PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 25 de maig de 2011

Full 88 22-5-11 V Pasqua-A-1MISSATGE DE PASQUA DEL SANT PARE BENET XVI
(1ª Part)
In resurrectione tua, Christe, coeli et terra laetentur: En la vostra resurrecció, Senyor, el cel i la terra s’alegrin. (De la Litúrgia de les Hores)

Estimats germans i germanes de Roma i d’arreu del món, el matí de Pasqua ens ha portat l’anunci antic i sempre nou: Crist ha ressuscitat! El ressò d’aquest esdeveniment, que va sorgir a Jerusalem fa vint segles, continua ressonant en l'Església, que porta al cor la fe vibrant de Maria, la Mare de Jesús, la fe de Magdalena i les altres dones que van ser les primeres en veure el sepulcre buit, la fe de Pere i dels altres Apòstols.

Fins avui - fins i tot en la nostra era de comunicacions supertecnològiques- la fe dels cristians es basa en aquell anunci, en el testimoniatge d’aquelles germanes i germans que van veure primer la llosa remoguda i el sepulcre buit, després els missatgers misteriosos que testificaven que Jesús, el Crucificat, havia ressuscitat, i després, Ell mateix, el Mestre i Senyor, viu i tangible, que s’apareix a Maria Magdalena, als dos deixebles d'Emmaús i, finalment, als Onze reunits al Cenacle (cf. Mc 16,9-14).

La resurrecció de Crist no és fruit d’una especulació, d’una experiència mística. És un esdeveniment que sobrepassa certament la història, però que succeeix en un moment precís de la història, deixant-hi una empremta indeleble. La llum que va enlluernar els guàrdies encarregats de vigilar el sepulcre de Jesús ha travessat el temps i l’espai. És una llum diferent, divina, que ha trencat les tenebres de la mort i ha portat al món la resplendor de Déu, la resplendor de la Veritat i del Bé.

Així com a la primavera els raigs del sol fan brollar i obrir els rovells a les branques dels arbres, així també la irradiació que sorgeix de la resurrecció de Crist dóna força i significat a tota esperança humana, a tota expectativa, desig, projecte. Per això, tot l'univers s’alegra avui, en estar inclòs en la primavera de la humanitat, que es fa intèrpret del callat himne de lloança de la creació.

L’al·leluia pasqual, que ressona en l'Església peregrina en el món, expressa l’exultació silenciosa de l'univers i, sobretot, l’anhel de tota ànima humana sincerament oberta a Déu, més encara, agraïda per la seva infinita bondat, bellesa i veritat.

«En la vostra resurrecció, Senyor, el cel i la terra s’alegrin». A aquesta invitació de lloança que puja avui del cor de l'Església, el «cel» respon al complet: La multitud dels àngels, dels sants i beats se sumen unànimes al nostre goig. Al cel, tot és pau i alegria. Però en la terra, lamentablement, no és així. Aquí, en el nostre món, l’al•leluia pasqual contrasta encara amb els laments i el clam que provenen de tantes situacions doloroses: misèria, fam, malalties, guerres, violències. I, tanmateix, Crist ha mort i ressuscitat precisament per això. Ha mort a causa dels nostres pecats d’avui, i ha ressuscitat també per redimir la nostra història d’avui. Per això, el meu missatge vol arribar a tots i, com a anunci profètic, especialment als pobles i les comunitats que pateixen un temps de passió, perquè Crist ressuscitat els obri el camí de la llibertat, la justícia i la pau.

Full 88 22-5-11 V Pasqua-A-2

Primeres Comunions
Han fet la primera Comunió el passat diumenge les nenes: Xènia Alonso Colomer, Nut Alonso Colomer, Júlia Igual Díaz, Sandra Fernández Martín, Maria Sánchez Masferrer, Winny Araceli Mancilla Fernandez, Laura Quintana Marín, Núria Saborit Pintor. Moltes felicitats.

La unció dels malalts

La Unció dels malalts és el Sagrament amb el que l'Esperit Sant ens dona consol, pau, i alè per vèncer les dificultats de la malaltia, o de la vellesa. Renova la confiança i la fe en Déu, i augmenta les nostres forces per lluitar contra temptacions com el desànim i la desesperació.
Des del Concili Vaticà II, l'Església ofereix la possibilitat de que les persones que tenen una certa edat o una malaltia greu, rebin aquest Sagrament sense esperar als últims moments de la seva vida.
Rebre la Unció dels malalts no canvia les circumstàncies, ni avança l'hora de la nostra mort. Simplement es una ocasió perquè plenament conscients, obrint el cor a la Misericòrdia de Deu implorem la seva força, i demanem al Pare del Cel que quan arribi la nostra hora ens prengui de la mà i ens condueixi allà on la nostra Vida farà el ple.Si a més rebem aquest Sagrament comunitàriament, podem experimentar el goig de sentir que tota la comunitat prega per nosaltres, al temps que nosaltres preguem per tota la comunitat.
De la mateixa forma que quan ens toca la loteria, l’alegria es més gran si també ha estat afortunat el germà, el veí, o l'amic, podrem celebrar plegats la joia de sentir-nos salvats TOTS JUNTS, i de copsar que amb el Déu que tenim, a TOTS “ ens ha tocat la grossa”
M. V. Domènech

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)
Pasqua del malalt
El diumenge vinent, 29 de maig, celebrarem la Pasqua del malalt en la Missa de 2/4 de 12 del migdia. En aquesta Missa hi vindran persones grans i malalts que van a veure els visitadors de la parròquia. També en aquesta Missa els que ho desitgin rebran el sagrament de la Santa Unció. Si algú de la parròquia vol rebre també en aquest dia el sagrament de la Santa Unció, us preguem que ens ho feu saber, tant sigui després de les Misses en la sagristia o en l’horari de despatx.


Conferència del Sr. Bisbe Auxi-liar: L’ Espiritualitat del catequista
Dimarts vàrem assistir a  la conferència que el Sr. Bisbe Sebastià Taltavull va fer a  la  Salle de Premià de Mar, sobre l’espiritualitat del catequista.
Què bonic sentir dir que els catequistes som deixebles i apòstols al mateix temps, que la nostra espiritualitat és laica i que estem temporalment amb els nens, que tot el que transmetem és el que nosaltres sentim a través de l’Esperit de Déu.
“Vosaltres  sembreu, poseu el ferment i Déu ja s’encarregarà de recollir”. Que  no perdem la fe, ara que els cristians estan com congelats i que ajudem a buscar  a Jesús, que tots el portem dintre ( i quasi sempre el busquem a fora), que ajudem a trobar-lo.
Per això, cal que els catequistes siguem un mirall on es puguin veure reflectits els nens, i no tan nens, que assisteixen a catequesi (comunió, confirmació, joves ...)
I que a part de la tasca educadora que portem a terme, les nostres accions estiguin del tot d’acord amb les normes bàsiques de la nostra religió: assistir a missa els diumenges i festes assenyalades, per tal d’evitar que ens diguin: “Ens recomaneu que anem a missa cada festa, però vosaltres no ho feu”
A l’acomiadar-se, el Sr. Bisbe ens va dir : ”No patiu,  teniu feina per sempre.”
El Grup de Catequesi.

Anècdota
Veure el costat bo de les situacions per les que Déu ens guia exigeix canviar la nostra manera de pensar.
Dos venedors de sabates van arribar a un remot lloc d'Àfrica. Al cap d'un temps, el primer, desanimat, va enviar el seu informe a la fàbrica: "Impossible fer negocis aquí, tot el món camina descalç. Res a fer. Torno a casa".
El segon va enviar el següent missatge a la fàbrica: "Enormes oportunitats de mercat. Envieu gran estoc de sabates. Aquí ningú porta sabates".

VI Cicle de conferències per la família
El dijous, 16 de juny, a 2/4 de 10 del vespre.


Baptismes
Han rebut el baptisme: Sara Pérez García, Ariadna Escribano Garrido, Hugo Fernández Miniño. Moltes felicitats

Difunts de la setmana
Paquita Mompart Lladó, 13 de maig als 80 anys. María García Barea, el 17 de maig als 88 anys. Descansin en pau.

Full 88 22-5-11 V Pasqua-A-3

D’aquests dies:
De la Passejada Cultural. Diumenge amb un sol esplèndid vàrem anar tot passejant fins a Can Ràpia on un reconegut especialista en l’anellament dels ocells ens va mostrar com són els ocells, vida i costums i el protocol que segueixen de mesures, pes, mides etc. en l’anellament d’un ocell.
Sortint de bon matí i pujant per Can Mayolas, Domenec fins a Can Boquet i després baixant cap a Can Guardiola i Can Valleu i fins a Can Ràpia va ser un passeig interessant en un moment primaveral que després de les últimes pluges la natura es mostra neta i ufana i tots els colors del verd i les primeres flors. Pel camí observàrem les espècies vegetals i els arbres i també el cant dels ocells. A Can Ràpia hi esmorzàrem i coneguérem de prop alguns dels ocells del parc i cap al migdia tornàrem tranquil·lament cap a casa a dinar.
Una passejada molt interessant, en companyia i sense presses per conèixer el territori i alguns dels nostres ocells, sovint molt petits però realment molt bonics.

De les Caramelles. Diumenge després d’unes setmanes d’assaig una bona colla de nois i noies sortiren a cantar pels nostres carreres i places l’alegria de la primavera i la joia de la Pasqua. Una colla de nois i noies molt i molt petits, molt macos i molt eixerits, que amb la seva veueta i les seves cançons ens animaren a tots a fer camins plegats, plens d’alegria i d’esperança. Un esforç i una il·lusió impulsada des de fa 39 anys per la Montserrat Rosés i un incansable equip amb l’ajuda i el suport dels tractors surten cada any per cantar les Caramelles.

De la Pasqua Arxiprestal a Alella. Diumenge a la tarda unes 140 persones de totes les parròquies de l’Arxiprestat ens aplegàrem a Alella per celebrar la Pasqua. A l’Església Parroquial presidida pel Vicari Episcopal, l’Arxiprest i els Senyors Rectors de les diferents parròquies celebràrem l’Eucaristia. Després, allà al pati de la Rectoria, compartírem berenar i una estona de tertúlia.

Xavier Vilà