PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 16 d’abril de 2010

Salpas

Vam començar el Salpàs a l'Hípica de Cal Senyor
Vam veure com els cavalls anaven a còrrer pels camps.


Després vam anar a Can Boquet i vam trobar a la Roser munyint les cabres
També tenen bensSeguidament vam anar al restaurant Sant Salavador.
Posem tot seguit unes fotos dels animals que tenen.

Podem veure la marca de la sal a l'esquerra de la foto
de l'entrada del restaurant de Sant Salvador


Ara podeu veure l'altar que van preparar a Can Pere Mataró
En Pere amb la màquina creada per ell mateix per estellar llenya.Ara estem a Can Jaume i la Ramona
També vam anar a Can SorsVeiem els hinvernacles de Can Sors.Les dues Annes amb la gosseta.


Can LleonartPodem veure la marca de la sal a la dreta.I finalment a Ca la Pepeta del Molí.L'Anna amb els dos cabrits recent nascuts.

Fins l'any que bé, si Déu vol.


dilluns, 12 d’abril de 2010

Full parroquial nº 33 11-4-2010-A

L’encontre amb el Senyor ressuscitat
Durant el Temps Pasqual anirem escoltant en la proclamació de la Paraula de Déu de la Missa, com el Senyor ressuscitat es presenta davant dels seus deixeble. Totes les aparicions que escoltarem són perquè creguem que Jesucrist és el Fill de Déu i que ha vençut a la mort, és a dir, que realment ha ressuscitat. En l’Evangeli d’aquest diumenge hi ha molts ensenyaments que alimenten la nostra fe. En faré esment d’uns quants deixant altres aspectes sense comentar encara que, no per això, són menys importants.
Primer de tot, quan Jesucrist s’apareix als apòstols i els hi diu una paraula molt important i necessària per a nosaltres: “Pau a vosaltres”. Ell és el portador de la pau que tant anhela l’home. Necessitem viure en pau, no només a nivell social, sinó més encara, tenir pau en el nostre cor. Dit d’altre manera, com es diu col·loquialment: tenir la consciència tranquil·la. El Senyor té poder perquè nosaltres gaudim de la Pau que ell ens dóna. Per això, seguidament, dóna una missió molt important als apòstols: “Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdoneu, quedaran sense perdó”. La Pau que el Senyor ens dóna és la conseqüència directa de rebre el seu perdó. El Senyor va instituir el sagrament de la Confessió dins de la Pasqua, és un sagrament festiu i joiós perquè ens allibera dels pecats i ens dóna la Pau de Crist.
Un altre aspecte que volia comentar és que, veient el testimoni de Sant Tomàs, a vegades es fa difícil de creure en Jesucrist. És el problema principal que tenim, la manca de fe. I a vegades hi ha fe, però, és una fe tant feta a la mida de l’home que no té gairebé res a veure amb la fe revelada per Nostre Senyor. Es viu sovint, una fe més sociològica i amical que divina i salvadora. Una fe deslligada del que l’Església ensenya com si aquesta fos un intrús que ve a desfer-me el muntatge que jo m’he fet per pròpia conveniència. Cal que purifiquem la fe i la deslliguem dels interessos particulars, socials i polítics. Com ens diu el catecisme en el nº 150: La fe és, en primer lloc, una adhesió personal de l’home a Déu. Al mateix temps, i d’una manera inseparable, és l’assentiment lliure a tota la veritat revelada per Déu. La veritat ens la transmet l’Església i convé que nosaltres aprofundim en el contingut de la nostra fe. Com ens diu Sant Atanasi en una carta que va escriure a Serapion: Sempre resultarà profitós esforçar-se en aprofundir en el contingut de l’antiga tradició, de la doctrina i de la fe de l’Església Catòlica, tal com el Senyor ens la va entregar, tal com la predicaren els apòstols i la conservaren els Sants Pares. En ella, efectivament, està fonamentada l’Església, de manera que tot aquell que s’aparta d’aquesta fe deixa de ser cristià i ja no mereix el nom de tal.
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 33 11-4-2010-B


2on diumenge de Pasqua
o  de la Divina Misericòrdia
El Papa Joan Pau II va instituir el segon diumenge de Pasqua com el dia en  què es celebri  la Divina Misericòrdia.  Així li demanà Jesucrist a Santa Maria Faustina Kowalska, quan en la tarda del 22 de febrer de 1931 se li va aparèixer en la seva habitació i li va dir: “ Pinta una imatge meva segons la Visió que veus amb la inscripció “Jesús, jo confio en Vos”
Cito ara, una fragment d’una homilia del Papa Joan Pau II en motiu de la consagració del santuari de la Divina Misericòrdia el 17-VIII-02: “ Oh indecible i insondable misericòrdia de Déu, qui et pot adorar i exal- tar de manera digna? Oh summe atribut de Déu omnipotent tu ets la dolça esperança dels pecadors”(Del diari de Santa Faustina Kowalska) Estimats germans i germanes:
1. Repeteixo avui aquestes senzilles i sinceres  paraules de santa  Faustina, per adorar juntament amb ella i amb tots nosaltres el misteri inconcebible i insondable de la misericòrdia de Déu. Com ella, volem professar que, fora de la misericòrdia de Déu, no existeix  cap altre font d’esperança per          l’ home. Desitgem repetir amb fe: Jesús, confio en Vos.
D’aquest anunci, que expressa la confiança en l’amor omnipotent de Déu, tenim particularment necessitat en el nostre temps, en el què l’home se sent perdut davant les moltes manifestacions del mal. És preciós que la invocació de la misericòrdia de Déu brolli del  més íntim dels cors plens de patiment, de temor i incertesa, però, al mateix temps, a la recerca d’una font infalible d’esperança. Per això, venim avui aquí, al santuari de Lagiewniki, per redescubrir en Crist el rostre del Pare: d’aquell que és "Pare misericordiós i  Déu de tot consol" (2 Co 1, 3). Amb els ulls de l’ànima  desitgem contemplar els ulls de Jesús misericordiós, per descobrir en la profunditat d’aquesta  mirada el reflex de la seva vida, així com la llum de la gràcia que hem rebut ja tantes vegades, i que Déu ens reserva per a tots els dies, i també pel darrer dia.
Homilia de S.S. Joan Pau II, Missa de consagració del santuari de la Divina Misericòrdia, 17-VIII-02

Els Sants Pares  i la  Pasqua II
Per això, desprès de la Pasqua i al terme de set setmanes, celebrem la festa de  la Pentecosta; de la mateixa manera que abans de la festa de Pasqua i durant un període de sis setmanes aguantem varonilment les pràctiques quaresmals. Doncs, el número sis, és per així dir-ho , un número que es tradueix en activitat i eficàcia. Per aquesta raó es diu que Déu va crear en sis dies totes les coses. Amb raó , doncs, les fatigues que van suposar la separació de la primera solemnitat, li segueixen les set setmanes preparatòries de la segona solemnitat, en la que se’ns concedeix un llarg període de descans, simbolitzat pel número set. Considerant, doncs, als sants dies de Pentecosta  com una imatge del futur descans, no sense raó les nostres ànimes s’omplen de goig, fins i tot donem al nostre cos un respir, com si ja estiguéssim amb l'espòs. Per lo tant no ens està permès dejunar.  Sant Eusebi de Cesarea “Tractat sobre la solemnitat Pasqua”

Canvi d’hora de la Missa  diària i del despatx
A partir del dilluns dia 19 d’abril, la Missa de diari serà a les 8 del vespre.
El despatx serà els dimarts i els divendres de 2/4 de 6 a 8.

Grup d’Oració i Amistat “Mare de Déu de la Cisa”. Ens reunirem el dimecres dia 14, a les 8 del vespre a la sala St. Genís.  És obert a tothom. Us hi esperem!.
Amor Diví
Vaig oferir-te, oh Déu, la meva vida.
Sé que lo d’aquest món és limitat.
Totes les meves coses t’he donat
amb generositat i sense mida.
Mercè a la contrició és redimida
la culpa produïda pel pecat.
El goig de la virtut és recobrat
quan l’ànima tenim força afligida.
Hem de seguir l’exemple de l’espiga,
oberta a tots els vents, desfeta en grans,
amassada en pasteres de fatiga,
molturada en afers ben quotidians…
Si escoltem de Jesús la veu amiga,
serem, en solitud, tothom germans.
Pepeta Messeguer
 (A mossèn Joaquim Vives, amb motiu de les seves “Noces d’0r” sacerdotals).

Reunions de la setmana
Càritas parroquial, el dilluns 12 a 2/4 de 6 de la tarda.
Reunió de catequistes, el dilluns 12 a 2/4 de 10 del vespre.
Grup de la llana, Dimarts 13.

Patchwork musical
La coral Mareny ofereix aquest concert en benefici de Càritas parroquial. Serà al Teatre La Massa el diumenge 18 d’abril a les 6 de la tarda. Ens convé omplir La Massa per poder recollir diners per a Càritas Vilassar. Parleu-ne amb els vostres amics i familiars que vinguin a passar una tarda divertida per una causa que val la pena.
Càritas Parroquial
Oli, Llet desnatada i semi, Llenties, mongetes i cigrons, Conserves(tonyina, sardines, tomàquet, Gràcies per la vostra col·laboració!
Defuncions
Antonio Rodríguez Pérez el  30 de març  als  87 anys. Salud Hueltes Rosales el 31 de març als 89 anys. Rosario Faneca Gorrea el 1 d’abril als 84 anys. Carme Estrada Prat el 2 d’abril als 76 anys. Descansin en pau!

Full parroquial nº 33 11-4-2010-C

D’aquests dies
De la Setmana Santa. Dijous celebràrem plegats el sopar de comiat, tot un memorial del Sant Sopar, amb el significatiu lavatori del peus per mostrar, com féu Jesús, que a Déu s’hi arribar posant-se al servei dels altres. El Sant Sopar ens deixà en l’Eucaristia el pa, aliment principal de la nostra vida quotidiana, i el vi, beguda de la festa, de l’alegria, per continuar viu enmig d’ells, i entre nosaltres, s’enyora permanent de la seva presència. El Divendres el començàrem amb el Viacrucis del matí pels carrers de Vilassar amb la imatge del Sant Crist presidint la celebració, animant els cants el ja tradicional cor popular cantant el preciós Crux Fidelis, antiquíssima cançó religiosa que es remonta al segle VI, i que ens hem fet nostra per cantar-la amb emoció al llarg de Divendres Sant, tant en el Viacrucis com en la celebració litúrgica de la tarda, centrada en la Passió i mort del Senyor i la creu.
Del Retaule de la Passió. Divendres al vespre, un any més, una seixantena de persones vinculades a la parròquia, catequistes, lectors, gent de litúrgia, del Casal, presentàrem a l’església parroquial el Retaule de la Passió, que escenifica amb diversos quadres el comiat, la Passió i la mort de Jesús. La representació és tota una lectura teatral del drama que, d’aquesta manera, arriba amb força presentada amb sobrietat i dignitat pels motivats actors que viuen amb emoció el drama de la Passió. Així com aquests actors amb el suport de la música, la llum, el vestuari i l’attrezzo, representat allà al presbiteri el que el grup de lectors va proclamant, que no és altre que l’Evangeli de Sant Joan, fan de l’espectacle un vehicle molt adient i pedagògic de presentar a la nostra església, i precisament aquest dia. El Retaule de la Passió aplega un públic divers que omple aquest vespre l’església per viure amb emoció la Passió, mort i resurrecció del Senyor.
Pasqua. Després de la lluna plena de primavera, els cristians es reunien, i ens reunim, per celebrar una vetlla de pregària i tota una festa, per recordar que el Senyor va ressuscitar i continua viu entre nosaltres.
Així també nosaltres, la nit de dissabte, encenguérem un foc a la Plaça, i d’aquest foc n' encenguérem un gros ciri, el ciri Pasqual, i d’aquest ciri, d’aquesta llum, n' encenguérem les nostres espelmes,per entrar plegats, sota aquesta llum, que representa Jesús ressuscitat a l’església. I ja a dins, seguir amb la litúrgia de la Paraula, que recull a grans trets, la història de la salvació, continuàrem amb la litúrgia del baptisme i després amb la litúrgia de l’eucaristia, avui més viva que mai. Al final un parell d’ous de xocolata i un tall de coca, propis de la tradicional festa de Pasqua i signe de vida nova, d’una nova primavera, ens convidava a celebrar-ho plegats. Bona Pasqua a tothom, i endavant que hi ha molta feina a fer, i tot és possible!
De la Carme Estrada i Prat. Dilluns acomiadàrem a la Carme, una dona senzilla i acollidora, que ha viscut atenta i amatent als seus i a qui Mn. Joaquim Vives dedicà aquest poema, que es pot llegir en el recordatori del seu funeral.
“Adéu, Carme, de tots estimada:/del gentil Vilassar, el teu bressol,/dels seus fills, dels carrers i la Plaça,/dels seus campos, del blavós cel, del bell sol./Has estat bona esposa i gran mare/sempre atenta, forjant el millor,/estimant Catalunya i sa parla,/amb ses gestes i jorns de dolor./Puja al cel que el bon Déu prou valora/El que has dit, jas emprès i has gestat,/I amb la Mare i Tots Sants, amorosa,/Sempre estiguis al nostre costat”Tenia 76 anys. Al cel sigui.
Xavier Vilà