PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 22 de novembre de 2011

Full nº106 20-11-2011-A (1)

COL·ECTA DE GEMANOR
Aquest cap de setmana, tindrem la col·lecta de germanor.
Celebrem aquest diumenge la jornada de “Germanor”, que aquest any té com a lema “La teva Església amb tu, amb tots”. Aquesta jornada té com a finalitat incrementar la consciència que els catòlics pertanyem a l’Església diocesana, a l’Església de Jesucrist que és, viu i actua a Barcelona.
Seguir Jesús en la fe comporta caminar amb ell en la comunió de l’Església. No es pot seguir Jesús en solitari, ens va dir també el Sant Pare durant la darrera Jornada Mundial de la Joventut. Qui cedeix a la temptació d’anar pel seu compte o de viure la fe segons la mentalitat individualista que predomina a la societat, corre el risc de no trobar mai Jesucrist o d’acabar seguint-ne una imatge falsa. “Tenir fe –ens recordà el Sant Pare- és recolzar-se en la fe dels teus germans, i que la teva fe serveixi igualment de suport per a la d’altres.”
Per tant, hem de sentir-nos membres actius de l’Església de Jesucrist que viu i actua en cadascuna de les Esglésies locals o diocesanes. Això ens demana que ens sentim Església i que ens esforcem a “sentir amb l’Església, segons la famosa frase de sant Ignasi de Loiola en els seus “Exercicis espirituals”.
Sentir-se membres de l’Església ens ha de portar a implicar-nos més en les tasques pastorals i socials de l’Església i també en el seu sosteniment econòmic, fent-ho segons les diverses formes que s’ofereixen als catòlics, des de posar la creueta en la declaració de la renda en favor de l’Església catòlica –i també en favor de les “altres finalitats socials”- fins a les subscripcions periòdiques per al sosteniment de l’Església diocesana o els donatius en la col·lecta que es fa en la diada de “Germanor” a totes les esglésies.
 Les aportacions van destinades al Fons Comú i amb aquest fons s’han de mantenir totes les activitats pastorals i materials de l’Església diocesana que estan al servei de tots els ciutadans, especialment dels pobres i necessitats.
    † Lluís Martínez Sistach
Cardenal arquebisbe de Barcelona

Full nº106 20-11-2011-A (2)

CATEQUESI D’ADULTS I JOVES
El dilluns 17 d’octubre va començar una catequesi per d’adults i joves. Seran els dilluns i dijous a les 21 hores, es faran durant unes 7 setmanes aproximadament. Tothom hi és convidat. “Venid a mí, todos los que estáis cansados y agobiados, y Yo os aliviaré”. (Mt. 11, 28).
    
 

EXPOSICIÓ DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT
 Cada dijous,de les 16h hores fins poc abans de la Missa de les 19h. Exposició i res del Sant Rosari a les 16h. Pregària personal. A les 19:30 pregària per les vocacions sacerdotals i a les 19:45h Benedicció Solemne. Tothom hi és convidat a venir-hi i passar una estoneta tot resant davant el Senyor en l’exposició del Santíssim Sagrament.

LOTERIA DE NADAL
La Comissió de Corpus enguany ha fet loteria.
Gràcies per la vostra col·laboració.AQUEST CAP DE SETMANA SOLEM- NITAT DE CRIST REI
Segons el nou Enchiridion de les Indulgències, es concedeix indulgència plenària a tots els qui, en la solemnitat de nostre Senyor Jesucrist Rei, resin aquesta oració:
JESÚS DOLCÍSSIM, REDEMPTOR
(ACTE DE CONSAGRACIÓ DEL GÈNERE HUMÀ A JESUCRIST REI)
Jesús dolcíssim, Redemptor del gènere humà, mireu-nos agenollats humilment en la vostra presència. Som vostres i vostres volem ser; i per poder estar més fermament units a vós, avui cada un de nosaltres es consagra voluntàriament al vostre Sagrat Cor. N'hi ha molts que mai no us han conegut, molts que us han refusat i han menyspreat els vostres manaments. Compadiu-vos dels uns i dels altres, Jesús benigníssim, i atraieu-los tots cap el vostre Sagrat Cor.
Regneu, Senyor, no solament sobre els que mai no s'han separat de vós, sinó també sobre els fills pròdigs que us han abandonat; feu que tornin ben aviat a la casa paterna, perquè no morin de misèria i de fam.
Regneu sobre aquells que viuen extraviats per l'error o separats per la discòrdia, i feu que tornin al port de la veritat i a la unitat de la fe, perquè aviat només hi hagi un sol ramat i un sol pastor.
Concediu, Senyor, a la vostra Església una plena llibertat i seguretat; concediu a tot el món la tranquil·litat de l'ordre; feu que d'un extrem a l'altre de la terra només se senti una veu: «Lloat sigui el Cor Diví, pel qual ens ha vingut la salvació; a ell la glòria i l'honor per tots els segles».
Amén.

EL PROPER DIUMENGE SERÀ EL
1r. DIUMENGE D’ADVENT
Amb la Solemnitat de Crist Rei de l’univers acabem l’any litúrgic. Amb aquesta solemnitat ens adherim a la fe de l’Església que ens ensenya que Crist és Rei, és el Senyor del cel i de la terra. La Solemnitat d’avui és la cloenda triomfal de tot l’any en Jesucrist. Crist ha vençut al pecat, és a dir, a la mort i aquell que creu en Ell participa del seu Esperit Sant que ens fa també reis per així poder ser lliures i estimar Déu i als altres. El proper cap de setmana comencem un nou any litúrgic amb el primer diumenge d’Advent. Es una nova oportunitat que Déu ens dóna perquè seguint els seus passos terrenals i tot convertint-nos a Ell visquem de la fe que Ell ens regala en l’Església.

GRUPS D’ORACIÓ I AMISTAT DE CATALUNYA : 40ª Reunió anual:
Aquest diumenge 20 de novembre al Seminari Conciliar de Barcelona. És obert a tothom, a les 17 hores, presidirà l’Eu caristia el nostre cardenal Mons. Lluís Martínez Sistach. Hi participarà també el grup de la nostra Parròquia.

REUNIONS DE LA SETMANA
Dilluns 21, Pares de 2on de comunió a les 21:30.
Dimarts 22, Càritas a les 16:00.

DEFUNCIONS
El dia 13 de novembre va morir Antonio Milán Navarro als 82 anys. Reposi en pau.
Diumenge dia 27, Missa a les 10 a
L’Hospital, pels difunts de 2011.

EL MEU SALVADOR
T’estimo, Senyor, força meva!
Senyor, ets roca i muralla que em deslliures, Déu meu, penyal
on m’emparo, escut i baluard, força que em salves! Rodejat d’adversaris delirants, clamo al Senyor, crido auxili d’ entre els enemics.
Salm 18-2-4