PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 3 de juliol de 2010

Cloenda de l'Any sacerdotal (II)

Transcric tot seguit alguns fragments de l'homilia del Sant Pare Benet XVI de la Missa de cloenda de l'Any Sacerdotal, Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, el divendres 11 de junt de 2010."Aquesta audàcia de Déu, que s’abandona a les mans d’essers humans; que, tot i coneixent les nostres debilitats, considera als homes capaços d’actuar i de presentar-se en el seu lloc, aquesta gosadia de Déu és la major grandesa que s’amaga en la paraula “sacerdoci”. Que Déu ens consideri capaços d’això; que per això cridi al seu servei a homes, i , així, s’uneixi a ells des de dintre, això és el que ens aquest any hem volgut novament considerar i comprendre."

"Demanem treballadors per a les messes de Déu, i aquesta pregària a Déu és, al mateix temps, una crida de Déu al cor de joves que es considerin capaços d’això mateix pel que Déu els creu capaços. Era d’esperar que a “l’enemic” no li agradés que el sacerdoci brillés de nou; ell hauria preferit veure’l desaparèixer, per tal que a la fi Déu fos expulsat del món. I així ha succeït que, precisament en aquest any d’alegria pel sagrament del sacerdoci, hagin sortit a la llum els pecats dels sacerdots, sobretot l’abús als menors, en el qual el sacerdoci, que porta la sol·licitud de Déu pel bé de l’home, es converteix en el seu contrari. També nosaltres demanem insistentment perdó a Déu i a les persones afectades, mentre prometem que volem fer tot el possible perquè un abús semblant no torni a succeir mai més.""Si l’Any Sacerdotal hagués estat una glorificació dels nostres èxits humans personals, hauria esta destruït per aquests fets, però, per a nosaltres, es tractava precisament del contrari, e sentir-nos agraïts pel do de Déu, un do que es porta en “gerres de terrissa”, i que una i altra vegada, a través de tota la debilitat humana, fa visible el seu amor en el món."Jo conec les meves ovelles i elles em coneixen”, “conèixer” en el sentit de la Sagrada Escriptura, mai és solament un saber exterior, igual que es coneix el número telefònic d’una persona. “Conèixer” significa estar interiorment prop de l’altre. Estimar-lo. Nosaltres hauríem de procurar “conèixer” als homes de part de Déu i tot mirant envers Déu, hauríem de procurar de caminar amb ells en la via de l’amistat amb Déu.

Cloenda de l'Any Sacerdotal (I)

El divendres 11 de juny d'aquest any 2010, dia da la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, va haver-hi la cloenda de l'Any Sacerdotal. Van haver-his dues celebracions principals a Roma presidides pel Sant Pare Benet XVI. El dia anterior, dijous 10, vam celebrar una vetlla de pregària amb testimonis de diferents sacerdots, preguntes que li van fer al Sant Pare i finalment exposició del Santíssim Sagrament, adoració i Solemne Benedicció. El divendres 11 vam celebrar la Missa de la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús amb una participació d'uns vint mil capellans. Seguidament poso unes fotos de diferents moments d'aquests dos dies.

dijous, 1 de juliol de 2010

Enquesta 7

Aquest any, la parròquia participa als actes de les Vetlles d'Estiu amb una descoberta de les fornícules del poble.
Aquest tema ja ha estat tractat dins d'aquest blog i el que es farà, és fer un circuit per la meitat Nord del poble per "descobrir" les seves característiques particulars i les de les imatges que guarden en el seu interior.

És per això, i per tal d'anar fent boca, volem dedicar la pregunta del blog d'aquests propers dies a l'activitat proposada des de la parròquia i que està inclosa dins del calendari / agenda de les Vetlles d'Estiu 2010.

"De la llista següent, quina és la imatge de les fornícules del poble més propera a l'esglèsia?¨

Ànims i obriu bé els ulls!!!

Us esperem el dissabte 17 de juliol davant de la parròquia per trobar la resposta.

Resultats de l'enquesta 6

Ha acabat el plaç per contestar la pregunta que es proposava:"Quants graons hem de pujar si volem entrar a l'esglèsia des de la plaça de la Vila?".

Les respostes proposades eren tres:
6 graons ... 0 vots ... 0%
9 graons ... 2 vots ... 100%
12 graons ... 0 vots ... 0%

Efectivament, si es vol accedir des de la plaça, cal pujar 9 graons, 10 si es vol comptar la vorera com un graó més.
Hi ha hagut poca participació, però els votants ho han encertat de ple.

Full parroquial nº 44 27-06-10-A

La llibertat
El Senyor s’encaminava cap a Jerusalem per donar compliment a la missió que el Pare Déu li havia encomanat, ser salvació per a tot aquell que creu en Ell. L’Evangeli d’avui ens mostra com molta gent que el veien passar s’apropaven a Ell i li deien que el volien seguir. També es donava el cas en què Jesucrist mateix deia a qui volia, que el seguís. Les persones que se li apropaven, davant de la crida del Senyor, sigui amb la seva Paraula, sigui amb la seva divina presència entre els homes, tenien diferents respostes. Aquestes respostes eren sovint excuses per a n0 donar-se totalment al seguiment de Jesús. Davant d’aquestes respostes: Senyor, permeteu-me primer d’anar-me’n a casa, fins que hauré enterrat el meu pare. El Senyor respon tot ensenyant la urgència de l’entrega a fer la voluntat de Déu: Deixa que els morts enterrin els seus morts, i tu vés a anunciar el Regne de Déu. És urgent que la nostra vida sigui cada cop més un testimoni fidel del seguiment de Jesucrist, de ser cristià.
No obstant, Déu ens deixa lliures i respecta la nostra decisió encara que sigui posar fre a la voluntat seva. Fruit de l’amor que té Déu per cada un de nosaltres i tot respectant la nostra llibertat, passa sovint per la nostra vida i ens crida a la conversió. Molts cops ens visita amb algun contratemps que ens remou i ens fa reflexionar sobre la nostra vida i el seu sentit més profund. Pe això, cal estar alerta del pas de Déu per nostra vida i fer un ús correcte de la nostra llibertat. Com ens diu el catecisme en l’última frase del nº 1731:La llibertat ateny la seva perfecció quan s’ordena a Déu, la seva benaurança. Així ens ho recorda Sant Pau en la lectura d’aquest diumenge: Vosaltres, germans, heu estat cridats a ser lliures. Mireu només de no convertir la llibertat en un pretext per fer el vostre propi gust. Déu ens ha fet lliures perquè lliurement el seguim i l’estimem; perquè visquem per Aquell que ha donat la seva vida per nosaltres, Jesucrist, el Senyor. Poso seguidament un text de Fernández Carvajal del llibre "Parlar amb Déu" Tomo III: La fidelitat a la pròpia vocació comporta la resposta a les crides que Déu fa al llarg de la vida. Habitualment es tracta de la fidelitat en allò petit de cada jornada, d’estimar Déu en el treball, en les alegries i en les penes que comporta tota existència, de rebutjar amb fermesa allò que d’alguna manera signifiqui mirar a on no podem trobar el Crist. La fidelitat es recolza en una sèrie de virtuts essencials sense les quals es faria molt difícil o impossible seguir el Mestre: La humilitat, la prudència, la sinceritat, la fraternitat, l’esperit de mortificació, la lluita contra la comoditat i l’aburgesament, l’esperit d’oració que ens porta a tractar Déu com un Amic, com l’Amic de tota la vida.
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 44 27-06-10-B


Durant el mes de juny resarem el mes del Sagrat Cor a les 7:40 del vespre, just abans de la Missa.

Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.  Peregrinació al santuari
de Medjugorje
 Un petit poble situat a Bòsnia Herzegovina, província de l’anti-
ga Iugoslàvia. Anirem, si Déu vol, del 15 al 22 d’agost. Un lloc molt especial on hi ha una gran presència de la Mare de Déu; allí ens espera per parlar-nos a cada un personalment. El cost de la peregrinació és de 800  tot inclòs. Ens unirem a la peregrinació que organitza el Sr. Oriol Vives des de ja fa  anys. Tothom hi és convidat a assistir-hi. Per apuntar-se cal venir en horari de despatx, dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 i divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10. La data límit per apuntar-se és el dimarts 6 de juliol. Hi ha places limitades.


CATEQUESI DE 1ª COMUNIÓ

Els dilluns: 1er curs de Comunió a 1/4 de 6 de la tarda.

Els dimecres: 2on curs de Comunió a 1/4 de 6 de la tarda.

Inscripcions: els dies 7, 10, 14 i 17 de setembre dins l’horari del despatx.
Els nens/es que faran 2on curs de Comunió també han de passar a    inscriure’s.


Pregària de joves a la Cisa
Com cada any els joves de les parròquies de la Cisa acaben el curs als peus de la Mare de Déu. Serà el dimecres dia 30 de juny, a les 9 del vespre. Compartirem pregària i després un pica-pica. No hi falteu!.


A Rosendo Fonts i Baldrich
(In memoriam)
La música llenó toda tu vida
y fuiste profesor inigualable
con tesón y paciencia siempre afable
solfeando lección bien aprendida.
Tus alumnos ya sienten tu partida
recordando tu amor incomparable
al arte musical siempre inefable
que supiste inculcar con tu acogida.
A la iglesia acudías con unción
 y el órgano sonaba con soltura
llenándonos de gozo y emoción
en el rito nupcial o sepultura.
Fuiste siempre en el pueblo admiración
por tu sincero amor a la cultura.
                 —————————
Mártires i Gineses, sin opción
seguro que te abrazan en la Altura.
Javier Lagar MarínSant Joan Baptista
Els passat  dijous vam celebrar la Solemnitat del naixement de Sant Joan Baptista. L’església celebra normalment la festa dels sants en el dia del seu traspàs a la casa del Pare. En el cas de Sant Joan Baptista, es fa una excepció i es celebra el dia del seu naixement. Sant Joan, el Baptista, fou santificat en el ventre de las seva mare quan la Verge Maria, embarassada de Jesús, visita a la seva cosina Santa Isabel, segons l’Evan
Geli. Aquesta festa commemora el naixement “terrenal” del Precursor. És digne de celebrar el seu naixement doncs, és motiu de molta alegria, per tots els homes, tenir a qui va davant per anunciar i preparar la propera arribada del Messies. Fou una de les primeres festes religioses i, en ella, l’Església ens convida a recordar i a aplicar el missatge de Sant Joan Baptista.


 

Solemnitat de Sant Pere i Sant Pau
La Solemnitat de Sant Pere i Sant Pau és una de les més antigues de l’any litúrgic. Apareix en el santoral fins i tot abans que la festa del Nadal. En el s. IV ja existia la costum de celebrar tres Misses en una basílica vaticana, una altra en Sant Pau extra murs i una altre en les catacumbes de Sant Sebastià, on es van amagar les relíquies dels apòstols durant algun temps. En un principi es considerà que el 29 de juny va ser el dia en què, a l’any 67, Sant Pere i Sant Pau van patir el martiri, en l’època de Neró. De fet és una dada inqüestionable que aquets dos sants foren martiritzats en l’època de Neró, però l’exactitud de l’any es qüestiona entre els anys 64 i 67.
Baptismes
Aquest passat cap de setmana, han rebut el sagrament del baptisme els infants: Hugo
García Esquinas, Andrea Lorca Montoro, Júlia Chloe Reina Rovira i Ion Rodríguez
Juango. Moltes Felicitats!
Càritas parroquial
Roba per nadons i complements(llits, cotxets,...)oli, Llet desnatada i semi, Llenties, mongetes i cigrons, Conserves(tonyina, sardines, tomàquet, Gràcies per la vostra col·laboració!


Full parroquial nº 44 27-06-10-C


D’aquests dies
Del Consell Parroquial. Dimarts varem tenir l’habitual reunió mensual del Consell Pastoral Parroquial.
Mn. Jordi, que va començar agraint la tasca que plegats fem al servei de la nostra Església, ens va avançar que pel curs que ve hi haurà renovació en els membre del Consell. Durant l’estiu hi pensarà, però certament està convençut que cal renovar-lo, que és bo que es renovi, perquè hi haurà nous plantejaments, noves directrius, noves idees i això ens portarà, segurament, a rehabilitar-nos plegats.
A la nostra parròquia es fa molta feina, hi ha molta activitat ens deia, però tenim força llacunes i ens urgeix arribar als qui no venen. Hi ha amplis sectors de jovent als que no arribem. En aquest camp hi ha molta feina a fer. Haurem de marcar-nos prioritats en l’evangelització i línees de treball, i dedicar esforços i més dedicació en un munt d’aspectes als que no arribem.
Ens demanà a tots continuar, cadascú en la seva tasca, cadascú en la seva feina, sigui amb la mainada de la catequesi, amb litúrgia, o Càritas, fent companyia als malalts, al Casal o a l’ Esplai.
Mn. Jordi va aprofitar la trobada per informar-nos de la propera celebració de les noces d’or sacerdotals de Mn. Joaquim, també a la nostra parròquia, segurament pel mes d’octubre.
També ens va comentar que celebrarà uns exercicis amb altres preveres del 28 de juliol al 7 d’agost i que s’afegirà al peregrinatge a Medjugorge, del dia 15 al 22 i que seran aquests dies els que podrem considerar com les seves vacances.
Celebracions de final de curs. Aquests dies les escoles, aules municipals de música i dansa , i també comissions parroquials celebren festivals i comiats de curs gaudint plegats d’un final d’etapa tot preparant ja el nou curs que ve, el 2010-2011.
De les vetlles d’estiu. També aquests dies hem començat a Vilassar les Vetlles d’estiu d’enguany, en que entitats i associacions ens conviden a participar-hi, aprofitant les agradables nits de l’estiu mediterrani a casa nostra, i que són, en conjunt, una proposta cultural i artística a tenir en compte.
Divendres la coral Mareny va actuar als jardins del museu amb “Cançons i danses del Renaixement”, i en propers dies tindrem les activitats del Centre Vilassarenc, del Casal, del Casinet, del Museu i de diferents conjunts de música locals, en diferents espais, repartits pel nostre poble.
Unes vetlles d’estiu que ens conviden a sortir de casa per gaudir d’un animat programa d’actuacions, com podreu observar en el cartell que ens ho enuncia, i que val la pena resseguir. Dins de la programació de les vetlles d’estiu la parròquia organitza una passejada per descobrir les fornícules que hi ha pels carrer del centre, serà el dissabte 17 de juliol a les 6 de la tarda.
De la romeria a Montserrat. Enguany serà una romeria de cinc dies, de dimecres a diumenge. El gruix de la romeria va pujar dimecres a Montserrat, on hi passaren tots aquest dies acollits pel monestir, vivint de prop la muntanya, la litúrgia dels monjos, la sana i fraternal convivència d’aquests dies de romeria a Montserrat.
Diumenge és el dia de “Vilassar a Montserrat”, un dia de festa, obert als vilassarencs, a tots aquells que no poden pujar-hi els altres dies però sí el diumenge i, per això, plegats viure alguns dels actes centrals de la nostra romeria, com són la participació en la Missa conventual del diumenge i la salutació dels pare Abat. Una proposta interessant que ens convida a participar-hi i viure un tast del bo i millor de la nostra romeria de Vilassar a Montserrat, que val la pena.
Xavier Vilà

dilluns, 28 de juny de 2010

Testimoni de Maria Vallejo-Nájera

 Maria és una reconguda i prestigiosa escriptora espanyola que ha editat amb gran èxit de lectors varis llibres publicata per tot Europa. En aquest video  dóna testimoni de la seva experiència personal a Medjugorge.