PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 25 de març de 2011

Canvi d'horariCanvi d’horari de la Missa de diari i del despatx
A partir del divendres 1 d’abril la Missa de diari passa a les 8 del vespre i l’horari del despatx serà el dimarts de 6 a 2/4 de 8 i el divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.

dijous, 24 de març de 2011

full 79 20-3-11 II Quaresma-A

Missatge del sant Pare Benet XVI en motiu de la Quaresma 2011 (3ª part)
“Pel baptisme heu estat sepultats amb Crist, i amb ell també heu ressuscitat” (Col, 2,12)
L’evangeli de la transfiguració del Senyor posa davant els nostres ulls la glòria de Crist, que anticipa la resurrecció i anuncia la divinització de l’home. La comunitat cristiana pren consciència que és portada, com els apòstols Pere, Jaume i Joan, «a part, dalt d’una muntanya alta» (Mt 17,1), per acollir novament en Crist, com a fills en el Fill, el do de la gràcia de Déu: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut; escolteu-lo» (v. 5). És la invitació a allunyar-se del soroll de la vida diària per a submergir-se en la presència de Déu: ell vol transmetre’ns, cada dia, una paraula que penetra en les profunditats del nostre esperit, on discerneix el bé i el mal (cf. He 4,12) i enforteix la voluntat de seguir el Senyor.
La petició de Jesús a la samaritana: «Dóna’m aigua» (Jn 4,7), que es llegeix en la litúrgia del tercer diumenge, expressa la passió de Déu per tots els homes i vol suscitar en el nostre cor el desig del do de l’aigua que es convertirà en una «font d’on brollarà vida eterna» (v. 14): és el do de l’Esperit Sant, que fa dels cristians «autèntics adoradors» capaços de pregar al Pare «en Esperit i en veritat» (v. 23). Només aquesta aigua pot apagar la nostra set de bé, de veritat i de bellesa! Només aquesta aigua, que ens dóna el Fill, irriga els deserts de l’ànima inquieta i insatisfeta, «fins que descansi en Déu», segons les cèlebres paraules de sant Agustí.
El «diumenge del cec de naixement» presenta Crist com a llum del món. L’evangeli ens interpel·la a cadascun de nosaltres: «Creus en el Fill de l’home?» «Hi crec, Senyor» (Jn 9,35.38), afirma amb alegria el cec de naixement, donant veu a tots els creients. El miracle del guariment és el signe que Crist, junt amb la vista, vol obrir la nostra mirada interior, perquè la nostra fe sigui cada cop més profunda i puguem reconèixer en ell el nostre Salvador únic. Ell il·lumina totes les foscors de la vida i porta l’home a viure com a «fill de la llum».

full 79 20-3-11 II Quaresma-B

500 anys de l’inici de la construcció de l’església gòtica de Vilassar (6é article)

Cal dir que a mesura que avancen els dies, no només es van succeint les conferències, des de la parròquia també es treballa en el conveni amb el bisbat per poder exposar les peces que constituiran el futur Museu Parroquial així com, amb la col·laboració de Viserma SLU, el Museu Parroquial està deixant de ser un projecte per començar a agafar forma i covertir-se un punt d’interès pel poble.

Divendres 25 de març
Conferència a càrrec del Sr. Quim Graupera Historiador (Grup d’Història del Casal – Mataró)
"La renovació artística de la parròquia de Vilassar: del mobiliari litúrgic a un nou edifici parroquial (s.XIV-XVI)“
Lloc: Sala d’Actes del Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt a les 20.00 h

Sant Josep Oriol
Dimecres vinent, dia 23, celebrarem la festa de Sant Josep Oriol. Per aquest motiu, com en anys anteriors, a 2/4 de 7 de la tarda ens trobarem a la Capella de Can Bruguera, c/ Sant Antoni nº 11, per celebrar la Missa. Tots hi sou convidats.Mare de Déu de Medjugorje
El nou grup d’oració, Reina de la Pau us convida el diumenge 20 a les 6 de la tarda al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa, a la vetlla de pregària

Aquest cap de setmana col·lecta especial pel Seminari.
Preguem per les vocacions sacerdotals

Divendres, 25 de març
Solemnitat de l’Anunciació del Senyor. Celebrem que Déu s’ha fet home, l’encarnació , en les puríssimes entranyes de la Verge Maria. També ens unim al Si generós i ple de fe que va fer la Mare de Déu a la voluntat de Déu. A 2/4 de 7 de la tarda res del Sant Rosari contemplant els misteris de goig i a les 7 Missa.Viacrucis
Aquest diumenge 20 de març, el Viacrucis el resarem a la Capella de l’Hospital de Vilassar. A les 5 res del Sant Rosari i a 2/4 de 6 res del Viacrucis pel pati de l’Hospital. Tothom hi és convidat.Agraïment.
Vull donar les gràcies a totes les persones que em vareu acompanyar el dia de la presentació del meu llibre.
Per a mi fou molt important el vostre escalf. Gràcies.
El llibre “experiències límit” el podeu adquirir a totes les llibreries de Vilassar, a l’església i a mi personalment. De la venda de cada un d’ells una part serà lliurada a Càritas.
Disculpes.
L’apartat del llibre “EN RECORDANÇA” pàg. 149, va ser fet a última hora i no va passar per la correctora. Hi ha alguna falta d’ortografia. Demano humilment disculpes.
Paquita Cervera

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Reunions de la setmana
Catequistes de 1er de comunió, el dilluns 21 a ¼ de 7 de la tarda.

Pregaria a Sant Josep, 19 de Març
Gloriós Sant Josep, model de tots els treballadors,
doneu-me la gràcia de treballar amb esperit penitent
adonant-me dels meus pecats; per treballar conscientment, anteposant el deure a les meves tendències i inclinacions; per a treballar amb gratitud i goig, considerant un honor fer servir i desenvolupar amb el meu treball els dons rebuts de Déu; i treballar amb ordre, pau, moderació i paciència,i mai cedir davant el cansament o les dificultats.
Ajuda’m a treballar amb puresa d’inten- ció i despreniment, tenint davant dels meus ulls l’hora de la mort i els comptes que hauré de donar a Déu pel temps perdut, talents desaprofitats, omissió de bones obres, i vanaglòria per l’èxit, tan fatal per al treball de Déu.
Tot per a Jesús, la Verge Maria, tot per seguir el vostre exemple , Oh patriarca Sant Josep! Amén.
Del Llibre: “Salvadme Reina de Fàtima”

Conferències Quaresmals
Dilluns 21 de març.” El cristià en la societat actual” Cardenal Lluís Martínez Sistach, Arquebisbe de Barcelona.
Lloc: ca n’Humet, Carrer Fonatanills nº 77, El Masnou.
Hora: 2/4 de 10 del vespre

full 79 20-3-11 II Quaresma-C

D’aquests dies
De “Experiències Límit” el llibre de la Paquita Cervera. Divendres al Museu Municipal es va presentar el llibre de la Paquita Cervera sobre el viatge que la Parròquia organitzà a Turquia per la tardor de 2007 seguint les petjades de Sant Pau. El llibre, ben documentat, recorda les diferents etapes d’aquell viatge. Fa un repàs del que vam visitar: Istanbul, Troia, Efes, Pamukkale, Konya i la Capadòcia, i s’ estén en l’accident que vam patir en l’avió de tornada a casa, que no va ser res però que podia haver sigut molt greu i tràgic.
El llibre té un especial interès pels qui vam fer el viatge però és de fàcil lectura i d’interès per a tothom, sobretot per apropar-nos a la diversitat de riquesa del país i sobretot a Sant Pau i les primeres comunitats cristianes.
Remarcable són les aportacions al testimoni directe de 31 dels viatgers que exposen amb tota franquesa com van reaccionar a l’accident, tal més una “experiència límit” que patí l’avió en la seva tornada a casa.
El llibre està patrocinat en una petita part per l’Ajuntament, l’editor “Llibres a mida” ha ajustat el preu i la Paquita ens informa que un cop pagada l’editorial, el sobrant , el benefici si n’hi ha, anirà destinat a Caritas Vilassar. El seu preu són 18 euros.

Del Dia Internacional de les Dones a Vilassar. Dimarts 8 de març amb la lectura d’un “Manifest sobre el dia Internacional de la Dona” a la Plaça, dijous amb la presentació del “Pla Municipal per la Igualtat de les Dones” , i dissabte amb l’entrega de l’Agulla de Plata a la Paquita Puig i la posterior audició musical del duo de guitarres Rubió Franch al Museu centraren les activitats d’enguany, per celebrar el Dia Internacional de la Dona a Vilassar.
Dissabte al Museu, abans de concedir-li l’Agulla de Plata, la Paquita Puig glosà amb simpatia bona part de la seva vida: alumne de les Monges, entrà a treballar als 14 anys de dependenta a Can Cros, després treballà un curt període de temps al Laboratori Mein, al 1970 es casà amb l’Antoni Llimona, i a partir d’aleshores comença a treballar al camp. És una dona pagesa que col·labora amb el seu marit i la família en el conreu de la verdura i després també dels clavells i flor tallada, cactus, etc... Tenen botiga al Born i combinen conreu de verdures, plantes, transport a Barcelona i venda dels diferents productes amb uns horaris excepcionals i molt durs. Amb l’Antoni tenen dues filles, Mercè i Anna, que l’aparten provisionalment de la feina al camp, però ben aviat s’incorpora i col·labora amb l’Antoni per difondre i implantar arreu de Catalunya un sindicat representatiu de la pagesia, Unió de Pagesos, que els portarà amunt i avall del país fins a la seva definitiva implantació al camp català. Posteriorment treballa conjuntament amb l’Antoni per la constitució de la futura cooperativa pagès de la nostra comarca, Corma, que coordina producció, conreus i venda dels diferents productes de la nostra pagesia. Mentrestant, aquí Vilassar, que entrà de ben menuda al Casal, i col·labora any rere any amb els Pastorets, i aviat es consolida com actriu del nostre elenc de teatre, uns anys col·laborà en les nostre revistes parroquials “La Veu” i el “Vilassar”, en la Coral Mareny ... Forma part de la Junta que ha renovat El Casal i col·labora amb entusiasme en activitats de tota mena que s’originen en el nostre dens teixit cultural i associatiu. Un temps va fer doblatge i ara també està en el Grup de Poesia de La Massa. La Paquita és de les que no para. Ha fet, està fent una bona feina, i la seva trajectòria avala la concessió d’aquesta meritòria Agulla de Plata, que es concedeix cada any a Vilassar, amb motiu del Dia de la Dona. Per molts anys Paquita, de tot cor!
Xavier Vilà

dimarts, 22 de març de 2011

Feliç aniversari!

Avui, dia 21 de març de 2011, el "Blog de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar" ha fet un any!

Ha estat un any que ha servit per acostar tota l'activitat de la parròquia als vilassarencs. Han sortit les festes religioses (Oficis, processons, Via Crucis...), les expressions tradicionals i populars de fe del poble (Sant Antoni, Sants Màrtirs, Sant Sebastià), les activitats lúdiques (Sortides, viatges i vistes culturals, com la darrera que es va fer a la Sagrada Família),... a part de que s'ha convertit per a molts en una eina per estar al dia de tot allò que passa i afecta a la comunitat de Vilassar.
El blog va nèixer com una eina per fer més fluida la comunicació entre la parròquia i tots vosaltres, però també és cert, es va crear amb molta il·lusió, amb moltes hores de feina, però també amb una certa incògnita per veure'n la resposta.
Avui, que fa un any que el blog està funcionant, el blog de la parròquia està consolidat: ha rebut més de 15.000 visites. És a dir, hi ha pràcticament entre 35 i 40 visites diàries.
El blog té una gran acollida i un públic molt ampli.

Moltes gràcies a tots. Sincerament, moltes gràcies.

I no oblideu que es poden rebre directament totes les notícies fent-vos subscriptors / seguidors del blog.

"Sempre hi ha una raó per viure"


Presentem un entranyable vídeo fet per la Conferencia Episcopal Espanyola. "Sempre hi ha una raó per viure", l'església sempre a favor de la vida.
El proper dia 25 de març, festivitat de l’Encarnació del Senyor en les Puríssimes Entranyes de la Verge Maria, es celebra el dia a favor de la vida.
Us remeto a l'adreça de la web de l'Arquebisbat de Barcelona en la què anuncia la celebració de la Missa per la vida a la Sagrada Família presidida pel Sr. Cardeal Lluís Martínez Sistach el diumenge 27 de març.
http://www.arqbcn.org/node/1795

diumenge, 20 de març de 2011

Comunicat oficial de les exèquies per Mn. Jordi Moya

COMUNICAT OFICIAL DE LA WEB DE L'ARQUEBISBAT DE BARCELONA


Mn. Jordi Moya Ródenas
Prevere de l’Arquebisbat de Barcelona, vicari de la Parròquia Mare de Déu del Roser de Barcelona, a l'edat de 32 anys, ha mort el dia 19 de març de 2011, en la pau de Crist. El Sr. Cardenal Arquebisbe, el Bisbe Auxiliar, els altres bisbes, tot el presbiteri i els diaques ho fan saber als fidels de l’Església perquè l’encomanin a la misericòrdia del Senyor. Les exèquies tindran lloc dilluns, 21 de març de 2011, a les 11 h. del matí, a la Parròquia Santa Maria de Mataró (Sant Francesc d'Assís 25).

LA PARRÒQUIA ORGANITZA UN AUTOCAR. SORTIDA EL DILLUNS A LES 10 DEL MATÍ DAVANT DE CAN MANELIC.