PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 14 d’octubre de 2010

Aniversari sacerdotal de Mn. Joaquim Vives


En la Missa de 2/4 de 12 del mig dia del 10 d'octubre vam celebrar el 50 aniversari d'ordenació sacerdotal de Mn. Joaquim Vives que va ser rector d'aquesta parròquia. La Missa va ser preparada amb il·lusió pels feligresos de la parròquia i va haver-hi molta participació. També hi vam celebrar les noces d'or del matrimoni Josep Roca i Montserrat Danés. A tots moltes felicitats.

Aniversari sacerdotal de Mn. Joaquim VivesMoment del dinar a Can Rafart. Vam dinar un boníssim arròs fet per en Josep Samon amb els qui el van ajudar. Va ser una dinar força complert i sobre tot, va ser una bona estona de convivència entre tots nosaltres. Tothom qui va voler va poder saludar i felicitar a Mn. Joquim que va estar molt content per tot el que li van oferir els feligresos de la parròquia de Vilassar de Dalt.
Moltes felicitats Mn. Joaquim!

dimecres, 13 d’octubre de 2010

El blog de la parròquia supera les 10.000 visites

Durant els dies del pont de la Mare de Déu del Pilar, el blog de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar ha superat les 10.000 visites.
És un motiu de felicitació conjunta ja que ha consolidat aquest blog, que és de recent creació, com una eina molt vàlida per a la comunicació de l'activitat parroquial, tant la del dia a dia i la d'aconteixaments més especials.

Volem aprofitar per recorda-vos que si voleu rebre els articles que es publiquen directament al vostre correu, ho podeu fer a través de les eines que us adjuntem a la part dreta del blog.
Així mateix, us volem animar a participar les activitats proposades i de l'enquesta!

Recordeu la visita del Papa del dia 7 de novembre.
A través del blog i del full us informarem puntualment de les novetats que pugui haver-hi.
Encara hi ha places per si algú vol assistir a la missa del Temple de la Sagrada Família.

Moltes gràcies a tots per ser lectors del blog de la parròquia.

Full parroquial nº 56 10-10-10-A


 L’acció de gràcies
Voldria destacar dos aspectes de l’Evangeli d’aquest diumenge.  En primer lloc, els deu leprosos acudeixen a Jesucrist per pregar-li que els curi: Jesús, mestre, apiadeu-vos de nosaltres!Fan una pregària confiada al Senyor i amb humilitat. Ens ensenya l’Evangeli, igual que en molts altres moments, com ha de ser la nostra pregària. En una homilia de Joan Pau II, tot comentant aquest Evangeli ens diu: Aquests leprosos ens ensenyen a demanar: acudeixen a la misericòrdia divina, que és la font de totes les gràcies. Y ens mostren el camí de la curació, qualsevol que sigui la lepra que portem en la nostra ànima: tenir fe i ser dòcils al qui, en nom del Mestre, ens assenyalen el camí que hem de seguir. També ens diu que és molt important ser dòcils als que en nom de Jesucrist ens indiquen quin és el camí que hem de seguir, sempre, a la llum de la fe de l’Església.
Un segon aspecte és el de l’acció de gràcies. Dels deu leprosos només un torna a Jesucrist per donar-li gràcies: No eren deu els qui han esta curats? On són els altres nou?  Veiem en les paraules del Senyor que vol que siguem agraïts, que reconeguem els beneficis que rebem contínuament de les seves mans. A part de ser un signe de bona educació, donar les gràcies quan algú ens fa un bé, en la vida espiritual encara és més important. Ens diu Sant Màxim de Turin dirigint-se als que no agraeixen a Déu els beneficis que els hi atorga; doncs no vam ser capaços de donar gràcies a Déu en la prosperitat, quedem incapacitats per acudir a Déu en l’adversitat. I així, per la mandra de lloar en temps de bonança haurem de plorar els perills en temps de turmenta.

Mirem de què en la nostra pregària personal, hi hagi sempre uns moments d’acció de gràcies per tantes coses que Déu ens regala. Reconeguem en Ell la seva infinita bondat i lloem al Senyor com ens diu Sant Pau en la primera carta als Tesalonicens 5,18: Doneu gràcies en tota ocasió; que això és el que Déu vol de vosaltres en el Crist Jesús.

L’acció de gràcies que els cristians podem fer, en la seva expressió més significativa, és  la participació en la Santa Missa: L’Eucaristia és un sacrifici d’acció de gràcies al Pare, una benedicció per la qual l’Església expressa el seu reconeixement a Déu per tots els seus beneficis, per tot el que Ell ha fet en la creació, la redempció i la santificació. Eucaristia significa en primer lloc “acció de gràcies”. (C. E. C. Nº1360)

La pregària oficial de l’Església ve marcada per l’acció de gràcies i això ens ajuda a anar agafant l’actitud de lloança que és propi del cristià. Aquesta lloança a Déu que també ens marca la manera de viure i de relacionar-nos amb els altres. La pregària personal i les celebracions litúrgiques, ens ajuden a portar ,  dia a dia, la lloança a Déu en el nostre cor.

Mn. Jordi, rector.     

Full parroquial nº 56 10-10-10-B

Visita del Sant Pare a
Barcelona
El Papa Benet XVI arribarà a Barcelona provident de Santiago de Compostel·la el dissabte, 6 de novembre. L’endemà, el diumenge 7,  dedicarà l’església i l’altar de la Sagrada Família, i resarà l’Àngelus a la façana del Naixement. Després de dinar a l’Arquebisbat amb l’episcopat, el Sant Pare visitarà l’Ins-
titut Nen deDéu, una obra beneficosocial de les Germanes Franciscanes dels Sagrats  Cors dedicada a l’assistència de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats. Tot seguit, Benet XVI tornarà a Roma.
Durant el matí del diumenge no hi haurà misses pel matí, segons ha decretat el Sr. Cardenal el 14 de juliol de 2010.
Per la tarda sí que hi haurà Missa a les 8 del vespre. Els feligresos que no vagin a la Missa amb el Sant Pare a Barcelona, tindran Missa a la Parròquia, el dissabte 6 i el diumenge 7,  ambdues a les 8 del vespre.

DES DE LA PARRÒQUIA ORGANITZEM UN AUTOCAR PER PODER ANAR A LA MISSA AMB EL SANT PA
RE. CAL APUNTAR-SE DINS L’HORARI DE DESPATX. TINDREM UN LLOC AMB CADIRA A LES PLACES DE LA SAGRADA FAMÍLIA ON HI HAURÀ INSTAL.LADES PANTALLES PER SEGUIR AMB DETALL LA CELEBRACIÓ.   DATA  LÍMIT   PER APUNTAR-SE: EL DIMARTS, 19 D’OCTUBRE.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada segon dijous de mes, després de la Santa Missa, exposició del Santíssim Sagrament. L’oració durarà una hora i en acabar tindrem benedicció amb el Senyor Sagramentat.Celebració de 50 anys de sacerdoci de Mn. Joaquim Vives
Aquest diumenge,  la Missa de 2/4 de 12 del migdia, serà presidida per Mn. Joaquim Vives per celebrar amb nosaltres els seu 50 aniversari d’ordenació sacerdotal. En acabar la celebració li oferirem un obsequi en motiu d'agraïment dels seus anys de servei a la nostra parròquia. Els que  ho desitgeu podeu col·laborar fent un donatiu a  can Baylach. També farem una arrossada havent acabat la celebració. Els tiquets pel dinar els podeu adquirir també a can Baylach.

Nou llibre de Mn. Joaquim Vives.“Pètals del meu cor”
El preu és de 15 amb el regal d’un altre llibre anterior de Mn. Joaquim. Podeu adquirir-lo dirigint-vos a la Rosa Mestres.
Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Gràcies per la vostra col·laboració!Confraria de la Mare de Déu del Roser:
Durant  el mes d’octubre resarem el Rosari a 2/4 de 7 de la tarda i tot seguit Missa a les 7.
El dissabte, 30 d’octubre, després del res  del Rosari, a la Missa de 8 del vespre, intenció per tots els difunts de l’any de la Confraria del Roser.

P. Agustí Miarnau.
El proper 17 d’Octubre, se celebrarà una Festa d’Acció de Gràcies al seu poble natal Llardecans, prov. de Lleida, pels seus 25 anys de sacerdoci. Més informació a la Cartellera.

 Noces D’or
Celebraran  les seves noces d’or, el diumenge 10, a la Missa de 2/4 de 12, en Josep Roca i Montserrat Danés.
Moltes felicitats.

12 d’octubre.
Mare de Déu del Pilar, patrona d’Espanya.
Segons una tradició, la Mare de Déu es va manifestar a Saragossa sobre una columna o pilar, que esdevingué signe visible de la seva presència. Aquesta tradició té expressió cultural en la Missa i Ofici diví que Climent XII va decretar per a Espanya. Pius VII va augmentar la categoria litúrgica de la festa. Pius XII va concedir a les nacions sud-americanes de celebrar la mateixa Missa vigent per a Espanya.

PÉTALOS DE MI CORAZON
(Bodas de oro de Mn. Joaquim Vives)

Es autobiografía muy sincera
de un corazón que late emocionado
y convertido en flor de enamorado
que irradia la fragancia a su manera.
Margarita, de pétalos austera
son vivencias de amor, ya consagrado,
infancia, seminario, estudiantado,
y entrega, al sacerdocio, la primera.
Cordial apostolado parroquial
sin olvidar la música entrañable...
Su oratoria tan firme y coloquial,
con un trato social siempre admirable,
y feliz boda de oro tan vital
con sus libros de Fe inquebrantable
- - - - - - -
Su ejemplar sacerdocio fue “esencial”:
Sus pétalos de Amor, Dios inefable
                                                                                                           Javier Lagar Marín

Reunions de la setmana:
Dimecres 13 , preparació de baptismes a les 8 del vespre.

Full parroquial nº 56 10-10-10-C


D’aquests dies:
 Festa de confirmació
Dissabte a la missa del vespre, el vicari episcopal Segimon Garcia, en representació del bisbe, en una senzilla cerimònia, va confirmar a 10 joves de la nostre comunitat, concelebrant la missa el nostre Senyor rector, en mig de la qual, després d’uns anys de preparació renovaren les promeses de baptisme, el Sr. Vicari els hi imposà les mans, que els comunica la força de l’Esperit, els fa membres adults de la comunitat cristiana,signe que reberen un nou sagrament en la fe cristiana.
Posteriorment la unció del Sant Crisme, amb el senyal de la creu, que vol dir que són els ungits per ser testimonis de la veritat en el món.
Després de la missa, els concelebrants, els confirmats, familiars i assemblea compartiren un petit pica-pica al pòrtic de l’entrada de l’església.

Festa de la Virgen de las Maravillas al Parc de Can Rafart.
 Diumenge, a migdia, amb un sol esplèndid, celebràrem la festa de la Virgen de las Maravillas a iniciativa de Mn. Jordi, el Senyor Rector, i ben acollida inicialment pel veïnat del Pi, en la que s’hi afegiren després les  associacions de veïns de la Galbanya, St. Pere, Can Salvet i Casals de la Gent Gran, on hi ha residents provinents de la població murciana de Cehegín de la qual la Virgen de las Maravillas és la patrona.
Celebràren la missa Mn. Jordi, el Senyor Rector, amb Mn. Jordi Moya, que havia estat seminarista i nascut a Cehegín amb la col.laboració del cor Virgen de las Maravillas de la Parròquia Maria Auxiliadora.
En acabat es féu a l’esplanada del Parc una arrossada popular. La festa fou tot un aplec


 festiu que congregà a molta gent d’aquelles
 terres: Cehegín, Valentin, Caravaca ... i veïns de Vilassar per celebrar aquesta festa de la germanor.

Trobada internacional per la Pau. Aquests dies: diumenge, dilluns i dimarts, la comunitat de “Sant’Egidio” ha organitzat aquí, a Barcelona, la trobada internacional per la Pau.  Una celebració que començà l’any 1986 Joan Pau II a Assís i que des d’aleshores s’ha organitzat cada any en diverses ciutats europees i del Mediterrani. Cada edició reuneix líders religiosos, polítics i culturals a qui es demana la seva aportació en una gran sessió plenària i en diferents taules rodones temàtiques.
La trobada començà amb una celebració eucarística a Santa Maria del Mar. Seguí una assemblea d’inauguració al Palau de la Música Catalana, i dilluns, matí i tarda, es treballà en diferents taules rodones de diferents emplaçaments del centre històric de la ciutat. Dimarts pregaren, i plegats per la Pau, en processó, es dirigiren a la Catedral, on des de la plaça, en la cerimònia final, ens adreçaren un manifest en que Adrea Ricardí deia que “és possible viure junts si es dialoga, no n’hi ha prou amb les institucions internacionals si no les infonem de l’esperit de família”. Per acabar, el senyor cardenal, arquebisbe de Barcelona,  féu d’amfitrió i expressà el desig que “el segon decenni d’aquest segle sigui de recuperació els ideals de coexistència i diàleg” .

Xavier Vilà