PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 10 de febrer de 2011

divendres 11 de febrer, festa de la Mare de Déu de LourdesDegut a la festa de la Mare de Déu de Lourdes que celebrarem aquest divendres, us posem un enllaç que porta directament a una pel·lícula sobre les aparicions.

dimarts, 8 de febrer de 2011

full 73 6-2-11 V durant l'any A

L’últim document del papa Benet XVI sobre “ La Paraula del Senyor”

Dos anys després del Sínode dels Bisbes sobre “La Paraula del Déu” (octubre del 2oo8), Benet XVI publica l’exhortació apostòlica “La paraula del Senyor”, a partir de les aprovacions aprovades per dues terceres parts dels membres en el Sínode. Anotem aquests cinc punts rellevants:

1. Jesucrist és la Paraula de Déu per excel·lència, i la Bíblia és la seva forma escrita. Per això aquest document parla de forma original i nova de “Cristologia de la Paraula de Déu” (ns. 11-13) per manifestar que l’expressió “Paraula de Déu” primerament es refereix a Jesucrist. Per això, s’afirma “que la Paraula de Déu precedeix i supera la Sagrada Escriptura, tot i que aquesta, com a inspirada per Déu, conté la Paraula de Déu de forma totalment singular” (n. 17). Noti’s, a més, que s’aclareix que Paraula de Déu vol dir: “la Paraula definitiva de Déu” (n.122), és a dir, la paraula última i salvadora sobre el sentit de la vida humana i del mateix món, ja que “respon a les nostres preguntes” (n.4).

2. “El lloc ‘originari’ de la interpretació de la Bíblia és la vida de l’Església” (n.29), citant els tres criteris del Concili Vaticà II (Dei Verbum, 12), que el papa Benet XVI va recordar en el Sínode:1)launitat de tota l’Escriptura; 2) la Tradició viva de tota l’Església; 3) la coherència amb la fe de l’Església.

“La litúrgia és el lloc ‘privilegiat’`de la Paraula de Déu” (n.52). Per això “demana que tots els fidels siguin educats a gustar el seu sentit seguint el ritme de l’any litúrgic”. La seva relació amb l’Eucaristia ve il·lustrada amb el preciós exemple de la narració dels deixebles d’Emaús (n.54).

“La lectura orant” com a forma creient de llegir la Bíblia, coneguda com a lectio divina en les seves cinc etapes: lectura , meditació, oració, contemplació i aació (n.87); és el mètode “estrella” divulgat actualment a tot nivell en la nostra Església (vida monàstica, comunitats populars...).

5. “La Paraula de Déu i compromís en el món, especialment els petits, la justícia, la pau, la caritat, els joves, els emigrants, els sofrents, els pobres i la creació” (n.99-108): la Paraula de Déu anuncia la raó de l’Esperança, ja que l’home té necessitat d’ella per per poder viure el propi present, aquesta gran Esperança és “el Déu que té una cara humana i que ens ha estimat fins a la fi” (.91). Per això, cal rellançar una nova evangelització (n.90- 122),urgència que ha portat el papa actual a crear un nou Consell Pontifici amb aquest objectiu!

En definitiva, un document clar, de lectura agradable, dinamitzador, que seguint la Dei Verbum del Vaticà II consagra la teologia de la Paraula (fins fa poc reservada als protestants), mostrant com forma part del nucli de la vida cristiana, ja que “l’Església sempre es renova i rejoveneix gràcies a ‘la paraula del Senyor que dura per sempre’ (1 Pe 1,25; Is 40,8)” (n.121).

SALVOR PIÉ

full 73 6-2-11 V durant l'any B

Col·lecta de Mans Unides

El proper cap de setmana, 12 i 13 de febrer, tindrem la col·lecta especial per a Mans Unides. El lema d’aquest any és “EL seu demà és avui”. La setmana que ve exposarem el projecte que han assumit els arxiprestats de Badalona, Gramanet, La Cisa i Mataró a l’Estat de Oyo que es troba a Nigèria.
XXXIII Trobada arxiprestal de catequistes
El dissabte, 12 de febrer a la parròquia de Sant Cristòfol de Premià de Mar. A les 9 del matí: Acolliment. A 2/4 de 10 Eucaristia a la parròquia de Sant Cristòfol. A 2/4 d’11, trasllat a la Salle i esmorzar de germanor. 2/4 de 12 conferència- col·loqui: “Actitud actual del catequista de nens i pares”. A càrrec del Sr. Jaume Galobart, delegat del Catecumenat de la diòcesi de Terrassa. ¾ d’1 Pregària final i cloenda.
Exposició del Santíssim Sagrament
Cada segon dijous de mes, després de la Sta. Missa, exposició del Santíssim Sagrament. L’oració durarà una hora i en acabar tindrem benedicció amb els Senyor Sagramentat. La propera serà el dijous dia 10.
Sortida a la Sagrada Família
El dissabte, 26 de febrer tenim previst anar a la Sagrada Família tot fent una visita guiada. Us podeu apuntar dins l’horari de despatx. Hi ha 50 places perquè no podem fer un grup més nombrós. Sortirem a les 10 del matí davant del bar Manelic i tornarem a les 2 del migdia. La visita serà guiada pel Sr. José Manuel Almuzara, un dels arquitectes de la Sagrada Família. El preu serà de 18€.

Voluntaris per fer la neteja de l’Església
Ja fa anys que unes senyores de la parròquia fan la neteja els dimarts pel matí. És d’agrair aquesta tasca que fan per la seva continuïtat i per l’amor que posen en tenir ben neta la nostra Església. Amb els anys tots ens anem fent grans i les forces no són les mateixes. Caldria que sorgissin algunes voluntàries per fer aquesta tasca tan necessària. Les que podeu venir-hi, són els dimarts de 2/4 de 10 a 11 del matí. Gràcies per totConferència
"Ecologisme i teologia de la creació"
Com subtítol: "Fonament cristià d’una ètica sobre el medi ambient. El document Comunió i Servei" A càrrec d’en Joaquim Solans Catedràtic de la Universitat de Barcelona i feligrès de la nostra parròquia.
Divendres dia 18, a les 9 del vespre.Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Mare de Déu de Lourdes
El proper divendres, 11 de febrer, celebrarem la festa de la Mare de Déu de Lourdes. Farem una senzilla processó tot lloant a la Mare de Déu de Lourdes

Reunions de la setmana
Càritas parroquial, el dimarts 8, a les 4 de la tarda.
Junta del Casal parroquial, el dimarts 8, a 2/4 de 10 del vespre.
Consell parroquial, el dijous 10, a 2/4 de 10 del vespre.

full 73 6-2-11 V durant l'any C

D’aquests dies:
De les “Notes històriques de la Capella de Sant Salvador de Vilassar o de Can Boquet”. Aquests dies ha sortit publicada en la XXVI Sessió d’estudis Mataronins la interessant comunicació de Josep Samon sobre la capella de Sant Salvador de Can Boquet.
Un Treball que estava pendent des de les obres de restauració de 1981 de la capella, quan es posà al descobert l’ absis preromànic de planta quadrada coberta amb una volta que conservava les característiques marques de l’encanyissat, i té incrustades en el gruix de la volta 43 peces de terrissa amb els colls cap per avall. En Josep amb el seu treball ens dóna una breu notícia històrica que ens emmarca en quatre etapes. En la primera que titula “Els segles foscos” hi poca documentació però ens situa la construcció de la capella el 1055. En la segona, protagonitzada per les donades i donats en una capella, aleshores del comú, dels segles XIV i XV. Una tercera etapa contínua com a capella del comú, al llarg dels segles XVI i XVII i ens fa saber que ja al 1530 s’hi establí el primer Boquet. En la quarta etapa ens parla de la capella de Can Boquet des de finals del segle XVIII fins als nostres dies. Ens parla dels Boquet, ara ja propietaris de la capella, a la que hi ha construït un mas adossat i al que hi han anat afegint terres fins a formar una gran propietat. La família Boquet romangué encara al mas algunes generacions, fins que hi col·locaren masovers. L’any 1920 es van fer obres a la capella modificant la façana i deixant la teulada a una sola vessant, amb la revolució de 1936 la capella fou saquejada, profanada i el mobiliari i l’ornamentació cremats davant del portal. Va restar tancada fins el 1981, que fou restaurada i reconciliada. El 1932 van marxar del mas els darrers masovers i tornà a estar tancada. Fa pocs anys van fer obres de rehabilitació de gran part del mas i van treure els arrebossats de les façanes i de l’entorn de la capella. La Comunicació aporta detallades referències documentals des de 1955 als nostres dies, per la qual cosa l’estudi és molt interessant.
Dia escolar de la No Violència i de la Pau. Coincidint amb la mort de Gandhi , cada any pel 30 de gener el món escolar es mou per la No Violència i la Pau. L’escola de la Immaculada ha treballat aquests dies sobre el tema i s’han trobat per cantar cançons per la pau i confeccionar tots els alumnes un gran colom, símbol de la Pau. També l’escola Sant Jordi ha treballat aquest dies un atapeït programa d’activitats. Han recollit voluntàriament productes de neteja que han lliurat a Caritas, en solidaritat amb qui ho pugui necessitar, han confeccionat plegats símbols de Pau, han confraternitzat amb els nois de Torremar, avui Fundació Catalonia Comarques, amb qui han compartit conversa i llavors per l’hort, i des de la plaça de la vila han llegit un manifest per la No Violència i la Pau, convençuts que si vols fer del món un lloc millor, primer mira’t a tu mateix i després fes el canvi, tot apostant per la justícia i la solidaritat. Interessant aquestes activitats educatives de la nostra mainada, que desperten el respecte per l’altre, el treball positiu i solidari que ens porta a la No Violència i la Pau.
De la propera romeria a Montserrat. Dimecres ens vam trobar la comissió organitzadora de la propera romeria de Vilassar a Montserrat , per anar-ho preparant. Vàrem concretar els dies de la romeria d’ enguany, que seran del 23 al 26 de juny, quatre dies, de la vigília de Sant Joan, que és un dijous, fins el diumenge que és el dia 26.Vàrem preparar una proposta de programació i de calendari per aquests quatre dies, per poder fer el programa de la romeria i les reserves al santuari. Aquests dies farem també la reserva de les cel·les i plegats anirem preparant el programa de la propera romeria del 2011 que serà la 63.
Xavier Vilà