PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dilluns, 19 de juliol de 2010

17 07 2010 La parròquia dóna a conèixer una part de les fornícules del poble

Dins del marc de les Vetlles d'Estiu 2010 la parròquia ha organitzat una passejada pels carrers del poble per descobrir una part de les fornícules que hi ha a Vilassar.
Enmig d'un ambient molt cordial i distès, vàrem fer un recorregut visitant les fornícules de can Pey, la de la Font de la Teula, a ca l'Anton Feliu (on ens va rebre l'Albert Bastardes i la seva mare i va explicar detalls de la casa), cal Notari, can Bateta (tot i que està desapareguda), can Jaume Mateu, cal Baster - can Corra, la fornícula de can Domingo Bas, i les del carrer del Carme (cal Tendre, can Quicus i a can Sayol). Val a dir que en Jaume i la Pura ens va ensenyar imatges de l'antiga masia de can Sayol on també hi havia una fornícula.

Al mateix temps que vem identificar les fornícules, Mn Jordi va fer una descripció de la imatge explicant-nos el seu significat: qui era, com l'identifiquem, quin era el motiu de la imatge....

Va ser una visita molt enriquidora fugint de la vessant històrica i explicant el significat profund de les imatges. Imatges que ens van traslladar en uns moments on la vida religiosa ultrapassava els murs de l'esglèsia i omplia els carrers i donava significat a moltes de les actuals tradicions.
Una visió molt diferent dels nostres carrers.