PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 19 de març de 2011

Traspàs a la casa del Pare de Mn. Jordi Moya

Degut a una problema a un hemorràgia interna en el cap, Mn. Jordi Moya ha mort avui dissabte 19 de març per la tarda. Va estar ingressat al Clínic de Barcelona des del dilluns 7 de març. Després de diverses proves van decidir intervenir per frenar l'hemorràgia tot secant les venes que li ho provocaven. La intervenció era molt delicada i perillosa i no va anar bé. El van operar el divendres 18 pel matí degut als problemes de l'operació va entrar en coma sense possibilitats de què els metges hi poguessin fer res. A mort el 19 de març, dia de Sant Josep, patró de la bona mort, patró de l'Església universal i del seminari.
Vaig tenir la possibilitat d'anar-lo a veure el dilluns 14 pel matí. Es va alegrar perquè el rector de Vilassar de Dalt el venia a veure. Ho expresso així perquè Mn. Jordi Moya tenia una gran estima pel nostre poble i, evidentment, per la nostra parròquia de Sant Genís. Va ser enviat a vilassar de Dalt el 2006 i hi va estar un any i mig(no va acabar el segon any...) durant l'època del rectorat de Mn. Ramon Mor.
El vaig veure molt dèbil però, confortat per la fe en el Senyor Jesucrist. Jo el coneixia feia molts anys, era fill de Mataró. Ens provoca, aquest aconteixement, una gran tristesa. La mort d'una persona que has conegut i estimat sempre és causa de tristesa. Tot i així la fe ens recorda que amb la mort no s'acaba la vida sinó que hi ha un salt a la Vida Eterna. Mn. Jordi Moya s'ha preparat per aquest moment rebent la Santa Unció i posant-se a les mans de Déu nostre Senyor, de la Mare de Déu i de Sant Josep.
Déu l'ha volgut amb Ell, preguem Déu que l'aculli al cel amb els seus sants. També li demanem a Mn. Jordi Moya que un cop arribi al cel se'n recordi de nosaltres i, que per la seva intercessió, Déu ens beneeixi amb el do més preuat que és el d'una fe ferma i alegre per nosaltres i, per tots els nostres.
Vull fer també un record molt especial i sentit pels seus pares, el seu sofriment és encara més gran. Són persones de fe i això els hi ajudarà a acceptar amb esperança el que Déu misteriosament permet. Preguem Déu també pels seus pares perquè trobin consol i llum en la fe en Jesucrist el Senyor.
Encara no sabem el dia del seu enterrament, ho penjarem al blog tan punt ho sàpiga. També anuncio que un dia, a la nostra parròquia, celebrarem una Missa pel seu etern descans.
Per acabar poso un video que m'ha enviat un mossèn amic. Mn. Jordi recita una posesia molt bonica en un dinar festiu, pels mossens que hi surten suposo que és en la parròquia de la Immaculada Concepció de Barcelona.
MN. JORDI MOYA, DESCANSI EN PAU

dijous, 17 de març de 2011

SANT JOSEP


El proper dissabte 19 de març celebrarem la Solemnitat de Sant Josep a 2/4 de 12 del matí. Seguidament exposició del Santíssim Sagrament, pregària per les vocacions sacerdotals i benedicció amb el Santíssim Sagrament. Degut a que és dissabte, per la tarda, la Missa vespertina és del segon diumenge de Quaresma És model de pare i espòs, patró de l’Església universal, dels treballadors, d’infinitat de comunitats religioses, de la bona mort i del Seminari.

Preguem pel Japó

Us poso aquest simpàtic video d'aquests nens tocant la guitarra. És impressionant lo bé que ho fan. Tot i que no sé si són xinesos o japonesos penso que ens pot ajudar a recordar les persones que han viscut el desastre del Japó i així us animo a que preguem per ells.

dimarts, 15 de març de 2011

full 78 13-3-11 temps durant l'any-A

Missatge del Sant Pare Benet XVI en motiu de la Quaresma 2011(2ª part)
“Pel baptisme heu estat sepultats amb Crist, i amb ell també heu ressuscitat” (Col, 2,12)
Un nexe particular vincula el baptisme amb la Quaresma com a moment favorable per a experimentar la gràcia que salva. Els pares del concili Vaticà II van exhortar tots els pastors de l’Església a utilitzar «amb més abundància els elements baptismals propis de la litúrgia quaresmal» (Sacrosanctum Concilium, 109). En efecte, des de sempre, l’Església associa la vetlla pascual a la celebració del baptisme: en aquest sagrament es realitza el gran misteri pel qual l’home mor al pecat, participa de la vida nova en Jesucrist ressuscitat i rep el mateix esperit de Déu que va ressuscitar Jesús d’entre els morts (cf. Rm 8,11). Aquest do gratuït ha de ser revifat en cadascun de nosaltres, i la Quaresma ens ofereix un recorregut anàleg al catecumenat, que per als cristians de l’Església antiga, així com per als catecúmens d’avui, és una escola insubstituïble de fe i de vida cristiana: viuen realment el baptisme com un acte decisiu per a tota la seva existència. 2. Per a emprendre seriosament el camí cap a la Pasqua i preparar-nos per a celebrar la resurrecció del Senyor —la festa més joiosa i solemne de tot l’any litúrgic—, què pot haver-hi de més adequat que deixar-nos guiar per la paraula de Déu? Per això l’Església, en els textos evangèlics dels diumenges de Quaresma, ens guia a un trobament especialment intens amb el Senyor, fent-nos recórrer les etapes del camí de la iniciació cristiana: per als catecúmens, en la perspectiva de rebre el sagrament del renaixement, i per a qui està batejat, amb vista a passos nous i decisius en el seguiment de Crist i en el lliurament més ple a ell.

El primer diumenge de l’itinerari quaresmal subratlla la nostra condició d’home en aquesta terra. La batalla victoriosa contra les temptacions, que dóna inici a la missió de Jesús, és una invitació a prendre consciència de la pròpia fragilitat per a acollir la gràcia que allibera del pecat i infon nova força en Crist, camí, veritat i vida (cf. Ordo Initiationis Christianæ Adultorum, n. 25). És una crida decidida a recordar que la fe cristiana implica, seguint l’exemple de Jesús i en unió amb ell, una lluita «contra els qui dominen aquest món de tenebres» (Ef 6,12), en el qual el diable actua i no es cansa, tampoc avui, de temptar l’home que vol acostar-se al Senyor: Crist surt victoriós, per obrir també el nostre cor a l’esperança i guiar-nos per a vèncer les seduccions del mal.

full 78 13-3-11 temps durant l'any-B

Reunions de la setmana

Càritas parroquial, el dimarts 15 a les 4 de la tarda.
Junta dels Sants Màrtirs, el dimarts 15 a 2/4 de 10 del vespre.
Reunió Arxiprestal a Alella, el dimecres 16 a les 12 del matí
Catequistes de 2on de Comunió, el dimecres 16 a ¼ de 7 de la tarda.

500 anys de l’inici de la construcció de l’església gòtica de Vilassar

Divendres passat vàrem començar aquest viatge per la nostra història amb la primera de les conferències. De la mà del Dr. Pere Benito i Monclús vam endinsar-nos en el Vilassar dels segles XIII-XV, i amb una realitat poc coneguda, l’organització de l’Església. Pere Benito va definir la institució i el concepte de parròquia. Així mateix, va mostrar la distribució de la xarxa parroquial en el territori d’una manera molt semblant (pràcticament paral·lela) a la presència de castells, establint una coordinació general entre ells.
La conferència va seguir amb l’explicació del funcionament intern de les parròquies i la manera d’obtenir recursos pel seu manteniment, així va diferenciar entre els conceptes de delmes, primícies, oblacions, drets d’estola, censos emfitèutics, etc.
Així mateix, va posar de relleu les diferències existents entre esglésies parroquials (com la de Vilassar), esglésies sufragànies (amb menors atribucions i amb una presència limitada a l’administració d’alguns sagraments, com la de Santa Creu de Cabrils) i capelles (com la Sant Crist o Sant Salvador).És important entendre que la realitat actual, la configuració del nostre territori, la nostra cultura i tradicions, etc., giren al voltant d’unes premisses i uns conceptes com a conseqüència del fet que l’Església ha articulat la realitat i la societat durant segles.

Conferència
500 anys de l’inici de la construcció de l’església gòtica de Vilassar,
18 de març a les 20.00h al Museu: Conferència del Sr. Benet Oliva i Ricós - "Redreçament al Vilassar del segle XVI. 1511-1519: Una nova església per als nous temps."

 Dia del Seminari
El proper 20 de març, diumenge següent a la Solemnitat de Sant Josep, celebrarem el dia del Seminari, enguany sota el lema “El sacerdot un do de Déu per al món”.
El proper cap de setmana, 19-20 de març, tindrem col·lecta especial pel nostre Seminari.


Sant Josep
El proper dissabte 19 de març celebrarem la Solemnitat de Sant Josep a 2/4 de 12 del matí. Seguidament exposició del Santíssim Sagrament, pregària per les vocacions sacerdotals i benedicció amb el Santíssim Sagrament. Degut a que és dissabte, per la tarda, la Missa vespertina és del segon diumenge de Quaresma És model de pare i espòs, patró de l’Església universal, dels treballadors, d’infinitat de comunitats religioses, de la bona mort i del Seminari.

Festa del reconeixement
Es celebrarà al Casal Popular el proper diumenge 20 de març a la 1 del migdia.

Jesús, exemple de bondat infinita
Comencem un nou camí de quaresma, temps de reflexió i pregària, en el que hem d’estar atents per saber escoltar el missatge de Jesús: “ convertiu-vos i creieu en la bona nova”, un missatge d’esperança per a la nostra salvació. Jesús és el camí a seguir, exemple de bondat infinita, anyell immaculat que, amb l’anhel de transformar la nostra vida de tenebres a la llum santa i veritable, pren com a seus els nostres pecats. Durant la seva passió i crucifixió, contemplem commoguts com, el seu fràgil però gloriós cos, és un reflex de pietat i amor incondicionals per a tota la humanitat. Seguint el seu exemple de generositat i humilitat, disposem-nos a pregar per enriquir la nostra vida de pau, senzillesa, i comprensió cap els nostres germans, i assolir així un veritable comportament cristià.
Montse Gordi

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Baptismes
Jan Vilà Roca, el 27 de febrer, Lluís Masferrer Casamitjana el 6 de març. Moltes felicitats!

Difunts de la setmana
Lola Bergadà i Gassó, el dia 9, als 91 anys. Reposi en pau.

full 78 13-3-11 temps durant l'any-C

D’aquest dies:

De l’inici del Cicle del 5è centenari de la construcció de l’església gòtica. Divendres al vespre, al Museu s’ininicià el cicle de conferències del 5è centenari de la construcció de l’església gòtica de la nostra parròquia. L’acte començà amb la benvinguda del Sr. Rector, agraint la col·laboració dels ponents pel seu servei al poble i la Parròquia. També explicà la gran quantitat de patrimoni que dóna empremta al nostre poble, i de com tots plegats ens estimem. Seguidament en Marc Pons presentà en Pere Benito, historiador vilassarenc vinculat a la Universtitat de Lleida, guanyador d’un Premi Iluro que va fer un recorregut de la complexa xarxa i estructura de implantació de les esglésies al nostre territori, una aproximació a la parròquia com a organització, més enllà dels seus aspectes religiosos, una reconstrucció feta a través de les dades dels llibres de visites pastorals.

De l’Exposició La Cisa, Mil anys d’Història. Dissabte a la una, al Museu s’inaugurà l’exposició sobre els mil anys de La Cisa. Una exposició que recull notes històriques del santuari, la llegenda del pi de la Cisa, fotos i objecte com bales, monedes i trossos de terrissa trobats al santuari. L’exposició és fruit del treball de recopilació d’imatges i documentació de l’Arxiu Villà Pujol de Premià de Dalt. Impulsat per en Valerià Pujol i en Sebastià Pujol, pels seus lligams familiars amb el mas Cisa i l’ermita varen impulsar aquesta mostra com celebració del mil·lenari de La Cisa. Varen prendre la paraula en Valerià Pujol desgranant els lligams familiars que l’uneixen sentimentalment amb La Cisa, explicant les seves vivències sempre lligat al mas i al seu entorn. En Josep Samon va parlar sobre la importància del santuari per Vilassar de Dalt, destacant que sempre ha estat un lloc de culte important pels veïns del nostre poble i que hem volgut acollir aquesta exposició per donar-la a conèixer als convil·latans. Va tancar l’acte en Llorenç Artigas destacant la importància del santuari coma  punt d’unió entre dos municipis veïns.

Una nova Quaresma. Aquesta setmana amb la celebració del dimecres de cendra hem començat una nova Quaresma, un temps en que se’ns convida a la reflexió i la revisió de la nostra vida, tant personal com col·lectiva. La Quaresma és un temps que ens va conduint a descobrir el sentit de la vida i a créixer en l’amor a Déu i els altres. Setmana darrera setmana anem fent camí plegats fins a arribar a la Setmana Santa que ens portarà a una nova Pasqua refets en les nostre actituds i renovats i ferms testimonis d’aquell Jesús en quin creiem i ens sentim hereus del seu programa de vida.

Xavier Vilà