PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 7 de juny de 2011

full 90 5-06-11 VII l'Ascensió del Senyor A-1

Nova catequesi sobre l'oració a l'Audiència General del Sant Pare Benet XVI
La vida de l'home és una «nit de lluita i oració»en la qual es busca «el rostre de Déu».
L'oració, va explicar el Papa, "exigeix ​​confiança, proximitat, gairebé un cos a cos simbòlic no amb un Déu adversari i enemic, sinó amb un Senyor que beneeix".

Tota la vida de l'home és una "llarga nit de lluita i oració", en la que busca "reconèixer el rostre de Déu", cosa que només es pot rebre "com un do".
Així ho va afirmar avui el Papa Benet XVI, en una nova catequesi, dins el cicle sobre l'oració cristiana que està oferint en cada Audiència General.
Després de parlar de l'oració, d'intercessió d'Abraham la setmana passada, el Papa va voler aturar-se en un passatge singular de l'Escriptura, quan el patriarca Jacob lluita amb un desconegut durant la nit, al gual de Yaboc, en el capítol 32 del Gènesi.
En ell, el conegut patriarca que va aconseguir amb enganys treure la primogenitura al seu germà Esaú i que amb les mateixes astúcies s'enriqueix lluny de casa, quan torna per enfrontar-se amb el seu germà, es troba de nit, sol, lluitant contra un desconegut, en aquesta vall de Canaan.
Finalment, Jacob, reconeixent en el contrincant al mateix Déu, es lliura a les seves mans, demana ser beneït per ell, i rep el nom d'Israel", que significa "Déu fort".
Aquest episodi "es mostra al creient com a text paradigmàtic en el qual el poble d'Israel parla del seu propi origen i delinea els traços d'una relació especial entre Déu i l'home", mentre que "la tradició espiritual de l'Església ha vist en aquest relat el símbol de l'oració com combat de la fe i la victòria de la perseverança ".
El text bíblic, va explicar el Papa, "ens parla de la llarga nit de la recerca de Déu, de la lluita per conèixer el nom i veure el seu rostre, és la nit de la pregària que amb tenacitat i perseverança demana a Déu la benedicció i un nom nou, una nova realitat fruit de conversió i de perdó ".
La nit de Jacob en el gual de Yaboq "es converteix així, per al creient, en un punt de referència per entendre la relació amb Déu que en l'oració troba la seva màxima expressió".
L'oració, va explicar el Papa, "exigeix ​​confiança, proximitat, gairebé un cos a cos simbòlic no amb un Déu adversari i enemic, sinó amb un Senyor que beneeix i que roman sempre misteriós, que apareix inabastable".
"Per això l'autor sacre utilitza el símbol de la lluita, que implica força d'ànim, perseverança, tenacitat en aconseguir el que es desitja", ha afegit, una lluita que que "només pot culminar en el do de si mateix a Déu, en el reconeixement de la pròpia feblesa, que venç quan aconsegueix abandonar-se a les mans misericordioses de Déu ".

Tota la vida de l'home, va subratllar el Papa, "és com aquesta llarga nit de lluita i d'oració, de consumar en el desig i en la petició d'una benedicció a Déu que no pot ser arrencada o aconseguida només amb les nostres forces, sinó que ha de ser rebuda amb humilitat d'Ell ". "Aquell que es deixa beneir per Déu, s'abandona a Ell, es deixa transformar per Ell, fa beneït el món", va concloure el Papa, convidant als presents a "combatre la bona batalla de la fe" i " a demanar, en la nostra pregària, la seva benedicció, perquè ens renovi a l'espera de veure el seu rostre ".

full 90 5-06-11 VII l'Ascensió del Senyor A-2

Homenatge a la gent gran

Dilluns 13 de juny, a la una del migdia: Missa a l’Església Parroquial. A partir de les dues: Dinar de germanor al pavelló de Can Banús. Homenatge a les persones que celebren els 90 anys, i ball de fi de festa. En aquest dia queda suprimida la Missa de 8 de la tarda.


Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous de 4 de la tarda fins poc abans de la Missa de 8 del vespre. Benedicció Solemne a ¾ de 8 del vespre. Tothom hi és convidat a venir-hi a passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim Sagrament.
Romeria a Montserrat
Ja podeu venir a fer el pagament de la Romeria a Montserrat, el dimarts 7 i el divendres 10, d’11 a 12 del migdia.

El Full Parroquial a Radio Vilassar
El podeu escoltar a Ràdio Vilassar (freqüència 97,4) el dilluns després de l’informatiu de la una del migdia.

Campanya X TANTS pel sosteniment de l’Església.
Cada any son més les persones que marquen la X per l’Església.
En la darrera declaració de la Renda, de 2010, corresponent al IRPF de 2009, el nombre de declaracions amb assignació a favor de l’Església Catòlica es va incrementar en 65.983. El nombre total de declaracions a favor de l’Església va arribar a 7.260.138 . En sols tres anys s’ha produït un augment  de quasi 800.00 declaracions. Si considerem que un bon nombre d’elles son conjuntes, es pot estimar que, en el darrer exercici, prop de nou milions de contribuents assignaren a  favor de l’Es glésia Catòlica.
El percentatge ha augmentat quasi mig punt  i es situa en un 34,75%, malgrat que la recaptació fou de 249.456.822 euros (3.225.724 euros menys que el darrer any); una dada molt positiva, en el context general de crisi econòmica, tenint en compte les previsions que es tenien respecte a la recaptació del IRPF i el seu impacte en la quota íntegra de l’impost, que és emprada com a base pel càlcul d’assignació, eren pèssimes.
Ni es paga més, ni et tornen menys.
A partir de l’any 2008, el sosteniment de l’Església depèn exclusivament dels catòlics i de totes aquelles persones que reconeixen la tasca de l’Església. Aquells que lliurement desitgin fer-ho, poden marcar la casella de l’Església Catòlica a la seva Declaració de la Renda. Un 0,7 per cent dels seus impostos es dedicarà així, sense cost addicional per el contribuent, a la gran tasca que l’Església desenvolupa. Aquest senzill gest no suposa pas pagar més, que ningú rebi menys retornament. Si es desitja marcar la casella anomenada “Altres fins socials” es pot fer, també, al mateix temps que es marca la casella de l’Església. L’Estat dedicarà, en aquest cas un 0,7% a aquest fins i un 0,7% a l’Església.

Mes del Sagrat Cor
Durant el mes de maig hem resat el mes de Maria cada dia abans de la Missa. El dimecres, 1 de juny començarem a resar el mes del Sagrat Cor de Jesús.

Fi de Curs de Catequesi de Confirmació
El dimarts vam acabar el curs de catequesi dels nois i noies que es preparen per rebre el sagrament de la Confirmació. Va ser un dia diferent. No vàrem poder fer la passejada prevista a la Cisa, ja que el temps no ho va permetre, però ens vàrem acostar en cotxe fins al Santuari, on férem unes pregàries a la Mare de Déu, tot recordant la importància que ella té dins l’Església, i repassàrem els Misteris del Sant Rosari. Ben entaulats a la sala Mn. Mas, vàrem compartir un senzill berenar-sopar a base d’entrepans, beguda i gelats per postres, gaudint d’una bona estona de tertúlia i, cap a Vilassar, que ja era l’hora de fer deures, esport, lleure...
Al setembre, si Déu vol, ens tornarem a trobar per continuar la seva preparació.
Montse i Miquel

Misericòrdia amb nusos
Suposem que cada un de nosaltres està lligat a Déu per un fil.
Quan cometem un pecat, el fil es trenca. Quan ens penedim, Déu fa un nus al fil. De sobte, el fil és més curt que abans. I el pecador està una mica més a prop de Déu.
Així, de pecat en pecat i de penediment en penediment, i de nus en nus, ens anem acostant cada vegada més a Déu.


VI Cicle de conferències per la família
El dijous, 16 de juny, a 2/4 de 10 del vespre.

Difunts de la setmana
Sebastián Molina Martínez, el 26 de maig als 73 anys. Al cel sia.

Reunions de la setmana
Reunió de visitadors, dimarts 7 a les 4 de la tarda.
Junta del Casal, dimarts 7 a 2/4 de 10 del vespre.
Comissió del Corpus, Dijous 9 a les 9 del vespre.

full 90 5-06-11 VII l'Ascensió del Senyor A-3

D’aquests dies:

De la Caminada Familiar Contra el Càncer. Diumenge al matí organitzat per Vilassar de Dalt contra el Càncer i Oncolliga vàrem celebrar la primera Caminada Familiar Contra el Càncer pels carrers de la nostra vila. La resposta fou molt bona, doncs ens hi acompanyaren 683 persones de totes les edats, des de nois i noies de 4 i 5 anys fins a persones de més de 80 anys, conscients de que caminant fem salut i amb ganes de col·laborar en aquesta iniciativa que ens aplega, anima i sensibilitza per seguir lluitant contra el càncer.
El temps ens hi acompanyà. Ens va fer un matí amb un sol esplèndid. Partírem de les pistes municipals d’atletisme a les 9 del matí i després de pujar fins a la Plaça i fins a Torremar, baixàrem per la Riera fins a La Fornaca i pel camí de Mataró i Riera ens arribàrem fins al Parc de Can Rafart. Allà compartírem plegats un senzill esmorzar i una mica de fruita. La caminada familiar fou tota una festa.

Xavier Vilà

full 89 29-05-11 VI Pasqua-A-1

MISSATGE DE PASQUA DEL SANT PARE BENET XVI
(2na Part)In resurrectione tua, Christe, coeli et terra laetentur: En la vostra resurrecció, Senyor, el cel i la terra s’alegrin (De la Litúrgia de les Hores)

«En la vostra resurrecció, Senyor, el cel i la terra s’alegrin». A aquesta invitació de lloança que puja avui del cor de l'Església, el «cel» respon al complet: La multitud dels àngels, dels sants i beats se sumen unànimes al nostre goig. Al cel, tot és pau i alegria. Però en la terra, lamentablement, no és així. Aquí, en el nostre món, l’al•leluia pasqual contrasta encara amb els laments i el clam que provenen de tantes situacions doloroses: misèria, fam, malalties, guerres, violències. I, tanmateix, Crist ha mort i ressuscitat precisament per això. Ha mort a causa dels nostres pecats d’avui, i ha ressuscitat també per redimir la nostra història d’avui. Per això, el meu missatge vol arribar a tots i, com a anunci profètic, especialment als pobles i les comunitats que pateixen un temps de passió, perquè Crist ressuscitat els obri el camí de la llibertat, la justícia i la pau.

Que pugui alegrar la terra que va ser la primera a quedar inundada per la llum del Ressuscitat. Que el fulgor de Crist arribi també als pobles de l'Orient Mitjà, perquè la llum de la pau i de la dignitat humana venci les tenebres de la divisió, de l’odi i la violència. Que, a Líbia, la diplomàcia i el diàleg ocupin el lloc de les armes i, en l'actual situació de conflicte, s’afavoreixi l’accés a les ajudes humanitàries a tots aquells que pateixen les conseqüències de les lluites. Que, als Països d'Àfrica septentrional i d'Orient Mitjà, tots els ciutadans, i particularment els joves, s’esforcin a promoure el bé comú i construir una societat en què la pobresa sigui derrotada i tota decisió política s’inspiri en el respecte a la persona humana. Que arribi la solidaritat de tots als nombrosos pròfugs i refugiats que provenen de diversos països africans i s’han vist obligats a deixar els seus béns més entranyables, que els homes de bona voluntat es vegin il•luminats i obrin el cor a l'acollida, perquè, de manera solidària i concertada es puguin alleujar les necessitats urgents de tants germans, i que a tots aquells que prodiguen els seus esforços generosos i donen testimoni en aquest sentit, arribi el nostre alè i gratitud.

Que es recompongui la convivència civil entre les poblacions de Costa d'Ivori, on urgeix emprendre un camí de reconciliació i perdó per guarir les ferides profundes provocades per les recents violències. I que el Japó, en aquests moments en què afronta les conseqüències dramàtiques del recent terratrèmol trobi alleujament i esperança, i ho trobin també aquells països que en els últims mesos han estat provats per calamitats naturals que han sembrat dolor i angoixa. El cel i la terra s’alegrin pel testimoni dels qui pateixen contrarietats, i fins i tot persecucions a causa de la pròpia fe en el Senyor Jesús. Que l’anunci de la seva resurrecció victoriosa els infongui valor i confiança.

Estimats germans i germanes. Crist ressuscitat camina davant nostre vers el cel nou i la terra nova (cf. Ap 21,1), on finalment viurem com una sola família, fills del mateix Pare. Ell és amb nosaltres fins a la fi dels temps. Anem rere d’Ell en aquest món lacerat, cantant l’al•leluia. En el nostre cor hi ha alegria i dolor, en el nostre rostre, somriures i llàgrimes. Així és la nostra realitat terrenal. Però Crist ha ressuscitat, és viu i camina amb nosaltres. Per això cantem i caminem, amb la mirada posada en el Cel, fidels al nostre compromís en aquest món. Bona Pasqua a tots.

full 89 29-05-11 VI Pasqua-A-2

Pasqua del malalt

En aquest diumenge, 29 de maig, celebrem la Pasqua del Malalt en la Missa de 2/4 d’12 del migdia. En aquesta Missa hi vindran persones grans i malalts que van a veure els visitadors de la parròquia. També en aquesta Missa, els que ho desitgin, rebran el sagrament de la Santa Unció.

Grup d’Oració i Amistat
“Mare de Déu de la Cisa”.
Ens reunirem el dijous dia 2 de juny, a 2/4 de 9 del vespre a la sala St. Genís. És obert a to-thom. Us hi esperem!
Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet,)

Els 10 manaments
En aquest diumenge Jesucrist ens recorda la importància de seguir els 10 manaments. Diu el Senyor en l’Evangeli d’avui que és el de Sant Joan: Si m’estimeu, guardareu els meus manaments; jo pregaré el Pare que us donarà un altre defensor, l’Es-
perit de la veritat, perquè es quedi amb vosaltres per sempre. Ens fa bé reflexionar sobre la nostra vida i prendre com a criteri els 10 manaments com ens ensenya Nostre Senyor. Per això poso tot seguit els deu manaments perquè ens serveixi de recordança i de reflexió. Viure els 10 manaments, com ens diu la Paraula, comporta que Jesús ens envia el Seu Esperit Sant que és l’Esperit de la Veritat.
Els 10 manaments: 1. Estimaràs a Déu sobre totes les coses. Creure, estimar i obeir Déu com a únic Senyor de la nostra vida. 2. No prendràs el nom de Déu en va. No dir blasfèmies ni dir el nom de Déu sense el respecte degut. 3. Santificaràs les festes. Anar a Missa els diumenges i altres festes manades per l’Església. 4. Honraràs pare i mare. Estimar, reverenciar i obeir als pares. 5. No mataràs. A part de no matar cal voler el bé de to– thom, perdonar i estimar els enemics i no parlar malament de ningú. 6. No faràs accions impures. Ser purs i castos en obres i paraules. 7. No Robaràs. No prendre el que no és meu. 8. No diràs falsos testimonis ni mentiràs. Dir sempre la veritat i respectar la bona fama del pròxim. 9. No consentiràs pensaments i desigs impurs. Ens cal lluitar per ser purs i castos en pensaments i desigs. 10. No desitjaràs els bens del pròxim. Conformar-nos amb els bens que Déu ens ha donat i amb els que puguem adquirir honradament i lluitar per no tenir enveja.
Quan hom trenca un manament cal acudir el més aviat possible a rebre el sagrament de la confessió per així poder viure en gràcia de Déu i poder anar a combregar.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous de 4 de la tarda fins poc abans de la Missa de 8 del vespre. Benedicció Solemne a ¾ de 8 del vespre.


Nota d’agraïment de la confraria dels Sants Màrtirs
Un any més, després de la Festa, la Junta de la Confraria dels Sants Màrtirs fa balanç. Per tots plegats és una festa plena de pregària i d’emoció. La feina es fa amb goig i no s’escatima l’esforç si després es pot comptar amb la companyia i suport de tota la comunitat.Volem donar les gràcies per materialitzar els sentiments d’estima als Sants Màrtirs i comunicar que enguany hem recollit 1.481 euros i que un cop descomptades les despeses a càrrec de la Confraria hem entregat a la parròquia 1.423,05 euros. Moltes, moltíssimes gràcies a tothom.
La Junta

Reunions de la setmana
Preparació pel baptisme, el dilluns 30 a ¾ de 9 del vespre.
Curset prematrimonial, segona trobada, el dijous dia 2, a 2/4 de 10 del vespre.

Baptismes
Ha rebut el sagrament del baptisme el passat diumenge l’infant Diana García Vázquez. Moltes felicitats

full 89 29-05-11 VI Pasqua-A-3

D’aquests dies:

De les eleccions municipals de diumenge. El règim democràtic vigent ens porta a elegir cada quatre anys a les persones que gestionen l’administració pública. Diumenge, 22 de maig, tocava renovació, tocava escollir les 13 persones, entre les que es presentaven que plegats creiem més adequades per la gestió pública del nostre poble. Al vespre un cop fet el recompte dels vots el Sr. Francesc Solà va ser el guanyador, el més votat per un escàs marge de vot a Vilassar de Dalt. D’una manera més concreta volem deixar constància que CiU va treure 748 vots, que corresponen a 3 regidors, el Grup d’Esquerres 690 amb 3 regidors, Opció per Vilassar 602 amb 2 regidors, la Corporació Electoral Vilassarenca 436 vots amb 2 regidors, Partit Popular 298 amb 1 regidor, Esquerra Republicana 269 amb 1 regidor i el Partit dels Socialistes de Catalunya amb 1 regidor. Ara caldrà que tots els grups es trobin per tal de proposar el nou alcalde i el seu equip de govern, el dia 11 de juny ho sabrem.

Un camió ple d’aliments per Càritas. Dilluns, vàrem anar a recollir al Banc d’Aliments a la Zona Franca de Barcelona 3.000 quilos d’aliments. Un camió ple d’aliments d’un bé de Déu de capses de galetes, arròs, llet, pasta, amb el que podem assortir el magatzem, omplir les prestatgeries del nou rebost de que disposem a Can Fils i Vetes, la seu de Càritas Vilassar.
Tenim molta demanda, es reparteixen molts aliments. És gràcies a tot el que ens ha arribat del camió que ja estava previst, i els aliments que anem recollint cada setmana i els que podem anar comprant amb els donatius que ens fa arribar la gent que podem anar fent front a les creixents demandes d’aliments que té i que dóna servei la nostra Parròquia.

Final de 1r Curs de la Catequesi a Sant Sebastià. Els menuts de la Catequesi, els nois i noies que es preparen per la Comunió, van celebrar dilluns el final de curs a l’Ermita de Sant Sebastià.
A mitja tarda, havent plegat de l’escola pujaren plegats amb les catequistes a l’Ermita, i allà després d’una senzilla celebració d’acció de gràcies, de pregària compartida, desfruitaren d’una gustosa olla de xocolata desfeta. Pregària i xocolata que es repartiren entre la mainada, els catequistes i els pares i familiars que els volgueren acompanyar.

De la Confraria dels Sants Màrtirs. Dimarts tot just passada la Festa Majors dels Sants Màrtirs, es reuní la Junta per avaluar la Festa, passar comptes i vetllar per la bona marxa de la Confraria. Una Confraria amb 338 confrares amb forta implicació al nostre poble que manté viva la devoció pels màrtirs sards. S’informà de les despeses: 1860 € pel conjunt de músics de les Completes, dels 945’32€ de les roses que adornen aquests dies l’altar i que es reparteixen entre la feligresia i dels 1481€ d’ingrés, donatiu voluntari dels confrares. Es comentà l’interes creixent d’algunes escoles per tenir estendard representatiu en l’ofrena popular de les roses, i es parlà també d’anar seguint l’expedient obert patrimonial de la nostra Festa i finalment acordàrem preparar uns Estatuts actualitzats de la Confraria dotats d’un reglament intern de composició, durada i funcions de la Junta, i que recollís també l’amplíssim protocol de la celebració. Ràdio Vilassar ens va fer donació d’un CD resum de la Festa.

Xavier Vilà