebut i aclamat amb joia, pels infants i per tota la gent, que per aquells dies omplia la ciutat Santa. Com ells, també nosaltres, creiem en Jesús i estem disposats a seguir-lo i a viure plegats aquests dies centrals de la Setmana , plens de missatges, d'actituds i de testimoni d'estimació i de servei als altres, que el portaran divendres a la mort en creu i a la resurrecció, tres dies després, perqué Jesús ha vençut la mort i continua viu enmig nostre.


EL SALPÀS. El Sr. Rector va celebrar aquesta setmana, dilluns, a les cases de muntanya i dimarts a les cases del pla de Vilassar, l'antiquíssima costum cristiana de beneir amb aigua i sal les cases durant el temps Pasqual. Aquesta bonica tradició s'ha convertit avui en tota una visita pastoral del Sr. Rector que, així, passa i coneix els diferents masos i té ocasió de saludar i tractar les diferents famílies, les més allunyades i escampades del terme parroquial. Una celebració pasqual senzilla, peró que no deixa de ser entranyable, humana i positiva.


DEL CURSET DE MONITORS. Durant els caps de setmana de març i abril, “el club d´esplai del casal” amb col.laboració de “ l´institut Pere Tarrés, de Formació en l´Esplai”, organitza un “curset de monitors” en el que una trentena de joves, set d´aquí Vilassar, participen per aconseguir la formació que es necessita per ser educador de la mainada. Tot el que fa referència a l´educació dels nois i noies, finalitat i objectius, psicologia, metodologia, maneres d´expresar-se, el joc i moltes coses més, són tractats i treballats aquests dies, concients que el lleure, l´esplai, el joc, són moments privilegiats per educar la nostra mainada amb responsabilitat, respecte i obertura.


DEL BLOG INFORMATIU DE LA PARROQUIA. Amb aquesta proposta informàtica, la Parròquia es posa al dia, s´apropa i es fa present a tot aquell qui consulti el blog. Una proposta interesant i actual, novedosa, d´informació general que cada dia te més consultors. Al blog, hi trobareu informació de darrera hora, la que es publica cada setmana en el “Full Parroquial”, acompanyades de fotografies dels diferents actes i celebracions, i a més, de mica en mica, aquesta informació s´ampliarà amb informacions complementaries de la nostra esglèsia, notes históriques, costums, celebracions tradicionals, etc. que són d´interès general. Com bé sabeu, l´adreça és :” parroquiadesantgenisdevilassar.blogspot.com.”

En ell hi trobareu totes les notícies de la Parròquia amb fotos i comentaris.

Xavier Vilà.

El Cos de Portants del Sant Crist i el Cor


El Cos de Portants del Sant Crist de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar i els cantants del Cor del Crux Fidelis us conviden l’any que ve a participar novament de les processons i activitats de la Setmana Santa.

Des de l’any 2001, el Mestre del Cos de Portants del Sant Crist és en Diego Marín.
Des d’aquest espai volem animar-vos a participar en les activitats parroquials, i si esteu interessats en formar part del Cos de Portants o del Cor només cal que us dirigiu al mossèn o al mateix Diego Marín.
El Via Crucis no s’ha deixat de fer des de l’any 1939 tots els diumenges de Quaresma. És una experiència personal indescriptible.
Animeu-vos!

dilluns, 5 d’abril de 2010

Bona Pasqua 04 04 2010

Missa del Diumenge de PasquaMissa del Diumenge de PasquaEls mossens de la Parròquia us desitgen una Santa Pasqua!!!