PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 4 d’agost de 2010

Full parroquial nº 49 1-8-2010-A

Carta als diocesans sobre la visita del Sant Pare Amb data 6 de març de 2010, el Sr. Cardenal ha dirigit aquesta carta a tots els diocesans


Benvolguts diocesans, des de fa uns dies tots coneixem aquesta bona notícia: el Papa Benet XVI visitarà Barcelona el diumenge dia 7 de novembre d’aquest any per presidir la consagració del Temple de la Sagrada Família. Aquesta notícia omple el nostre cor de goig i esperem amb il·lusió aquest gran esdeveniment. El Papa ha acceptat amb benvolença, generositat i sol·licitud apostòlica la invitació que li vaig fer, i manifesta una vegada més el seu afecte a la nostra arxidiòcesi i ciutat de Barcelona, a Catalunya i a tota Espanya. Tots els diocesans ens unim per expressar el nostre agraïment sincer i cordial al Papa Benet XVI per la seva visita. El nostre agraïment l’hem de manifestar amb el nostre afecte al Sant Pare i amb la nostra pregària constant pel seu ministeri de Successor de l’apòstol Pere al servei de tota l’Església.

         La visita del Sant Pare confirmarà la nostra fe, enfortirà la nostra esperança i esperonarà la nostra caritat. La seva presència i el seu magisteri enriquiran la nostra vida cristiana de fidelitat i amor a Déu i a l’Església. Aquesta visita apostòlica de Benet XVI serà per a tots nosaltres un autèntic do de Déu.  Consagrant el Temple de la Sagrada Família, el Papa posa en relleu la importància que té el matrimoni i la família per al bé de les persones, de l’Església i de la societat i la necessitat de defensar i ajudar les famílies i la vida. I alhora la seva presència en aquest monument religiós, patrimoni de la humanitat, manifesta el valor que el Sant Pare dóna a l’art i a la bellesa, ja que, com ens diu, “la bellesa pot convertir-se en un camí cap al transcendent, cap al misteri últim, cap a Déu”.

         Ens hem de preparar espiritualment per rebre el Sant Pare, que ve en nom del Senyor, el Bisbe de Roma que presideix en la caritat totes les Esglésies, el successor de l’apòstol Pere al servei de l’Església de Jesucrist estesa d’Orient a Occident. Ho hem de fer amb la pregària, amb el coneixement més aprofundit del ministeri del Sant Pare, la seva valoració i l’agraïment a Déu per haver-nos donat aquest do, amb el compliment més generós i acurat dels nostres compromisos cristians en l’Església i en la societat, amb el treball de l’aplicació del nostre Pla Pastoral diocesà i amb la nostra solidaritat envers els pobres i necessitats.

         Demano a totes les parròquies, comunitats religioses, moviments, associacions, escoles i institucions d’Església que treballin des d’ara en la preparació i realització de la visita apostòlica que el Papa Benet XVI farà a la nostra arxidiòcesi i ciutat de Barcelona, per tal  que sigui molt profitosa i fecunda per a la nostra santedat, que és la primera i fonamental vocació de tots els batejats, i per oferir al Papa un acolliment filial, devot i entusiasta. Posem-ho a les mans de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona. A tots us agraeixo la vostra col·laboració.

  Amb una salutació i benedicció molt cordials,

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal arquebisbe de Barcelona

Full parroquial nº 49 1-8-2010-C

Vacances del full

Amb aquest full parem l’edició fins l’últim cap de setmana d’agost, els dies 28 i 29.Festa major dels Sants Genís
El Dimarts 24 d’agost a les 7 de la tarda, brandada de campanes anunciant la Festa Major.
Dimecres 25 d’agost, a 2/4 de 12 del migdia, Ofici Solemne en honor de Sant Genís d’Arlés, notari i de Sant Genís de Roma, comediant, tots dos titulars, màrtirs i copatrons de la nostra parròquia. Presidirà Mn. Jordi Gutiérrez, rector de la parròquia. Predicarà l’homilia Mn. Josep Maria Vendrell, rector de Sant Andreu d’Òrrius, acompanyat pels rectors de les parròquies veïnes i preveres vinculats a la parròquia. En acabar hi haurà la veneració de les relíquies dels sants i cant dels goigs.
Dijous 26 d’agost, a les 8 del vespre, Missa en memòria dels veïns del poble que han mort durant el darrer any.Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.
Ens unirem al 149è pelegrinatge de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.
Per anar a la Peregrinació us podreu apuntar a la Parròquia mateix. La responsable és la Paquita Cervera.
Apuntarem durant la primera setmana de setembre en l’horari de despatx: dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre i el divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.
Es pot venir com a malalt, Hospitalari o pelegrí. El preu del malalt és de 265€ tot complet, el d’Hospitalari a partir de 265€ i el preu del pelegrí varia segons l’Hotel al que s’allotjarà.Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.
Organitza una sortida a la parròquia de Santa Maria de Mataró.
El motiu és la visita de la meravellosa Capella de la Mare de Déu dels Dolors que hi ha a la parròquia amb unes excepcionals pintures d’Antoni Viladomat. La sortida serà el dissabte 18 de setembre a 2/4 de 10 del matí i tornada pels vols de les 2 del migdia. Anirem amb autocar. Per apuntar-vos seran els dies 7,10 i 14 de setembre dins l’horari de despatx. Ja avisarem del preu. Animeu-vos a venir, ja que sens dubte és el millor conjunt de pintura barroca catalana del s. XVII.
Les zeladores de la Congregació dels Dolors i Mn. Jordi , us hi esperem!!!.Càritas parroquial
Roba per nadons i complements(llits, cotxets,...)oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,...)
Necessitem una nevera urgentment Gràcies per la vostra col·laboració!

Full parroquial nº 49 1-8-2010-B

D’aquests dies
Generosos amb Càritas. Cada setmana, Càritas Parroquial publica al Full Parroquial i a la cartellera d’anuncis que tenim a la porta de l’església parroquial, les necessitats que van sorgint a les famílies que acollim i ajudem. Gairebé sempre les peticions de Càritas són ràpidament cobertes. Tant si es demana roba de criatura com un cotxet o llitet, o una cuina, o una nevera, o llet, oli, o llegums, les necessitats es cobreixen aviat gràcies a la generositat de la gent amb Càritas. Amb els queviures hi ajuda molt el Banc d’Aliments gràcies a les donacions de les grans empreses alimentàries. També l’administració, a través dels ajuntaments, hi col·labora i la ciutadania amb l’aportació dels aliments complementaris que anem demanant cada setmana i els diners que recollim a l’església.
Dimecres, que amb l’Andreu i en Jordi vàrem anar a la Zona Franca de Barcelona,als magatzems del Banc d’Aliments, impressiona veure aquelles grans naus plenes de palets curulls de paquets d’arròs, galetes, pasta, llet, etc ... i saber que el presonal que gestiona tot allò també ho fa en règim de voluntariat, i de vuit del matí fins a les tres de la tarda, de dilluns a divendres.
Tot plegat extraordinari. Una bona notícia per comentar, aquesta de la generositat de la gent, de tanta i tanta gent, que amb discreció, pensa amb els altres i ho concreta col·laborant.
BARAKA al Museu. Divendres al vespre, la Comissió Dindori va presentar al pati del Museu l’extraordinari documental Baraka, farcit de belles i crues imatges sobre la natura i el medi, el treball, la pluralitat de cultures existents, la força de les religions, etc... que obria a la reflexió davant la complexitat, desigualtats i explotació del nostre món. Previ a la projecció del documental, representants de la Comissió ens feren un repàs de les activitats que porten a terme amb alumnes de l’Institut Jaume Almera i també les de Brasil i Nicaragua. També informaren de la remodelació de la Comissió, ja que després d’uns anys de servei s’han retirat els més grans i n’han entrat de joves, provinents del mateix Institut.
Àlbum, al Museu. Diumenge al vespres a l’era de Can Banús s’omplí de vilassarencs per gaudir de la projecció de fotografies antigues del nostre poble, agrupades en temes tan interessants com són les nevades, les festes populars, civils i religioses, el treball, l’esport, les panoràmiques, etc ... Fotografies provinent de col·leccions familiars i algunes de fotògrafs professionals que hem pogut escanejar i així formar part del gruix de fotografies que ja tenim dipositades al fons del Museu.
Una projecció anual, ja habitual a les nits d’estiu, que porta molta gent al Museu per disfrutar amb l’Àlbum de les fotografies i els comentaris que, uns i altres, anem fent en reconéixer persones i imatges que van passant al llarg de la projecció.
Xavier Vilà