PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 7 de desembre de 2010

Immaculada Concepció


Paraules del nostres Cardenal Arquebisbe Lluis Martínez Sistach

Full parroquial nº 64 5-11-10-A


Preparem el camí del Senyor
En aquest segon diumenge d’Advent, l’Església ens ofereix la important figura bíblica de Sant Joan Baptista, parent del Senyor. Amb la seva predicació movia molts cors a la conversió. La seva missió fou la de preparar als que l’escoltaven el naixement del Messies esperat. Actualment segueix preparant-nos a nosaltres com a les persones de la seva època. Necessitem altre cop reflexionar sobre la nostra vida i lluitar per obrir una ruta al Senyor.
Els camins de les muntanyes, si no es netegen, amb el pas del temps es van omplint de bardissa, les inclemències del temps sovint fan que vagin perden la seva figura  i pot ser invadit per la mateixa malesa. Si el camí no es neteja tot traient el que està en ell i no hauria de ser-hi: rocs, herbes, trossos de troncs, marges pocs definits, etc,... Acabarà per desaparèixer. Netejar el camí és la conversió personal. No vol dir tornar-se d’una altra manera, sinó que vol dir treure de nosaltres allò que és obstacle perquè el Senyor vingui de nou a la nostra vida.
Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí. Amb aquestes paraules, Sant Joan Baptista, s’està dirigint al nostre cor. Per aplanar el camí del nostre interior cal la conversió personal, sempre estem necessitats de convertir-nos. Amb el pas del temps, amb costums i hàbits que podem anar adquirint per la pròpia comoditat i egoisme; són les herbes dolentes. En les relacions amb els de la família, de la comunitat parroquial, amb la gent del poble,... A vegades sorgeixen turmentes i desfiguren el camí. Estem en un temps favorable per voler refer el camí del nostre cor. Déu ens hi ajudarà si nosaltres realment ho volem i posem de la nostra part. Aquest moviment interior al que ens vol moure l’Església en aquest temps, necessita una resposta nostra que comença per la fe. Creure que realment el Senyor està esperant que nosaltres ens preparem i creure que realment el Senyor vindrà de nou a la nostra vida, el qui ve després de mi és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni d’aguantar-li el calçat.
El dimecres que ve, el 8 de desembre, celebrarem la Immaculada Concepció. Una festa entranyable de la mare de Déu, Ella és la tota pura; sens pecat concebuda. Ens ajuda des del cel a lluitar contra l’únic que ens pot fer mal que és el pecat. El sant Pare, Benet XVI ens diu unes paraules molt maques sobre la Mare de Déu: Mai hauria imaginat ningú que el Messies pogués néixer d’una jove humil com Maria, esposa promesa del just Josep. Ni tan sols ella ho hauria pensat mai, no obstant en el seu cor l’espera del Salvador era tan gran, la seva fe i la seva esperança eren tan ardents que Ell trobà en ella una mare digna(...). Hi ha una misteriosa correspondència entre l’espera de Déu i la de Maria, la criatura “plena de gràcia”, totalment transparent al designi d’amor de l’Altíssim. Aprenguem d’Ella, dona de l’Advent, a viure els gestos quotidians amb un esperit nou, amb el sentiment d’una espera profunda, que només la vinguda de Déu pot omplir.
Mn. Jordi, rector.

Full parroquial nº 64 5-11-10-B


 Peregrinació-excursió al Santuari de Santa Teresa de l’Infant Jesús i visita de la ciutat de Lleida. EL DISSABTE 11 DE DESEMBRE
Sortida a les 8 del matí davant el bar Manelic.
· Per apuntar-se podeu venir  al despatx parroquial o després de les Misses a la sagristia.
· El preu és de 36 tot inclòs.
· La tornada està prevista pels vols de les 9 del vespre.
Visitarem el Santuari. Passejarem pel carrer Major on veurem la Paeria, la Catedral Nova i el Palau de la Diputació. També visitarem la Seu Vella.

Advent, ens preparem pel Nadal

Durant el temps d’Advent la parròquia ofereix una sèrie d’activitats que ens ajudaran per preparar-nos per la celebració del Nadal. En aquest temps, temps de gràcia de Déu, us convido a que mireu de participar-hi. Tots necessitem que Déu vingui de nou a la nostra vida i ens reconforti. Cal també posar de la nostra part per poder organitzar-nos el nostre temps i discernir quines són les nostres prioritats. Amb aquest discerniment personal podem veure quin lloc ocupa Déu en el nostre cor. Dels tres actes que ofereix la parròquia el recés i el Sagrament de la Penitència són importantíssim per la deguda preparació interior per la celebració del Nadal amb un esperit renovat i preparat per la nova vinguda el Senyor.

Actes que farem a la Parròquia
Peregrinació-excursió al Santuari de Santa Teresa de l’Infant Jesús  i visita de la ciutat de Lleida.
Recés d’Advent, el dissabte 18, de les 11 del matí fins a 2/4 d’1 del migdia. Contarà de dues meditacions, temps de reflexió personal i en acabar, benedicció amb al Santíssim Sagrament.
Celebració comunitària del Sagrament de la Penitència, el dimecres 22, després de la missa de 7 de la tarda.

Conferència: “CLAUS PER A UN MATRIMONI FELIÇ” a càrrec de la Sra. Ana María Traver Fábrega, llicenciada en ciències religioses i amb una àmplia experiència en conferències sobre la família. El dia 17 de desembre, a ¼ de 10 del vespre a la sala de Sant Genís. En acabar s’oferirà un refrigeri.

ADVENT
És temps d’espera,
d’esperança i oració.
Maria ens portarà
el nostre Salvador.
Un Infant ens naixerà
que de joia ens omplirà.
Agraïm-li el seu amor,
preparem-li el nostre cor.
Déu sempre ens ajudarà,
consol i pau ens donarà!.
                MªJesús Guasch

Solemnitat de la Immaculada Concepció
El dimarts dia 30 començà la novena a la Immaculada Concepció.  Abans de la Missa de diari, farem una breu pregària per fer la novena. També cadascú la pot viure com bonament pugui, resant una mica més a la mare de Déu, tenint-la més present durant el dia tot invocant-la amb freqüència. Tenim les pregàries marianes per excel·lència que són els Sant Rosari, l’àngelus i les tradicionals tres Aves Maries abans d’anar a dormir. El dimecres  8, dia de la Immaculada, tindrem a 2/4 de 8 últim dia de la novena, a les 8 del vespre la Missa solemne amb una breu processó de la Mare de Déu dins de l’església.
La mare de Déu espera que li demanem moltes coses amb fe per concedir-nos-les.L ‘ advent
La nostra veu proclami  l‘ esperança.
De Jesús s‘ aproxima  l ‘arribada.
L‘ ànima està, a vegades, preocupada
doncs el temps no es deté; segueix i avança.

Regni sempre la pau i la bonança.
Tindràs aquesta vida  il·luminada
si ets sents reconeguda i estimada,
lluny de malenconia o enyorança.
Deu es mestre de la misericòrdia.

Ell vol que aconseguim pau i concòrdia.
Rodejats d‘alegria i de bondat
tothom podria ser un instrument
que al posar en la fe el seu fonament
pogués aconseguir felicitat.
                                        Pepita Moraleda

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Gràcies per la vostra col·laboració.Col·lecta especial de Germanor
241,85 Parròquia   200  Hospital
En total 441,85
Gràcies per la vostra generositat.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada segon dijous de mes, després de la Sta. Missa, exposició del Santíssim Sagrament. L’oració durarà una hora i en acabar tindrem benedicció amb els Senyor Sagramentat. La propera serà el dijous 9 de desembre.

Full parroquial nº 64 5-11-10-CD’aquests dies:
Primer diumenge d’Advent.
 Dissabte al vespre, amb la missa familiar vàrem iniciar el nou temps litúrgic de l’Advent, un temps, unes setmanes de preparació que ens ajuden a viure més intensament la vida cristiana, amb més bondat i fraternitat que són garantia de preparació del Nadal.
Dissabte després de l’encesa simbòlica de la primera de les quatre espelmes, que signifiquen les Quatre Setmanes d’Advent, plegats, celebrant menuts de la catequesi, catequistes, familiars i assemblea, visquérem intensament l’eucaristia que ens prepara per aquest temps que ens portarà a Nadal, el Naixement d’aquell que va encetar un camí del qual en som hereus tots nosaltres. L’Advent ens prepara el camí.
De les eleccions de diumenge
Diumenge era dia d’eleccions. Vàrem anar a votar el nou Parlament de Catalunya, els diputats que regiran políticament el país els propers quatres anys, i com no podia ser d’altre manera, diumenge, votant vam exercir el nostre dret, que és una manera d’intervenir responsablement en els afers pública. Per això, les eleccions són un moment privilegiat i tota una festa democràtica i de participació ciutadana. A Catalunya va votar un 60% de la població i a Vilassar de 6.740 persones censades vàrem anar a votar 4.196 que representa un 65% de la població. Pel resultat de les eleccions de diumenge en què arreu, també a Vilassar va guanyar Convergència i Unió, s’endevina que la gent ha votat un canvi.
Ara, naturalment, s’obra una nova etapa amb la que plegats haurem de treballar conjuntament amb il·lusió i esforç per superar els reptes que tenim plantejats: crisi econòmica, atur, millor finançament, més autogovern, etc. Que la veritat , la justícia, la llibertat i l’amor siguin els pilars que sostinguin la vida política del nostre país.

Dies de fred.
Aquests dies al final de la tardor fa molt de fred. Estem a primers de desembre i ens arriben els primers freds amb temperatures molt baixes, de pocs graus en la població i de glaçades a la muntanya. L’ hivern s’ha deixat sentir molt aviat, encara confiem que d’aquí uns dies es suavitzarà  i que el sol endolcirà l’ambient i farà més passable i agradable el nostre hivern mediterrani que tot just ha començat.
Xavier Vilà