PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 13 de juliol de 2010

Descoberta de fornícules - Vetlles d'Estiu 2010

La parròquia ja fa difució de la sortida de diisabte 17 de juliol a les 6 de la tarda, però pels que no pugueu esperar tant, us proposem llegir la informació que hem penjat al blog o la que hi ha a la web municipal.

També podeu participa de la nova enquesta i començar a situar les fornícules i els seus sants.

Us adjuntem el detall de la nota de premsa per la qual l'ajuntament de Vilassar de Dalt dóna a conèixer i convida a participar de l'activitat parroquial dins del programari d'activitat de les Vetlles d'Estiu d'enguany.

Us hi esperem a tots! A l'acabar hi haurà un refresc "de sant" per a tos els que ens hagueu acompanyat.

Descoberta de fornícules - Vetlles d'Estiu 2010

El proper dissabte 17 de juliol a les 18.00 h ens trobarem davant de la parròquia per fer una descoberta de les fornícules que hi ha a la meitat Nord del poble.
És una proposta oberta a tothom, grans i petits, per a tots els que volen passejar una mica i els que tenen ganes de veure coses noves.

Us adjuntem el detall de la web municipal on hi ha una referència a la sortida proposada dins del programa d'activitats: http://www.vilassardedalt.org/.
Així mateix, dins del blog ja hi ha iformació disponible.

Acompantem aquest text amb els accessos possibles des de la web municipal.


Full parroquial nº 46 11-07-10-A


El bon samarità
Un mestre de la llei li fa una pregunta a Jesucrist: Mestre què he de fer per tenir l’herència de la vida eterna? Aquesta pregunta és una de les preguntes fonamentals que ens fem les persones. Pot ser també equiparable a la pregunta: mestre què he de fer per ser feliç aquí i poder tenir      l’herència de la vida eterna. O una altre: mestre què he de fer perquè la meva vida tingui un sentit ple. La resposta ens posa davant de la Revelació Què hi ha escrit a la Llei?  Què hi llegeixes?. Jesucrist no ve a abolir l’Antic Testament sinó a donar-li ple compliment. Ens recorda de nou que el més important és estimar Déu sobre totes les coses i als altres com a tu mateix. Ja en l’Antic Testament hi ha normes de conducte com la següent que es troba en el llibre del Levític 19,18: No et vengis i no guardis rancor contra els fill del teu poble. Estimarà al pròxim com a tu mateix. Amb la vinguda de Jesucrist, tot guardant el mateix ordre d’importància en els manaments, ens ensenya que el teu pròxim és qualsevol, va més enllà del propi poble. En una altre moment de l’Evangeli ens ensenya que hem d’estimar fins i tot als enemics.
En aquest diumenge l’Església ens ofereix l’Evangeli en el què Jesucrist explica la paràbola del Bon Samarità per aclarir millor qui és l’altre. Amb detalls ens explica com hem d’actuar amb aquell que té necessitat de nosaltres; el Samarità no escatima res per ajudar a aquell home que va sofrir l’atac dels bandolers. Les seves accions són exemple de com el cristià  ha d’actuar vers els necessitats sense escatimar res i sense esperar res a canvi, sense jutjar la persona sinó mirant d’oferir el millor que un té.
Hi ha una altre interpretació d’aquesta paràbola feta per Orígenes que és també molt interessant: L’home que descendia de Jerusalem a Jericó és Adam, la humanitat sencera; Jerusalem és el paradís; Jericó, el món; els lladres són els dimonis i les passions, que fan caure l’home en pecat provocant-li la mort; els sacerdot i el levita són la Llei i els profetes, que han vist la situació de l’home, però no han pogut fer res per canviar-la; el bon samarità és Crist, que ha vessat sobre les ferides humanes  el vi de la seva sang i l’oli de l’Esperit Sant; la fonda, a la que porta a l’home recollit en el camí, és   l’Església; l’home de la fonda és el pastor de l’Església, a la que li confia l’home ferit, el fet de que el samarità prometi tornar, indica l’anunci de la segona vinguda del Salvador. Portem a la pregària aquesta interpretació que fa Orígenes en una homilia seva. És molt rica en contingut doctrinal i espiritual.
Mn. Jordi,rector

Full parroquial nº 46 11-07-10-B

Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.

Ens unirem al 149è peregrinatge de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.
Per anar a la Peregrinació us podreu apuntar a la Parròquia mateix. La responsable és la Paquita Cervera.
Apuntarem durant la primera setmana de setembre en l’horari de despatx: dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre i el divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre. De totes maneres caldrà que pel juliol ens feu saber qui podrà venir, per preveure la demanda de places a la Delegació de Barcelona.
Es pot venir com a malalt, Hospitalari o pelegrí. El preu del malalt és de 265€ tot complert, el de Hospitalari a partir de 265€ i el preu del pelegrí varia segons l’Hotel al que s’allotjarà.


Reunions de la setmana
Reunió de catequistes, el dilluns 12 a 2/4 de 10 del vespre.
Consell d’economia, el dijous 15 a 2/4 de 9 del vespre.

Grup d’Oració i Amistat
“Mare de Déu de la Cisa”.
Ens reunirem el dimecres dia 14, a 2/4 de 9 del vespre a la sala St.Genís.
És obert a tothom. Us hi esperem!.

Descoberta de fornícules
La parròquia participa a les Vetlles d’Estiu 2010 organitzant una passejada pels carrers del casc antic per descobrir-hi les fornícules. Es farà un recorregut per la meitat Nord del poble i es mostrarà una desena de fornícules de la vintena que hi ha a Vilassar. Es comentaran els diferents tipus de fornícules i les diverses imatges que es conserven en el seu interior. És una bona oportunitat per gaudir d’un patrimoni arquitectònic-religiós que, moltes vegades i a causa de les presses del dia a dia, no ens aturem per gaudir-ne. El punt de trobada serà davant de l'església el dissabte 17 de juliol a les 18.00 h.
Us hi esperem! I no patiu per la calor, a l’acabar hi haurà una mica de refresc per a tots.


Mare de Déu del Carme, 16 de juliol
Des dels antics ermitans que es van establir al Mont Carmel, els Carmelites, han estat coneguts per la seva profunda devoció a la Santíssima Verge Maria. Ells van interpretar el núvol de la visió d’Elies (1 Reis 18,44) com un símbol de la Verge Maria Immaculada. Els mariners que la tenen com a patrona, abans de què es descobrís l’electricitat, depenien de les estrelles per orientar-se pel mar. D’aquí l’explicació d’anomenar a la Verge Maria, estrella del mar, ella ens guia per les aigües difícils de la vida cap el port segur que és Crist.
Agraïment
Durant aquest curs s’han realitzat millores a l'església i a la rectoria. Han verniçat les bigues de fusta del pati de la rectoria i les portes d’entrada a l’església i capella del Santíssim. Arreglar el pati, pintar les parets del pati, neteja d’una terrassa que es troba bastant inaccessible i s’hi acumulava brutícia . Finalment s’ha fet baixar la corrent de dalt de les columnes de l’església per poder posar els ventiladors i a així evitar els cables de corrent pel terra . Han estat tres nois que hi han treballat fent el servei anomenat ”treball en benefici de la comunitat”. Voldria, però, agrair especialment la dedicació i bon fer que té en Xavier Martín Duránque és el que ha estat i estarà més hores en aquest servei.

Càritas parroquial
Roba per nadons i complements(llits, cotxets,...)oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,...)
Necessitem una nevera urgentment Gràcies per la vostra col·laboració!

Full parroquial nº 62 11-7-10-CD’aquests dies
De la festivitat de Sant Pere a l’Hospital. Diumenge, la Fundació de Sant Pere ens va convidar a celebrar plegats la festivitat de Sant Pere, patró del nostre Hospital. De bon matí varem celebrar la Missa allà al pati, a l’era de l’entrada, i després varem compartir un senzill esmorzar amb un exquisit pa de pessic preparat per les religioses i cuineres de la casa. Era dia de portes obertes i això donava oportunitat de conèixer o veure les millores, poques o grans, que sovint ofereix el nostre Hospital. Veritablement la Fundació Hospital Sant Pere compleix una tasca sanitària, social i humanitària importantíssima al nostre poble: té cura de les persones grans, dels vells i els malalts. L’Hospital amb cinc religioses, en horari complert i una trentena de treballadors en horari compartit donen servei, tenen cura d’una seixantena d’avis en edats molt avançada, cada vegada més grans, cada vegada més “atropellats”. L’administració,  Benestar Social, del nostre ajuntament, que desplega un servei d’acompanyament a la gent gran, i a persones que viuen soles i amb limitacions en el seu domicili, a casa seva, a qui ofereix interessants serveis d’higiene personal, neteja, menjar i serveis sanitaris mínims, ara també l’Hospital de dia, que els recull i ofereix a Can Rafart, menjar i unes hores de convivència en companyia, fa que les persones grans podem estar avui més anys a casa, i anem més grans a l’Hospital. Avui a l’Hospital de Sant Pere hi ha com sempre cinquanta vuit persones, però això sí, cada vegada més grans i més malaltes. Persones que demanen més atenció i seguiment, que són tractats amb cura, delicadesa i molta estimació tant per les religioses com per tots els assistents a la Fundació. La comunitat religiosa animada, atenta i sempre alegre, juntament amb el nombrós equip de treballadors, el metge, el fisioterapeuta i l’ampli servei de persones especialitzades en els que compta l’Hospital, fan una tasca humanitària rellevant. És natural que aquest extraordinari servei tingui un cost, un cost alt. Però tanmateix, avui, cap vilassarenc per motius econòmics resta exclòs dels serveix del nostre Hospital. Convenis i concerts amb el nostre ajuntament i demés administracions públiques, lleis i mesures expresses en cada cas, fa que d’una manera o altra, tots els vilassarencs podem ser acollits, quan faci falta, al nostre Hospital, tots podem gaudir d’aquest extraordinari servei en unes hores prou difícils i precàries com són sovint les del final de les nostres vides. Diumenge tot celebrant l’Eucaristia, proper a les religioses, els administradors i treballadors de la casa, familiars i alguns residents, hi pensava, pensava en tot això i en el complex món del nostre Hospital, i donava les gràcies a Déu i a tots plegats per tenir aquesta Fundació de l’Hospital, al nostre poble, al nivell que tenim i amb la gestió que s’hi porta. I és que encara que els temps passa volant, dia sí, i dia també, de dia i de nit, religioses i treballadors estan tot hora amatents als avis i malalts residents al nostre Hospital, amb efecte, amb generositat i paciència i molt d’amor en tots i cadascú els residents, en qui veuen el Crist en cada un d’ells. Extraordinari. Gràcies. Molts gràcies a tots.

Xavier Vilà