PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 29 de setembre de 2011

Full nº97 18-9-2011-A (1)

Sermó del dia de la Festa Major dels Sants Genís (2ona part)

A vegades en mirar al nostre voltant veiem com molts i potser nosaltres mateixos ens creiem deus, pensem no tenir necessitat de més arrels i fonaments que nosaltres mateixos. Voldríem decidir per nosaltres mateixos el que veritat o no, el que és bo o dolent, allò just o allò injust; decidir qui és digne de viure o qui pot ser sacrificat en vista d’altres preferències. Donar en cada instant un pas a l’atzar, sense direcció fitxa, deixant-se emportar per l’impuls de cada moment.” Si aquestes són les temptacions que recordava els Sant Pare en la trobada mundial de la joventut de la setmana passada, tenim tots nosaltres.
Davant d’aquestes temptacions descobrir a Jesucrist com el Camí la Veritat i la Vida esdevé una llum nova. És aquesta la llum que hem de testimoniar els joves tenen una retina ben especial per descobrir l’autenticitat de la vida. Per saber qui parla d’oïdes o qui parla amb paraules buides. Els joves entreveuen la Llum del Crist en l’Església i aquells que viuen la fe de veritat.
Així com és que no tenim joves? la resposta és clara no som prou testimonis, prou màrtirs de la nostra fe. No vivim la radicalitat de la fe, de l’amor veritable que no passa. En aquestes de la joventut hem pogut comprovar com la fe esdevé llum per a molts joves d’arreu del món. Joves que es juguen la vida per la fe a la China, a Irak, a l’Àfrica.
La nostra vida testimoni la nostra fe? cerquem de veritat el bé de l’altre, el servei? Estimem de veritat, amb fidelitat en la dificultat, perdonem? Bé podria dir que jo no. Aquí es troba l’arrel del meu fracàs però no us penseu que això em desanima perquè Jesucrist em crida novament a la gran aventura de la fe. Si jo soc incapaç de ser coherent de donar testimoni però és Ell el que em dona els seu Esperit i posa en els meus llavis la seva paraula.
Cal que ens apropem a ell en la pregària i en la fidelitat a l’Església. Si ens deixem una mica de banda nosaltres mateixos si perdonem, si estimem podrem donar els testimoni del Crist que els sants patrons de Vilassar van donar i va transformar el seu món i el nostre.
Que així sia.

Mn. Àlex Marzo, rector de Sant Julià d’Argentona

Full nº97 18-9-2011-A (2)

Missa al Barri de La Galbanya
El diumenge passat a la tarda vàrem celebrar una missa a la plaça Mercè Comas, amb un magnífic altar. La Santa Missa estava programada dins dels actes festius del Barri, en honor de la seva patrona, la Mare de Déu de la Fuensanta. A la celebració Eucarística van assistir un bon grup de feligresos; a l’acabar vam venerar la imatge de la Mare de Déu. Com a comiat, l’Associació de Veïns ens obsequiaren a tots els assistents amb coca i vi bo.
Noces d’or
El passat dissabte, en Miquel Vilamitjana y la seva senyora Maravillas Sánchez van celebrar els 50 anys de casats amb una Missa a la capella de l’hospital.
Moltes felicitats!.

   Festa de la Nativitat de la Mare de Déu
El passat dijous, 8 de setembre, vam celebrar al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa el 13è aplec de malalts. La Santa Missa va ser presidida per Mn. Segismon García, vicari episcopal. Tot seguit la coral de la parròquia de Premià de Dalt ens van obsequiar amb uns cants; després vam berenar tots junts. Va ser una tarda molt agradable amb molt bona convivència.

 
  Festa del Sant Crist del Camí del Mig
Aquest diumenge, 18 de setembre, a les 17 hores, celebrarem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig, la festa de l’Exaltació de la Creu. En acabar la Sta. Missa, com cada any, s’està preparant la festa popular que viurem seguidament. El Mesies de Händel
Diumenge, 4 de desembre, anirem al Palau de la Música per escoltar el Mesies de Händel. Sortirem de Vilassar a les 16:45 davant del bar Manelic. L’obra comença a les 18:00 hores. El preu és de 39 €, autocar i entrada inclosa. Ja us podeu apuntar dins l’horari de despatx fins el dimarts 11 d’octubre com a últim dia.


Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous, de les 16h hores fins poc abans de la Missa de les 20h. Benedicció Solemne a les 19,45h. Tothom hi és convidat a venir-hi i passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim Sagrament. Inici de la catequesi:
2on de Comunió el dilluns, 26 de setembre i 1er de comunió el dimecres, 28. Confirmació 2on grup, dijous 29.

Catequesi de 1ª Comunió
Els dilluns: 1er curs de Comunió a les 17,15 hores
Els dimecres: 2on curs de Comunió a les 17,15 hores.
Inscripcions: queda el dimarts 20, de 18:00 a 19:30.
Els nens/es que faran 2on curs de Comunió també han de passar a inscriure’s.

Batejos:
Martina Buquet Roca i Nur Bullich Vila.
Moltes felicitats!
Defuncions:
El dia 12, Felipe López Sánchez , als 87 anys. Al cel sia
Reunions de la setmana
Dilluns 19, a les 17:15 hores 1er de comunió.
Dimecres 21, a les 17:15 hores 2on de comunió.

Full nº96 11-9-2011-A (1)

Sermó del dia de la Festa Major dels Sants Genís (1ra part)

A les acaballes del mes d’agost us trobeu cada any per celebrar la festa dels vostres patrons. Si hi ha alguna cosa que els uneix a més de la denominació, és el fet del martiri. Aquest fet del martiri també ens recorda els vostres estimats i venerats Sants Màrtirs de Càller (Cagliari).
El mateix Senyor ja va dir als seus deixebles que haurien de viure el martiri i des de aleshores l’Església ha gaudit de tants i tants que han viscut el martiri. Com els vostres patrons, un martiri no buscat, ni molt menys Sant Genís d’Arles va escapar perquè no el matessin, però quan va ser empresonat, llavors va donar testimoni de la seva fe.
Això és el que vol dir màrtir, testimoni de la fe, i és aquesta la crida que ens fa el Senyor a ser testimonis de la fe. Déu no ho vulgui que nosaltres hàgim de donar testimoni de la nostra fe vessant la nostra sang. Però sí que en el nostre món i en la nostra societat som cridats a ser màrtirs.
Aquesta ha de ser la actitud de tot cristià del segle XXI. Ara però, en sentir això de màrtir pensem en d’altres que en nom d’un déu sacrifiquen la seva vida provocant mort i dolor. No és aquest el martiri cristià.
Els màrtir cristià és aquell que escolta la Paraula de Déu, la guarda en el cor, i la medita amb el cap. És aquell que cerca la Veritat i el Bé. És aquell que intenta viure la invitació al perdó i a donar la vida pels altres.
Si cal, ser màrtirs. Per ser cristians en els segle XXI no podem conformar-nos amb la mediocritat del ser bones persones. Hem d’anar més enllà, cercar la radicalitat de la fe que és la radicalitat de l’amor, del perdó i de la donació de vida.

Mn. Àlex Marzo, rector de Sant Julià d’Argentona.

Full nº96 11-9-2011-A (2)

                    Missa en honor de la Mare de Déu de

la Fuensanta
El diumenge 11 de setembre celebrarem la Missa de la de la Verge de la Fuensanta a les 17,30 hores, dins dels actes de festa del Barri de la Galbanya.Festa del Sant Crist del Camí del Mig
El diumenge 18 de setembre, a les 17,00 hores, celebrarem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig la festa de l’Exaltació de la Creu. En acabar la Santa Missa, com cada any, podrem gaudir de la festa.

                    


 
El Mesies de Händel
El diumenge, 4 de desembre, anirem al Palau de la Música per escoltar el Mesies de Händel. Sortirem de Vilassar a les 16:45 davant del bar Manelic. L’obra comença a les 18:00 hores. El preu és de 39 € autocar i entrada inclosa. Ja us podeu apuntar dins l’horari de despatx fins el dimarts 11 d’octubre.


  Catequesi de Confirmació:
Els nens/es que es confirmen en aquest any, la catequesi serà els dimarts de 18,00 a 19,00 hores. No cal que tornin a venir per apuntar-se.
Els nens/es que comencen aquest curs serà els dijous de 18,30 a 19,30 hores. Cal que vinguin a apuntar-se en els mateixos dies i horaris que els nens/es de primera comunió.

Inici de la Catequesi:
2on de Comunió el dilluns, 26 de setembre i 1er de Comunió el dimecres, 28.
Confirmació: 2on grup dijous, dia 29.
 Catequesi de 1ª Comunió:
Els dilluns: 2on curs de Comunió de 17,15 a 18,15 hores.
Els dimecres: 1r curs de Comunió de 17,15 a 18,15 hores.
Inscripcions: els dies 13, 16 i 20, els dimarts de 18,00 a 19,30 i els divendres de 20,30 a 21,30 .
Els nens/es que faran 2on curs de Comunió també han de passar a inscriure’s.

                                                   * * *

Comencem un nou apartat que publicarem de tant en tant, cada dos o tres setmanes. Seran uns breus comentaris del P. Jorge Loring, Jesuïta.


La venganza te puede perjudicar
Tiene Esopo una fábula muy aleccionadora: Un campesino atrapó a una zorra que le estaba dañando su plantación de trigo. Para vengarse de la dañina alimaña le prendió fuego a su cola. La zorra salió corriendo y se internó en su campo de trigo. Toda la cosecha salió ardiendo. Vengarte puede perjudicarte.
P. Jorge Loring s. i.

Dues Festes aquesta setmana
Dimecres 14, festa de l’Exalta-ció de la Santa Creu.
Dijous 15, festa de la Mare de Déu dels Dolors. En aquesta Missa hi són especialment convocades totes les congregants de la Mare de Déu dels Dolors. Missa en l’horari habitual, a les 8 del vespre. Mirem de participar en les festes que l’Església ens ofereix per així rebre les gràcies que Déu ens vulgui donar.

Batejos (Fe d’errates)
Aina Fornós Marin, aparegué per error en el passat full, com Aina Fornós Mestres. Demanem disculpes.

Full nº95 4-9-2011-A (1)

Jo ho he vist.
Jo he estat a la Jornada Mundial de la Joventut i ho he vist. He vist joves amb ideals grans, amb ganes de canviar el món. He vist joves cansats de caminar, de suar, de no dormir... amb un somriure. He vist joves que es diverteixen sense alcohol, sense droga. He vist joves que han recorregut milers de quilòmetres per escoltar el sant pare. Sí, per escoltar un sacerdot de 84 anys. Per què? Què té a dir-nos una persona de la tercera edat als joves? Què ho fa, que tanta gent viatgi a Madrid en ple agost, dormi a terra, passi calor…? Com pot ser que el papa mogui més persones que un festival o que un equip de futbol? Tanta força té el seu missatge? Jo ho he viscut. Benet XVI ens ha donat als joves un missatge d'amor, ens ha obert els ulls a la vertadera felicitat. Gràcies, Benet XVI!
MARIOLA BORRELL ESCUDÉ Matadepera (Vallès Occidental)
(Extret de “EL LECTOR ESCRIU”, EL PUNT AVUI , 29. 08.11)

Agraïment
Agraeixo a Xavier Vilà els anys que ha col·laborat amb el nostre full parroquial escrivint l’apartat d’aquests dies. Degut a un canvi en el full, li he demanat que deixi de fer aquesta col·laboració setmanal. Moltes gràcies.

Full parroquial nº 95 4-9-2011-A (2)

    Missa en honor de la Mare de Déu de
la Fuensanta
l diumenge 11 de setembre, celebrarem la Missa de la Verge de la Fuensanta a les 17,30 hores, dins dels actes de festa del Barri de la Galbanya.

                           

    13 aplec de malalts i visitadors al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa
La celebració serà el dijous 8 de setembre. Arribada a 16,30 i celebració de la Santa Missa a les 17 hores

     Festa del Sant Crist del Camí del Mig
El diumenge 18 de setembre, a les 17 hores, celebrarem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig, la festa de l’Exaltació de la Creu. En acabar la Santa Missa, com cada any, podrem gaudir de la festa popular.

El full el podeu escoltar a Ràdio Vilassar al 97.4 F.M. els dilluns després de l’informatiu de les 13 hores.


   Catequesi de Confirmació
Els nens/es que es confirmen en aquest any, la catequesi serà els dimarts de 18,15 a 19,15. No cal que tornin a venir per apuntar-se.
Els nens/es que comencen aquest curs, serà els dijous de 18,30 a 19,30. Cal que vinguin a apuntar-se en els mateixos dies i horaris que els nens/es de primera comunió.

 Inici de la Catequesi:
2on de Comunió el dilluns, 19 de setembre i 1er de comunió el dimecres, 21.
Confirmació 1er grup el dimarts, 6 i 2on grup dijous, 22.

 Catequesi de 1ª Comunió:
Els dilluns: 2n curs de Comunió de 17,15 a 18,15 .
Els dimecres: 1r curs de Comunió de 17,15 a 18,15.
Inscripcions: el dimarts dia 6 (de 18 a 19,30 ) i divendres dia 9 (de 20,30 a 21,30).
Els nens/es que faran 2on curs de Comunió també han de passar a inscriure’s.

Reunions de la setmana
Catequistes 2on curs de comunió, el dilluns 5, a les 17:15 .
Catequistes de 1er de comunió, el dimecres 7, a les 17:15.


Batejos durant els mesos de juliol i agost
Han rebut el sagrament del Baptisme els infants:
Mariona Sabaté Carbonell, Laura Corbalán Bolivar, Aina Fornos Mestres, Núria Gasull Rovira, Alicia Sanchez Roca, Javier Soriano Cárdenas, Marc Lorenzo Leal i Ona SofiaVanAckerVelasques.
Moltes felicitats.


Difunts dels mesos de juliol i agost
Juan Torres Coll, Antonio Arroyo Muñoz, Carmen Parra Martinez, Genís Petit Hoste, Quiteria Perez Martinez, Maria Teresa Piferrer Sibina, Maria Teresa Carbonell Hernandez, Carmen Gual Roca, Rosa Cirera Alsina, Matilde Campins Mayolas, Pere Fabregà Llaví, Pedro Clapés Lineros i Pedro Abril Bergay.
Reposin en pau.