PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 8 de novembre de 2011

Tots Sants i Fidels difunts


El 1 de novembre, dia de tots Sants, tingué lloc al cementiri com cada any la celebració de la paraula tot recordant als nostres familiars i amics,i de manera especial als qui ens han deixat d'urant aquest any. El 2 de novembre vam celebar la Missa al cementiri també com cada any. Van participar-hi un bon nombre de feligresos.

Full nº104 6-11-2011-A (1)

El Papa Benet XVI va anar a la ciutat italiana d ’Assís el passat 27 d’octubre, amb ocasió de la Jornada de reflexió, oració i diàleg titulada “Peregrins de la veritat, peregrins de la pau” amb representants de diferents religions. Allí exhortà a tots a treballar per la pau i a combatre la violència i el terrorisme.
“Han passat vint-i-cinc anys des de que el beat Papa Joan Pau II va invitar per vegada primera als representants de les religions de tot el món a Assís a fer una oració per la pau. A quin punt està avui la causa de la pau?”
En aquell temps, la gran amenaça per la pau en el món provenia de la divisió del planeta en dos blocs contrastats entre sí. El símbol cridaner d’aquesta divisió era el mur de Berlín (...) En 1989, tres anys després d’ Assís, el mur va caure sense vessament de sang (...) Junt amb els factors econòmics i polítics, la causa més profunda de dits esdeveniments és de caràcter espiritual: darrera del poder material ja no havia cap convicció espiritual. (...) Apreciem aquesta victòria de la llibertat, que fou sobre tot també una victòria de la pau.
Continuarà la propera setmana...

Full nº104 6-11-2011-A (2)

Catequesi d’adults i de joves
El dilluns 17 vam començar un cicle de catequesi per adults i joves. Seguirem tots els dilluns i dijous a les 21 hores, seran unes 7 setmanes aproximadament. Tothom hi és convidat. “Venid a mí, todos los que estáis cansados y agobiados, y Yo os aliviaré”. (Mt. 11, 28).


 Loteria de Nadal
La Comissió de Corpus enguany ha fet loteria. Gràcies per la vostra     col·laboració.Celebració del 6 de novembre a la Basílica de la Sagrada Família
El proper diumenge 6 de novembre, la nostra arxidiòcesi celebrarà el primer aniversari de la Dedicació de la Basílica de la Sagrada Família, que presidí el Sant Pare Benet XVI el 7 de novembre de 2010. Aquest mateix dia, i en l’eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família que presidirà el Sr. Cardenal Arquebisbe, se celebrarà el 50è aniversari de la seva ordenació sacerdotal. La celebració començarà a les 17 hores. Invitacions: per poder assistir a la celebració de l’eu– caristia és imprescindible la presentació d’una invitació gratuïta. Les invitacions es lliuraran al Seminari Conciliar de Barcelona, al carrer Diputació, 231. Es poden obtenir els dies i en l’horari següents:- de dimecres 2 a divendres 4 de novembre de 10 a 14 hores i 16 a 20 hores. Dissabte 5 de novembre de 10 a 14 hores.

Càritas parroquial
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves(tonyina, sardines, tomàquet).

         
       

Grup d’oració i amistat
El dimecres 9, a les 20:00 a la sala Sant Genís. Tothom hi és convidat.
XXIII Jornada Catalana de Pastoral de la Salut
El passat dissabte dia 29 d’octubre, amb una sala plena a vessar, es celebrà al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès la XXIII Jornada Catalana de Pastoral de la Salut . El lema d’a-
quest any fou “La força guaridora de la fe”. “Aixeca’t, ves; la teva fe t’ha salvat” (Lc. 17,19)
Fou una jornada atapeïda però molt enriquidora. La primera conferència va anar a càrrec de Mns. Sebastià Taltavull i Anglada, bisbe auxiliar de Barcelona i president de la comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola. Ens exposà amb molta fluïdesa la part més teològica i pastoral del tema: La força guaridora de la fe. Va començar dient que sanació i salvació es donen la mà en la Bona Nova anunciada per Jesús, que el sofriment obre el camí que transforma les ànimes, qui ha sofert, s’obre a la vida. Continuà dient que cada persona és diferent i que els visitadors tenim la missió de promoure la salut integral de la persona, sabent discernir el valor de cada un d’ells, però que el més important de tot és l’amor; veritable font de la vida humana... També ens va dir que la parròquia és la mare de totes les Pastorals i que el capellà ha de conèixer a tots els malalts, tenint molt en compte que cada un d’ells és terra sagrada.
A continuació i desprès d’un petit descans, Mn. Xavier Sobrevia, assessor sobre aspectes religiosos del “Programa per l’atenció integral a persones amb malalties avançades” de la Fundació “La Caixa” va desglossar els resultats d’un estudi sobre la importància de la vivència i l’atenció espiritual per els pacients. Aquests estudis relacionen l’espiritualitat i la religió amb el benestar dels pacients: sentit del dolor i la mort, esperances de després de la mort, cures pal·liatives... Tot un discerniment de l’atenció integral al malalt, incloent-hi la dimensió espiritual...
A la tarda, l’equip de pastoral de l’Hospital Residència de St. Camil de St. Pere de Ribes, ens van transmetre una sèrie d’experiències viscudes dins de l’hospital. Una ex visitadora de l’equip mencionat, resident ara a St. Camil, malalta terminal, ens explicà la seva trajectòria. Quina demostració de fe i coratge!
S’acabà la jornada amb una viscuda celebració eucarística presidida per Mns. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa, el qual en la homilia ens deia que no venim a ser servits si no a servir; Déu ha vingut a servir a tothom i que sobretot ens estimem els uns als altres, perquè en això coneixeran que som germans. Una jornada per recordar.
Paquita Cervera

Difunts de la setmana
Elisenda Soler Bachs el 31 d’octubre als 85 anys. Pilar Vicente Ferrero el 2 de novembre als 92 anys. Descansin en pau.

Reunions de la setmana
Visitadors de malalts, el dilluns 7 a les 16 hores.