PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 3 de setembre de 2010

Full parroquial nº 50 29-7-2010-B

La humilitat
Aquest diumenge el Senyor ens parla d’una virtut fonamental que és la humilitat. La definició d’ humilitat és la següent: La virtut moral per la qual l’home reconeix que de sí mateix només té res i el pecat. Tot és do de Déu de qui tots depenem i a qui devem tota la glòria. L’home humil no aspira a la grandesa personal que el món admira perquè ha descobert que ser fill de Déu és quelcom molt superior. Cerca altres tresors. Es veu a sí mateix i al pròxim davant de Déu. És lliure per estimar i dedicar-se a l’amor i al servei sense desviar-se en judicis que no ha de fer. Aquesta virtut és la base de totes les demés virtuts cristianes, sense la humilitat difícilment podrem agradar Déu. El Senyor, que tot ho veu, coneix perfectament el que hi ha en el nostre cor, sap amb quina intenció fem les coses i perquè les fem. Encara que fem moltes obres bones si no lluitem per ser humils, a la llarga es perd, es pot desviar el que fem.
El contrari a la virtut de la humilitat és la supèrbia, que com diu Sant Tomàs: Per l’orgull cerquem la superioritat davant els demés. La supèrbia consisteix en el desordenat amor a la pròpia excel·lència. És l’afirmació aberrant al propi jo. La persona humil, quan descobreix quelcom desordenat en la seva vida pot corregir-lo, encara que li costi. El superb no accepta o no veu el seu defecte i no pot corregir-lo, el superb no es coneix o es coneix malament.
És necessari que tinguem sempre un gran desig de ser humils. Cal demanar al Senyor que il·lumini el nostre cor perquè així ens puguem conèixer millor i lluitar contra els nostres propis defectes que, molts cops, ens porten a ofendre Déu i a fer mal als altres.
La pregària ja és en si mateixa un acte d’humilitat perquè en ella, reconeixem que Déu és el nostre Senyor i des de la nostra petitesa li demanem ajut. Seguim en el nostre peregrinatge per la terra les precioses petjades de nostre Senyor Jesucrist que, essent Déu, es va fer un com nosaltres i va obeir en tot al Pare. També tenim els sants que són exemple preclar d’humilitat i precedits per la Verge Maria, exemple perfecte de totes les virtuts.
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 50 29-7-2010-B


Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.

Ens unirem al 149è pelegrinatge de L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.
Per anar a la Peregrinació us podreu apuntar a la Parròquia mateix. La responsable és la Paquita Cervera.
Apuntarem durant la primera setmana de setembre en l’horari de despatx: dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre i el divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.
Es pot venir com a malalt, Hospitalari o pelegrí. El preu del malalt és de 265 tot complet, el d’Hospitalari a partir de 265 i el preu del pelegrí varia segons l’Hotel al que s’allotjarà.

Grup d’Oració i Amistat. “Mare de Déu de la Cisa”.
Ens reunirem el dijous, 2 de setembre, a 2/4 de 9 del vespre a la sala Sant Genís. És obert a tothom. Us hi esperem!
Reunió de visitadors
El proper dimarts 31, a les 4 de la tarda.

Reunió de catequistes
Dilluns 30, a les 6 de la tarda reunió de catequistes de 1er i 2on.

12 aplec de malalts i visitadors al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa
La celebració serà el dimecres, 8 de setembre. Arribada a 2/4 de 5 de la tarda. La presidirà el Sr. Bisbe auxiliar de Barcelona.

Festa de la Mare de Déu de la Fuensanta.
El diumenge 12, a les 6 de la tarda, celebrarem la Missa de la Verge de la Fuensanta, dins de l’organització de la festa del barri  de la Galbanya.

Festa del Sant Crist del Camí del Mig.
El diumenge 19 de setembre, a les 5 de la tarda, celebrarem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig, la festa de l’Exaltació del Santa Creu. En acabar la Sta. Missa, com cada any, s’està preparant la festa popular que viurem seguidament.

Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.
Organitza una sortida a la parròquia de Santa Maria de Mataró.
El motiu és la visita de la meravellosa Capella de la Mare de Déu dels Dolors que hi ha a la parròquia amb unes excepcionals pintu-
res d’Antoni Viladomat. La sortida serà el dissabte 18 de setembre a 2/4 de 10 del matí i tornada pels vols de les 2 del migdia. Anirem amb autocar. Per apuntar-vos seran els dies 7,10 i 14 de setembre dins l’horari de despatx. Ja avisarem del preu. Animeu-vos a venir, ja que sens dubte és el millor conjunt de pintura barroca catalana del s. XVII.
Les zeladores de la Congregació dels Dolors i Mn. Jordi , us hi esperem!!!.

Càritas parroquial
Roba per nadons i complements (llits, cotxets,) oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Necessitem una nevera urgentment  Gràcies per la vostra col·laboració!


Visita del Sant Pare a Bacelona
El Papa Benet XVI arribarà a Barcelona provident de Santiago de Compostel·la el dissabte, 6 de novembre. L’Endemà, el diumenge 7, dedicarà l’església i l’altar de la Sagrada Família, i resarà l’Àngelus a la façana del Naixement. Després de dinar a l’Arquebisbat amb l’espiscopat, el Sant Pare visitarà l’Insititut Nen de Déu, una obra beneficosocial de les Germanes franciscanes dels Sagrats Cors dedicada a l’assistència de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats. Tot seguit, Benet XVI tornarà a Roma.
Durant el matí del diumenge no hi haurà misses pel matí, segons ha decretat el Sr. Cardenal el 14 de juliol de 2010. Per la tarda sí que hi haurà Missa a les 8 del vespre. Els feligresos que no vagin a la Missa amb el Sant Pare a Barcelona, tindran Missa a la Parròquia, el dissabte 6 i el diumenge 7,  ambdues a les 8 del vespre.

Virgen de las Maravillas
El diumenge 3 d’octubre, celebrarem la festa de la Virgen de las Maravillas. Celebrarem la Missa de 2/4 de 12 del migdia a Can Rafart. La Missa de 2/4 de 12 del migdia de la parròquia passa, en aquest diumenge, a Can Rafart. Els que no pugueu venir a Can Rafart hi ha les demés Misses; la de la vigília del dissabte i les del diumenge. Més endavant ja donarem més informació.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada segon dijous de mes, després de la Sta. Missa, exposició del Santíssim Sagrament. L’oració durarà una hora i en acabar tindrem benedicció amb els Senyor Sagramentat.