PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dissabte, 22 d’octubre de 2011

El blog ja ha tingut 20.000 visites

Durant aquests darrers dies del mes d'octubre el Blog de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar ha superat les 20.000 visites.
Comença a ser una xifra important, però més enllà dels números, el que té més significació és que, tal i com ja ha apuntat el Sant Pare en més d'una ocasió, la informàtica i les noves tecnologies són una eina més de relació entre els membres de la comunitat.
El contingut del blog no ha tingut massa canvis significatius des de que es va posar en marxa, tot i que ha estat retocat per fer-lo més dinàmic i participatiu.
Des de la Parròquia s'utilitza el blog per poder acostar una informació que és impossible de poder encabir en el Full Parroquial. També és la plataforma idònia per poder mostrar imatges de l'activitat que portem a terme.
Desde la Parròquia de Sant Genís de Vilassar volem donar-vos les gràcies per la vostra col·laboració i agraïr-vos que en sigueu i seguiu sent-ne lectors.
Recordeu que podeu subscriure-us al blog i rebre'n els misstages i notícies que hi apareixen tan bon punt es publiquin. Rebreu un missatge amb la notícia del blog en el correu electrònic que hi indiqueu.
Ara hem de dir-ho a totes les persones que coneguem... hem d'arribar a les 30.000 visites... o 40.000... o més i tot.
Moltes gràcies a tots!

divendres, 21 d’octubre de 2011

Festa de la Virgen de las Maravillas

El passat 2 d'octubre vam celebrar la festa de la Virgen de las Maravillas, patrona de Cehegín. És ja el segon any que la celebrem i podem dir que va anar molt bé. Va ser un dia de convivència tot començant amb la celebració de l'Eucaristia en honor de la Virgen de las Maravillas. Després vam poder disfrutar d'un fabulós arróç amb conill. Sobre tot, va ser un dia en què convocats per la Mare de Déu, vam gaudir de la convivència entre tots els assitents. Ens van acompanyar uns representants, com l'any passat, de la Casa Cultural de Murcia que es troba a Mataró. També vam poder comptar un altre any amb el Coro de la parròquia de Mª Auxiliadora de Mataró. I també fer esment dels que han fet possible aquesta festa pel que fa a la organització i hores de treball que han estat les associacions de beïns del poble.
Moltes gràcies a tots.
Tot seguit poso uns videos del dia de la festa.

Moments previs a l'Eucaristia


Monició a l'Eucaristia


Eucaristia


Eucaristia


Eucaristia


Eucaristia


Eucaristia. Ofrena floral de les associacions de beïns a la Virgen de las Maravillas


Anunci de les catequesis


Himne a la Virgen de las Maravillas


dijous, 20 d’octubre de 2011

Full nº101 16-10-2011-A (1)

Diada del Domund 2011. El proper diumenge 23 d’octubre.
La missió “Ad Gentes” es refereix a l'activitat de l'església entre pobles, grups humans, contextos socioculturals, on Crist i el seu evangeli no són coneguts o falten comunitats cristianes prou madures. Acull més d’un terç dels fidels de l’Església Catòlica. Depenen de Propagació de la Fe.
Les Missions no demanen només ajuda, sinó compartir la pregària i l'anunci, però també compartir la caritat envers els pobres dels territoris de missió.
Entre evangelització i promoció humana (desenvolupament i alliberament) hi ha efectivament llaços molt forts. Pau VI a l’encíclica “Evangelii Nuntiandi” va aclarir la relació entre l'anunci de Crist i la promoció de la persona en la societat. El testimoni de la caritat de Crist mitjançant obres de justícia, pau i desenvolupament, forma part de l'evangelització, perquè a Jesucrist, que ens estima, l’interessa l'home sencer.
Aquesta  atenció a les necessitats socials, de vegades, és l'únic camí evangelitzador, fent  present l'amor de Déu per als més pobres i necessitats; quan la llibertat religiosa està conculcada amb prohibicions i persecucions, i la presència pública de l'Església queda reduïda exclusivament a les seves activitats caritatives.
Delegació de missions.
Aquest any tenim loteria de Nadal. La podeu adquirir al despatx de la parròquia i altres establiments que ens ajuden a vendre.
Gràcies per la vostra col·laboració.

Full nº101 16-10-2011-A (2)

Confirmacions
Aquest dissabte 15 d’octubre, festa de Santa Teresa de Jesús, dins la Missa de les 20 h, rebran el sagrament de la Confirmació de mans del Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach, catorze nois i noies de la nostra parròquia. Tothom hi és convidat a participar-hi.


           
Catequesi d’adults i de joves
El dilluns 17, començarà un cicle de catequesi d’adults i joves. Seran els dilluns i dijous a les 21 hores; la duració serà d’unes 7 setmanes aproximadament. Tothom hi és convidat. “Venid a mí, todos los que estáis cansados y agobiados, y Yo os ali-viaré”. (Mt. 11, 28).

     
 
Confraria de la Mare de Déu del Roser
Durant el mes d’octu-bre, tradicionalment dedicat al res del Sant Rosari, el resarem durant tot aquest mes, abans de la Missa. De dilluns a divendres a les 18:30, dissabte i diumenge a les 19:30.
El dissabte, 29 d’octubre, després del res de Rosari, a la Missa de les 20 h, intenció per tots els difunts de l’any de la Confraria del Roser.

  Sobre els Sant Rosari
Un rostre esplèndid com el sol
«I es transfigurà davant d’ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol» (Mt 17,2). L’escena evangèlica de la transfiguració de Crist, en la qual els tres apòstols Pere, Jaume i Joan apareixen com corpresos per la bellesa del Redemptor, pot ser considerada una icona de la contemplació cristiana. Fixar els ulls sobre el rostre de Crist, reconèixer-ne el misteri en el camí ordinari i dolorós de la seva humanitat, fins a copsar-ne el fulgor diví manifestat definitivament en el Ressuscitat glorificat a la dreta del Pare, és el deure de tot deixeble de Crist, per tant, és també el nostre deure. Contemplant aquest rostre ens obrim a acollir el misteri de la vida trinitària, per experimentar sempre de nou l’amor del Pare i gaudir de la joia de l’Esperit Sant. D’aquesta manera es realitza també per nosaltres la paraula de sant Pau: «I tots nosaltres, sense cap vel a la cara, reflectint com un mirall la glòria del Senyor, som transformats a la seva mateixa imatge, amb una glòria cada vegada més gran, per obra del Senyor, és a dir, de l’Esperit» (2Co 3,18). Rosarium Virginis Mariae de Joan Pau II.


Afegeix la llegenda
 DOMUND 2011
El proper diumenge, 23 d’octubre, celebrarem la diada del DOMUND. En aquesta època de l’any l’Església fa la campanya del DOMUND per ajudar-nos a recordar que Ella és per si mateixa missionera. Enguany el lema és “Així us envio jo a vosaltres”Jn 20,21. Nosaltres, com a cristians i membres de l’Església ens sentim també enviats a anunciar la Bona Nova de l’Evan geli. La major part de cristians ho fem allà on vivim. També n’hi ha que es senten cridats a sortir cap a altres terres per anunciar Jesucrist Salvador. Amb aquesta campanya l’Església ens anima a que preguem per tants missioners com hi ha pel món i que també els ajudem amb les nostres aportacions econòmiques. Moltes gràcies.

COL·LECTA ESPECIAL DEL DOMUND, EL PROPER
DIUMENGE 23. SIGUEM GENEROSOS. MOLTES GRÀCIES!

Reunions de la setmana
Càritas parroquial, el dimarts 18 a les 16:00h.
Pares de nens de catequesi de confirmació, dimecres 19 a les 21:30h.

Recés de confirmació
 El dissabte passat els nois i noies que rebran el sagrament de la confirmació el proper dia 15, acompanyats pel mossèn i els catequistes, vam gaudir d'un petit recés al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Vam reflexionar sobre unes paraules pronunciades per sa Santedat Benet XVI a Madrid, dins el marc de la JMJ. Després d'esmorzar una mica, tots van rebre el sagrament de la confessió. Va ser un matí molt ple ja que, després, a la parròquia, ens esperaven els padrins per preparar la cerimònia de la confirmació.

Fotos de la festa del Sant Crist del passat 18 de setembre


Festa del Sant Crist del Camí del Mig
El diumenge, 18 de setembre, a les 17 hores, celebràrem davant mateix de la capella del Sant Crist del Camí del Mig, la festa de l’Exaltació de la Creu. Presidí l’Eucaristia el nostre rector Mn. Jordi, acompanyat dels seus antecessors: Mn. Joaquim i Mn. Aureli, i també del seminarista Josep.
Acabàrem la Santa Missa venerant la “Vera Creu”, tot cantant els goigs i tot seguit gaudírem de la tradicional festa popular. Va ser com sempre tota una trobada de germanor, però sobretot de devoció al Sant Crist.
Com diuen els goigs que va compondre Mn. Joaquim:

“Estrenyeu els nostres pobles
amb el llaç de l’amistat,
inspireu-los quefers nobles
i als seus fills la pietat,
que els emmenin vers la fita
de la vostra Eterna Llar.
Fraternal, devota cita
de cinc pobles cara al mar,
Crist del Pla, fet eremita
sigueu nostre tutelar”.