PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 5 de juny de 2010

Peregrinació al Santuari del Miracle 29-5-2010 (Presentació)

El dissabte dia 29 de maig, dins del mes de Maria, la Parròquia vam anar de peregrinació. A les vuit del matí ens posarem en ruta, primer visitàrem el bonic i famós castell de Cardona, i la seva capella; tot seguit anàrem al poble per esmorzar. I després arribàrem al Santuari del Miracle (Província de Lleida), on tinguérem la gran sort, que al veure els monjos que érem un grup molt nombrós, ens vam fer la missa a l’altar Major que té un fabulós retaule barroc de mitjans del s. XVIII i que només s’utilitza en ocasions especials. Celebrarem l’Eucaristia amb els monjos, fou cantada i molt viscuda per tots; l’orgue d’aquest santuari és el més antic que hi ha a Catalunya. Sortint, anàrem a dinar a un restaurant proper, i seguidament ja ens posarem camí de Solsona, on férem un bon recorregut cultural, històric i religiós, guiats amb entusiasme per en Joan Pons. L’última parada va ser la famosa Catedral de Santa Maria; on vam fer una pregària davant la Mare de Déu del Claustre, patrona de la ciutat, i que és una preciosa talla de pedra del S. XII considerada com una de les escultures més importants del romànic català. Finalment la veneràrem amb el cant del Virolai. Sortint encara tinguérem una estoneta lliure, per anar a mirar botigues... I cap al vespre, tornàrem cap a Vilassar, tots contents d’haver viscut un dia tan inoblidable de pregària i germanor!.
Mª jesús Guasch

Peregrinació al Santuari del Miracle 29-5-2010 (Dinar a Su)

Peregrinació al Santuari del Miracle 29-5-2010 (Miracle)

Peregrinació al Santuari del Miracle 29-5-2010 (Solsona)

Peregrinació als santuari del Mircle (Cardona)

dilluns, 31 de maig de 2010

Full parroquial nº40 30-05-10-A


Glòria al Pare, glòria al Fill i glòria a l’Esperit Sant

Celebrem aquest diumenge la Solemnitat de la Santíssima Trinitat que és el misteri central de la nostra fe. L’home, com diu el Concili Vaticà I pot arribar per ell  mateix, tot contemplant la naturalesa, a la certesa de que existeix Déu. Un ésser superior increat que és el creador del món i de tots els éssers que hi habiten. Per conèixer qui és Déu  cal la Revelació que es troba en la Sagrada Escriptura. Amb la Bíblia, Déu ha anat manifestant els seus designis i donant a conèixer qui és Ell. Ens trobem avui davant  de l’essència de Déu mateix i podem, sempre limitadament, conèixer i estimar la intimitat d’Aquell que no té ni principi ni fi. Ens diu el catecisme en el nº 234: El misteri de la Santíssima Trinitat és el misteri central de la fe i de la vida cristiana. És el misteri de Déu en ell mateix. Per tant, és la font de tots els altres misteris de la fe, la llum que els il·lumina. És l’ensenyament més fonamental i essencial en la jerarquia de les veritats de la fe. Tota la història de la salvació no és sinó la història del camí i dels mitjans amb què el Déu veritable i únic, Pare, Fill i Esperit Sant, es revela, es reconcilia i s’uneix als homes que s’aparten del pecat.
Déu en la seva infinita grandesa es fa accessible a aquell que el vol conèixer i gràcies a Jesucrist ens dóna la possibilitat de participar de la seva vida divina. Com diu el Senyor en l’Evangeli de Sant Joan 14,23 Si algú m'estima, diu el Senyor, guardarà la meva paraula, i el meu Pare l’estimarà, i vindrem a ell, i en ell  farem estada.
El camí per arribar a la comunió amb Déu és Jesucrist. Ja ens ho va dir :Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Si volem, tenim les portes obertes, el camí marcat i l’ajut necessari per arribar a viure amb Déu i de Déu, tot preparant-nos per la trobada total i definitiva amb Ell quan ens cridi a la seva presència. Donem gràcies a Déu per la seva infinita bondat i per les incomptables oportunitats que ens dóna al llarg de la nostra vida perquè entrem en una profunda comunió d’amor amb Ell. També donem gràcies a Déu per la seva Església que és on Ell es manifesta i ens porta pel camí de la santedat. Aquesta festa ens convida a lloar Déu, a beneïr-lo, a adorar-lo, per tot el que ha fet i fa per nosaltres. Glòria al Pare, glòria al Fill i glòria a l’Esperit Sant. A Vos donem la lloança, a Vos la glòria, a Vos hem de donar gràcies pels segles dels segles, oh! Trinitat Beatíssima. Sant, Sant, Sant, Senyor dels exèrcits. Plens estan els cels i la terra de la vostra glòria.
Mn. Jordi, rector.

Diumenge vinent, dia 6 de juny, col·lecta especial per a  Càritas diocesana

 Full parroquial nº 40 30-05-10-B

Durant el mes de juny resarem el mes del Sagrat Cor a les 7:40 del vespre, just abans de la Missa.

Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.

Jornada “pro orantibus”
 
La Solemnitat de la Santíssima Trinitat és també el dia que l’Església dedica a les ordres contemplatives. Poso tot seguit una reflexió per aquest dia: “La presència amable i estimada de Jesús en la santa Eucaristia, ha generat bastants carismes en la vida de l'Església. No sols el nom de les congregacions ens recorda aquest fet, sinó que també tots els consagrats, sigui quin sigui el seu tarannà carismàtic i la seva època de fundació, tenen una particular vinculació amb el Senyor, en la seva blanca presència eucarística. És a l’entorn de l’ Eucaristia a on la comunitat es reuneix cada matí per oferí un nou dia i cantar les primeres lloances; és allà on es celebra la fortalesa del “ Pa sant”, que nodreix i sosté; és també allà on cada tarda es torna a convocar als germans per donar gràcies i per continuar demanant la “Gràcia”. Jesús Sanz Montes, Arquebisbe d'Oviedo

Pregària a la Santíssima Trinitat
Oh Déu meu, Trinitat que adoro! Ajudeu-me a oblidar-me de mi totalment per establir-me en Vós, immòbil i tranquil·la, com si ja la meva ànima es trobés a l’eternitat. Que res no pugui torbar la meva pau ni fer-me sortir de vós, el meu Immutable!, sinó que cada minut se m’emporti més endins del vostre insondable misteri. Pacifiqueu la meva ànima. Feu-ne el vostre cel, la vostra estança estimada i el lloc del vostre repòs. Que mai no us hi deixi sol, sinó que jo sigui allí del tot, vetllant en la meva fe, en actitud d’adorar, totalment lliurada a la vostra acció creadora. Beata Elisabet de la Trinitat.
Santíssima Trinitat i els Sants Pares
Trinitat increada, sobrenatural, bona, lliure, igualment digna d’adoració, únic Déu que goberna el món amb triple esplendor. Mitjançant el bateig, i per obra de les tres divines persones, em sento regenerat en l’home nou i, destruïda la mort, neixo a la llum, torno a la vida... I si Déu ha purificat tot el meu ésser, també jo haig d’adorar-lo en la totalitat del seu ésser. Sant Gregori de Nacianzè

Corpus Christi
El proper diumenge 6 de juny, celebrarem la Solemnitat del Corpus Christi. Farem una catifa que passarà per la plaça de la Vila, tothom qui hi vulgui col·laborar està convidat a partir de les 9 del matí del diumenge. En acabar la Missa sortirem en processó per la porta d’entrada habitual, anirem per la plaça de la Vila acabarem amb una Benedicció Solemne des del pòrtic de l’Església.
La Missa de les 8 de la tarda, del diumenge dia 6 de juny, la tindrem a les 7 de la tarda.Reunions de la setmana
Visitadors, el dimarts 1, a les 4 de la tarda.
Junta del Casal, dimecres 2, a 2/4 de 10 de la nit.
Preparació de baptismes, divendres 4, a les 9 de la nit.

Nota: Cal passar a pagar la Romeria a Montserrat el dimarts 1, ó el divendres 4, dins l’horari de despatx.
GRÀCIES.

Nota d’agraïment de la confraria dels Sants Màrtirs
Després de la Festa la Junta de la Confraria dels Sants Màrtirs fa balanç. Per tots plegats la nostra festa Major és una festa entranyable, plena d’emoció i pregària. Els actes programats han estat diversos; en tot moment la Confraria ha treballat de valent i no ha escatimat cap esforç per poder comptar amb la participació de molts. Volem donar les gràcies per materialitzar els sentiments d’estima i veneració als Sants Màrtirs. Us comuniquen que aquest any hem recollit 1907,08 euros. Les despeses de les que es fa càrrec la Confraria han estat de 561,08 euros. En conseqüència hem donat a la parròquia 1.346 euros.
De tot cor, moltes moltíssimes gràcies.
Fins l’any vinent, si Déu vol. La junta

Dignificació del nínxol de Mn. Josep Mas
El diumenge 16 de maig, coincidint amb el 68è aniversari del traspàs de Mn. Josep Mas a la Casa del Pare, una trentena de vilassarencs ens aplegàrem al cementiri de Vilassar per fer-ne memòria i retre-li un senzill homenatge, en ocasió de la dignificació del nínxol 771 on reposen les seves despulles i que, des d'ara, és de titularitat municipal. Obrí l'acte la Ma. Teresa Prats, presidenta de la Confraria dels Sants Màrtirs, que posà de relleu la intensa relació que Mn. Mas va tenir amb tot allò referent a les nostres relíquies i, també, en aquest Any Sacerdotal convocat pel Papa, destacà la seva dedicació al ministeri pastoral com a bon pastor de les parròquies on va ser destinat, com a magnífic arxiver de la Seu de Barcelona pel càrrec que li fou confiat, i com a sacerdot d'ascendència humil i de vida humil, estimat de
tothom fins i tot durant la persecució religiosa del 1936-1939. Seguidament prengué la paraula Mn. Àngel Fàbrega per referir-se a algunes vivències personals seves amb Mn. Mas i acabà resant un respons que fou seguit per tots assistents. Continuà Mn. Jordi Gutiérrez, el nostre rector, que valorà el fet de mantenir viva la memòria d'una persona estimada per la nostra comunitat i donà les gràcies a tots els qui ho han fet possible i als qui amb el seu interès van iniciar la identificació i recuperació de la tomba de Mn. Mas. Finalment, l'alcalde Llorenç Artigas pronuncià unes paraules de cloenda i donà les gràcies a tots per l'assistència. Tant de bo que el nostre comportament, les nostres actituds i la nostra estima per Vilassar i els Sants Màrtirs s'assemblessin una mica a les que en vida va tenir Mn. Josep Mas i Domènech.
Josep Samon Forgas

Nens que han fet la primera Comunió
El diumenge dia 23 de maig, han rebut per primera vegada la comunió, els infants:
Marina Cañellas Mestres, Maria Ballesta Alba, Adrià Alcaraz Marcilla, Marina Ribalaygue Balada, Jonathan Ponce García, Estela Àlvarez Pasiac, Mateu Batista Planas, Arnau Blanc Albert i Esther Saborit Floriach. Moltes felicitats a tots!

Càritas Parroquial
Roba per nadons i complements (llits, cotxets,...) oli, Llet desnatada i semi, Llenties, mongetes i cigrons, Conserves (tonyina, sardines, tomàquet ). Gràcies per la vostra col·laboració!

Full parroquial nº 40 30-05-10-C


De la Festa d’homenatge a la gent gran. Diumenge varem celebrar aquí Vilassar la Festa d’homenatge a la gent gran, que va començar amb una Missa a la parròquia i després continuà al pavelló amb una dinar fraternal i una mica de ball. La Paquita Cervera en la monició d’introducció a la Missa va glossar la nostra festa, “una festa que ve de molt antic i que molts recordem , que els avis, aleshores anaven  acompanyat d’un xicot molt jove en el cas d’una àvia i d’una noia si era un avi. La festa continua, és diferent, ha canviat però continua. Enguany ens trobem aquí per celebrar aquesta eucaristia i plegats donar gràcies a Déu per tot el que ens han donat al llarg de la nostra vida, en que segurament hem passat penes i angoixes i també rialles i moments de serenor i pau... Felicitats a tots!”. Després de la Missa ens trobàrem a Can Banús, al poliesportiu municipal, per compartir una gran paella d’arròs. Abans de dinar però, volguérem felicitar especialment a tots els vilassarencs que enguany compleixen els 90 anys i que són 19, a qui entregàrem una placa commemorativa en record d’aquesta jornada. A les postres brindàrem per tots els avis i per tots plegats, I després del monumental pastís d’aniversari i del cafè, encara hi hagué una mica de ball. Una bonica festa de reconeixement a la gent gran, que hem viscut amb goig i amb companyia. Una jornada senzilla però ben emotiva i càlida. Una jornada per recordar amb simpatia.  Xavier Vilà

Enquesta 5

Fins ara s'han realitzat una sèrie de preguntes sobre contigut històric al voltant de la parròquia, parlem ara de la parròquia com a edifici, com a esglèsia.

Abans de la construcció del campanar, el punt més alt de la nostra esglèsia era la bola que corona la teulada de la llanterna (petita torre del creuer) que hi ha sobre la volta del creuer.
Oi que hi ha una altura considerable? Que sabrieu dir quina és?
Pregunta 5: "Quina distància hi ha des del terra fins al sostre de la llatenr adel creuer?"

Us adjuntem unes imatges per tal que us ajudin a reflexionar-hi.

Resultats de l'enquesta 4

Ja fa uns dies que s'ha tancat el plaç per respondre la quarta pregunta proposada: "A qui es dedicarà l'homenatge per celebrar l'Any Sacerdotal a Vilassar?"
Les respostes proposades eren les següents:
1.- el Papa Benet XVI - ha rebut 1 vot (16% del total). L'acte no estarà dedicat a la seva figura.
2.- Mn Aureli Gómez - ha rebut 0 vots (0% del total). Antic mossèn de la parròquia. No era la reposta.
3.- Mn Àngel Fàbrega - ha rebut 0 vots (0% del total). Entre d'altres distincions, Mn Àngel va rebre la medalla d'or del municipi, a part d'ocupar càrrecs de prestigi dins de l'Arxiu i de l'administració de la Catedral de Barcelona. Tot i ser fill del poble, no era la resposta.
4.- Mn Josep Mas - ha rebut 5 vots (83% del total). Era la resposta correcta.

Mn Mas va treballar en la història dels Sants Màrtirs i visquè a Vilassar de Dalt (nascut però Sant Mateu - Premià de Dalt). Tal i com ja es va informar en aquest mateix blog, l'acte estava dedicat a la seva figura i va servir per dignificar el nínxol on reposen les seves despulles.

Una vegada més, de manera majoritària, la pregunta s'ha respòs correctament.
Enhorabona i a per la següent!

Festa de l'homenatge a la gent gran 24-5-2010 (II)

Seguidament un breu video del moment en el que tallaven el pastís.

diumenge, 30 de maig de 2010

Festa de l'homenatge a la gent gran 24-5-2010 (I)

El dilluns 24, Pasqua granada, vam celebrar la Festa de  l'homenatge a la gent gran. Vam celebrar la Missa a la 1 del migdia amb l'assistència de les autoritats del poble i de molts avis i àvies del nostre poble. Malauradament no tenim fotos de la Missa. Tenim, però, l'escrit que la Paquita Cervera va llegir com a monició per la Missa. Tot seguit podreu veure unes fotos de les plaques commemoratives que es van entregar als que enguany compleixen 90 anys i també del dinar que vam tenir coronat amb un formidable pastís.


Molt bon dia a tots i a totes,


Com podeu veure aquest any teniu nova monitora, l’Antonieta que cada any preparava un preciós escrit, enguany no pot ser-hi, esperem que l’any que ve, si Déu vol, si pugi reintegrar.
Com cada any en aquesta festa del dilluns de Pasqua, l’ajuntament i la parròquia preparen “La festa d’homenatge a la gent gran” És una festa que ve de molt antic, no sé quants anys fa, però recordo molt bé que jo era una criatura i la meva besàvia que tenia noranta i pico d’anys, cada any anava tota cofoia a la “Festa de la vellesa” amb un galà jove de parella. Molts de vosaltres ho recordareu que llavors hi anaven acompanyats d’un jove en el cas d’una avia o d’una noia, si era un avi, i, si podia ser ben bonica, millor que millor!
Han passat els anys i tot ha canviat, avui dia, gràcies a la ciència, hi ha avis i besavis que es conserven com unes floretes i la festa de llavors ara ja no s’escau.
Be, el que sí és clar, és que ha quedat ben patent que aquesta festa continua, i ho demostra la vostra assistència en aquesta missa que se celebra per donar gràcies a Déu per tot el què ens ha donat al llarg de la nostra vida. Sí, ja sé que tots hem passat penes i angoixes, uns d’una mena altres d’una altra, però, això és la vida. Voldria dir-vos que malgrat tot hem de ser com els nens, feliços i riure. He trobat en un bonic llibre de Josep Mª Alimbau un paràgraf que he trobat molt adient.
“El meravellós dels nens és que per poca cosa riuen i somriuen i s’alegren, fan festa.
Les seves ànimes noves estan obertes al do de l’alegria.
Un nen deixa de plorar quan la seva mare l’agafa en braços i, amb els ulls encara molls de gruixudes llàgrimes, és capaç de somriure, riure i alegrar-se amb la seva mare.
Qui passa tribulacions, adversitats, malalties... I sap buscar i ancorar la seva joia en Déu.... I sap confiar plenament en la seva divina voluntat... Gaudirà de pau, joia, i d’alegria. Somriurà i riurà”.
Felicitats a tots, especialment als que en el llarg d’aquest any fan els 90 anys i que avui rebran el seu merescut homenatge.
Un sentit record per tots els que durant l’any ens han precedit a la casa del Pare. Pregarem per ells.
Preparem-nos dons per a celebrar amb joia aquesta Eucaristia i en acabar, tots els que aneu al pavelló de can Banús que gaudiu del dinar de germanor.
Paquita Cervera
Moltes felicitats a totos !!!

Libera - You were there (Tu vas estar allà)

Us  posem aquest video amb música que alimenta l'esperit. Espero que us agradi.