PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 27 d’agost de 2010

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeEn la muntanya del Podbrdo van haver-hi aparicions i és un lloc on hi va molta gent a resar el sant rosari.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeImatges de la parròquia del Medjugorje. Aquestes imatges corresponen a la plaça del davant. Tots els actes multitudinaris es fan a la part del darrera on hi ha una gran esplanada i gran presbiteri.

Crònica de la peregrinació a Medjugorje

De confessions
Abans de la Missa diària havia moltíssima gent que es confessava. Medjugorje és un lloc molt especial, el qual, convida a posar-se en pau amb Déu i amb un mateix i mab els altres. El gran número de gent que es confessava ens fa veure que, tot hi haver patit una davallada aquest sagrament, està tornant a ser celebrat i viscut. La manera és amb la confessió dels pecats i amb absolució individual. No és vàlid el sagrament de la confessió si es va a una celebració a on, sense confessar els pecats et donen fictíciament, és a dir sense ser vàlid, el perdó dels pecats.Tampoc és vàlid anar al confessor dient "he pecat,perdoneu-me Pare". Cal dir els pecats que hem comès al confessor, que és Jesucrist mateix que t'escolta, et consola i et dóna el seu perdó.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeAquestes fotos corresponen a la celebració de la Sta. Missa. Cada dia a les 8 del vespre es celebrava una multitudinària Missa. Abans es resaven dues parts del Sant Rosari. A partir de les 5 de la tarda hi havia una riuada de gent per confessar-se.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeTestimoni de la vident Ivanka Ivankovic. Davant de la gent que l'escoltava explicava el seu testimoni personal de la seva trobada amb la Mare de Déu. El que transmeten els vidents està tot en consonància amb l'Evangeli i amb la tradició de l'Església. Sobre tot ens conviden a la pregària, és molt important que preguem i ho fem amb el cor.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeUn dels matins vam tenir una interessant catequesis del P. Danko, vicari de la parròquia de Medjugorje. Va parlar sobre les virtuts humanes les quals són els fonament de la vida cristiana. De la sinceritat, la veritat, el perdó, el no jutjar ni criticar l'altre, la humilitat, etc...
Va explicar una anècdota molt interessant."Una parella es casa i van a viure a un pis nou. La noia veu que la veïna del davant penja la roba bruta en el balcó perquè s'assequi. Això li diu al seu marit tot comentant com es pot ser tan brut. Passen els dies i, segueix veient com la veïna va canviant la roba però sempre la penja bruta. Van passar les setmanes i un dia, tot mirant al balcó de la veïna, veu que la roba estesa està netíssima. Sense perdre un minut es dirigeix al seu marit i li explica, amb sorpresa, que aquest cop la veïna ha estès la roba neta al balcó. El seu marit li contesta que aquest mateix matí havia rentat a fons els vidres des dels quals la seva esposa veia la roba estesa de la seva veïna." Em sembla que aquesta petita historieta s'explica per si mateixa.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeImpressionant Sant Crist que es troba prop de la parròquia. Del genoll dret surten contínuament gotes d'aigua de manera inexplicable.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeEn aquestes fotos podem veure a un dels 6 vidents l'Ivan, amb la samarreta taronja, que dóna el seu testimoni.

Crònica de la peregrinació a Medjugorje


Mn. Salvador Juanola, ens va fer una catequesi sobre el dejuni. Que és una de les 5 pedretes que la Mare de Déu ha ensenyat a Medjugorje: 1. El res del Sant Rosari amb el cor. 2. l'Eucaristia. 3. la lectura de la Bíblia. 4. El dejuni. 5. La Confessió mensual.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeSor Viky ens va parlar de l'amor de Déu.Va ser una catequesi molt interessant tot citant varies cites de la Bíblia que ens ajudaven a aprofundir en aquest gran misteri de l'amor de Déu que és Déu mateix.

Crònica de la peregrinació a Medjugorje


Exposició amb el Santíssim Sagrament. Vam participar en la vetlla del Santíssim Sagrament tres dies. Com en la vetlla de la Creu, el P. Franciscà que conduïa l'oració anava dient breus reflexions que els intèrprets anaven traduint. També hi havien intervals de música.


Les fotos estan tirades des del presbiteri, davant mateix de l'altar, essent bastant difícil de veure per la foscor de la nit, hi havia una gran gentada que adorava devotament a nostre Senyor Sagramentat.

Ara us poso dos vídeos que reflecteixen dos moments de l'adoració. El primer és l'interval musical que havia després de les reflexions del P. Franciscà. El segon vídeo mostra el final, després d'haver rebut el Solemne Benedicció i després de retirar el Senyor Sagramentat tota la gent esclata en una gran joia d'agraïment a Déu, nostre Senyor.
dijous, 26 d’agost de 2010

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeTambé vam tenir una catequesis amb Sor Emmanuel.Ens va fer una bonica explicació de la importància del sant Rosari. El qual ens porta a la contemplació del misteris principals de la la vida de Jesucrist, nostre Senyor. Ens va insistir en què és important que quan el resem ho fem amb el cor, que vol dir amb el desig de unir-nos amb la voluntat de Déu i quan resem mirar de estar concentrats i amb pau per poder elevar el cor a Déu.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeEl divendres per la nit vam tenir la celebració de la veneració de la Creu. EL P. franciscà deia una profundes reflexions i les anaven traduint als diferents idiomes els intèrprets.

Crònica de la peregrinació a Medjugorje


Un dels matins vam tenir una xerrada amb aquest P. Franciscà. Va ser molt interessant la seva exposició. Amb un to seriós i greu ens va ajudar a valorar la Missa com el més important en la nostra vida cristiana. Els creients són els que van a Missa els que no hi van no poden dir-se creients. No es pot viure la vida cristiana desvinculada dels sagraments. Va destacar que els pitjor pecat que es fa avui en dia és no anar a Missa el diumenge. D'aquesta manera es comença la separació de l'home vers Déu i d'aquí venen totes les barbaritats que està fent l'home actualment; l'avortament, la violència de gènere, les separacions,etz... Comparava a que un quan deixa d'anar a Missa el diumenge es com un avort que es separa de la vida nova que dóna l'Església. La vida cristiana ve pel que hem rebut i seguim reben en l'Església a través dels sagraments. No és per l'esforç i el compliment és per la unió amb el Senyor ressuscitat; Jesucrist el Fill de Déu.

Crònica de la peregrinació a MedjugorjeUn dels dies vam pujar a la muntanya del Kricevak i vam resar el Viacrucis. Havia una gentada que pujava i d'altres baixaven. Tot amb una ambient de silenci i de pregària.

Crònica de la peregrinació a Medjugorje

Video del P. Danko. Interessant entrevista a aquest pare franciscà que és el vicari de la parròquia de Medjugorje.

Crònica de la peregrinació a Medjugorje


La parròquia de Medjugorje es troba a Herzegovina, a 25 Km de Mostar. La pastoral d’aquesta parròquia ha estat confiada als pares franciscans. En 1981, degut als inicis de les aparicions, la vida de la parròquia va canviar radicalment. A més dels sis vidents la Mare de Déu, ha escollit a tota la parròquia i als peregrins perquè siguin els seus testimonis i col·laboradors. Segons el testimoni unànime dels vidents , la Verge Maria els dóna missatges per que siguin transmesos  a la parròquia i al món sencer. Tracten principalment sobre la Pau, la fe, la conversió, la oració i el dejuni.
He fet un resum molt breu, si voleu tenir més informació hi ha vàries pàgines d’internet que us sortiran tot cercant amb la paraula Medjugorge. En aquest bolc de la parròquia intentaré transmetre l’experiència que vam tenir els que vam anar en peregrinació a aquest santuari de la Mare de Déu tan especial. Els dies de peregrinació van ser del 15 al 22 d’agost i de Vilassar de Dalt vam anar Mn. Jordi i Xavier Duran. Puc dir que vam portar a tota la feligresia amb nosaltres per presentar-los a la Mare de Déu i pregar per tots.
També cal dir que les aparicions de la Mare de Déu, que ja fa 29 anys, es donaren i encara es donen a 6 vidents, 4 noies i 2 nois. Aquestes aparicions i els missatges que els hi dóna la Mare de Déu són el que dóna impuls a tota la extraordinària vivència de fe que es viu en aquest poble escollit. Tanmateix, l’Església no ha reconegut oficialment que aquestes aparicions siguin certes. Entre altres motius, el principal, és que encara avui en dia hi ha sovint nous missatges. L’Església espera prudentment poder estudiar i dictaminar la veracitat de les aparicions.
 De totes maneres, no és aquesta la qüestió que a mi em mou a realitzar aquest petit treball sobre Medjugorge. Com diu el Senyor en l’Evangeli, pels seus fruits els coneixereu. Milers i milers de peregrins passen per aquest meravellós santuari de la Mare de Déu. Hi ha un ambient de pregària i de fe que et porta a resar i a creure en la força de la pregària. A la Missa de diari també hi ha cada dia milers de persones, tres dies hi ha exposició del Santíssim Sagrament per la nit amb la participació també de milers de persones. Un dia hi ha vetlla de la Creu, per la nit, i també milers de persones participant-hi. Riuades de persones que es van a confessar. Un silenci en les celebracions fruit de la fe que es respira en aquest lloc.
Hi ha vàries peregrinacions que s’organitzen des de Barcelona, nosaltres vam participar amb la que organitza l’Oriol Vives. Cada dia teníem alguna catequesi que ens van ajudar molt a viure aquest dies amb molta pregària, formació i convivència.

dilluns, 23 d’agost de 2010

DIMECRES 25 D'AGOST


FESTA MAJOR DEL SANTS GENÍS
Festa major dels Sants Genís
El Dimarts 24 d’agost a les 7 de la tarda, brandada de campanes anunciant la Festa Major.
Dimecres 25 d’agost, a 2/4 de 12 del migdia, Ofici Solemne en honor de Sant Genís d’Arlés, notari i de Sant Genís de Roma, comediant, tots dos titulars, màrtirs i copatrons de la nostra parròquia. Presidirà Mn. Jordi Gutiérrez, rector de la parròquia. Predicarà l’homilia Mn. Josep Maria Vendrell, rector de Sant Andreu d’Òrrius, acompanyat pels rectors de les parròquies veïnes i preveres vinculats a la parròquia. En acabar hi haurà la veneració de les relíquies dels sants i cant dels goigs.
Dijous 26 d’agost, a les 8 del vespre, Missa en memòria dels veïns del poble que han mort durant el darrer any.

BONA FESTA MAJOR A TOTS!!!
QUE ELS SANTS GENÍS INTERCEDEIXIN PER TOTS ELS VILASSARENCS.