PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 25 de desembre de 2010

dijous, 23 de desembre de 2010

full 66 19-12-2010

½ Hora de fitness gratuït per a 2 persones

S'acosten les festes de Nadal, temps de llums al carrer, d’ intercanvi de regals i bons desitjos i de caliu familiar.
Però malauradament no és així per a tothom . Hi ha molta gent que desitjaria que les festes ja haguessin passat, perquè no tenen ningú amb qui compartir la joia i l'esperança, i als que l’alegria dels altres els hi fa més palesa la seva soledat..
Necessitem la vostra ajuda per posar-hi remei.
del 25 de Desembre al 6 de Gener, hi ha 12 dies, es a dir 288 hores. Os demanem mitja hora com a mínim d'aquest temps, un “ capital “ que posseïm per igual tots, joves i grans.
Segur que coneixeu algun familiar, amic o veí que està sol , que surt molt poc o no surt de casa, i al que fa temps que no heu vist. ¡ Aneu a fer-li mitja hora de companyia ¡
Trieu a passejar la persona o les persones que vulgueu, el dia i hora que os vagi millor entre aquestes dues dates. Ja sabem que aquests dies anem tots molt atrafegats, però, si os ho proposeu trobareu el moment escaient per fer-ho.
Voldríem que en aquesta campanya contra la marginació, s'hi sentís implicada tota la Comunitat Parroquial, per això posarem a l'Església una bústia amb un rellotge, i al seu costat uns papers en els que constarà escrit “ ½ hora “. Per cada visita de mitja hora com a mínim que feu entre Nadal i Reis poseu un paper dins la bústia.
No ens interessa saber qui, ni a qui ha anat a veure, només pretenem sumar el temps que entre tots hem invertit en aquesta tasca de germanor .
El dia de Reis, la bústia amb el nostre temps serà el Present que la Comunitat Parroquial farà a l’Infant de Betlem . ¡Tant de bo estigui ben plena¡

¿ I del fitness què?.
Doncs, no tenim ni idea de l'efecte que aquesta activitat pugui produir als vostres bíceps, bessons,...lumbars..etc.. però os assegurem que la vostra presència tindrà el poder de foragitar per un moment, la depressió, la solitud i la tristor. Serà la millor sessió terapèutica per sanar el cor de la persona que visiteu, i el vostre, s'haurà eixamplat una mica més i tindrà un batec més jovial.

¡Endavant¡ ¡ Ajudeu-nos a sembrar il·lusió ¡

Moltes gràcies.

Els visitadors de malats.

full 66 19-12-2010

CRÒNICA DE LA PEREGRINACIÓ-EXCURSIÓ PARROQUIAL


El dissabte 11 de desembre, dins d’aquest temps d’Advent, la Parròquia hem anat de peregrinació al Santuari de Santa Teresa de l’Infant Jesús, i també visitàrem llocs d’inte– rés cultural de la ciutat de Lleida. A les vuit del matí ens posàrem en ruta, i després de fer una paradeta per esmorzar, a les onze arribàrem al Santuari de “Santa Teresina”, com popularment és coneguda. Començàrem amb la Missa, que fou presidida pel nostre rector, Mn. Jordi, i concelebrada pel P. Josep, que ens va fer l’homilia i en la que ressaltà en tot moment la gran fe d’aquesta Santa. L’Eucaristia fou molt participada i viscuda per tots, tant en les lectures, música... Al finalitzar el cant de comiat, el pare Josep, tingué el gran detall de treure’ns les relíquies dels beats Lluís i Cèlia, pares de Santa Teresina, per poder-les venerar tot entonant el Credo. Després, ens ensenyà algunes dependències i tot seguit projectàren un audiovisual molt interessant sobre la vida d’aquesta Santa, on vam conèixer de veritat que és donar-se a Déu. Llavors, Mn. Jordi, en nom de tots, obsequià els frares carmelitans amb el nostre llibre de la “Petita història dels Sants Màrtirs de Vilassar de Dalt”.

Sortint del Santuari, anàrem a dinar a un restaurant proper, i acabat el cafè...ens dirigírem cap a la Seu Vella, on tinguérem una visita guiada per veure aquest magnífic monument arquitectònic d’estil romànic. Comentar que la boira que ens acompanyava li donava un ambient misteriós, que ens agradà molt a tots. Seguidament baixàrem al centre de Lleida, on vam poder gaudir passejant pel carrer Major, veient la Paeria, el Palau de la Diputació i la Catedral Nova. En tot el recorregut vam estat molt ben dirigits per en Joan Pons (el nostre guia ja oficial). Arribat el vespre tornàrem a Vilassar, tots contents d’haver viscut un dia inolbidable de pregària i germanor.

Mª Jesús Guasch

Horari de Misses NADAL
DIVENDRES:
A l’Hospital: 9 del vespre.
Missa de 7 del vespre: suprimida
A la parròquia: 12 de la nit

DISSABTE 25 NADAL
10, Hospital
2/4 de nou: suprimida
2/4 de 12
La Missa de 8 del vespre passa a les 7 del vespre.
A les 8 del vespre, CONCERT DE NADAL A CÀRREC DE LA CORAL MARENY.


Càritas parroquial

Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)

Gràcies per la vostra col·laboració


SANTA LLUM DE NADAL

La foscor de la nit desapareix,

i una llum Santa ens descobreix

a Déu infant que ha baixat del cel.

Un Déu de pau i bondat

es fa present amb pobresa i humilitat,

a tota la humanitat

mostrant-nos la riquesa,

del seu amor més gran.

Montse GordiCatequistes
Trobada de pregària dels catequistes de la parròquia davant del pessebre, el dimarts 21 a 2/4 de 8 del vespre.

Reunions de la setmana
Reunió de litúrgia amb els monitors per preparar les celebracions del Nadal, dilluns 20 a 2/4 de 9 del vespre, a la sala de Sant Genís.

Difunts de la setmana
Elena Mora Navarro, als 72 anys el 9 de desembre. Concepció Miralles Miró, als 87 , el dia 10. Que descansin en la Pau del Senyor.

full 66 19-12-2010

D’aquests dies:

De la campanya de Nadal. Aquests dies “el grup de la llana” ha començat a vendre tot el que pacientment i il·lusionadament han anat confeccionant al llarg de l’any, i que és molt: un bé de Déu de bufandes de tota mena, jerseis, guants, mantes, etc. per poder vendre per Nadal, i així, poder ajudar a Càritas de Vilassar.
Van començar a vendre per la Puríssima, al portal de l’Església i ara seran presents a la fira de Santa Llúcia, que aquests dies 18 i 19 de desembre muntaran parada a la fira que organitza el barri de Can Salvet. Hi participaran amb tot el que han anat fent de llana i també amb “roba solidària”, de segona mà.
També aquest cap de setmana passarem a recollir les caixes amb els aliments que uns i altres hi heu anat deixant, per poder repartir ara per Nadal. Pot semblar poca cosa però una mica de cada un recollim molt i és de gran ajuda per poder repartir amb discreció a tothom que ho necessita. Gràcies a tots.

Creix l’interès per l’excursionisme. Dissabte, la Secció de muntanya de La Massa, després de passar imatges amb les darreres excursions que han fet al Matagalls i a Montserrat, es projectà l’interessant pel·lícula de l’expedició al Pic Lenin al Kurdistan, de 7.134 metres d’alçada, que liderà el conegut i expert muntanyenc vilassarenc Romà Esteve, una expedició difícil que coronà amb èxit, malgrat i les dificultats que aquesta ascensió, tota amb gel, que hagueren de superar. Una fita important del muntanyenc vilassarenc que il·lusiona i crea afició entre nosaltres.
L’endemà diumenge, la Secció organitzà una excursió matinal, tot un passeig per la Serralada Litoral centrada en Sant Mateu, en la que s’hi apuntà molta gent.
La Secció de Muntanya és una oferta cultural interessant, que possibilita l’accés en companyia a muntanya i que convida a participar-hi a tothom. Organitza sortides per la Serralada Litoral, Montseny, Montserrat i el Pirineu, i també sortides més selectives en l’ascensió a diferents pics, que només es poden assolir amb la necessària formació, equipament i preparació.
La Secció de Muntanya de La Massa comença a rutllar amb bon peu, i compta ja amb molta gent i estan molt il·lusionats.

Nadal és a prop. Aquests dies tot són preparatius de Nadal. Tots ens preparem per Nadal, i arreu del poble hi ha gent preparant alguna cosa per compartir la il·lusió i l’alegria de Nadal, del naixement d’aquest noi, que ens crida a la fraternitat i que a partir del seu naixement res no ha sigut igual.
A munt i a vall de la població estem atrafegats preparant coses. El Casal dels Avis preparant pessebres i un seguit de celebracions fraternals, les Associacions de Veïns no paren, la Coral Mareny prepara el Concert de Nadal, el Casal Popular assaja els tradicionals Pastorets, l’Esplai prepara el Pessebre Vivent, el Museu, el Pessebre Monumental; les escoles, l’Institut, les guarderies viuen dies de preparació nadalenca, com també ho fan les fundacions amb seu a Vilassar de Torremar, Can Roure i Can Tarrida. La Fundació Hospital de Sant Pere ho viu amb goig, amb tots els residents, religioses , treballadors i Patronat. Caritas, intentant poder arribar d’alguna manera a tothom. També hi treballen amatents els visitador de malalts, amb la gent gran i els catequistes amb la canalla. També a casa, amb família, el Nadal es viu amb joia i fraternitat.
Naturalment a la Parròquia, amb la litúrgia de l’Advent, se’ns obre la porta i ens marca el camí de Nadal. Tenint cura dels que ens envolten, i naturalment els més febles, els més petits i els pobres. Nadal és a prop. Nadal ens convida a obrir el cor i a pensar una mica més en els demés. Diumenge és Nadal!
Xavier Vilà

diumenge, 19 de desembre de 2010

Veni, veni Emmanuel

Veni, Veni Emmanuel és una síntesi de les grans "Antífones O" que s'utilitzen per a les Vespres en la vuitena abans de Nadal (desembre 17-23). Aquestes antífones són d'origen antic, que data d'almenys el segle IX. El mateix himne, però, és molt més recent. La seva primera aparició va ser al segle 18 al Catholicarum Psalteriolum Cantionum (Colònia 1710).

Hi ha diversos acords d'aquest himne. La següent, mostra els set versos en l'ordre en què les antífones apareixen durant la vuitena abans de Nadal, a excepció del primer vers, que realment és l'última de les antífones O. És interessant notar que les paraules inicials de les antífones reals en l'ordre invers formen un acròstic: O Emmanuel, Rex O, O Oriens, Clavis O, O Radix ("vírgula" al himne), Adonai O, O Sapientia. ERO CRAS es pot traduir lliurement com "Vaig a ser-hi demà ".