PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dilluns, 18 de juliol de 2011

Solemnitat del Corpus i processóMoltes gràcies a tots els que heu participat per poder celebrar el Corpus amb la processó.

full 94 3-7-2011 XIV durant l'any

Festivitat del Corpus
Diumenge es celebrà la Festa del Cos i La Sang de Crist i nosaltres, un any més, guarnírem de flors l’entrada de l´església i la plaça per fer la Processó Solemne en honor d’Ell.
De bon matí, a les 6, començàrem a dibuixar la catifa perquè, més tard, els nens que aquest any van fer la Primera Comunió, junt amb els seus pares i altres col·laboradors, poguessin omplir de flors, pinassa, gespa i altres materials que gentilment ens van donar. Al migdia ja estava feta, esperant l´Eucaristia de la tarda.
Molta gent s’aplegà a la plaça per gaudir de la festa i rebre la benedicció.
Des de aquí, volem donar les més expressives gràcies als que han col·laborat en la donació dels materials i, també, a aquells que ho han fet en la construcció de les catifes.
Esperem, si Déu vol, torna-hi l’ any que ve.
Comissió de CorpusFiesta de Sant Joan al Barri del Pi
Un año más hemos  celebrado  la festividad de Sant Joan, tres días de fiesta con verbena, sardanas, gigantes, arroz, migas  etc...
Pero este año hemos hecho algo especial: la celebración de la Palabra a cargo de Mossèn Jordi, rector de la parroquia.
Todo ello muy sencillo: Lectura, Salmo, Evangelio, Homilía  y las Pregarias preparadas por la gente del Barri. Antes de finalizar el acto, Mossèn Jordi bendijo a todos los asistentes y al Barri entero
Vecinos del Barri del PiVacances del full

Amb aquest full parem l’edició fins l’últim cap de setmana d’agost, els dies 27 i 28.


Festa de Sant Cristòfol
En motiu de la festivitat de Sant Cristòfol recuperem la benedicció dels vehicles. Serà el diumenge 10 de juliol a la 1 del migdia a la porta de l’ Hospital, Av. Santa Maria nº 18.

Grup d’oració i amistat “Mare de Déu de la Cisa”.
Ens reunirem el dijous dia 14 de juliol, a 2/4 de 9 del vespre a la sala St. Genís. És obert a tothom. Us hi esperem!

Benedicció d’una imatge de la Mare de Déu del Carme
El dissabte 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, hi haurà la benedicció d’una nova imatge que hi ha al carrer del Carme, a les 11 del matí.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet)
Festa de Sant RocEl dimarts 16 d’agost
Celebrarem la festa de Sant Roc. A les 8 del matí, benedicció dels panets i venda a la porta de l’església fins al migdia. A les 6 de la tarda, Missa de la festa de Sant Roc a la Capella de Sant Sebastià. La Missa de 8 del vespre queda suprimida.
Festa major dels Sants Genís
El Dimecres 24 d’agost a les 7 de la tarda, brandada de campanes anunciant la Festa Major.
Dijous 25 d’agost, a 2/4 de 12 del migdia, Ofici Solemne en honor de Sant Genís d’Arlés, notari i de Sant Genís de Roma, comediant, tots dos titulars, màrtirs i copatrons de la nostra parròquia. Presidirà Mn. Jordi Gutiérrez, rector de la parròquia. Predicarà l’ho-milia Mn. Àlex Marzo, rector de Sant Julià d’Argentona. En acabar hi haurà la veneració de les relíquies dels sants i cant dels goigs.
Divendres 26 d’agost, a les 8 del vespre, Missa en memòria dels veïns del poble que han mort durant el darrer any.

Despatx parroquial durant l’estiu
Durant els mesos de juliol i agost el despatx parroquial serà el dimarts de 6 a 2/4 de 8 del vespre, el divendres pel vespre queda suprimit fins la primera setmana de setembre.

CATEQUESI DE 1ª COMUNIÓ DEL CURS 2011-2012
Els dilluns: 2on curs de Comunió a 1/4 de 6 de la tarda.
Els dimecres: 1er curs de Comunió a 1/4 de 6 de la tarda.
Inscripcions: els dies 30 d’agost i 2, 6 i 9 de setembre dins l’horari de despatx. Els dimarts de 6 a 2/4 de 8 del vespre i els divendres de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del vespre.
Els nens/es que faran 2on curs de Comunió també han de passar a ins-criur’es.

CATEQUESI DE CONFIRMACIÓ
Els nens/es que es confirmen en aquest any, la catequesi serà els dimarts d’ 1/4 de 7 a ¼ de 8. No cal que tornin a venir per apuntar-se.
Els nens/es que comencen aquest curs serà els dijous de 2/4 de 7 a 2/4 de 8. Cal que vinguin a apuntar-se en els mateixos dies i horaris que els nens/es de primera comunió.

INCI DE LA CATEQUESI:
2on de Comunió el dilluns, 19 de setembre i 1er de comunió el dimecres, 21. Confirmació 1er grup el dimarts, 20 i 2on grup dijous, 22.

full 94 3-7-2011 XIV durant l'any

D’aquests dies:
De la Romeria a Montserrat.
Després de viure quatre dies plegats a Montserrat compartint celes, animades converses, passeig per la muntanya, laudes, conventuals i vespres amb els monjos, tornem contents i animats a Vilassar.
Tanmateix Montserrat és una muntanya extraordinària, una meravella natural en el seu conjunt i uns racons plens de bellesa natural i paisatgística. Montserrat és també un santuari que acull la Verge Bruna i un monestir portat per una comunitat de monjos benedictins que és centre de pastoral i de pregària, de pensament i d’art atents als signes del temps. Per tot plegat Montserrat és un lloc de retrobament i de pregària al servei dels homes i dones de Catalunya i d’arreu, doncs aquí a Montserrat hi puja molta gent.
És en aquest entorn natural, de convivència i de pregària que hem viscut els quatre dies. Uns dies d’intensa vida familiar, amb llargues estones amb els amics i veïns de Vilassar que fan de bon passar i que plegats vivim en joia contents de participar-hi.
El programa d’aquesta Romeria ens ha permès gaudir l’arribada de la Flama del Canigó, pujar un capvespre tot passejant fins a Sant Miquel, sentir-nos acollits per la comunitat de monjos, compartir una estona de gresca en l’amplia sala de les celes de Santa Maria, gaudir de l’extraordinari concert d’orggue, participar activament de la conventual de diumenge, oferint una magnífica caixa de tomàquets, de mongetes tendres, de patates , d’enciams i de cogombres. També acollírem les sentides paraules del Pare Abad que ens felicitava per la nostra constància peregrina a Montserrat, amb aquestes 63 romeries i dels lligams pastorals i socials que han creat entre nosaltres i de la gran riquesa espiritual de totes aquestes romeries i ens animava a seguir a Maria, Mare del Senyor, tot un model a seguir. I encara ens parlà del Corpus i de Càritas, d’un sagrament, el del cos de Crist, que ens apropa als germans i ens fa solidaris en l’amor.

Diumenge a mitja tarda, després d’acomiadar-nos des del cambril de la Verge tornàrem amb autocar cap a Vilassar, cap a casa després de gaudir plegats d’aquests dies de Romeria de la gent de Vilassar a Montserrat.

Xavier Vilà