PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 23 de juny de 2010

Full parroquial nº 43 20-06-10-A

La fe, una resposta de l’home a la revelació de Déu
Avui el Senyor fa una pregunta als apòstols que ens convida a tots a la reflexió: Qui diu la gent que sóc jo? Ens fa bé que de tant en tant ens fem aquesta pregunta nosaltres mateixos, encara que proposo fer-la d’altra manera: Qui és Jesucrist per a mi? I Quin lloc ocupa Jesucrist en la meva vida?. La resposta a aquesta pregunta ens la dóna Pere: El Messies, l’Ungit de Déu.
Aquesta resposta ens aclareix molts aspectes de la fe. Primer, que la fe l’hem rebuda en l’Església, que té la missió d’ensenyar-la i conservar-la intacta. La fe no és quelcom fruit d’un pensament personal o d’un estat d’ànim. Tampoc és inventada, ni és una teoria o una hipòtesi. La fe és la resposta de l’home a Déu que es revela i se li dóna, bo i aportant alhora una llum sobrenatural a l’home que busca el sentit últim de la seva vida (Nº 26 del Catecisme). Així doncs, la fe es basa en una veritat fonamental i és que Déu se’ns revela i ens demana una resposta. La fe és llum sobrenatural no pas una invenció de l’home i, és alimentada per la Paraula de Déu que és la Revelació. Déu ha volgut que l’Església sigui qui ens ensenyi el contingut de la fe que es troba en el Credo. També en l’Església celebrem la fe en la litúrgia, sobre tot la Missa dominical, i és l’Església la que ens ensenya com viure segons la fe que professem amb la pràctica dels manaments i la pregària.
Així doncs, el fet de creure en Jesús com el Fill de Déu, comença per una adhesió a la fe de l’Església. Primer va ser Sant Pere, el primer Sant Pare, i seguidament els seus successors fins l’actual Benet XVI. Amb aquesta adhesió al Sant Pare tenim la garantia de què el que creiem, celebrem i vivim , és com Déu vol i no és fruit d’un pensament arbitrari mogut per una ideologia o moda contemporània. També cal que nosaltres prenguem interès en formar i enfortir la nostra fe amb la lectura i estudi del Catecisme de l’Església Catòlica o el Compendi del mateix Catecisme. L’Estudi del Catecisme ens ajuda a creure de manera més sòlida, experimentant amb els anys que el que ensenya l’Església són realment paraules vertaderes que ens porten cada cop a una intimitat més gran amb el Senyor perquè aquesta es consolidi quan ens cridi a la seva presència. Acabo amb unes paraules de l’actual Sant Pare que va dirigir als bisbes d'Àustria l’any 2005: un ensenyament de la fe catòlica que s’imparteix de manera incomplerta és una contradicció en si mateix i, a la llarga, no pot ser fecund. L’anunci del Regne de Déu va sempre acompanyat de l’exigència de la conversió i de l’amor que anima,que coneix el camí i que ajuda a comprendre que, amb la gràcia de Déu, és possible inclús allò que sembla impossible.
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 43 20-06-10-B

Durant el mes de juny resarem el mes del Sagrat Cor a les 7:40 del vespre, just abans de la Missa.

Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.

Peregrinació al santuari
de Medjugorje
Un petit poble situat a Bòsnia Herzegovina, província de l’anti-
ga Iugoslàvia. Anirem, si Déu vol, del 15 al 22 d’agost. Un lloc molt especial on hi ha una gran presència de la Mare de Déu; allí ens espera per parlar-nos a cada un personalment. El cost de la peregrinació és de 800€ tot inclòs. Ens unirem a la peregrinació que organitza el Sr. Oriol Vives des de ja fa anys. Tothom hi és convidat a assistir-hi. Per apuntar-se cal venir en horari de despatx, dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 i divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10. La data límit per apuntar-se és el dimarts 6 de juliol. Hi ha places limitades.Sagrat Cor de Jesús
Poso seguidament un fragment d’una carta del Sant Pare Benet XVI sobre el culte al Sagrat Cor del 26 de maig del 2006:
El costat traspassat del Redemptor és la font a la que ens convida recórrer l’encíclica “Haurietis aquas”: hem de recórrer a aquesta font per arribar al verdader coneixement de Jesucrist i experimentar més a fons el seu amor. D’aquesta manera, podrem comprendre millor què significa conèixer en Jesucrist l’amor de Déu, experimentar-lo, mantenint fixa la mirada en Ell, fins viure completament de l’experiència del seu amor, per poder-lo testimoniar després als altres. De fet, prenent una expressió del meu venerat predecessor, Joan Pau II, “junt al Cor de Crist, el cor humà aprèn a conèixer l’autèntic i únic sentit de la vida i del seu propi destí, a comprendre el valor d’una vida autènticament cristiana a romandre allunyat de certes perversions del cor, a unir l’amor filial a Déu amb l’amor al pròxim”

Crònica de la peregrinació
al Santuari del Miracle
El dissabte dia 29 de maig, dins del mes de Maria, la Parròquia vam anar de peregrinació. A les vuit del matí ens posarem en ruta, primer visitàrem el bonic i famós castell de Cardona, i la seva capella; tot seguit anàrem al poble per esmorzar. I després arribàrem al Santuari del Miracle (Província de Lleida), on tinguérem la gran sort, que al veure els monjos que érem un grup molt nombrós, ens vam fer la missa a l’altar Major que té un fabulós retaule barroc de mitjans del s. XVIII i que només s’utilitza en ocasions especials. Celebrarem l’Eucaristia amb els monjos, fou cantada i molt viscuda per tots; l’orgue d’aquest santuari és el més antic que hi ha a Catalunya. Sortint, anàrem a dinar a un restaurant proper, i seguidament ja ens posarem camí de Solsona, on férem un bon recorregut cultural, històric i religiós, guiats amb entusiasme per en Joan Pons. L’última parada va ser la famosa Catedral de Santa Maria; on vam fer una pregària davant la Mare de Déu del Claustre, patrona de la ciutat, i que és una preciosa talla de pedra del S. XII considerada com una de les escultures més importants del romànic català. Finalment la veneràrem amb el cant del Virolai. Sortint encara tinguérem una estoneta lliure, per anar a mirar botigues... I cap al vespre, tornàrem cap a Vilassar, tots contents d’haver viscut un dia tan inoblidable de pregària i germanor.
Mª Jesús Guasch

Catecisme
Nº 54: Déu, que ho ha creat i conservat tot pel seu Verb, dóna als homes, en les coses creades, un testimoni perenne d’Ell mateix. I, volent obrir el camí de la salvació que davalla del cel, es manifestà, a més, als nostres primers pares al començament. Els va invitar a una comunió íntima amb Ell mateix, bo i revestint-los d’una gràcia i una justícia resplendents.
Nº55 : Aquesta Revelació no ha estat interrompuda pel pecat dels nostres primers pares. Déu, en efecte, després de la seva caiguda, amb la promesa de la redempció, els enlairà de nou a l’esperança de la salvació i tingué cura incessant del llinatge humà, a fi de donar la vida eterna a tots aquells que cerquen la salvació amb la perseverança de les bones obres.

Reunions de la setmana
Consell pastoral, el dimarts 22 a 2/4 de 10 del vespre.

Romeria a Montserrat
Queden pocs dies per la romeria a Montserrat que serà del dimecres 23 al diumenge 27 de juny. El dia de Vilassar serà, si Déu vol, el diumenge 27.
Us hi esperem!
L’amistat i el perdó
Dos amics que viatjaven pel desert, van discutir en un determinat punt del viatge i un d’ells no pogué contenir la seva ira, i li donà una forta bufetada. L’altre amic ofès no li digué res i va escriure en la sorra: “Avui el meu amic m’ha donat una bufetada al rostre”. Continuaren el seu camí i arribaren a un oasis on van decidir banyar-se, el que havia rebut la bufetada, estava apunt d’ofegar-se quant va ser salvat pel seu amic. Al recuperar-se va escriure en una pedra”Avui el meu amic m’ha salvat la vida”. Intrigat l’altre li pregunta: perquè desprès de fer-te mal, vas escriure en la sorra, i ara escrius en una pedra? Somrient li respongué: quant un gran amic ens ofèn, escriurem en la sorra, on el vent, l’oblit i el perdó s’encarregaran d’esborrar-ho i apagar-ho; en canvi quant ens passi alguna cosa meravellosa ho gravarem en la pedra de la memòria del cor, on ni el vent ni ningú podrà esborrar-ho.Càritas parroquial
Roba per nadons i complements(llits, cotxets,...)oli, Llet desnatada i semi, Llenties, mongetes i cigrons, Conserves(tonyina, sardines, tomàquet, Gràcies per la vostra col·laboració!

Full parroquial nº 43 20-06-10-C D’aquests dies
Importància dels Serveis Socials al nostre poble. Dimecres es va crear el Consell Municipal de Serveis Socials que aplegarà els diferents serveis que funcionen al nostre municipi, tots els que presta l’ajuntament i que són molts, els d’atenció als nouvinguts, d’atenció social en perill d’exclusió a persones o famílies senceres, del Casal de dia, de menjador, dutxa, bugaderia i unes hores de companyia al servei del Centre Obert, d’atenció als adolescents i també els serveis que dóna la parròquia, com el de Càritas i visita de malalts i la gent gran. Les fundacions com la de l’Hospital de Sant Pere, Catalònia Comarques, a Torremar i la de Can Tarrida, els Casals de la Gent Gran, els Jutjat de Pau, etc.

Els serveis socials ens asseguren quan més ho necessitem, poder viure dignament, i són uns serveis en alça, al servei de les persones i les famílies, que plegats creiem prioritaris.
Ajuntament, parròquia, fundacions, casals, jutjat ... amb tots els diferents serveis anem cobrint, amb tanta promptitud i eficàcia com és possible, les creixents necessitats de la nostra societat del benestar en època de crisi. S’actua en la mainada i sobretot en adolescents, en la gent gran, en els malalts i persones soles d’edat avançada, som presents, intentem estar presents, allà on hi podem aportar alguna ajuda personal, del nivell que sigui, a les persones i a les famílies amb problemes.

El nou Consell Municipal de Serveis Social agruparà i coordinarà els diferents serveis en marxa, que vol dir tota la tasca que portem a terme associacions i institucions públiques i privades que actuem al nostre poble, per tal de millorar encara més en promptitud, qualitat i eficàcia en els nostres serveis d’atenció personalitzada a la gent de Vilassar.
Xavier Vilà