PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 25 de novembre de 2010

full parroquial nº 62 21-10-2010-A

Paraula i vida, una visita memorable


Durant la recent estada del Sant Pare a Barcelona vaig tenir l’honor d’estar molts moments a prop d’ell i vaig poder veure les seves reaccions. Benet XVI segueix els esdeveniments amb una atenció especial, diria que gairebé contemplativa. I en el curs del dinar a la seu de l’Arquebisbat em va dir aquesta frase, referint-se a la cerimònia de la dedicació de la Sagrada Família: “Ha estat una celebració que no oblidaré mai".

També per nosaltres la visita del Sant Pare ha estat un fet memorable. Ha estat un veritable do de Déu. Penso que s’ha acomplert l’objectiu principal dels viatges apostòlics del Sant Pare: confirmar-nos en la fe i animar-nos a revitalitzar la nostra identitat cristiana. L’acolliment que entre tots hem dispensat al Sant Pare ha estat admirable. Vaig quedar gratament impressionat de veure l’entusiasme amb què fou rebut pels carrers de Barcelona al dirigir-se al temple de la Sagrada Família i al seu retorn des d’aquest temple a la seu de l’arquebisbat. El mateix cal dir de l’entusiasta acolliment el dissabte al vespre, a la seva arribada a l’arquebisbat. Els joves varen estar especialment presents en aquesta acollida com ho varen estar també en el comiat a l’aeroport.

Un altre fruit de les visites apostòliques del successor de Sant Pere consisteix a adonar-nos que cada Església local és un santuari vivent, un aplec de persones que en la confessió de la fe fan visible la presència de Crist enmig dels homes. Això demana que tots estimem i servim amb renovada generositat i fidelitat l’Església diocesana en la qual està present i operant tota l’Església de Crist.

Benet XVI ens ha donat proves d’una especial estimació pel fet d’haver acceptat la invitació que li vaig fer. I, durant la seva estada entre nosaltres, ens ha manifestat la seva estimació pel generós reconeixement que ha fet de la nostra realitat cultural i religiosa. L’ús que ha fet de la nostra llengua catalana -juntament amb el castellà i el llatí- ha estat un signe ben evident d’aquest reconeixement i d’aquesta estimació. Per això, amb la confirmació en la fe cristiana, la visita del Sant Pare és una invitació a prendre consciència del que és l’Església diocesana. La nostra Església de Barcelona és l’Església que està en comunió amb l’Església de Roma i amb tota l’Església catòlica, estesa d’Orient a Occident. La mateixa presència del Papa ens confirma com a Església i manifesta que la nostra Església no és una Església aïllada, solitària, autosuficient, sinó que és una Església en comunió catòlica i apostòlica; el pastor diocesà és de veritat un membre del Col•legi episcopal, en comunió amb el cap, el bisbe de Roma i successor de l’apòstol Pere. Aquest diumenge celebrem la diada de “Germanor”, que posa en relleu la missió de l’Església diocesana, la seva activitat pastoral i la responsabilitat que tots els cristians tenim per mantenir les despeses que l’Església necessita per a realitzar la seva missió evangelitzadora i d’ajuda fraterna.

Hem acollit molt bé el Sant Pare. I desitjo donar les gràcies a tots els que hi han col•laborat de moltes i molt variades maneres. Donem-ne gràcies a Déu. I disposem-nos a continuar treballant al servei de Déu i de la nostra societat- La visita, com diem en el llenguatge col•loquial, “no s’ha de quedar en un foc d’encenalls”. Ara, com a comunitat diocesana, ens queda un treball que, amb l’ajut de Déu, esperem fer ens els propers mesos: reflexionar sobre els missatges que el Sant Pare ens ha deixat, amb els seus gestos i les seves paraules, i mirar la millor manera de portar-los a la pràctica. Això ho exigeix la qualitat d’una visita considerada per molts com a veritablement històrica.

+ Lluís Martínez Sistach

full parroquial nº 62 21-10-2010-B

Càritas parroquial

Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Gràcies per la vostra col·laboració
Col·lecta de germanor


El proper diumenge, 21 de novembre, tindrem la col·lecta de germanor. Dia de l’església diocesana, sota el lema: “L’Església comunitat de fe, caritat i esperança”


Santa Cecília de Roma
Sta. Cecília, va ser una noble romana, convertida al cristianisme, que va viure entre els anys 180 i 230. És la patrona de la música, perquè segons la llegenda de la seva mort, mentre moria a causa del martiri, anava pregant Déu tot cantant-li. Va ser una virtuosa de l’orgue i el llaüt. Des de sempre és considerada especialment la patrona dels músics d’Església. En el seu honor, un important moviment de renovació de música sacra católica de finals del segle XIX, va rebre el nom de: “Cecilianisme”. Celebrem la seva festa el 22 de novembre; aquest dia és tradició fer petits o grans concerts, pensant en aquesta santa, que va ésser tot un model de fe a seguir. Encomanem-nos a ella, i demanem-li, com diu la tornada dels goigs dedicats a Sta. Cecília:” Fes-nos ser una nota clara en la música de Déu”.Difunts de la setmana
Dolores Pons Torrella, el 6 de novembre als 99 anys.
Descansi en pau.Tràgic succés a Vilassar
El passat divendres dia 12 d’aquest mes, va morir de mort, violenta la vilassarenca Carme Blanch. Des de la parròquia de Sant Genís, volem donar el nostre sentit condol a la família i amics de Carme Blanch. També fem una sincera pregària a Déu per la víctima i per tots els qui sentiran la seva pèrdua. Finalment, també manifestem el rebuig total a qualsevol tipus de violència.Peregrinació al Santuari de Santa Teresa de l’Infant Jesús de Lleida i a la ciutat.
Dissabte, 11 de desembre. Ja us podeu apuntar després de les misses a la sagristia de la parròquia. El preu és de 36€. Més endavant donarem més informació.
1er diumenge d’Advent
El proper diumenge 28, serà el 1er diumenge d’Advent. Comencem un nou any litúrgic amb el temps d’Advent que ens prepara per a la celebració del Nadal. Disposem-nos a deixar-nos tocar pel Senyor, que sempre ve de manera nova i truca al nostre cor per entrar-hi amb renovada força. També preparem-nos per rebre el sagrament de la confessió, que és la manera que Jesucrist ha disposat per poder perdonar-nos els pecats i així ser capaços d’ experimentar el seu amor, per poder estimar Déu i als nostres germans.

Reunions de la setmana
Dilluns 22, a 2/4 de 10 del vespre, reunió de pares de 1er de comunió .
Dimarts 23, a 2/4 de 10, consell de laics arxiprestal.
Dimecres 24, a 2/4 de 10 del vespre, reunió de pares de 2on de comunió.

full parroquial nº 62 21-10-2010-C

De l’àlbum de les Noces d’Or de Mossèn Joaquim. Aquests dies s’ha posat a la venda un interessant àlbum fotogràfic que recull la celebració de les Noces d’Or de l’ordenació sacerdotal de Mossèn Joaquim Vives i Aragó a la nostra Parròquia, celebrada el passat diumenge 10 d’octubre d’enguany.L’àlbum és un elaborat treball d’en Jaume Bot i d’en Jordi Folch que recull la presentació, l’Homilia de Mossèn Joaquim, la glosa d’agraïment, el poema i la cançó que uns i altres li dedicàrem. Tot plegat acompanyat de boniques fotografies de Mossèn Joaquim i els celebrants, dels lectors, els assistents i també boniques panoràmiques de l’església i diferents detalls de la celebració.

Un àlbum molt bonic, un bon record de la festa que podeu aconseguir encarregant-lo a la Immaculada Baylach, a la seva botiga de la plaça.

Consternació per la mort de la Carme Blanch i Castells. Des de divendres passat a Vilassar no es parla altre cosa que de la mort de la Carme Blanch i Castells, morta amb brutalitat el divendres passat al seu domicili de la Galvanya, una casa del carrer Torres i Bages. La mort violenta de la Carme ha trastornat i espantat familiars i veïns, i tot Vilassar ha estat pendent del tràgic succés que ha patit la Carme, i que Mossos i unitats d’investigació intenten aclarir en estricte secret de sumari. Mentrestant no s’aclareix tot, fem costat als familiars i l’Ajuntament solidari, ens va convocar el dimarts a la lectura d’un manifest a la Plaça de la Vila, en rebuig de la violència, fou així com dimarts a les 8 del vespre amb la Plaça de la Vila plena de gent, es llegí solemnement aquest Manifest:

1. Des de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt volem expressar el nostre condol per la mort de la Carme Blanch i Castells, condemnar la brutalitat de la seva mort i manifestar el nostre rebuig a tot tipus de violència. Per això, des de l’Ajuntament s’han decretat dos dies de dol.

2. La mort de la Carme Blanch i Castells és testimoni de que la violència continua sent un fet molt present a la nostra societat, moltes vegades massa normalitzat.

3. Cal continuar treballant per conscienciar la ciutadania envers la greu vulneració dels drets humans que suposa la violència, tenint present que la població més afectada per la violència en la nostra societat continua sent les dones i els infants.

4. Volem que Vilassar de Dalt sigui un municipi lliure de violència. Per això, volem expressar públicament que continuarem esmerçant tots els esforços i recursos necessaris per aconseguir, amb la complicitat de tota la societat vilassarenca i catalana, avançar cap a la total eliminació de tot tipus de violència.

5. Si bé és cert que hem avançat molt els darrers anys, sabem que continuen subsistint determinats comportaments, imatges i estereotips que contribueixen a fer possible, encara, la violència i que, malgrat els esforços institucionals, d’organitzacions i de molts persones a títol individual, aquestes conductes estan massa generalitzades, són sistemàtiques i es generen i es reforcen mútuament.

6. El canvi cap a una societat lliure de violència només pot tenir lloc si reconeixem la incidència que té la cultura de la violència en les nostres vides i tenim la capacitat de canviar-la. Aquest és el canvi cultural necessari que, més enllà de l’aplicació de les lleis i de determinades polítiques, s’haurà de produir en l’àmbit de les relacions socials i personals.

7. Per això, avui, des de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt volem incidir en la necessària implicació individual de totes les persones de la nostra societat en l’eradicació de la violència, i conjuntament, construir ponts perquè les properes generacions vagin perdent els referents d’una cultura destructiva front una altra que promogui noves formes de relació entre les persones, basades, fonamentalment, en el respecte a la vida i als drets humans.

8. L’Ajuntament posa al servei de la família tots els serveix municipals i el suport de tot el municipi.

Esperem poder enterrar-la ben aviat i que s’aclareixin els fets, i que la Carme al cel sia. Xavier Vilà.