PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 7 d’octubre de 2010

Enquesta 9

Coincidint amb el viatge el Papa a la ciutat de Barcelona el proper 7 de novembre, l'enquesta del blog d'aquest dies hi estarà relacionada.

RECORDEU QUE LA PARRÒQUIA DISPOSA DE LOCALITATS PER ASSISTIR A LA MISSA DE LA SAGRADA FAMÍLIA.

Caldria respondre la pregunta de: Quin és el Papa que visita Barcelona?

Resultats enquesta 8

La darrera pregunta del blog feia referència a la imatge d'una fornícula, era Santa Eulàlia.

Resultats de les votacions:
Santa Marta                          ....  0 vots ....   0%
Santa Eulàlia                           ... 1 vot   .... 50%
Mare de Déu de Montserrat   ... 0 vots ....    0%
Mare de Déu de la Mercè      ... 1 vot     ... 50%

Actualment, la Mare de Déu de la Mercè és més celebrada com a patrona de la ciutat, però estríctament, és la patrona de la diòcesi de Barcelona, però no exactament de la ciutat.

La catedral de Barcelona està dedicada a la Santa Creu i a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat.

Com a coses curioses podriem afegir-hi que la imatge de la fornícula la van robar fa un parell d'anys, i va ser la força dels veíns que volien recuperar de nou la imatge el que va fer que es recuperés.
Si un dia passegheu pel centre de Barcelona, podeu acostar-vos a la pl de Sant Felip Neri, on Gaudí (l'arquetecte de la Sagrada Família que el papa visitarà el proper dia 7 de novembre), hi assistia quasibé a diari. Gaudí era un home extramadament religiós. Un fet que ens ho pot il.Lustrar és la seva vida, sobretot al final de la seva vida, on a part d'assistir a ofici regularment, viva en la més absoluta humilitat i senzillesa. També, al projectar el temple expiatori de la Sagrada Família, va tenir molta cura que l'altura màxima del cnjunt no superès la muntanya de Muntjuic: ell no podia superar l'obra de Déu (havia de fer l'edifici, obra de l'arquitecte, una mica més baix que una muntanya, obra de Déu).
També, si passeu per la pl del Pi hi podeu veure un Arca`ngel Gabreil. És el patró de revendors i tenders. En una porta unicada sota la imatge hi ha el rètol de la mencionada entitat.


Des del blog cal demanar disculpes ja que un problema informàtic al cap de poc d'haver començat la votació va anular els que hi havia fins aleshores.

ConfirmacionsEl dissabte dia 2 d’octubre, després d’uns anys de preparació, deu nois i noies de la nostra Parròquia van rebre de mans del  vicari espiscopal, Mn. Segismon, el sagrament de la Confirmació, concelabrava l’Eucaristia el nostre rector, Mn. Jordi.
La Confirmació, és un del tres sagraments de la iniciació cristiana. Dins de la celebració de la Missa, que va ser molt participada i viscuda, l’Esperit Sant, que ja habita en els nostres cors, els hi va ser infós amb més plenitud per fer-los arribar, poc a poc, a la maduresa cristiana.
Mn. Jordi i la catequista d’aquests joves confirmats, la Mª Jesús, amb tota la comunitat Parroquial, volem felicitar-los, i animem a tots els nois i noies que ja han fet la Primera Comunió perquè continuïn venint a Catequesi.
Mª Jesús Guasch

Festa de la Virgen de las Maravillas 3-10-2010

Homilia pronunciada per Mn. Jordi durant la celebració de la Santa Missa en honor de la Virgen de las Maravillas.

·         Celebramos  hoy la fiesta de la Virgen de las Maravillas, patrona de Cehegín. De alguna manera con la Virgen, Dios se nos hace más cercano y, de manera especial cuando la Virgen nos muestra a su querido Hijo.
·         Tenerle devoción es muy importante, acogerla en nuestra casa y rezarle sabiendo que siempre escucha nuestras oraciones y las presenta, con su influencia de madre, a su Hijo Jesucristo.
·         Le podemos pedir en todo momento por nuestras necesidades y por las de los demás. Acogernos a su protección y llevarla siempre en nuestro corazón.
·         Pero hay otro aspecto también muy importante, la devoción a la Virgen nos lleva a tomarla como madre y como maestra. Ella, que ha sido la primera i más importante cristiana. Nos podemos preguntar cómo vivía su cercanía a Jesucristo. Una de las virtudes de la Virgen María que quiero destacar hoy es la de la fe, virtud teologal. Creyó en Jesucristo antes que nadie cuando dijo su sí al Arcángel Gabriel i se mantuvo firme a esta respuesta durante toda su vida, hasta llegar al pie de la cruz acompañando a su Hijo mientras pagaba por todos nuestro pecados. Y después seguía acompañando a la iglesia naciente hasta que fue asunta al cielo en cuerpo y alma. Cuando falta el vino en las bodas de Caná Galilea, por su insistencia y por su fe en su hijo, Jesucristo hace el primer milagro convirtiendo el agua en vino.
·         Ella nos lleva a nosotros a creer firmemente en Jesucristo, no pretende quedarse con los honores que le tributamos, quiere que escuchemos la Palabra de Jesús i la llevemos a nuestra vida como hizo ella de manera perfecta. Que vivamos la fidelidad a la fe recibida como ella vivió y des del cielo, nos ayuda con su maternal intercesión.
·         Hoy en el Evangelio, los discípulos le piden al Señor Acrecienta nuestra fe. Pidámosle nosotros al Señor lo mismo. Que el Señor nos de la fe para poder creer en El como su madre, la Virgen María creyó.
·         Una segunda virtud que quiero destacar hoy es la de la humildad, en esta también es maestra la Virgen María. Nos dice hoy el Señor en el Evangelio: Así también vosotros, cuando hayáis hecho lo que se os haya ordenado, decid: Somos siervos inútiles; hemos hecho lo que debíamos hacer». La humildad para podernos poner al servicio de Dios que pasa por servir a los demás. De no buscar la recompensa en los honores de la tierra sino en los honores de tener una conciencia tranquila que tiene como principal motivo el amar a Dios por encima de todas las cosas y amar a los demás como Jesucristo nos ha amado. En la humildad tenemos también como maestra a la Virgen Santísima. La humildad que tiene como fundamento el honrar a Dios por encima de todo, rechazando el pecado por pequeño que sea. Sin considerarse superior a nadie y obedeciendo la voluntad de Dios que se manifiesta en las enseñanzas de la Iglesia. No viviendo la propia vida sino la vida que Jesucristo nos ofrece.
·         De esta manera y recibiendo los sacramentos; la Misa dominical y la confesión, el Señor nos va configurando a Él mismo. Con la ayuda de su Espíritu Santo nos va forjando  a su misma imagen, siempre con la ayuda de su Madre, la Virgen María, que es intercesora de todas las gracias.
      La progresiva unión a Jesucristo es también la progresiva unión a la Virgen. Que podamos cantar   con     nuestra vida esta parte del himno a la Virgen de las Maravillas: Nuestros pechos serán tu altar, nuestras almas tu camarín, en el Cielo solamente te han de amar, como te aman tus hijos de Cehegín

Festa de la Virgen de las Maravillas 3-10-2010


El passat diumenge 3 d'octubre vam celebrar la fesa de la Virgen de las Maravillas patrona de Cehegín a Can Rafart. Ens va fer un dia amb un sol esplèndid. Vam començar amb la celebració de la Santa Missa en honor de la Mare de Déu de las Maravillas i seguidament, vam menjar un boníssim arrós amb conill. Van haver-hi unes trescentes persones que, degut al sol, durant la Missa estaven repartits per l'era de Can Rafart buscant l'ombra. L'arròs vas ser també un èxit perquè va sortir boníssim i qui va voler va poder  repetir. Una festa molt viscuda amb molta col·laboració de tothom. De manera especial voldria agrair la participació a les associacions de veïns del poble de Vilassar de Dalt, el Cor de la parròquia de Mª Auxiliadora de Mataró i Mn. Jordi Moya.

Full parroquial nº 55 3-10-10-A


       A Lourdes carreguem piles per tot l’any
El passat dijous 23 de setembre, un grupet de 7 persones de la nostre parròquia, ens unirem amb Premià de Dalt i Teià al 1.49è pelegrinatge diocesà, que l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa organitza cada any. Hi anàrem unes 800 persones. 
Aquest any, l’Hospitalitat ha celebrat el seu centenari; cent anys de pelegrinatge, és per aquesta efemèrides que el Santuari de Lourdes els ha convidat a començar un cicle de tres anys dedicats a la pregària amb Bernadette. Enguany s’ha començat fent el senyal de la Creu, el 2011 serà dedicat al Parenostre i l’any 2012 al Rosari.
El diumenge, en sortir de la Missa Internacional celebrada a la Basílica de Pius X, ens dirigirem tots junts al calvari dels Bretons a plantar una creu de fusta, que el divendres a la tarda es va presentar abans de la celebració del Via Crucis a l’església de Sta. Bernadette. Durant el Via Crucis uns joves passaren la Creu a cada assistent per poder-la venerar.
En el nostre autocar ens hi acompanyava Mn. Josep Colomer, rector de Premià de Dalt, el qual ens ajudà a fer més viu el sentir de Lourdes. En el viatge d’anada resarem el Sant Rosari, cada vegada que passàvem per davant d’un Santuari en resàvem una desena. Entre oracions, bromes, i dormides a les 5 de la tarda arribàrem a Lourdes.
Foren 5 dies molt intensos; dies de pregària, meditació i fraternitat. Tant els malalts de la nostra comunitat, com les que hi anàvem de pelegrines visquérem 5 dies que mai oblidarem. Una de les malaltes ens deia quan tornàvem: ¡quina llàstima que ja marxem, jo mi quedaria!
Tot el pelegrinatge va ser un caliu de germanor, al recinte i per tot arreu es notava un clima de pau, servei, comprensió i tendresa envers els malalts i disminuïts, és en aquest ambient especial i la pregària que ajuda a transformar el nostre interior, a reflexionar i a renovar la nostra fe. Els malalts també hi col·laboren; el seu sofriment i les seves limitacions són un testimoni viu de Jesucrist que se’ns fa molt més proper. És que som a la casa de la Mare que ens acull sempre amb els braços oberts per portar-nos al seu Fill.
Una hospitalària deia “Lourdes és una clínica espiritual” aquí hi carreguem les piles per tot l’any.
Allà aprenem a ser germà entre els germans, que la nostre vida tingui un sentit més profund, més humà i més espiritual, aprenem a servir i estimar a una persona vivent: Jesucrist, Déu, fet  home.  
Han estat molts els actes i moltes les emocions. Lourdes s’ha de viure, no val que t’ho expliquin. Quedeu tots convidats pel proper any.
Gene i Paquita

Full parroquial nº 55 3-10-10-B


Visita del Sant Pare a
Barcelona
El Papa Benet XVI arribarà a Barcelona provident de Santiago de Compostel·la el dissabte, 6 de novembre. L’endemà, el diumenge 7, dedicarà l’església i l’altar de la Sagrada Família, i resarà l’Àngelus a la façana del Naixement. Després de dinar a l’Arquebisbat amb l’episcopat, el Sant Pare visitarà l’Ins titut Nen de Déu, una obra beneficosocial de les Germanes Franciscanes dels Sagrats  Cors, dedicada a l’assistència de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats. Tot seguit, Benet XVI tornarà a Roma.
Durant el matí del diumenge no hi haurà misses pel matí, segons ha decretat el Sr. Cardenal el 14 de juliol de 2010.
Per la tarda sí que hi haurà Missa a les 8 del vespre. Els feligresos que no vagin a la Missa amb el Sant Pare a Barcelona, tindran Missa a la Parròquia, el dissabte 6 i el diumenge 7,  ambdues a les 8 del vespre.


DES DE LA PARRÒQUIA ORGANITZEM UN AUTOCAR PER PODER ANAR A LA MISSA AMB EL SANT PARE. CAL APUNTAR-SE DINS             L’HORARI DE DESPATX. TINDREM UN LLOC AMB CADIRA A LES PLACES DE LA SAGRADA FAMÍLIA ON HI HAURÀ INSTAL.LADES PANTALLES PER SEGUIR AMB DETALL LA CELE
BRACIÓ.   DATA  LÍMIT   PER APUNTAR-SE: EL DIMARTS, 19 D’OCTUBRE.


Celebració de 50 anys de sacerdoci de Mn. Joaquim Vives
El diumenge ,10 d’octubre,  la Missa de 2/4 de 12 del migdia serà presidida per Mn. Joaquim Vives per celebrar amb nosaltres els seu 50 aniversari d’ordenació sacerdotal. En acabar la celebració li oferirem un obsequi en motiu d'agraïment dels seus anys de servei a la nostra parròquia. Els que  ho desitgeu podeu col·laborar fent un donatiu a  can Baylach. També farem una arrossada havent acabat la celebració. Els tiquets pel dinar els podeu adquirir també a can Baylach.

Nou llibre de Mn. Joaquim Vives. “Pètals del meu cor”
El preu és de 15 amb el regal d’un altre llibre anterior de Mn. Joaquim. Podeu adquirir-lo dirigint-vos a la Rosa Mestres.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Gràcies per la vostra col·laboració!


Reunions de la setmana:
Càritas, dilluns 4 , a les 6 de la tarda.
Visitadors , dimarts 5 , a les 4 de la tarda.
Junta del casal ,dimecres 6, a les 9:30 nit.
Grup d’Oració i Amistat  “Mare de Déu de la Cisa”.
Ens reunirem el dijous dia 7 d’ Octubre,
a 2/4 quarts de vuit del vespre a la sala St. Genís.  És obert a tothom. Us hi esperem.

 Confraria de la Mare de Déu del Roser:
Comença el mes d’octubre tradicionalment dedicat al res del Sant Rosari.
 A partir del dilluns 4 i durant tot el mes d’octubre, resarem el Rosari a 2/4 de 7 de la tarda i tot seguit Missa a les 7. Dijous, 7   d’octubre, dia de la Mare de Déu del Roser, resarem el Rosari amb una breu meditació dels misteris. Començarem a ¼ de 7 , i a les 7 de la tarda Missa.
El dissabte 30 d’octubre després del res de Rosari, la Missa de 8 del vespre, serà en intenció de tots els difunts de l’any de la Confraria del Roser.


P. Agustí Miarnau
El proper 17 d’Octubre se celebrarà una Festa d’Acció de Gràcies al seu poble natal Llardecans, prov. de Lleida pels seus 25 anys de sacerdoci. Vegeu més informació a la Cartellera.

Defuncions:
Cristóbal Martínez Sánchez,  el 25 als 88 anys, Antoni Capdaigua Martorell,  el 26 als 99 anys. Al cel siguin.

Full parroquial nº 55 3-10-10-C


D’aquest dies
Paratge amb història. Divendres al Museu dins les jornades europees del patrimoni es va parlar del patrimoni paisatgístic, arqueològic, històric i també de la humanització del paisatge de la nostra muntanya, situada dins el Parc de la Serralada Litoral. Vivim en un entorn d’un clima benigne com és el de la Mediterrània, que ha estat  molt apte per a  viure-hi al llarg del temps. I de la que conservem restes de les diferents èpoques, des del paleolític com el dolmen i les roques de Can Buquet, poblats ibèrics, restes de la romanització, medievals, masies i castells, i encara de més cap aquí, de la forta industrialització de la comarca.
La conferència ens animà a pujar a la muntanya tot gaudint del paisatge i a apreciar el ric patrimoni del Parc,  qui organitza cada últim dissabte de mes , una visita guiada per anar coneixent el nostre patrimoni.

De la primera jornada sobre la industrialització tèxtil al Maresme. Dissabte, també al Museu, varem celebrar aquesta interessant jornada sobre la industrialització a casa nostra, en una població, Vilassar, de llarga i intensa tradició tèxtil. Un poble, el nostre, que al llarg dels sengles XVIII, XIX i XX, un 60% del total de la població arribà a treballar en el tèxtil i els seus derivats.
Va ser una jornada molt interessant , centrada en la industria tèxtil, que fins fa pocs anys era un dels motors de la nostre economia i una de les claus per interpretar el desenvolupament econòmic, social, urbanístic i social dels nostres pobles i ciutats. Aquesta jornada o sessió d’estudis era per potenciar la recerca i intercanvi de coneixement i experiències i animar a la col·laboració entre les diferent poblacions, entre els estudiosos i centres culturals de la comarca. Es proposa un inventari comarcal de les fàbriques i anar catalogant el patrimoni de la comarca, tot potenciant estudis i  indústries de futur. Una cinquantena d’estudiosos i representants dels diferents museus i fundacions, dedicats al tèxtil a la comarca, ens trobàrem dissabte per fer un repàs al passat, el present i al futur tèxtil en el que encara hi ha alguna cosa per fer.
La Jornada es celebrà el Museu,  compartírem al migdia un senzill dinar , i encara a la tarda férem una visita al teatre de la Massa, per conèixer Gustavino i la seva obra, a casa nostra i als Estats Units.
De la vaga general. En un context de crisi i en protesta per les mesures legislatives aprovades pel govern, els Sindicats convocaren vaga general per dimecres dia 29 de setembre.  Una vaga seguida amb relatiu interès per la ciutadania, descontenta amb les mesures del governs però escèptica també amb els resultats de la vaga. La vaga no ha alterat l’activitat econòmica i de serveis més enllà d’alguna ciutat i zones industrials. Fou inapreciable en poblacions com Vilassar, on la vida seguia amb tota normalitat, obriren les botigues, la majoria va anar a treballar i les escoles obriren encara que sense impartir docència.

Xavier Vilà

dilluns, 4 d’octubre de 2010

Beatificació de Chiara Badano

Fa pocs dies vaig penjar una notícia anunciant la propera beatificació d'una jove, la Chiara Badano, membre del moviment dels Focolars. Podeu veure un video molt breu de la beatificació d'aquesta jove que ens fa veure que hi ha molts joves que avui en dia creuen i viuen l'Evangeli de Jesucrist. També podem pensar en la força evangelitzadora dels nous moviments que, amb renovada il·lusió, anuncien Jesucrist amb total fidelitat al Magisteri de l'Església.

Peregrinació a Lourdes 23 al 27 de setembre

 A Lourdes carreguem piles per tot l’any
El passat dijous 23 de setembre, un grupet de 7 persones de la nostre parròquia, ens unirem amb Premià de Dalt i Teià al 1.49è pelegrinatge diocesà, que l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa organitza cada any. Hi anàrem unes 800 persones. 
Aquest any, l’Hospitalitat ha celebrat el seu centenari; cent anys de pelegrinatge, és per aquesta efemèrides que el Santuari de Lourdes els ha convidat a començar un cicle de tres anys dedicats a la pregària amb Bernadette. Enguany s’ha començat fent el senyal de la Creu, el 2011 serà dedicat al Parenostre i l’any 2012 al Rosari.
El diumenge, en sortir de la Missa Internacional celebrada a la Basílica de Pius X, ens dirigirem tots junts al calvari dels Bretons a plantar una creu de fusta, que el divendres a la tarda es va presentar abans de la celebració del Via Crucis a l’església de Sta. Bernadette. Durant el Via Crucis uns joves passaren la Creu a cada assistent per poder-la venerar.
En el nostre autocar ens hi acompanyava Mn. Josep Colomer, rector de Premià de Dalt, el qual ens ajudà a fer més viu el sentir de Lourdes. En el viatge d’anada resarem el Sant Rosari, cada vegada que passàvem per davant d’un Santuari en resàvem una desena. Entre oracions, bromes, i dormides a les 5 de la tarda arribàrem a Lourdes.
Foren 5 dies molt intensos; dies de pregària, meditació i fraternitat. Tant els malalts de la nostra comunitat, com les que hi anàvem de pelegrines visquérem 5 dies que mai oblidarem. Una de les malaltes ens deia quan tornàvem: ¡quina llàstima que ja marxem, jo mi quedaria!
Tot el pelegrinatge va ser un caliu de germanor, al recinte i per tot arreu es notava un clima de pau, servei, comprensió i tendresa envers els malalts i disminuïts, és en aquest ambient especial i la pregària que ajuda a transformar el nostre interior, a reflexionar i a renovar la nostra fe. Els malalts també hi col·laboren; el seu sofriment i les seves limitacions són un testimoni viu de Jesucrist que se’ns fa molt més proper. És que som a la casa de la Mare que ens acull sempre amb els braços oberts per portar-nos al seu Fill.
Una hospitalària deia “Lourdes és una clínica espiritual” aquí hi carreguem les piles per tot l’any.
Allà aprenem a ser germà entre els germans, que la nostre vida tingui un sentit més profund, més humà i més espiritual, aprenem a servir i estimar a una persona vivent: Jesucrist, Déu, fet  home.  
Han estat molts els actes i moltes les emocions. Lourdes s’ha de viure, no val que t’ho expliquin. Quedeu tots convidats pel proper any.
Gene i Paquita