PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04



dissabte, 1 de maig de 2010

Solemne Ofici de Festa Major 29-4-2010

L'Ofici de Festa Major del Sants Màrtirs de Vilassar. Vam celebrar
la Solemne Eucarisita en honor dels nostres Sants Màrtirs, va haver-hi un gran nombre de mossens. Antics rectors, antics seminaristes, mossens del nostre Arxiprestat i d'altres que venen alguna vegada a col·loborar en la pastoral de la parròquia. També va haver-hi un gran nombre de feligresos i els que no van poder venir van escoltar l'Ofici per Radio Vilassar.

Moment en el que la Sr. Presidenta de la Junta dels Sants Màrtirs ditingia Mn. Aureli, antic rector de la parròquia, amb el títol de Confrare d'Honor.

En acabar l'Ofici vam passar a benerar una de les relíquies dels Sants Màrtirs  que tenim. En aques moment podem veure a Mn. Àngel Fàbrega.


Passavem a venerar  tot cantant els Goigs del Sant Màrtirs.

divendres, 30 d’abril de 2010

Obertura dels Sants Màtirs 28 04 2010


Dimecres a la tarda, amb la darrera novena, el poble ja es prepara per "obrir" els Sants Màrtirs.
Els gegants animen la participació mentre espren l'arribada de la gent.

El Mossèn, la Presidenta i el Vice-president de la Confraria dels Sants Màrtirs reben la salutació dels gegants i saluden als vilasarencs que han vingut a obrir les relíquies.


La plaça s'omple de color vermell, pels estandars que representen els vilassarencs de tots els barris del nostre poble, i el vermell de les roses que porten per embellir la parròquia i l'altar de les relíquies.


Ràdio Vilassar de Dalt va seguir i retransmetre tot l'acte.
Es saluda a tothom i els estandars i les roses entren en comitiva.






Els gegants ballen dins de l'esglèsia. Encara semblen més alts...

Un altre mpment important va ser la renovació del vot de poble als Sants Màrtirs per part de l'alcalde, simbolitzant la renovació de la devoció per part de tots els vilassarencs.

La Presidenta dels Sants Màrtirs obrint els primers retaules de les relíquies.
El Vice-president de la Confraria és l'encarregat d'obrir l'arqueta situada als peus de l'altar.
És l'inici de la Festa Major.



Cal recordar que s'han obert i que el dia 1 es tanquen: les relíquies dels Sants Màrtirs només es poden veure durant els dies de Festa Major.





L'esglèsia estava plena, tothom volia saludar de nou als sants patrons.
Es van cantar els goigs amb molta alegria.



Vistes de l'altar del Sants Màrtirs amb les relíquies al fons i l'arqueta en primer terme.
L'altar està guarnit amb les roses, roses que seran repartides entre els devots just abans de tancar els Sants Màrtirs.
La bandera dels Sants Màrtirs llueix presència amb tan color.

dilluns, 26 d’abril de 2010

Novena 25 04 2010 Lectura José Antonio Pérez

El sisè dia de Novena la lectura la va fer en José Antonio Pérez.
Recordeu que el dia 28 d'abril al vespre hi ha la darrera (novena) Novena i la obertura del retaule dels Sants Màrtirs. Us hi esperem.

Novena dels Sants Màrtirs del 25 04 2010

Era el sisè dia de novena.

diumenge, 25 d’abril de 2010

Conferència sobre Mn Josep Mas i Domènech

Diumenge 25 d'abril, a 2/4 d'una del migdia, a la sala d'actes del Museu Arxiu Municipal de Vilasasr de Dalt (can Banús), la Parròquia de Sant Genís de Vilasasr i la Confraria dels Sants Màrtirs, han organitzat la conferència : "Mossèn Josep Mas i Domènech, Vilassar i els Sants Màrtirs", amb presentació de la Maria Teresa Prats Brasó, presidenta de la Confraria dels Sants Màrtirs de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar, i conferència a càrrec de Josep Samon Forgas, estudiós de la història de Vilassar i dels Sants Màrtirs.




La conferència anava acompanyada d'una exposició amb materials relacionats amb Mn Josep Mas. Especialment interessants van ser les fotografies i documentació personal, així com un petit recull de l'obra de Mn Mas, molt interessant i prolífica en la vessant històrica.


La Presidenta de la Confraria dels Sants Màritrs va presentar l'acte, la figura de Mn Mas i al conferenciant. També va recordar, que davant de la celebració de l'Any Sacerdotal, hi haurà un acte a la tomba de Mn Mas en el cementiri municipal el dia 16 de maig de 2010.


Josep Samon va explicar la biografia de Mn Mas, des del seu neixament a Sant Mateu (Premià de Dalt), fins la seva mort a Vilassar de Dalt.
Després, es va entrar a analitzar la important aportació de Mn Mas dins de la història, especialment rellevant en l'estudi de la història de sants i la seva gran tasca en la conservació i ordenació d'arxius. Tant és així, que bona part de la seva obra és encara a dia d'avui vigent i necessària en estudis actuals.
També va explicar que va ocupar diferents càrrecs d'importància al ser beneficiat de la Catedral de Barcelona i com en la tasca d'acollida i ensenyament infantil.

Acompanyem aquestes línies amb dues imatges de Mn Mas. La imatge superior de Mn Mas té una edat avançada (va morir amb 82 anys) i una altra envoltat de llibres i arxius, la seva gran passió.



La conferència, amb una seixantena d'assistents, va servir per conèixer més profundament el treball del que ha estat un dels grans impulsors de la veneració de les relíquies dels Sants Màrtirs. També és de rellevància els treballs fets al Santuari de la Cisa o a Vallromanes (les tres poblacions on tenia família).

Un treball d'estudi profund i interessant sobre un prevere que té un carrer dedicat dins del nostre municipi en reconeixament a la seva tasca i figura.

Amb aquest acte i la celebració de la Novena, pràcticament que es dóna el tret de sortida a la Festa Major dels Sants Màrtirs d'enguany.

Novena dels Sants Màrtirs del dia 24 04 2010

Ja falten menys dies per obrir el sants Màrtirs, i un dia més, s'ha fet la Novena dels Sants Màrtirs. Aquest vespre l'Anna ha fet la lectura de la Novena.


Són els 9 dies previs a l'inici de la festa i per tal que tots "els devots de Vilassar" poguem tornar a veure les relíquies.
No us oblieu de consultar l'agenda d'activitats, el proper dia 28 al vespre és el dia d'Obrir els porticons del retaula de les relíquies dels Sants Màrtirs.