PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 21 de maig de 2011

full 87 15-5-11 IV Pasqua-A-1

PASTORAL DE LA SALUT

Enguany, el curset de la Pastoral de la Salut es celebrà a la Parròquia Sta. Maria de Premià de Mar els dies 5 i 12 d’abril. Fou un cicle de dues conferències que anaren dirigides a la joventut. Va ser un repte per la Pastoral de la Salut oferir als joves una resposta als seus anhels de fer el bé i atendre als qui pateixen.

El primer dia el lema fou: “L’exemple personal i comunitari com a camí d’evangelització”. Va anar a càrrec de Mn. Jordi Cussó, President de l’Associació Valors. Començà dient, posant-se al lloc d’un jove: Els valors no s’eduquen: es mostren. Sense pau i alegria no hi ha Pasqua. La decisió més important de la nostra vida, el començar a ser, no l’he presa jo; l’han pres els meus pares. El meu origen m’ha estat donat. Com puc dir que Déu m’estima? L’amor es construeix des de la fraternitat, ¿Per què no estic content? El teu entorn, el decorat de fons, l’ha posat Déu, no l’has posat tu.
Caminar d’esquena és no voler veure la mort, sinó el nostre origen, el nostre naixement, allò que hauria de ser més estimat. Jesús ho ha donat tot als qui ho han donat tot. Què i qui soc jo? -Sóc perquè sóc en la humanitat, en formo part. No hi ha ningú que sense els altres pugui ser res; tingues en compte que t’ho han donat tot, i tu hauries d’estar cansat de donar-te als altres. N’hi ha que demanen molt, perquè ningú els hi ha donat res; estic molt content de l’edat que tinc, perquè no ho puc canviar.
M’he d’assemblar més a Jesús, ja que és el que Déu vol. He de viure i actuar pensant que sóc de la família de Jesús. Quan arribi al Regne, Déu Pare em dirà: “Bon dia Jordi”, perquè ho hauré fet tot a la manera de Jesús.
El segon dia el lema de la conferencia fou “El jove ric”. Va anar a càrrec del senyor Francesc Figueres, membre de la Pastoral de Joventut de BCN. Començà dient que el jove d’avui és pobre perquè li han venut un món sense Déu. Déu existeix i l’home sense Déu no pot ser feliç. També ens parlà de la salut. Què és salut? Salut és la vivència harmoniosa de totes i cadascuna de les dimensions de la persona: persona física, emocional, intel·lectual, social, valors i espiritualitat. Hem d’oferir salut en el context espiritual. Donar a la gent una esperança, una joia de vida. Hi ha molts joves rics, “bons”, però molts “pobres” que tenen un buit que la nostra societat hem creat. Hem d’admetre que els seus valors han canviat, com a pastoral, ens suposa fer una mirada diferent, ens hem de reciclar, perquè els joves volen ser feliços, segur. S’ha d’acompanyar als joves, estar al seu costat: esport, música, interioritat... En general, ens deia, que estem molt acomodats; que ho faci un altre; hem de pringar tots. Li hem transmès el Déu de l’Evangeli? Amor, misericòrdia, que perdona... La fe no s’imposa es transmet. Ens va parlar de la crisi, però ell ho va dir positivament: benvinguda la crisi: amb diners no es compra la felicitat. “No és més feliç aquell que més té, sinó aquell que menys necessita” Ens va fer veure la pobresa dels joves; tots vesteixen igual: ensenyant els calçotets, amb el mateix calçat, despentinats... El món els té com a instruments. Nosaltres hem d’acceptar-los com són; és un temps que ja passarà i nosaltres hem d’ajudar-los perquè trobin a Déu. També ens parlà de la figura del capellà, de la seva soledat. Ens hem aturat a pensar en ell? Li preguntem com està? Com li van les coses? Si ens necessita?...

Visitadors de malalts.

full 87 15-5-11 IV Pasqua-A-2

500 anys de l’inici de la construcció de l’església gòtica de Vilassar
(Article 14)
Amb aquest article donem per finalitzats els actes que s’han celebrat aquest any 2011 en el marc de la commemoració dels 500 anys de l’innici de la construcció de l’església gòtica de Vilassar, és per tant, un escrit de comiat. Però no vol ser un punt i final, sinó que més aviat cal entendre-ho com un punt i seguit.
La intenció de la Parròquia, ara que el Museu Parroquial ja està inaugurat, és potenciar-lo acompanyant aquesta activitat museística amb conferències de temàtica relacionada: història, arquitectura, art, religió... El gran valor de les peces exposades permet un ampli ventall de treball.
Des d’aquestes línies volem agrair la col·laboració de totes les persones que han ajudat i que han fet possible que aquest projecte pogués fer-se realitat.
Us convidem a veure el Museu Parroquial (diumenge 15 es farà una jornada de portes obertes de 12.30 a 13.30 h) i a participar dels actes que s’organitzin des de la Parròquia.
Moltes gràcies a tots... i feliços 500 anys!

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous de 4 de la tarda fins poc abans de la Missa de 8 del vespre. Benedicció Solemne a ¾ de 8 del vespre. Els Sr Cardenal Lluis Martínez Sistach, en la seva última visita a Vilassar, ens va animar a que féssim exposició del Santíssim Sagrament tot pregant per les vocacions sacerdotals. Abans ho fèiem un cop al mes, ara tindrem exposició cada setmana. Tothom hi és convidat a venir-hi a passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim Sagrament.

Pregària a Santa Rita de Casia 22 de Maig
Oh poderosa Santa Rita, cridada a ser l’advocada dels casos desesperats, auxili de l’última esperança, refugi i salvació del dolor que condueix a l’abisme i a la desesperació: amb total confiança en el teu celestial poder, acudeixo a tu en el cas difícil i imprevist que oprimeix dolorosament el meu cor. Díguem, oh Santa Rita!, no m’ ajudaràs tu? No em consolaràs? Allunyaràs la teva mirada i la teva pietat del meu cor summament atribolat? Tu també coneixes el martiri del cor! Per les atroces penes, per les amargues llàgrimes que santament vas vessar, escolta la meva súplica. Prega, intercedeix per mi, que no m’atreveixo a fer-ho, al cor de Déu, Pare de misericòrdia i font de tota consolació, i aconsegueix-me la gràcia que desitjo. Presentada per tu segur que Déu m’escoltarà i jo em valdré d’aquest favor per regenerar la meva vida i els meus costums, per cantar en la terra i en el cel les misericòrdies divines. Amén. Del llibre: “Salvadme Reina de Fàtima”

Pregària de Medjugorge
al Santuari de la Mare de Déu de Cisa. El diumenge 22, a les 6 de la tarda.


XLVIII JORNADA MUNDIAL DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS
Diumenge, 15 de maig de 2011
“La teva església diocesana, font de vocacions."
Pregària: Jesús bon Pastor, seguint el vostre exemple i el vostre manament ens posem en estat de pregària insistent i confiada i preguem a l’amo dels sembrats que enviï treballadors a la seva Església. Que les Esglésies particulars, les comunitats parroquials, les famílies cristianes i el cenacle vocacional s’om- plin de vitalitat per proposar amb valentia i promoure sol·lícitament les vocacions al laïcat, a la vida consagrada i al ministeri presbiteral, per a l’extensió del vostre Regne. Vós, Senyor, no deixeu de cridar també avui els qui heu escollit per a una vida d’especial consagració. Doneu als qui heu cridat la joiosa disponibilitat per a dir-vos “SÍ”. Santa Maria, vós que vàreu acollir el pla diví sigueu el seu model i la seva intercessora. Amén.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)

VI Cicle de conferències per la família
El dijous, 16 de juny a 2/4 de 10 del vespre.

Reunions de la setmana
Arxiprestal de catequistes, el dilluns 16 a les 7 de la tarda.
Càritas, el dimarts 17 a les 4 de la tarda.
Arxiprestal de laics, el dimarts 17 al Masnou a 2/4 de 10 del vespre.
Arxiprestal de capellans, el dimecres 18 a les 12 del migdia a Vilassar de Mar.

Baptismes
Darek Joan Contreras Aliatis, Marina Villegas Fernández. Moltes felicitats!

Primeres Comunions
Han fet la primera comunió els nens: Àlex Alcázar Villanueva, Andrea García Catalán, Carla Leal Bajo, Guillem Marco Babot, Carlos Martínez Torres, Maria Ros Alsina i Júlia Vilà Casanovas . Moltes felicitats!

full 87 15-5-11 IV Pasqua-A-3

D’aquests dies:
De” Carmina Burana”. Dissabte al Teatre de La Massa la Coral Mareny i la Coral Xaleste amb la col·laboració de les corals infantils Victòria dels Àngels de Sant Cugat i la Xic Estel de Vilassar, amb acompanyament de percussionistes, pianistes, soprano, baríton i contratenor, tots, sota la direcció del mestre Joaquim Miranda ens oferiren un gran espectacle amb Carmina Burana, una obra d’una gran força expressiva i de coneguda melodia que captivà i engrescà al nombrós públic que aquesta nit omplia el Teatre de La Massa.
Amb aquesta obra Joaquim Miranda s’acomiadava com a Director de la Coral Mareny i tancava un cicle musical i coral després de 33 anys de dedicació al capdavant de la Coral, que ell mateix organitzà i després d’oferir-nos música , cultura i amistat al llarg de tots aquests anys. Corals , públic i també l’Ajuntament feren palès l’agraïment de Vilassar a en Joaquim Miranda pel gran espectacle de dissabte i sobretot per la seva trajectòria cultural de tots aquests anys al servei de la Coral i del nostre poble.La Coral continuarà la seva trajectòria ara amb un nou director i ell podrà dedicar temps a la composició i d’altres quefers relacionats amb la música i el cant coral. Gràcies Joaquim pel teu mestratge i la teva amistat.

De les Primeres Comunions. Aquesta setmana comencen els diumenges en què alguns nens i nenes després d’uns anys de preparació faran la Primera Comunió, participant així i per primera vegada en la taula dels grans, amb ganes de conèixer Jesús i seguir-lo.Per la majoria de famílies aquesta celebració és una gran festa. A partir d’ara els nois i noies participaran plenament de les nostres eucaristies acompanyats dels familiars i amics i de la nostra comunitat cristiana. Ve ara un temps d’acompanyament, d’especial atenció per a tots ells fins que cadascú es vagi marcant criteri i prengui les regnes de la seva vida. Serà amb el nostre testimoni i les nostres actituds que aquesta nois aniran descobrint l’ importància de l’evangeli i de viure en cristià. S’inicien en un camí de veritats i de valors, de justícia i de bondat, un tresor que plegats els ajudarem a descobrir i amb el que poden ser molt feliços.
Xavier Vilà