PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 4 d’octubre de 2011

Full nº99 2-9-2011-A (1)

Testimoni d’un mossèn de Solsona de la JMJ ( i II)
Confessant fins a 20 hores
»A la Jornada Mundial de la Joventut he estat confessant entre 15 i 20 hores. Escoltant i atenent espiritualment i amb cor de pare, en conseqüència, a gran quantitat de joves, de nois i de noies. Algunes nenes petites havien vingut a confessar-corrent i donant salts d'alegria i amb el seu rostre respirant una alegria molt comunicativa i bella, reflex del cel, i després de la seva confessió manifestaven una alegria impressionant.
»He aconseguit constatar d'aquesta manera que a la Jornada Mundial de la Joventut es dóna gran nombre de conversions, molts progressos espirituals molt importants i cors molt tocats per la gràcia de Déu. Per dir-ho en una sola paraula: s'ha donat en aquesta Jornada Mundial de la Joventut una fortíssima actuació de l'Esperit Sant en les ànimes. Aquesta onada de l'Esperit Sant, aquesta nova Pentecosta, haurà de tenir unes conseqüències insospitades, incalculables, però en tot cas grandíssimes: moltes vocacions sacerdotals i religioses, una profunda influència en el món actual, ...
»El major nombre de les confessions les he sentit al parc del retir, on hi havia dos-cents confessionaris i on durant diversos dies hi havia un horari de confessions que anava de les 10 del matí fins a les 6 hores de la tarda. Un dia vaig estar confessant gairebé 8 hores seguides. Quan s'acabava l'horari encara hi havia persones que volien confessar i confessàvem amb alegria enmig del carrer.
»Després de les cinc de la nit em demanaven que seguís confessant. Quedava en l'ànima el desig d'haver estat més disponible, i haver dedicat més hores a ajudar a aquells joves, nois i noies, que m'havien robat el cor.
»En una carpa que estava a uns metres d'on em trobava hi va haver adoració del Santíssim Sagrament de l'Altar, exposat solemnement en la custòdia, fins a les quatre hores de la nit, aproximadament. El Senyor estava acompanyat per les oracions i els cants dels joves, uns agenollats, altres asseguts, que sacrificaven la son en uns dies que havien resultat molt esgotadors.
»Una animació entusiasta, alegre, afectuosa, d'amics íntims o plena d'afecte, plena de vida. Semblava que el sòl s'hagués esmaltat de flors per aclamar el Papa, el qual es trobava visiblement emocionat. Amor al Papa que s'encomanava i augmentava. Realitat entendridora.
Mn Josep Maria Montiu de Nuix

Full nº99 2-9-2011-A (2)

Festa de la Virgen de las Maravillas

El proper diumenge, dia 2 d’octubre, celebrarem la festa de la Virgen de las Maravillas a Can Rafart. La Missa serà a les 12:30 i tot seguit mejarem arròs amb conill. EL tiquet de l’arròs val 4 € i es podrà adquirir a : Bar Ñoño, Pastisseria El Flequer, Electrodomèstics Roser Baylach, Imma Baylach, a la Pastisseria Joan de la Galbanya i també a Can Rafart abans de la Missa, a partir de les 9 del matí
El Mesies de Händel
El diumenge, 4 de desembre, anirem al Palau de la Música per escoltar el Mesies de Händel. Sortirem de Vilassar a les 16:45 davant del bar Manelic. L’obra comença a les 18:00 hores. El preu és de 39 € autocar i entrada inclosa. Ja us podeu apuntar dins l’horari de despatx fins el dimarts, 11 d’octubre, com a últim dia.

Canvi d’hora de la Missa de diari
A partir del dilluns, 3 d’octubre, la Missa de diari serà a les 19:00 h.


Grup d’Oració i Amistat
“Mare de Déu de la Cisa”
Ens reunirem el dijous, dia 6 d’octubre, a les 20 hores a la sala St. Genís.
És obert a tothom. Us hi esperem.


Confraria de la Mare Déu del Roser:
Comença el mes d’octubre tradicionalment dedicat al res del Sant Rosari.  A partir del dilluns 3 i durant tot el mes d’octubre, resarem el Rosari a les 18,30 i tot seguit Missa a les 19 hores. Divendres 7 d’octubre, dia de la Mare de Déu del Roser, resarem el Rosari amb una breu meditació dels misteris; començarem a les 18,15 i a les 19 hores la Missa.
El dissabte,dia 29 d’octubre, després del res del Rosari, a la Missa de les 20 hores, pregarem per tots els difunts de l’any de la Confraria del Roser.Recés de Confirmació
El dissabte, dia 8 d’octubre, amb els nois/es que rebran el sagrament de la confirmació el proper dissabte, dia 15, tindrem un recés al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Preguem per aquests nois/es i per les seves famílies.

Reunions de la setmana
Reunió de pares i padrins que bategen, dilluns dia 3, a les 20:00.
Reunió de pares de 1er de comunió, el dimecres dia 5, a les 21,30.

ANÈCDOTA
Fer l’ase....
Un dia, el ruc d'un agricultor va caure en un pou. L'animal va gemegar planyívolament durant hores, i l'agricultor no sabia què fer. Finalment, com l'animal era vell i el pou estava cridat a desaparèixer, va decidir que no era rendible rescatar el ruc.
Va demanar ajuda als seus veïns i armats de pales van començar a enterrar el pou. Al principi, el ruc es va adonar del que passava i es va posar a bramar amb tota la seva força. Després va sorprendre a tots amb el seu silenci.
L'agricultor després d'algunes palades de terra va mirar al fons del pou i no podia creure el que estava veient. El ruc se sacsejava la terra que li queia sobre i hi pujava. Mentre ells tiraven terra, el burro se la sacsejava i s'hi pujava a sobre una i altra vegada i així, per sorpresa de tots, el ruc va aconseguir sortir del pou.
(De la mateixa manera, la vida intentarà engolir-nos amb tota mena d'escombraries. El truc per a sortir del forat és sacsejar-se-les per avançar. Cada un dels nostres obstacles és una pedra que ens permet progressar. Podem sortir dels pous més profun).
 
Inici del Curs de Catequesi

Aquesta setmana hem iniciat els Cursos de Catequesi amb el següent nombre de nens/es:
Catequesi de Comunió 1er curs: 27 nens/es
Catequesi de Comunió 2n. Curs: 20 nens/es
Grup de Confirmació: 16 nens/es
Demanem al Senyor que il·lumini els catequistes i els doni les forces necessàries per poder dur a terme la seva tasca fins al final, així com també als nois per que continuïn fidels als ensenyaments rebuts.

Casaments
Han rebut el sagrament del matrimoni el passat dissabte 24 de setembre: Francesc Lladó Torrent i Mireia Reig Coronado.
Moltes felicitats.

Full nº98 25-9-2011-A (1)

Testimoni d’un mossèn de Solsona sobre la JMJ (I)

El sacerdot Josep Maria Montiu de Nuix, natural de Cervera, Canceller de la diòcesi de Solsona i estudiós i divulgador de l'obra de Manuel García Morente, del qual és un dels seus principals biògrafs, explica en aquest text que reprodueix Rel, com va viure la seva particular JMJ 2011 a Madrid des d'un confessionari, confessant sense parar a centenars de peregrins en maratonians horaris.
«T'explico la meva experiència a la Jornada Mundial de la Joventut, Madrid 2011. Te l'explico espontàniament, encara calent o acabada de sortir del forn, amb les impressions actualment molt vives en el meu cor.
»En ocasions anteriors havia conegut aquestes Jornades únicament a través de la Premsa, de les publicacions, de la Televisió. Només ara he tingut la immensa sort, la gran gràcia espiritual, d'haver-hi estat present. Només ara he aconseguit tenir experiència directa d'una Jornada Mundial de la Joventut. Ha estat aquesta la primera ocasió en què he pogut prendre el pols, personalment, a una Jornada Mundial de la Joventut. Mai havia pensat ni tan sols imaginat o somiat que fos una cosa tan meravellosa, tan entusiasmant, tan emocionant. Ha desbordat amb molt totes les meves expectatives.
»Com a sacerdot catòlic he experimentat la Jornada Mundial de la Joventut des de dins, i no només pel que es veu, per les immenses multituds de joves que omplien Madrid i la inundaven d'alegria, de cants, de primavera florida.
»En dirigir-me a la Jornada Mundial de la Joventut m'havia preguntat, amb la meva manera de ser exigent, si darrere d'aquesta aventura andariega, esforçada i sacrificada de joves que arribaven de llocs de tot el món, plens de sana alegria, hi hauria molta profunditat o si, en part, aquesta joiosa realitat es dissoldria en una certa superfície de coses. He constatat que la realitat interna supera moltíssim al que es veu exteriorment. He palpat que estem davant un fet de primera magnitud per al món i per al'Església.
Mn. Josep Maria Montiu de Nuix

Full nº98 25-9-2011-A (2)

Mesies de Händel

Diumenge, 4 de desembre, anirem al Palau de la Música per escoltar el Mesies de Händel. Sortirem de Vilassar a les 16:45 davant del bar Manelic. L’obra comença a les 18:00 hores. El preu és de 39 €, autocar i entrada inclosa. Ja us podeu apuntar dins l’horari de despatx fins el dimarts 11 d’octubre com a últim dia.

Exposició del Santíssim Sagrament
Cada dijous de les 16.00 hores, fins poc abans de la Missa de les 20,00 hores. Benedicció Solemne a les 19,45 hores. Tothom hi és convidat a venir i passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim Sagrament.Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves (tonyina, sardines, tomàquet ....)

Festa del Sant Crist del Camí del Mig
El diumenge, 18 de setembre, a les 17 hores, celebràrem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig, la festa de l’Exaltació de la Creu. Presidí l’Eucaristia el nostre rector Mn. Jordi, acompanyat dels seus antecessors: Mn. Joaquim i Mn. Aureli, i també del seminarista Josep.
Acabàrem la Santa Missa venerant la “Vera Creu”, tot cantant els goigs i tot seguit gaudírem de la tradicional festa popular. Va ser com sempre tota una trobada de germanor, però sobretot de devoció al Sant Crist.
Com diuen els goigs que va compondre Mn. Joaquim:

“Estrenyeu els nostres pobles
amb el llaç de l’amistat,
inspireu-los quefers nobles
i als seus fills la pietat,
que els emmenin vers la fita
de la vostra Eterna Llar.
Fraternal, devota cita
de cinc pobles cara al mar,
Crist del Pla, fet eremita
sigueu nostre tutelar”.

Canvi d’hora de la Missa de diari
A partir del dilluns, dia 3
d’octubre, la Missa de diari serà a les 19:00 h.

Festa de la Virgen de las Maravillas
El proper diumenge, dia 2 d’octubre, celebrarem la festa de la Virgen de las Maravillas a Can Rafart. La Missa serà a les 12:30 i tot seguit arròs amb conill. EL tiquet de l’arròs val 4 € i es podrà adquirir a : Bar Ñoño, Pastisseria El Flequer, Electrodomèstics Roser Baylach, Imma Baylach, a la Pastisseria Joan de la Galbanya i també a Can Rafart abans de la Missa a partir de les 9 del matí.

Inici de la Catequesi:
2on de Comunió: el dilluns 26 de setembre i 1er de comunió: el dimecres dia 28.
Confirmació: 2on grup, dijous dia 29.
Catequesi de 1ª Comunió i Confirmació 1er any:
Els dilluns: 2on curs de Comunió a les 17:15h.
Els dimecres: 1er curs de Comunió a les 17:15h.
Els dijous: curs de confirmació de
1er any de 18,30 a 19,30Confirmacions:
El dissabte, 15 d’oc tubre, a les 20:00 h rebran el sagrament de la Confirmació 14 nois/es de la nostra parròquia dins de la Missa que serà presidida pel nostre Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach, bisbe de l’arquebisbat de Barcelona.Canvi de l’horari de despatx parroquial
A partir del dimarts dia 4 d’octubre:
Dimarts tarda: de 17 a 18,30h.

Reunions:
Consell Parroquial : El dimecres 28, a les 21:30h.

Baptismes:
El dissabte dia 17, han rebut el sagrament del baptisme les nenes: Alexandra i Gala Rytman García i Gemma Puig i Pi Moltes felicitats.

Defuncions:
Rina Rambaldi Turchet, als 91 anys, el dia 16 de setembre.
Descansi en pau.