PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 26 d’octubre de 2010

Full parroquial nº 58 24-10-10-A


La pregària II
  En aquest diumenge el Senyor ens torna a parlar sobre la pregària. Surt sovint en l’Evangeli, tant en els ensenyaments de Jesucrist, com en l’exemple de la seva vida. Avui però, ens vol ensenyar que també és molt important amb quina disposició ens adrecem a Nostre Senyor: Però el cobrador d’impostos, que s’havia quedat un tros lluny, ni gosava aixecar els ulls al cel, sinó que es donava cops al pit i deia: “Déu meu, sigueu-me propici, que sóc un pecador”. Aquest fragment de l’Evangeli té una bellesa singular. Tan de bo sortís del nostre cor l’anhel de poder-nos dirigir a Déu com ho feu aquest cobrador d’impostos. Ressalta en aquest home la virtut de la humiliat.
El catecisme ens explica amb claredat la cabdal importància d’aquesta virtut en el nº 2559: ¿Des d’on parlem quan preguem? ¿Des de l’altura del nostre orgull i de la nostra pròpia voluntat, o des d’un cor humil i contrit? El qui s’humilia és exalçat. La humilitat és el fonament de la pregària. “ No sabem què hem de demanar per pregar com cal”(Rm 8,26). La humilitat és la disposició per rebre gratuïtament el do de la pregària: “L’home és un captaire de Déu”(Sant Agustí).
Demanem sense defallir, en la nostra pregària, que el Senyor ens doni el poder ser cada cop més humils per així poder rebre el do de la pregària. Prenem com mestre la Mare de Déu, que en la seva vida, és constantment  un exemple preclar de la virtut de la humilitat.
Mn. Jordi, rector


              Aquest diumenge, 24 d’octubre, dia del DOMUND
                                            “Voldríem veure Jesús”
Puntualment, com cada mes d’octubre, l’Església crida els fidels d’arreu del món a participar en el Diumenge de les Missions. És el dia en el qual es prega per l’activitat evangelitzadora dels missioners i missioneres que, arreu del món, porten la bona nova de l’Evangeli. D’una manera especial es demana l’ajut en la pregària i amb el suport econòmic, especialment per aquesta acció evangelitzadora entre els més pobres i necessitats. En el seu missatge del Domund d’enguany, el Papa Benet XVI demana aquest suport tot i les dificultats econòmiques “cal el compromís de l’ajuda fraterna i concreta per sostenir les joves esglésies”. Ajudar les missions en l’actual conjuntura econòmica i social, serà, segons el Sant Pare, un “ gest d’amor i de compartir”. Aquestes aportacions fan possible la formació de sacerdots, seminaristes i catequistes en terres de missió i també anima les joves comunitats eclesials.

Full parroquial nº 58 24-10-10-B


Visita del Sant Pare a
Barcelona
El Papa Benet XVI arribarà a Barcelona provident de Santiago de Compostel·la el dissabte, 6 de novembre. L’endemà, el diumenge 7, dedicarà l’església i l’altar de la Sagrada Família, i resarà l’Àngelus a la façana del Naixement. Després de dinar a l’Arquebisbat amb l’episcopat, el Sant Pare visitarà l’Ins-
titut Nen deDéu, una obra beneficosocial de les Germanes Franciscanes dels Sagrats  Cors dedicada a l’assistència de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats. Tot seguit, Benet XVI tornarà a Roma.
Durant el matí del diumenge no hi haurà misses pel matí, segons ha decretat el Sr. Cardenal el 14 de juliol de 2010.
Per la tarda sí que hi haurà Missa a les 8 del vespre. Els feligresos que no vagin a la Missa amb el Sant Pare a Barcelona, tindran Missa a la Parròquia, el dissabte 6 i el diumenge 7,  ambdues a les 8 del vespre.

Confraria de la Mare de Déu del Roser:
Durant  el mes d’octubre resarem el Rosari a 2/4 de 7 de la tarda i tot seguit Missa a les 7.
El dissabte 30 d’octubre després del res del Rosari, a la Missa de 8 del vespre, intenció per tots els difunts de l’any de la Confraria del Roser.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Gràcies per la vostra col·laboració


Defuncions:

Pere Planas Ros, el 14 d'octubre als 89 anys. Al cel sigui.Tots sants i fidels difunts:
El  dilluns, 1 de novembre, celebrarem la Solemnitat de Tots Sant i el dimarts 2, celebrarem la commemoració del fidels difunts.

Horari del cementiri: Romandrà obert de 10 del matí a 6 de la tarda els dies:  dissabte 30 d’octubre, diumenge 31 d’octubre, dilluns 1 de novembre, dimarts 2 de novembre i dimecres 3 de novembre.

Horari de les celebracions: dilluns, 1 de novembre, Solemnitat de Tots Sants. A la parròquia horari de Misses com un diumenge. Al cementiri Celebració de la Paraula de Déu i Respons per tots el difunts a 2/4 de 5 de la tarda.
Dimarts, 2 de novembre, commemoració dels Fidels difunts. Celebració de la Santa Missa a 2/4 de 5 de la tarda a la capella del cementiri. Pregarem per tots els nostres difunts d’aquest anys.


Rosarium Virgine Mariae
(Carta del Papa Joan Pau II sobre el Sant Rosari)
El Rosari és un dels camins tradicionals de la pregària cristiana aplicada a la contemplació del rostre de Crist. Així ho descriu el papa Pau VI: «Pregària evangèlica, centrada en el misteri de l’encarnació redemptora, el Rosari és, doncs, una pregària d’orientació netament cristològica. De fet, el seu element característic –la repetició lletànica de l’«Ave, Maria»– esdevé també una lloança incessant a Crist, terme últim de l’anunci de l’Àngel i de la salutació de la mare del Baptista: “Beneït el fruit de les teves entranyes” (Lc 1,42). Més encara: la repetició de l’Ave Maria constitueix l’ordit sobre el qual es desenvolupa la contemplació dels misteris: el Jesús que tota Ave Maria reclama és el mateix que ens proposa la successió dels misteris, ara Fill de Déu, ara Fill de la  Verge.
 
25 aniversari sacerdotal del P. Agustí
El passat diumenge, el Pare Agustí va celebrar els 25 anys de la seva ordenació sacerdotal. Ho va fer al seu poble natal, Llardecans, comarca del Segrià. Uns quans feligresos de la nostra parròquia el vàrem acompanyar en un dia tan important per a ell.
Va concelebrar la Santa Missa, juntament amb el rector de Llardecans, el superior de la seva ordre (missioners claretians), altres  mossens i seminaristes. Va estar una missa molt moguda, amb balls propis de Ruanda (Àfrica) amb un grup nombrós de persones d’aquest país, però residents a Brusel-les. (Podeu llegir els diferents escrits en el blog de la Parròquia)

Full parroquial nº 58 24-10-10-C

D’aquests dies
De la setmana europea contra el càncer. Dijous, al centre vilassarenc, La Massa, organitzat per Oncolliga-Vilassar de Dalt contra el Càncer, celebràrem la setmana europea contra el càncer, amb la inauguració d’una extraordinària exposició de fotografies de Fotofilm-Calella sobre el pit de la dona, de la infantesa a la senilitat, i una conferència sobre “El que cal saber del càncer de mama” pel Dr. Pere Puig, Cap de la unitat funcional de patologia mamària de la Corporació de Salut del Maresme.
Una exposició i una conferència centrades en una malaltia que afecta a moltes dones, essent aquesta, la primera causa de mortalitat en les dones, també a Catalunya.
El Dr. Pere Puig, de manera planera i entenedora, ens va parlar de la malaltia, de la seva prevenció, dels tractaments, dels efectes secundaris, i de com , malgrat l’extensió d’aquesta malaltia a Catalunya, actualment, un 80% de les dones amb càncer de mama es cura, encara que es desenvolupi en una de cada 8 dones, al llarg de la seva vida abans dels 75 anys.
Exposició i conferència foren seguides amb interès, amb la sala plena de gent, ansiosa per saber més i més d’aquesta malaltia que afecta a tanta gent. Al final, un animat col·loqui i una sentida poesia sobre aquest tema, tancaren l’acte, tot comentant uns i altres la magnitud dels avenços mèdics, en una malaltia que pot sorgir a qualsevol hora i qualsevol moment. En el futur tot sembla convertir aquesta terrible malaltia en una malaltia crònica, sobretot, en la propera aplicació de cèl·lules mare, que segons el Dr. Puig actuarien ja com tot una vacuna. Extraordinari i esperançador.
Premi Drac alat, per a Pau Ubach i Font. Diumenge al Museu-Arxiu municipal de Vilassar lliurà el seu premi honorífic Drac Alat a en Pau, en reconeixement per la seva tasca de lideratge, en la salvaguarda i estudi i conservació  del nostre patrimoni arqueològic, en especial, de tot el conjunt megalític de Can Buquet, que recollí i aplegà primer en un insipient museu, al local de Els Rajolers de la plaça, fins a aconseguir anys després, que l’ajuntament dediqués la masia de Can Banús a Museu municipal i acollís la important col·lecció arqueològica, i fos l’esplèndida seu del Museu-Arxiu municipal que tenim actualment. Entre autoritats, amics, col·legues, i la sala plena de gent, es lliurà el premi a en Pau, qui molt emocionat en donà reiteradament les gràcies a tothom.
De la reunió del Consell Pastoral Arxiprestal de la Cisa. Dimarts després d’una pregària al santuari de la Mare de Déu de la Cisa, iniciàrem les reunions del nou curs pastoral arxiprestal, amb representació dels preveres i laics de les onze parròquies de l’arxiprestat. Començàrem parlant i actualitzant el calendari d’activitats del nou curs. Després parlàrem del pla pastoral d’enguany, centrat en la reflexió i experiències sobre la participació dels immigrats en les nostres celebracions i actius de la comunitat, que ens portà unes reflexions molt interessants sobre experiències viscudes fins ara en les parròquies de la zona. Comentàrem després el programa de treball de les diferents comissions: joventut, pastorals de la salut, Caritas, catequessis d’infants, acolliment de nuvis , etc. S’informà dels preparatius de la propera visita del sant Pare Benet XVI a Barcelona, per consagrar la Sagrada Familia , el 7 de novembre. Uns i altres informaren dels diferents actes que s’organitzen a les seves parròquies  per divulgar l’obra de Gaudí i la seva personalitat i la seva obra més emblemàtica, la Sagrada Família, coneguda arreu del món.Al final es proposà una trobada arxiprestal a la Sagrada Família de Barcelona, per la primavera que ve, de la que en properes reunions en seguirem parlant.
Xavier Vilà