PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dilluns, 27 de juny de 2011

Festa del Cos de Portants de la Parròquia

Com cada any ens trobem els membres del Cos de Portants i del Crux Fidelis per celebrar junts un dia festiu.

full 93 26-VI-11 XIII Corpus Christi-A-I

Carta del Cardenal amb motiu de la festivitat del Corpus


Benvolguts i benvolgudes,
Un any més, ens estem preparant per celebrar la festa del “Corpus”. Aquesta festa ens fa retornar al misteri d’aquell vespre en què, fent memòria de la Cena del Senyor, restàvem commoguts davant el do que Crist ens feia del seu Cos i de la seva Sang en el sagrament inefable de l’Eucaristia.
Però aquell vespre, que era també el vespre abans de la Passió de Crist, acollíem l’Eucaristia amb una certa austeritat. Era en el silenci vespertí de la vetlla prop del Sagrament, on provàvem d’expressar la nostra gratitud i la nostra adoració a Crist, per la seva perenne  presència en l’Eucaristia.
La festa del “Corpus”, però, fent que tinguem de nou els mateixos sentiments que tenia  Crist aquell vespre de Dijous Sant, ens mou a no quedar-nos aquests sentiments per nosaltres sols, sinó que ens empeny a ser-ne testimonis davant de tothom. Desitgem que tothom conegui que la sublim generositat de l’amor de Crist es fa viva cada dia en l’Eucaristia. Voldríem que tothom conegués amb quina fe ens nodrim de l’Eucaristia i amb quina fe hi adorem la presència de Crist. I ens agradaria que tothom conegui que el centre de la nostra vida i de la nostra fe és l’Eucaristia.
El Papa Benet XVI defineix molt bé aquesta centralitat de l’Eucaristia, gairebé en començar la seva Exhortació apostòlica Sacramentum caritatis, dient de manera concisa i clara: “La fe de l’Església és essencialment fe eucarística i es nodreix de manera particular a la taula de l’Eucaristia” (n. 6).
Tenint present la dimensió de testimoniatge públic, pels carrers de la ciutat, de la nostra fe eucarística, són adients les paraules de Benet XVI en cloure la seva homilia a la Basílica de la Sagrada Família: “Que del sacrifici de l’amor de Crist brolli un riu constant de gràcia i Caritat sobre aquesta ciutat de Barcelona i la seva gent, i sobre el món sencer. Que aquestes aigües fecundes omplin de fe i vitalitat aquesta Església arxidiocesana, els seus pastors i fidels”.
Us saluda amb tot afecte i us beneeix,

† Lluís Martínez Sistach
Cardenal Arquebisbe de Barcelona
Barcelona, 3 de juny 2011

full 93 26-VI-11 XIII Corpus Christi-A-II

Corpus Christi

Aquest diumenge celebrarem la Solemnitat del Corpus Christi. La Missa de la tarda del diumenge l’adelantem a les 7.
Després de la Missa processó per la plaça de la Vila amb la participació dels nens que han fet enguany la Primera Comunió. El que vulgueu col·laborar podeu venir el mateix diumenge a partir de les 9 del matí.


Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet)
Festa de final de curs de l’escola de la Immaculada
Dissabte dia 18 de juny, l’escola La Immaculada vàrem celebrar la festa de fi de curs. Al matí amb activitats esportives, i a la tarda amb una Eucaristía a la Parròquia, on nens i nenes, mestres i famílies hi vàrem participar en lectures, ofrenes i pregàries. A continuació, el festival amb les magnífiques actuacions de tots els cursos i finalment un sopar de germanor de tots els que formem la Comunitat Educativa de La Immaculada.
Així ens hem acomiadat d’un curs, esperant començar-ne un altre amb il.lusió i amb la constància necessària per millorar.
El Patronat de La Immaculada.

Col-lecta especial per Càritas
Aquest diumenge tindrem una col-lecta especial
El lema d’enguany és: “Les coses importants es fan de cor”

Festa de Sant Cristòfol
En motiu de la festivitat de Sant Cristòfol recuperem la benedicció de vehicles. Serà el diumenge 10 de juliol, a la 1 del migdia a la porta de l’Hospital, Av. Santa Maria nº 18.
L'incident
En Pau, un cristià ple d'amor, donava testimoni de la seva fe per tot arreu. El seu company de treball Enric, farmacèutic, l'apreciava molt. Però cada vegada que en Pau li parlava del Senyor, l'Enric es burlava d'ell. Un dia, una nena es va presentar a l'Enric amb una recepta per a la seva mare malalta. Va barrejar algunes drogues i va abocar el contingut en un pot i l'hi va donar a la nena i aquesta va sortir corrent. Quan el farmacèutic va deixar les ampolles al seu lloc va constatar amb pànic que li havia donat un verí mortal. No sabia ni el nom ni l'adreça de la nena. Es va sentir aterrit; d'aquí uns moments la mare anava a beure el beuratge mortal. Una suor freda corria pel seu cos. Què seria de la mare i de la seva família i de la seva carrera? De sobte, va recordar el seu amic Pau i el Déu del que tant li parlava. Es va posar de genolls i va invocar a Déu demanant-li que intervingués en aquesta terrible situació. De sobte, la porta es va obrir i la nena, espantada, va dir al farmacèutic: "Ho sento, Senyor, però he ensopegat en el camí. Podria donar-me una altra poció?” Amb gran alegria i cura li va donar la nova medicina. Aquest incident va trastornar la vida de l'Enric i ja no va ser més el mateix. Ara sabia per experiència que Déu escolta les oracions. I es va convertir a Jesucrist.

A PARTIR DEL DIUMENGE 10 DE JULIOL, LA MISSA DE 8 DEL VESPRE SERÀ BILINGÜE, LA LITÚRGIA DE LA PARAULA EN CASTELLÀ I LA LITÚRGIA DE L’EUCARISTIA EN CATALÀ.


Despatx parroquial durant l’estiu
Durant el mes de juliol i d’agost el despatx parroquial serà el dimarts de 6 a 2/4 de 8 del vespre, el divendres queda suprimit.

Baptisme
Olivia Urioste Alarcón. Moltes felicitats.

Reunions de la setmana
Junta del Casal, el dimarts 5 a 2/4 de 10 del vespre.

full 93 26-VI-11 XIII Corpus Christi-A-III

D’aquests dies:

Del Cicle de Conferències per la Família. Divendres a la sala Sant Genís continuaren les conferències, ara amb el tema “Educar nuestro carácter para educar mejor”. El ponent, mestre de professió i pare de sis fills va exposar un conjunt de reflexions i vivències sovint amb exemples propis i entenedors per tal de fer més propera la conversa. Ell ens comentava que l’educació, que educar és talment una obra d’ artesania perquè encara que els principis i els valors són iguals per a tots, hem d convenir que cadascú, cada fill és diferent. Ens comentava que hem d’educar amb llibertat, amb responsabilitat i amb alegria, amb exigència per fer les coses ben fetes, tot pensant amb els altres i també de cara al bon Déu, ens va parlar dels criteris d’actuació, de la coherència amb els nostres actes i també de l’autoritat, com és necessari conèixer els nostres fills per educar-los correctament. I com és de convenient que vivim amb ells, juguem amb ells, parlem amb ells, etc. Cal tenir molt clar que eduquem més pel que som que pel que diem, ja que sobretot eduquem amb l’exemple de la nostra vida i amb el nostre testimoni.

Del Consell Pastoral Arxiprestal. Dimarts a La Cisa vàrem celebrar la darrera reunió d’aquest curs. Vàrem fer una revisió del curs 2010-2011, vàrem parlar dels nous estatuts del Consell Pastoral Arxiprestal i vàrem començar a parlar del calendari del nou curs. L’arxiprest ens va parlar dels nomenaments i canvis de prevere a les nostres parròquies veïnes. Es canvia el Sr. Rector de Premià de Mar i també el vicari que ha sigut delegat de joventut a la nostra diòcesi. Es canvia també el Sr. Rector de Cabrils i també de Vilassar de Mar. També s’informà de l’Aplec de Malalts a la Cisa el proper 8 de setembre i de l’acolliment d’un miler de joves de pas cap a Madrid a la Jornada Mundial de la Joventut. Aquí a Vilassar, el Col·legi de la Immaculada, del 12 al 15 d’Agost n’ acollirem també uns quants, sembla que italians, en una trobada transitòria però festiva, pastoral i fraternal d’aquests joves.

Xavier Vilà

full 92 19-VI-11 XII La Santíssima Trinitat-A-I

Pregària
de la beata Mª Elisabet de la Trinitat
Ajudeu-me, Déu meu,Trinitat que adoro, a oblidar-me enterament de mi per establir-me en vós, amb quietud i pau plena, com si la meva ànima ja fos a l’eternitat. Que res no m’alteri la pau ni em tregui de vós, el meu Immutable, i que cada minut m’endinsi més vers la pregonesa del vostre Misteri. Assereneu la meva ànima, feu-hi el vostre cel, la mansió preada i l’àrea del vostre descans. Que mai no us hi deixi sol: amb vós vull ésser-hi totalment, amb una fe ben desperta, adorada i confiada a la vostra activitat de Creador.

Crist meu estimat, crucificat per amor, jo voldria vessar-me en el vostre Cor amb un amor nupcial, voldria cobrir-vos de glòria, estimar-vos, morir d’amor! Però me’n sento impotent i per això us suplico que “em vulgueu vestir de vós” i acordeu la meva ànima a tots els batecs de la vostra. Immergiu-m’hi, envaïu-me, mudeu-me en vós, perquè la meva vida no sigui més que una centella de la vostra Vida. Veniu a mi com a Adorador i Salvador. Oh Verb etern, Paraula del meu Déu, vull esmerçar la vida a escoltar-vos, fer-la molt dúctil al vostre ensenyament, aprendre-ho tot únicament de vós. I en totes les meves nits, els buits i esgotaments, us miraré de fit a fit i romandré sota l’esclat de la vostra llum. Fascineu-me, Astre meu estimat, que no pugui sortir fora de la vostra refulgència.

Oh Esperit d’amor, Foc roent, “irrompeu en mi” i realitzeu-hi una mena d’encarnació del Verb: que jo li forneixi una afegida humanitat en la qual ell torni a fer present tot el seu Ministeri. I vós, pare,inclineu-vos sobre la vostra criatura, tan petita i tan pobra, “cobriu-la amb la vostra ombra”, guaiteu-hi només “l’Esperit en qui us heu complagut totalment”.

Oh, els meus Tres, el meu Tot, Benaurança meva, Solitud infinita, Immensitat on em perdo, jo em dono, preneu-me. Afoneu-vos en mi perquè jo m’afoni en vós, mentre espero l’anada a contemplar en la vostra llum l’abisme de la vostra infinitud.
21 de novembre de 1904full 92 19-VI-11 XII La Santíssima Trinitat-A-II

Homenatge a la gent gran
Dilluns 13 de juny, Pasqua Granada, a Vilassar de Dalt, llavors “Sant Ginés de Vilasar” era l’any 1948 quan es va començar a l’homenatge a vellesa, que consistia en organitzar una comitiva d’avis i d’àvies (els avis acompanyats per una jove senyoreta i les àvies acompanyades per un elegant fadrí) a la Santa Missa que començava obrint la festa, a continuació tota la comitiva es dirigia al “Centre Vilassanès” a gaudir d’un acte lúdic amb parlament de les autoritats que es feia inacabable. Aleshores jo era acompanyant d’una àvia.
I com que el món va evolucionant també aquesta festa ha evolucionat: “Homenatge a la Vellesa” ha passat a dir-se: “Homenatge a la gent gran” (o sigui que ara no hi ha vells) com abans, també comença amb la Santa Missa, d’assistència voluntària i, a continuació un dinar de germanor, en el qual hi acudiren unes 415 persones. En el transcurs d’aquest àpat hi ha un homenatge especial a les persones que compleixen 90 anys en el transcurs de l’any, amb una petita dissertació de la regidora de serveis socials, l’entrega d’una placa commemorativa, el parlament del Sr. Alcalde nou i la finalització amb unes paraules del Sr. Rector de la parròquia.
Ll. M.

El Full Parroquial a la ràdio
El podeu escoltar a Ràdio Vilassar (freqüència 97,4) el dilluns després de l’informatiu de l’1 del migdia.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous de 4 de la tarda fins poc abans de la Missa de 8 del vespre.
Benedicció Solemne a ¾ de 8 del vespre. Tothom hi és convidat a venir a passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim Sagrament


Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet)
63ª Romeria a Montserrat
Del dijous 23 al diumenge 26 de juny.
Enguany el lema és: “Déu te guard, plena de gràcia”

Reunions de la setmana
Càritas parroquial, el dimarts 21 a les 4 de la tarda.

El violí virtuós
De pas per una ciutat important, un violinista cèlebre va anunciar que donaria un concert amb un Stradivarius. La sala es va omplir a vessar. Molts van assistir no només pel violinista sinó també per veure el violí.
Des de les primeres notes, l'audiència va ser sorpresa pel virtuosisme del violinista. Al final de la segona peça, aquest home, va trencar l'instrument sobre els seus genolls i va abandonar l'escenari.
El director del teatre es va presentar i va intentar calmar al públic:
"Senyores i senyors, no s'inquietin, el violinista encara no ha tocat amb el seu Stradivarius. El que acaba de trencar només valia uns euros."
El virtuós va reaparèixer, proveït amb el seu lluent Stradivarius. Després d'haver executat la seva primera obra amb aquesta joia, es va parar i va preguntar al públic si havien notat la diferència entre els dos instruments. Només un parell de mans es van aixecar.
Llavors els va dir: "Volia demostrar que no és tant l' instrument el que fa la música, sinó l'instrumentalista".

Càritas Diocesana
Diumenge vinent tindrem una col-lecta especial.
El lema d’enguany és
“Les coses importants es fan de cor”

Corpus Christi
El diumenge 26 celebrarem la Solemnitat del Corpus Christi.
La Missa de la tarda del diumenge l’adelantem a les 7 de la tarda. Després de la Missa, processó per la plaça de la Vila amb la participació dels nens que han fet enguany la Primera Comunió.
Els que vulgueu col·laborar a la confecció de les catifes de flors, podeu venir el mateix diumenge a partir de les 9 del matí.

Primeres Comunions
El passat dissabte dia 11 de juny van rebre la Primera Comunió els nens: Arnau Carbonell Berengüi i Sergio Estrelles Hernanz, i el diumenge 12 : Anaïs Alarcon Perez, Mar Arboles Piella, Oliver Garrido Ponce, Mateu Garrigós Mataró, Adrià Heiman Morales, Sílvia Martinez Feixas, Cristina Montoya Muñoz, Yolanda Quelart Lopez, Laia Vilamitjana Farrerons i Ingrid Xarrié Corbalan.
Moltes felicitats!

Baptismes
Emma Garcia i Pol Granadal
Esteban Berta Mora Magre, David Viñas Cano, Laura Zapater Gómez. Moles felicitats.

Difunts
Genís Petit Hoste, 9 de juny als 87 anys. Antonio Arroyo Muñoz, 13 de Juny als 78 anys. Carmen Parra Martínez, 14 de juny als 87 anys. Descansin en pau.

full 92 19-VI-11 XII La Santíssima Trinitat-A-III

D’aquests dies:

Festa d’Homenatge de la gent gran. Dilluns com és habitual en dilluns de Pasqua celebràrem aquí a Vilassar la Festa de la Gent Gran. Una missa d’acció de gràcies a l’església parroquial i després el dinar de germanor al pavelló de Can Banús amb l’Homenatge a les persones del nostre poble que celebren els 90 anys i que enguany en són 29 aconseguírem reunir al pavelló a més de 400 persones per compartir aquesta festa.

La gran paella d’arròs, el monumental pastís d’aniversari i la festiva col·laboració de l’Associació de persones d’edat de Premià de Mar varen contribuir a que la festa popular d’homenatge als més grans que acabà com de costum amb ball fos un èxit.

Xavier Vilà