PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 21 d’abril de 2011

Paraules del Sant Pare

Un breu reportatge de l'audiència general del passat dimecres que va fer el Sant Pare Benet XVI. El Sant Pare ens explica el sentit del Triduu Pasqual i ens dóna consells per viure'l.

Diumenge de Rams

Fotos del Diumenge de Rams. Després de la benedicció entrem a l'església per seguir amb la Santa Missa del Diumenge de Rams.

Viacrucis

Posem fotos de l'últim Viacrucis que hem resat aquest anys en el temps de Quaresma. El Diumenge de Rams per la tarda.

full 83 17-4-11 Diumenge de Rams-A-1

Horaris de Setmana Santa
Diumenge de Rams, 17 d’abril:
Misses a l’horari habitual de diumenge.
Solemne Benedicció de Rams: a la plaça de la vila a 2/4 de 12 del migdia.
Benedicció de Rams a totes les Misses.

Dijous Sant, 21 d’abril:
Missa de la Cena del Senyor: a la Parròquia a les 8 del vespre.
A l’Hospital a 2/4 de 5 de la tarda.
Processó de la Mare de Déu dels Dolors per la plaça de la Vila en acabar la Missa.
Hora Santa: A la Parròquia de 10 a 11 de la nit.

Divendres Sant, 22 d’abril:
Viacrucis pels carrers de la Vila: a 3/4 de 8 del matí.
Celebració de la mort del Senyor: a la Parròquia a 2/4 de 7 de la tarda i a l’Hospital a 2/4 de 4 de la tarda.
Retaule de la Passió: a la Parròquia a 1/4 de 9 del vespre.

Dissabte Sant, 23 d’abril:
Vetlla Pasqual
A la Parròquia a les 11 de la nit.
A l’Hospital a 2/4 de 9 del vespre.

Diumenge de Pasqua, 2 4 d’abril:
Queda suprimida la Missa de 2/4 de 9 del matí

full 83 17-4-11 Diumenge de Rams-A-2

500 anys de l’inici de la construcció de

l’església gòtica de Vilassar
(Article 10)
Les conferències realitzades ens han permès veure com Vilassar s’ha desenvolupat com a nucli i hem conegut el seu creixement social, polític i econòmic.
I a més a més, també s’ha pogut constatar que a partir del Concili de Trento l’Església i els fidels tindran canvis en l’expressió de la fe.
Amb el concili es van modificar aspectes trascendentals i profunds, es van canviar hàbits i formes acceptades fins el moment. Però per la part que aquestes setmanes ens ocupa, cal senyalar que és a partir d’aquí que trobarem testimonis de fe fora de l’edifici-parròquia i que també formen part del món de la construcció: a partir d’aquest moment apareixen un conjunt de fornícules que trobem repartides per les façanes de les cases de Vilassar. La fe ja no es viu només a l’interior d’un temple sinó que forma part de la vivència diària. La parròquia ja va fer-se ressò de les fornícules amb una passejada durant les vetlles d’estiu de l’any passat.
També, durant aquests dies s’ha parlat de la composició de la parròquia i la representació amb imatges i símbols que contenia. Es van veure certes coincidències bàsiques entre la composició de l’església i la simbologia que trobem a la Sagrada Família (la parròquia la va visitar fa poques setmanes): St. Pere i St. Pau, les representacions tetramòrfiques dels apòstols,...
Com ja s’ha fet públic, la cloenda de les activitats que aquest any es volen dur a terme per la commemoració de l’inici de la construcció de l’església gòtica de Vilassar coincidirà amb la benedicció i inauguració del Museu Parroquial per part del Sr Cardenal de dia 29 d’abril. L’acondicionament de l’espai i el treball amb les peces que s’hi exposaran estan iniciades i han pres bon ritme d’execució.
Us convidem una setmana més a participar d’aquesta efemèride tan significativa a nivell de la parròquia i del conjunt del poble.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)

Només sacs de terra
El nen vivia amb el seu pare en una vall a la base d’un gran dic. Tots els dies el pare anava a treballar a la muntanya darrere de la seva casa i retornava a casa amb un carretó ple de terra. «Posa la terra en els sacs, fill», deia el pare. «I amuntega’ls enfront de la casa».
Si bé el nen obeïa, també es queixava. Estava cansat de traginar la terra.
Estava cansat de les bosses. Perquè el seu pare no li donava el que altres pares donen als seus fills? Ells tenien joguines i jocs; ell tenia terra. Quan veia el que els altres tenien, embogia. «Això no és just», pensava.
El pare somreia i amb els seus braços sobre les espatlles del nen li deia: «Confia en mi, fill. Estic fent el que més convé».
Però per al nen era dur de confiar. Cada dia el pare portava la càrrega. Cada dia el nen omplia les bosses. «Amuntega-les el més alt que puguis», li deia el pare mentre anava per més. I després el nen omplia les bosses i les apilava. Tan alt que no ja no podia mirar per sobre d’elles.
«Treballa dur, fill», li va dir el pare un dia, «el temps se’ns acaba».
Mentre parlava, el pare va mirar el cel enfosquit. El nen va començar a mirar fixament els núvols i es va tornar per preguntar-li el que significaven, però en fer-ho va sonar un tro i el cel es va obrir. La pluja va caure tan forta que escassament podia veure el seu pare a través de l’aigua.
«Segueix amuntegant, fill!» I mentre ho feia, el nen va escoltar un fort tro.
L’aigua del riu va irrompre a través del dic cap a la petita vila. En un moment el corrent va escombrar amb tot en el seu camí, però el dic de terra va donar al nen i al pare el temps que necessitaven. «Apura’t, fill. Segueix-me».
Van córrer cap a la muntanya darrere de la seva casa i van entrar a un túnel. En qüestió de moments van sortir a l’altre costat, van fugir a l’alt del pujol i van arribar a una nova caseta.
Aquí estarem fora de perill», va dir el pare al nen.
Només llavors el fill va comprendre el que el pare havia fet. Hi havia proveït una sortida. Abans que donar-li el que desitjava, li va donar el que necessitava. Li va donar un passatge segur i un lloc segur.
De vegades no entenem al Pare. Però ell sap el que fa. No et queixis dels sacs de terra que has hagut de carregar. Un dia sabràs que Déu estava treballant per al teu futur.

Reunions de la setmana
Junta dels sants Màrtirs, el dilluns 18 a les 9 del vespre.

full 83 17-4-11 Diumenge de Rams-A-3

D’aquests dies
Menja sà i mou-te. Vilassar de Dalt contra el càncer conscient de la importància de l’alimentació i l’exercici físic per la nostra salut i prou important per evitar malalties també del càncer, va organitzar una xerrada divendres al Centre Cultural en presència d’una doctora biotècnica alimentària de la Universitat de Barcelona i un esportista d’elit jugador a la Penya, al Real Madrid i al Panathinaikos.
Les xerrades de la doctora i de l’esportista varen ser molt interessants, una parlant de la importància de la nostra alimentació i l’altre de la importància de fer exercici físic o practicar algun esport. Com els reptes en l’esport poden arribar a forjar actituds capaces d’afrontar, si és el cas, una malaltia cancerosa.
En aquesta mateixa línea de pedagogia sobre la importància de la nostra alimentació, dimecres es van cloure els cursos de matí i tarda que sobre dietètica i nutrició que havien començat pel mes de febrer, hem acabat ara. Un tema que ha interessat a molts vilassarencs i que dimecres es manifestaven contents pel molt que han après al llarg d’aquests curs sobre l’alimentació.

De l’Assemblea del Casal. Diumenge a migdia hi hagué l’habitual assemblea general de socis del Casal.
Es va començar fent balanç de les coses que hi havia pendents com equip de so, calefacció i aire condicionat i que gràcies a ajudes externes tenim ja instal·lades. Després es va passar a l’estat comptes per la seva aprovació. També es parlà de la quota dels socis i s’arribà a l’acord d’una petita puja de 2€ i que la quota passi de 18 a 20€ l’any.
Es va remarcar la importància que tenen els ingressos de la casa derivats del teatre i sobretot dels Pastorets. Bona ajuda són també les activitats que ha organitzat la Coral Mareny a benefici del Casal. També la Tómbola és una ajuda i per això es torna a organitzar per aquesta Festa Major dels Sants Màrtirs.
Davant de la precarietat per les que passa l’administració pública de la que rebíem ajudes ens vàrem plantejar la necessitat d’organitzar alguna activitat per tal d’obtenir més ingressos i amb ells poder fer front si cal el retorn del préstec que en el seu dia es va fer amb una entitat financera per poder realitzar les obres. No hi ha encara preocupació però si consciència del que pot passar i amb el què haurem de fer front.
En aquesta moment al Casal s’hi preparen les Caramelles, la comèdia de la Festa Major i la Coral prepara el gran espectacle musical del Carmina Burana. Amb unes petites i senzilles obres hem pogut dotar al servei de Caritas un espai del tot necessari per a magatzem.
Xavier Vilà