PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 16 de juny de 2011

Full parroquial nº 91 12-6-2011-PENTECOSTA-A-1

Un poble amb només 400 catòlics dóna 14 vocacions ... a la Xina comunista.

El secret: "les famílies d'aquest poble preguen plegades cada dia i eduquen els nens en principis religiosos". "Alguns no-catòlics ens pregunten com és que som tan feliços, i els diem que és per la nostra fe".
La notícia va cridar l'atenció de l'agència Fides: un petit llogaret xinès en plena Ruta de la Seda, amb uns 660 habitants, dels quals uns 400 són catòlics (unes 130 famílies) han donat 14 vocacions a l'Església en els darrers anys.
El poblet, que es diu Zan Jia Cun, a la diòcesi de Zhou Zhi, ha vist com, de les seves famílies, sorgien 7 sacerdots, 1 diaca, 3 religioses, 2 seminaristes majors i 1 menor. De fet, tota la diòcesi és famosa per les seves moltes vocacions.
El rector de Zan Jia Cun comenta: "Molts ens pregunten quin és el nostre secret. La veritat és que no sabem si es tracta d'un secret o no. Vivim la nostra fe intensament. Les famílies d'aquest poble preguen plegades cada dia. La Missa i reunions d'oració dels dissabtes i diumenges són cites fixes per a tots. Fins i tot gent de pobles veïns s'acosten. Crec que aquests petits testimonis diaris han estat la base d'una evangelització forta i han servit per a la formació de vocacions. "
Una altra clau està en la formació dels nens. "Els nens són educats d'acord amb principis religiosos i d'una manera senzilla des del jardí d'infància fins a l'escola secundària. Les religioses s'encarreguen de la formació ensenyant el catecisme. Mai hi ha necessitat de preparar una llista per l'Adoració Eucarística per Setmana Santa, o en altres circumstàncies, ja que l'església està sempre plena, 24 hores al dia ", afirma el rector.
Altres comunitats catòliques visiten aquest poblat per intercanviar experiències d'evangelització i de vocacions. També els no-catòlics assisteixen. Aquest poble és, a més, model de desenvolupament econòmic. "Alguns no-catòlics ens pregunten com és que som tan feliços, i els diem que és per la nostra fe" conclou el rector.
"Quan la gent va tenir més diners el primer que van pensar va ser construir i renovar la casa de Déu. El nostre temple és el més vell en tota la regió. Els sacerdots i les religioses que atenen aquest poblat es desperten a les 4 del matí amb el rés del Rosari pels fidels ".

Full parroquial nº 91 12-6-2011-PENTECOSTA-A-2

Pentecosta
En aquest diumenge celebrem la Pentecosta. Durant 50 dies hem viscut el temps pasqual i aquest diumenge celebrem que Jesús, el Senyor, envia l’Esperit Sant als seus deixebles i així s’inicia l’Es– glésia. A partir d’aquest moment els deixebles sortiren a anunciar l’Evangeli amb una gran valentia i milers que escoltaren la seva predicació van abraçar la fe: En sentir això, quedaren corferits, i digueren a Pere i als altres apòstols: Què hem de fer, germans?. Pere els respongué: Penediu-vos i feu-vos batejar cada un de vosaltres en el nom de Jesús, el Crist, perquè se us perdonin els pecats, i rebreu el do de l’Esperit Sant. Ac 2, 38. Amb la Pentecosta acaba el Temps Pasqual i tornem al Temps Durant L’any.

Santíssima Trinitat
El diumenge 19 de juny, celebrarem la Solemnitat de la Santíssima Trinitat.El Full Parroquial a la ràdio
El podeu escoltar a Ràdio Vilassar (freqüència 97,4) el dilluns després de
l’informatiu de la una del migdia.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous de 4 de la tarda fins poc abans de la Missa de 8 del vespre. Benedicció Solemne a ¾ de 8 del vespre. Tothom hi és convidat a venir a passar una estoneta tot resant davant el Senyor, en l’exposició del Santíssim Sagrament.


Pasqua del Malalt
El passat diumenge, dia 29 de Maig, varem celebrar la Pasqua del Malalt.
Es una ocasió perquè les persones que tenen dificultats a moure's puguin assistir a una Eucaristia amb tota la comunitat i retrobar-se amb els seus amics, celebrant plegats la joia de la Pasqua.
Durant la cerimònia es va impartir la unció dels malalts a aquelles persones que ho desitjaven, fet que ens va donar l'ocasió de pregar els uns pels altres amb més intensitat.
A tots ens van arribar al cor les pregaries fetes per la pròpia gent gran , que van contribuir a donar a l'acte un caliu mes humà i vivencial. Des d’aquí volem manifestar la nostra gratitud a aquelles persones que amb els seus escrits van posar en comú les seves experiències i la seva fe.
Per últim varem poder oferir als Avis i Àvies unes estampes, uns bombons, obsequi de l'Ajuntament de Vilassar , i unes plantes, per gentilesa de Plantes Sors. Tot plegat va contribuir a donar una mica d'il·lusió a la nostra gent gran.
Gràcies a tots els que vareu col·laborar, i als que vareu assistir , contribuint a l’alegria de la festa , i a que els malalts i la gent gran sentin que compten encara per la comunitat.
Els Visitadors de Malalts.

Homenatge a la gent gran
Dilluns 13 de juny, a la una del migdia: Missa a l’Església Parroquial. A partir de les dues: Dinar de germanor al pavelló de Can Banús. Homenatge a les persones que celebren els 90 anys, i ball de fi de festa. En aquest dia queda suprimida la Missa de 8 de la tarda.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet, etz.
Corpus Christi
El diumenge 26 celebrarem la Solemnitat del Corpus Christi. La Missa de la tarda del diumenge l’adelantem a les 7 de la tarda. Després de la Missa, processó per la plaça de la Vila amb la participació dels nens que han fet enguany la Primera Comunió. Els que vulgueu col·laborar a la confecció de les catifes de flors, podeu venir el mateix diumenge a partir de les 9 del matí.
En aquest dia també tindrem col·lecta especial per Càritas diocesana. Aquest any el lema és “Les coses importants es fan de cor”

VI Cicle de conferències per la família (Atenció hem canviat el dia)
“Educar nuestro carácter para educar mejor”
Divendres 17 de juny, a les 9,30 del vespre, a la Sala Sant Genís, a càrrec d’Enric Guibernau.
A l’acabar s’oferirà un refrigeri

Fi de curs de segon de catequesi
Dimecres va ser l’últim dia del curs pels nens i nenes d’aquest grup,  i juntament amb Mn. Jordi, els  pares, alguns germans i avis, vam fer una estona de pregària d’acció de gràcies al Santíssim.
Les pregàries espontànies dels nens i nenes, amb la seva innocència, van crear  un clima de recolliment i germanor.
Per a ells ha estat  un curs ple d´ il·lusió i els últims dies, de nervis, ja que havien de compartir per primera vegada la taula del Senyor
A l’acabar, els catequistes també donàrem gràcies,  per haver pogut dur a terme la catequesi amb aquest  grup tant nombrós (37 nens i nenes) i  per la seva activa participació a les eucaristies  setmanals i demanàrem la seva continuïtat pel proper curs de preparació per a la confirmació.
Tots junts anàrem  a  la sala Sant Genís, per compartit un refresc i una mica de berenar .
  Grup catequesi 2n curs.

Reunions de la setmana
Consell Pastoral, el dimarts 14 a 2/4 de 9 del vespre.

Grup de la llana
El dimarts 14 últim dia del grup de la llana d’aquest curs. A les 4 de la tarda una mica de berenar i convivència

Primeres Comunions
El passat dissabte dia 4 de juny va rebre la Primera Comunió en Bernat Trias Bot i el diumenge 5 de juny : Carla Campins Pujol, Marina Casanovas Abril, Joan Casanovas Tàpies, Mar Casanovas Tàpies, Pol Ciércoles Rubal, Francesc Espuña Marín, Isaac Garcia Vila, Marc Rodríguez Torné i Raül Sánchez Prieto. Moltes felicitats!

Baptismes
El passat diumenge 5 de juny va rebre el sagrament del baptisme l’infant: Diego Paraje Guerrero. Moltes felicitats

Casaments
El passat dissabte 4 de juny van rebre el sagrament del matrimoni: Walter Valencia i Lucia Chauca. Moltes felicitats.

Difunts de la setmana
Joan Torres Coll, el 9 de juny als 87 anys. Al cel cia.

Full parroquial nº 91 12-6-2011-PENTECOSTA-A-3

D’aquests dies:
De la Festa Contra el Càncer.
El passat cap de setmana, organitzat per “Vilassar contra el Càncer” i Oncolliga es va celebrar al Parc de Can Rafart les ja tradicionals Jornades contra el Càncer, que en la seva setzena edició, malgrat i la constant amenaça de pluja han sigut un èxit de públic i de participació. Unes jornades preparades i viscudes amb il·lusió, que combinen l’ interès popular per la fira comercial, amb les ganes de participar de la festa i informació puntual per la malaltia, la prevenció i les diferents teràpies curatives.
Estem molt contents de la massiva resposta i generosa participació de la gent, tant al Parc de Can Rafart com en l’aportació a les guardioles. Només aquesta forta implicació de la gent del nostre poble en les Jornades contra el Càncer explica que tan sols amb unes hores del matí del diumenge amb les guardioles recollíssim 4.036€ i que en el conjunt de la Festa arribéssim a recollir un total de 46.732€ ,que són molts diners i ens animen amb aquest suport a continuar treballant plegats en la lluita contra el càncer. Moltes gràcies a tothom, a les 160 empreses i comercials que ens aporten les flors, la roba, l’aigua i el vi, el menjar i tots els articles de segona mà, les joguines, els articles de neteja, perfumeria, etc... Gràcies també als col·laboradors, que són molts, i a tots als que d’una manera o altre participeu de la Festa. Gràcies!!!
Xavier Vilà

diumenge, 12 de juny de 2011

video del grup May feelings

Preciós video d'aquest grup que es diu May feelings. Es el quart muntatge que fan  i aquest cop, sense deixar d'orientar el seu missatge vers la Mare de Déu, el dediquen a al beat Joan Pau II.
Que el disfruteu!