PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 25 de maig de 2010

Foto Nens que varen rebre el Sagrament de la comunió 16 de Maig 2010


Moltes felicitats!!!

Foto Nens que varen rebre el Sagrament de la comunió 9 de Maig 2010

 
Moltes felicitats!!!

Full parroquial nº 39 23-5-2010-A


L’Esperit Sant ha estat vessat als nostres cors
Acabem el temps de la Pasqua amb la celebració de la Solemnitat de la Pentecosta. Revivim, juntament amb tota         l’Església, aquest esdeveniment tan important, el compliment de la promesa de Jesucrist:l’Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que us he dit i us ho farà entendre. La tercera persona de la Santíssima Trinitat que és l’Esperit Sant ens ha estat enviat perquè nosaltres puguem ser fidels als ensenyaments del Senyor. Ens ajuda a entendre que el fet de seguir Jesucrist no és únicament fruit del nostre esforç sinó que també és fruit de la gràcia de Déu que ens empeny cap a Ell. És el mateix Esperit Sant que ens mou amb la seva amorosa força a seguir el Senyor. Amb la seva vinguda meix pròpiament l’Església, la qual segueix l’obra salvadora que inicià Jesucrist.
El número 737 del Catecisme ens ajuda a entendre la funció de l’Esperit Sant: La missió del Crist  i de l’Esperit Sant es compleix a l’Església, Cos del Crist i Temple de l’Esperit Sant. Aquesta missió conjunta associa des d’ara els fidels del Crist a la seva comunió amb el Pare en l’Esperit Sant: L’Esperit prepara els homes, els prevé amb la gràcia, per atreure’ls cap al Crist. Els manifesta el Senyor Ressuscitat, els recorda la seva Paraula i els obre l’esperit perquè entenguin la seva mort i la seva resurrecció, els fa present el misteri del Crist d’una manera eminent en l’Eucaristia, a fi de reconciliar-los, de posar-los en comunió amb Déu i de fer-los donar molt de fruit.
L’Esperit Sant habita d’una manera molt especial en nosaltres si vivim en gràcia de Déu. Aquesta expressió: en gràcia de Déu, vol dir que estem en comunió amb el Senyor Jesús i aquesta comunió ens la fa possible l’Esperit Sant. El pecat greu ens separa de la comunió amb el Senyor Jesús i deixem d’estar en gràcia de Déu i això succeeix cada cop  que trenquem un manament, com cantem en el Viacrucis durant la Setmana Santa. La manera de retornar a rebre l’Esperit Sant és rebent el sagrament de la confessió el qual ens permet viure en gràcia de Déu i rebre així, els dons de l’Esperit Sant. Vivint així hom es sent acompanyat en tots el moment pel Senyor, rebent la força de l’Esperit Sant que ens fa el camí cristià dolç i suau. Nosaltres gaudim i ens alimentem de l’Amor de Déu que ha estat vessat  en els nostres cors com ens diu Sant Pau en la seva carta als Romans: L’esperança no enganya, perquè l’amor de Déu ha estat vessat en els nostres cors per l’Esperit Sant que ens fou donat.(Rm 5, 7-6).
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 39 23-5-2010-BDurant el mes de maig resarem el mes de Maria a les 7:40 del vespre, just abans de la Missa.

Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.

L’Esperit Sant i els Sants Pares   
L’Esperit Sant, encara que inaccessible per natura, es deixa comprendre per la seva bondat; amb la seva acció ho omple tot, però es comunica només als que troba dignes, no certament de manera idèntica ni amb la mateixa plenitud, sinó distribuint la seva energia segons la proporció de la fe. Així l’Esperit Sant es troba present en cada home capaç de rebre’l, com si només ell existís, i no obstant, distribueix a tots gràcia abundant i completa; tots frueixen d’Ell en la mesura que ho requereix la natura de la criatura, però no en la proporció amb què Ell es podria donar. Per Ell els cors s’eleven al més alt, per la seva mà són conduits els dèbils, per Ell els que caminen darrera la virtut arriben a la perfecció. És Ell qui il·lumina els que s’han purificat de les seves culpes i al comunicar-se a ells els torna espirituals. Com els cossos nets i transparents es tornen brillants quan reben un raig de sol i desprenen d’ells mateixos com una nova llum, de la mateixa manera les ànimes portadores de l’Esperit Sant es tornen plenament espirituals i transmeten la gràcia a les altres. Sant Basili Magne del llibre sobre l’Esperit Sant.
Oració a l’Esperit Sant
Veniu Esperit Sant, ompliu els cors dels vostres fidels i enceneu en ells el foc del vostre amor; envieu Senyor el vostre Esperit Creador i es renovarà la faç de la terra. Oh Déu, que vareu voler il·lustrar els cors dels vostres fidels amb la llum de l’Esperit Sant, concediu-nos que, guiats per aquest mateix Esperit, obrem rectament i fruïm del vostre consol. Per Jesucrist, nostre Senyor, amén


Himne a l’Esperit Sant
Viniu, oh Criador Esperit! / visiteu les nostres ànimes, / els pits, que Vos criàreu, /ompli gràcia celestial.
Doncs sou Paràclit Esperit, / Do del Pare celestial, / font viva, sacre foc, /unció santa, espiritual.
En els vostres dons septiformes, / la vostre promesa paternal, / dit etern de Déu Pare
nostres llengües inflameu.
Il·lustreu nostres sentits,  / el cor inflameu, 
els nostres cossos, que són flacs, / amb vostra virtut armeu.
Aparteu els enèmics, / deu-nos la divina pau / i sent Vos la nostra guia / fugim de tota maldat.
Per Vos al Pare i al Fill, / en aquesta vida mortal / coneixem, i creiem / sempre la
vostra Divinitat.
A Déu PARE sigui glòria, /al FILL glòria immortal / i a l’Esperit PARÀCLIT
per tota l’Eternitat. Amén.

Peregrinació  al Santuari del Miracle
El dissabte dia 29, dins del mes de Maria, la Parròquia anirem de peregrinació. Sortirem a les 8 del matí de davant del “Manelic”. A mig camí farem una parada per esmorzar. Visitarem el castell de Cardona, i tot seguit anirem al Santuari del Miracle, on després de la salutació dels monjos,  participarem de la Missa del migdia. Seguidament ja anirem a dinar al hostal de “Su”. Al acabar ens dirigirem cap a Solsona, on farem un bon recorregut cultural, històric i religiós. Entre altres coses d’interès, visitarem la Catedral , on pregarem davant de la Verge. Tindrem després temps lliure fins l’hora de tornar, que serà cap a les 7 del vespre. Serà un dia   inoblidable!                                                            
Baptismes
Han rebut el baptisme el diumenge 16 de maig: Enric Sánchez Casany, Jana Cano Costal, Paula Porcel Costal, Hugo García Esquinas. Moltes felicitats!

Nens  que han fet la primera
Comunió 16 de Maig
Helena Bot Piella / Joan Cahué Mayans / Quim Mataró Bot / Raquel Abellán Reina /Pol Aguilà Llagostera / Claudia Jara Boguñà. Moltes felicitats!
Per pensar i resar
“Coneixe’t a tu mateix”
Un home visitant un monestir, pregunta a un monjo de clausura: Què aprens de la vida en silenci?. El monjo que en aquell moment treia aigua del pou, li respongué. Mira al fons del pou, Què hi veus? L’home mira pel brocal del pou i  respongué : No hi veig res. El monjo es queda immòbil i en silenci, i desprès d’una estona li digué de nou. Mira ara! Què hi  veus? Ell obeí i respongué: Ara em veig a amí mateix en l’aigua. El monjo explicar: ja ho veus, quant fico la galleda dins del pou l’aigua està agitada en canvi ara està tranquil·la. Així és l’experiència del silenci, l’home es descobreix a sí mateix.           
Defuncions
Jaume Plana Salas als 91 anys el dia 16 i Josefa Saborit Valls als 85 també el dia 16. Descansin en pau!

Homenatge a la gent gran
Dilluns 24 de maig, a la una del migdia: Missa a l’Església Parroquial. A partir de les dues: Dinar de germanor al pavelló de Can Banús. Homenatge a les persones que celebren els 90 anys, i ball de fi de festa. En aquest dia queda suprimida la Missa de 8 de la tarda.

Càritas Parroquial
Roba per nadons i complements(llits, cotxets,...)oli, Llet desnatada i semi, Llenties, mongetes i cigrons, Conserves(tonyina, sardines, tomàquet, Gràcies per la vostra col·laboració!Full parroquial nº 39 23-5-2010-C


Informació de l’Arxiprestat. Dimarts varem tenir a El Masnou, l’habitual reunió del Consell Pastoral Arxiprestal per anar avançant plegats en la pastoral de conjunt, que portem les onze parròquies de la zona arxiprestal de la Cisa. De la reunió del dimarts pot ser útil i interessant donar a conèixer a les parròquies algunes de les celebracions properes a tenir en compte del nostre calendari, i que precisament treballàrem a El Masnou. I que entre moltes altres són:
Aplec de l’ Esperit, que  reuneix el jovent de totes les diòcesis catalanes per celebrar plegats la Pasqua i que enguany es celebra a Terrassa el dissabte dia 22 de maig.
Cloenda de l’any sacerdotal. Serà el diumenge dia 13 de juny a Santa Maria del Mar de Barcelona, a 2/4 de 6 de la tarda.
A Taizé, per l’agost. Com cada any el jovent del nostre arxiprestat prepara un viatge a Taizé, per compartir uns dies amb la comunitat i pelegrins instal·lats allà per aquells dies. La sortida serà, enguany, del dia 21 al 29 d’agost. S’hi anirà amb autocar i ho organitza la parròquia de Sant Pere d’ El Masnou, de qui podeu demanar informació.
Encontre per la Pau. Una altra trobada interessant serà l’Encontre per la Pau que organitza la Comunitat de Sant Edigi pels dies 3, 4 i 5 d’octubre a Barcelona. Aquests “encontres” que inicià el papa Joan Pau II a Assís l’any 1986 són una trobada de líders religiosos per treballar i pregar plegats per la Pau que, des d’aleshores es fan cada any en una ciutat diferent i enguany es fa a Barcelona. Comentàvem a l’arxiprestat que aquest encontre podria ser una oportunitat per trobar-nos també nosaltres, al Maresme, amb gent d’altres religions per  dialogar i pregar plegats per la Pau dels nostres pobles i la Pau del món. I varem quedar que ens hi posaríem a treballar per fer possible també un encontre a nivell dels nostres pobles.
El Sant Pare a Barcelona.  El proper mes de novembre els dies 6 i 7 de novembre, el Sant Pare Benet XVI visitarà Barcelona per consagrar el temple de la Sagrada Família. L’acte central de la seva visita serà la consagració del temple i la Missa que hi celebrarà el diumenge al matí, sobre les onze, el res de l’Àngelus i la benedicció “urbi et orbe” des de la portalada del naixement de la Sagrada Família. Un viatge que s’ha de preparar obert a les parròquies i que anirem preparant plegats. Aquest diumenge 7 de novembre, segurament, no hi haurà Missa al matí a les nostres parròquies per tal que els preveres i laics, podem assistir a la celebració i compartir l’Eucaristia i tota la festa amb el Papa i tota l’Església, reunida aquest diumenge a la Sagrada Família de Barcelona.

dilluns, 24 de maig de 2010

dinar amb els portants del Sant Crist i cantors del Crux Fidelis, 22 de maigVideo d'uns membres del Crux Fidelis que ens van obsequiar amb unes cançons que ens van agradar molt a tots.

fotos de la trobada del Cos de Portants i Crux fidelis el 22 de maig

Fotos de la trobada que vam tenir al terreno que té en Diego Marín el dissabte 22 de maig. Com cada any ens vam trobar els Portants del Sant Crist i els  cantaires del Crux Fidelis amb les seves senyores. Ens va cuinar en Cusidor un exquisit plat de pèsols amb sèpia i mandonguilles. Va haver-hi un formidable ambient bona amistat.