PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 10 de setembre de 2010

Adoració del Santíssim Sagrament


El passat dijous dia 9 de setembre vam tenir, després de la Missa de 8 del vespre, una hora d'adoració al Santíssim Sagrament. En aquesta hora de pregària vam resar les vespres del dijous, després, tot intercalant cants meditatius i espais de silenci, vam escoltar la lectura d'uns punts d'un escrit del Papa Joan Pau II per fer pregària davant Jesús Sacramentat.
Una hora que se'ns va fer curta, gaudint de la pau que dóna el Senyor, de la seva presència més pròxima encara, de la pregària tranquila i confiada. Tindrem exposició del Santíssim cada segon dijous, després de la Missa. Convidem a tothom que vulgui gaudir d'aquesta hora a venir a pregar amb nosaltres.


dimecres, 8 de setembre de 2010

Ruta marianaAvui, dia 8 de setembre, festa la Nativitat de la Mare de Déu. Aquest video, encara que no parla d'aquesta festa, ens pot ajudar a reflexionar sobre la importància que té la Mare de Déu en la nostra vida cristiana i convida a fer peregrinacions al seus santuraris.

Full parroquial nº 51 5-9-2010-A

                        Renunciar per tenir la plenitud
Aquest títol sembla una mica estrany però, és el que ens diu el Senyor aquest diumenge: Ningú de vosaltres no pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té. Ser deixeble de Jesús no és comparable a ser soci d’un club de futbol o de qualsevol esport. Tampoc és ser seguidor d’alguna tendència política o moviments culturals que estigui de moda. És molt més i afecta a tota la vida, afecta al que som, pensem i fem. Ja ens ho diu ben clar el Senyor: Cal aprendre a renunciar a coses per optar pel Senyor. És semblant, malgrat les distàncies, com quan hom decideix estudiar, fer algun esport, etc... Voldrà dir que el temps que dediqui a aquesta acció no podrà ser utilitzat per fer altres coses, com és ara descansar. Tota cosa que emprenem porta a la renúncia d’altres coses. Més encara amb la fe, amb el seguiment de Jesucrist on Ell mateix ens marca el Camí.
Hi ha tendències, com n’hi ha hagut al llarg de tota la història de l’Església, que intenten afeblir el missatge de Jesucrist escollint el que a hom li va bé de l’Evan
geli fent us d’un criteri subjectiu i social, sense veure que si no és des de la fe no es pot entendre ni creure en Jesucrist.
Realment les paraules del Senyor són d’una gran força, aquestes afirmacions només podien venir de Déu mateix fet home, de Jesucrist. Sabem que és tan gran el do de Déu que no hi ha res que se li pugui comparar. Ni les glòries i pompes del món, ni el poder, ni tan sols les estimacions que podem tenir entre nosaltres. Això ens recorda el primer manament de la llei de Déu, estimar Jesucrist, més que al pare i a la mare. Això no vol dir que no ens hem d’estimar entre nosaltres sinó que és més important estimar Déu. I que per poder estimar Déu cal també viure la renúncia, primer i sobretot de tot allò que és pecat, i segon, de coses ben lícites però, per amor a Déu en renunciem. Aquesta renúncia o penitència alegra el cor de l’home ja que li permet poder estimar Déu de forma cada cop més autèntica i en aquest amor, està la felicitat més gran aquí en la terra i la felicitat eterna en el cel
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 51 5-9-2010-B


Peregrinarem, si Déu vol, a Lourdes del 23 al 27 de setembre.
Ens unirem al 149è pelegrinatge de L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Per anar a la Peregrinació us podreu apuntar a la Parròquia mateix. La responsable és la Paquita Cervera. Apuntarem durant la primera setmana de setembre en l’horari de despatx: dimarts de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 del vespre i el divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre. Es pot venir com a malalt, Hospitalari o pelegrí. El preu del malalt és de 265 tot complet, el d’Hospitalari a partir de 265 i el preu del pelegrí varia segons l’Hotel al que s’allotjarà.

Reunió de Càritas
El dilluns 6, tindrem reunió de Càritas a les 6 de la tarda.12 aplec de malalts i visitadors al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa
La celebració serà el dimecres, 8 de setembre. Arribada a 2/4 de 5 de la tarda. La presidirà el Sr. Bisbe auxiliar de Barcelona.

Fiesta de la Virgen  de la Fuensanta.
El diumenge 12, a les 6 de la tarda, celebrarem la Missa de la Verge de la Fuensanta, dins de l’organització de la festa del barri  de la Galbanya.
Festa del Sant Crist del Camí del Mig.
El diumenge 19 de setembre, a les 5 de la tarda, celebrarem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig, la festa de l’Exaltació del Santa Creu. En acabar la Sta. Missa, com cada any, s’està preparant la festa popular que viurem seguidament.

Congregació de la Mare de Déu dels Dolors.
Organitza una sortida a la parròquia de Santa Maria de Mataró. El motiu és la visita de la meravellosa Capella de la Mare de Déu dels Dolors que hi ha a la parròquia amb unes excepcionals pintures d’Antoni Viladomat. La sortida serà el dissabte 18 de setembre a 2/4 de 10 del matí i tornada pels vols de les 2 del migdia. Anirem amb autocar. Per apuntar-vos seran els dies 7,10 i 14 de setembre dins l’horari de despatx. Ja avisarem del preu. Animeu-vos a venir, ja que sens dubte és el millor conjunt de pintura barroca catalana del s. XVII.
Les zeladores de la Congregació dels Dolors i Mn. Jordi , us hi esperem!!!.


Càritas parroquial
Roba per nadons i complements (llits, cotxets,) oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Gràcies per la vostra col·laboració!


Visita del Sant Pare a  Bacelona
El Papa Benet XVI arribarà a Barcelona provident de Santiago de Compostel·la el dissabte, 6 de novembre. L’Endemà, el diumenge 7, dedicarà l’església i l’altar de la Sagrada Família, i resarà l’Àngelus a la façana del Naixement. Després de dinar a l’Arquebisbat amb l’espiscopat, el Sant Pare visitarà l’Insti-
tut Nen de Déu, una obra beneficosocial de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors dedicada a l’assistència de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats. Tot seguit, Benet XVI tornarà a Roma.
Durant el matí del diumenge no hi haurà misses pel matí, segons ha decretat el Sr. Cardenal el 14 de juliol de 2010. Per la tarda sí que hi haurà Missa a les 8 del vespre. Els feligresos que no vagin a la Missa amb el Sant Pare a Barcelona, tindran Missa a la Parròquia, el dissabte 6 i el diumenge 7,  ambdues a les 8 del vespre.Virgen de las Maravillas
El diumenge 3 d’octubre, celebrarem la festa de la Virgen de las Maravillas. Celebrarem la Missa de 2/4 de 12 del migdia a Can Rafart. La Missa de 2/4 de 12 del migdia de la parròquia passa, en aquest diumenge, a Can Rafart. Els que no pugueu venir a Can Rafart hi ha les demés Misses; la de la vigília del dissabte i les del diumenge. Més endavant ja donarem més informació.
Exposició del Santíssim Sagrament
Cada segon dijous de mes, després de la Sta. Missa, exposició del Santíssim Sagrament. L’oració durarà una hora i en acabar tindrem benedicció amb els Senyor Sagramentat.

Full parroquial nº 51 5-9-2010-C

                                             D'aquests dies
Passades les vacances d’estiu reprenem la normalitat. També el Full Parroquial torna a sortir setmanalment per fer més propera la Parròquia tot informant i assabentar-vos del quefer de la nostra comunitat i poble de Vilassar. Enrere queden, a començaments d’agost, les Colònies de l’Esplai, enguany a Banyoles amb dinou monitors i cent un nois i noies, que allà visqueren plegats un estiu diferent. També a mig agost, una vintena llarga de vilassarencs encapçalats pel Sr. Alcalde i regidors viatjaren fins la bonica i antiga ciutat de Mondavio, a la comarca del Marche, tocant a l’Adriàtic, per formalitzar l’agermanament amb el nostre poble. Representants del Museu, de la cultura i l’esport feren present la nostra identitat i bastiren pont de diàleg per tan d’endegar i programar futurs contactes entre les dues poblacions, italiana i catalana, i anar afermant així aquesta senzilla aposta fraterna de futur en comú.
També el Sr. Rector, Mn. Jordi, amb acompanyant s’aferigren a la peregrinació al santuari marià de Medjugorje, a l’antiga Iugoslàvia, que organitza el Sr. Oriol Vives des de fa anys. Foren uns dies que visqueren intensament. Uns dies de pregària i reflexió amb els peregrins d’aquestes jornades marianes, del 15 al 22 d’agost.
I al final d’agost, els dies 25, 26 i 27, per Sant Genís celebràrem la Festa Major. Una festa centrada en la celebració dels Sants que fou molt alegre, oberta i animada. Una festa al carrer que començà amb la repicada de campanes i la cercavila dels gegants i el pregó de la Maria Teresa Gomis de “Can Dimas”, que ens aplegà a la Plaça per compartir plegats un simpàtic pa amb tomàquet. L’endemà celebràrem l’ofici concelebrat pels preveres de l’arxiprestat, antics rectors i amics del Sr. Rector, que presidí ell mateix, amb la solemnitat habitual i que, com sempre, fou transmès, en directe, per Radio Vilassar de Dalt. A l’ofici va seguir una intensa activitat a la Plaça i a Can Rafart farcida de balls de tarda i nit, concursos populars, jocs per la mainada, festa de l’aigua i de l’escuma, tastet d’estiu, correfoc i sardanes amb l’estrena de la sardana “Vila de Vilassar” amb lletra d’Emili Saleta, música de Josep Fecúndez, interpretada per la Coral Mareny, elecció i proclamació de la nova pubilla, Míriam Carmona i el nou hereu, Jordi Martin, i ja l’últim dia, els focs artificials i la cantada d’havaneres i el cremat, segurament l’espectacle més popular i concorregut de tota la Festa.
Encara dissabte, l’animada Colla Gegantera organitzà la Geganit 2010 tot convidant a la població a divertir-se plegats amb els gegants, compartint la gresca i l’ambient familiar de la Colla. També diumenge, dins els actes de la Festa Major, al nou camp de futbol de Vallmorena celebràrem la “Diada del Club” amb tot un seguit d’activitats adreçades a la canalla i els grans, amb inflables, estels, bombolles de sabó i una gran paella d’arròs per a tothom que va portar al camp de futbol a tota una gentada. En conjunt, ha sigut una festa molt viva i viscuda compartint plegats aquests dies de festa, que ens han aplegat entorn dels Sants Genis, per gaudir, en companyia d’uns i altres, d’aquests dies de Festa.
Petita i resumida crònica d’aquests dies d’agost, conscients que a l’estiu, els malalts i aturats no tenen vacances, i que per això hem visitat malalts i , alguns, han seguit portant pots de mongetes i cigrons, llaunes de conserves, oli i llet, neveres, cotxets i màquines de rentar ... Gràcies a tots.
Xavier Vilà