PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 15 de novembre de 2011

Full nº105 13-11-2011-A (1)

El Papa Benet XVI va anar a la ciutat italiana d ’Assís el passat 27 d’octubre.
Continuació...
A grans línies es poden identificar dos tipologies diferents de noves formes de violència, diametralment oposades per la seva motivació, i que manifesten després moltes variants en les seves particularitats. Tenim davant de tot el terrorisme, en el qual, en lloc d’una gran guerra, es fan servir atacs molt precisos, que fan mal a punts importants de l’adversari, sense cap respecte per les vides innocents que d’aquesta manera resultes greument ferides o mortes. Als ulls dels responsables, la gran causa de perjudicar l’enemic justifica tota forma de crueltat. Es deixa de costat tot el que en el dret internacional ha estat reconegut i sancionat com a límit de la violència. Sabem que el terrorisme és sovint motivat religiosament i que, precisament el caràcter religiós dels atacs serveix com a justificació per una crueltat despietada. (...) Aquí, la religió no està al servei de la pau, sinó de la justificació de la violència.(...)
En aquest punt, que la religió motiva el fet de la violència és quelcom que, com persones religioses, ens ha de preocupar profundament. D’una forma més subtil, però sempre cruel, veiem la religió com a causa de violència també allí on es practica la violència per part de defensors d’una religió contra els altres. Els representants de les religions reunits a Assís en 1986 van voler dir- i nosaltres ho repetim amb vigor i gran fermesa- que aquesta no és la verdadera naturalesa de la religió. És més aviat la seva deformació i contribueix a la seva destrucció.
En aquest punt, voldria dir com a cristià:Sí, també en nom de la fe cristiana s’ha actuat amb violència en la història. Ho reconeixem amb molta vergonya. Però, està absolutament clar que aquest ha estat un us abusiu de la fe cristiana, en clar contrast amb la seva vertadera naturalesa. El Déu en què nosaltres els cristians creiem és el Creador i Pare de tots els homes, pel qual tots son entre si germans i germanes i formen una única família. La Creu de Crist és per nosaltres el signe del Déu que, en el lloc de la violència, posa el sofrir amb l’altre i l’estimar l’altre. (...) És feina de tots els qui tenen alguna responsabilitat de la fe cristiana el purificar constantment la religió dels cristians partint del seu centre interior, par què sigui realment instrument de la pau de Déu en el món.
Però, voldria parlar més aviat de la decadència de l’home, com a conseqüència de la qual es produeix de manera silenciosa, i per tant més perillosa, un canvi del clima espiritual. L’adoració de Mamon, del tenir i del poder, es revela com una anti-religió, en la qual ja no compte l’home, sinó únicament el benefici personal. El desig de felicitat degenera, per exemple, en un voler desenfrenat i inhumà, com es manifesta el sotmetiment a la droga en les seves diverses formes.

Full nº105 13-11-2011-A (2)

Solemnitat de Tots els Sants i Commemoració de Tots els Fidels Difunts.
El passat dilluns dia 1, festivitat de Tots el Sants, a la tarda es va oficiar un Respons a la capelleta del cementiri. Tot i l’amenaça de pluja, una bona colla ens vàrem aplegar per escoltar una lectura de l’Antic Testament, l’Evangeli i l’homilia del Sr. Rector, amb cants propis de la celebració. Per finalitzar la cerimònia, mentre els fidels cantàvem el Crec en un Déu, Mn. Jordi recorregué el cementiri aspergint els nínxols amb aigua beneïda; i dimarts en commemoració dels Fidels Difunts, a la tarda vam celebrar la tradicional Eucaristia, anomenant les persones que durant l’any ens han deixat, per anar a la casa del Pare.
                                                     
Exposició del Santíssim Sagramen
 Cada dijous, de les 16h hores fins poc abans de la Missa de les 19h. Exposició i res del Sant Rosari a les 16h. Pregària personal. A les 19:30 pregària per les vocacions sacerdotals i a les 19:45h Benedicció Solemne. Tothom hi és convidat a venir-hi i passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim  Sagrament.


Catequesi d’adults i de joves
El dilluns 17 vam començar un cicle de catequesi per adults i joves. Seguirem tots els dilluns i dijous a les 21 hores, seran unes 7 setmanes aproximadament. Tothom hi és convidat. “Venid a mí, todos los que estáis cansados y agobiados, y Yo os aliviaré”. (Mt. 11, 28).Arxiprestat de la Cisa
Formació de Catequistes
Curs 2011—2012
L’ acompanyament a la Catequesi
(Acompanyament d’infants, adolescents i pares)
Jaume Golobart. Delegat per al Catecumena Diòcesi de Terrassa.
Dilluns, 14 de novembre de 2011
Col·legi “La Salle”, Premiá de Mar
 A les 20 hores. Obert a tothom.

  Loteria de Nadal
 La Comissió de Corpus enguany ha fet loteria.Gràcies per la vostra col·laboració.


Càritas Paroquial
Oli,llet desnatada i semi, llenties, mongetes, cigrons, llaunes de conserves.

Col·lecta de germanor
El proper cap de setmana, els dies 19 i 20 de novembre, tindrem la col·lecta de germanor.
Aquest any el lema és: “L’església amb tu, amb tots”.
Dades de la nostra diòcesi:
Parròquies: la tasca evangelitzadora.
L’anunci de la Paraula i la celebració dels sagraments es duen a terme, fonamentalment, a les parròquies. A Barcelona en tenim 208 per atendre els pobles i els barris de les ciutats.
Sacerdots amb missió pastoral a la diòcesi:
Barcelona compta amb 478 sacerdots. Residents a la diòcesi: 391; residents a altres diòcesis: 19; residents a l’estranger: 15; incardinats en altres diòcesis: 27; incardinats en diòcesis estrangeres: 26.

Ets meu
Diu el Senyor,
el teu creador, Jacob,
el qui t’ha format, Israel:
“No temis, perquè jo et redimeixo,
et crido pel teu nom, ets meu!
Si sorprèn un aiguat, estaré amb tu si passes pels rius, no et cobriran;
si travesses el foc, no t’hi cremaràs
i la flama no et farà cap mal.
Perquè jo, el Senyor, soc el teu Déu
el Sant d’Israel, el teu salvador”
Isaïes 43,1-3.

Nou horari del cementiri
Dimecres i divendres de 8 a 12h. Diumenge de 9 a 13h. Festius tancat.

Sigueu valents
Jesús diu:
-Ara creieu? Mireu, arriba l’hora, més ben dit, ja ha arribat, en que us dispersareu i em deixareu ben sol, encara que no ho estic pas de sol, perquè el Pare és amb mi. Us he explicat aquestes coses, perquè tingueu la pau en mi. El món us farà sofrir però sigueu valents. Jo he vençut el món!
Joan 16,31-33.

 
 Baptismes
El dia 5 de novembre va rebre el sagrament del baptisme l’infant: Alba Saldaña Polidano. Moltes felicitats!