PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 10 de gener de 2012

Video molt interessant

Sense ànim de fer propaganda

Full nº113 08- 01-2012-B (1)

Fragment del Missatge URBI ET ORBI, Sant Pare Benet XVI
Estimats germans i germanes de Roma i d’arreu del món, dirigim-nos en aquest Nadal 2011 a l’Infant de Betlem, al Fill de Maria Verge, i diguem-li: «Veniu a salvar-nos.» Ho reiterem units espiritualment a tantes persones que viuen situacions difícils, i fent-nos veu dels qui no tenen veu. Invoquem plegats l’auxili diví pels pobles de la Banya d’Àfrica, que pateixen a causa de la fam i la carestia, a vegades agreujada per un estat d’inseguretat persistent. Que la comunitat internacional no negui l’ajuda als molts pròfugs d’aquesta regió, durament provats en la seva dignitat. Que el Senyor concedeixi consol a la població del sud-est asiàtic, especialment de Tailàndia i de les Filipines, que es troben encara en greu situació de dificultat a causa de les recents inundacions.
I que socorri la humanitat afligida per tants conflictes que encara avui ensagnen el planeta. Que ell, que és el Príncep de la pau, concedeixi la pau i l’estabilitat a la terra on ha decidit entrar en el món, encoratjant la represa del diàleg entre israelians i palestins. Que faci cessar la violència a Síria, on ja s’ha vessat tanta sang. Que afavoreixi la plena reconciliació i l’estabilitat a l’Iraq i l’Afganistan. Que doni un renovat vigor a la construcció del bé comú en tots els sectors de la societat als països del nord d’Àfrica i de l’Orient Mitjà. Que el naixement del Salvador reforci les perspectives de diàleg i la col·laboració a Myanmar, a la recerca de solucions compartides. Que el naixement del Redemptor asseguri l’estabilitat política als països de la regió africana dels Grans Llacs i enforteixi el compromís dels habitants del Sudan del Sud per protegir els drets de tots els ciutadans.
Estimats germans i germanes, girem la mirada a la gruta de Betlem: el nen que contemplem és la nostra salvació. Ell ha portat al món un missatge universal de reconciliació i de pau. Obrim-li els nostres cors, donem-li la benvinguda en les nostres vides. Repetim-li amb confiança i esperança: Veni ad salvandum nos.

Full nº113 08- 01-2012-B (2)

EL BAPTISME DE JESÚS
Aquest diumenge celebrem el baptisme de Jesús. Ens diu el catecisme en el número 536: El baptisme de Jesús és, per la seva banda, l’acceptació i la inauguració de la seva missió de Servent sofrent. Es deixa contar entre els pecadors; és ja "l’Anyell de Déu que lleva el pecat del món"; anticipa ja el "baptisme" de la seva mort sagnant. Ve ja a "complir tota justícia", és a dir, se sotmet enterament a la voluntat del seu Pare: per amor accepta el baptisme de mort per a la remissió dels nostres pecats. A aquesta acceptació respon la veu del Pare que posa tota la seva complaença en el seu Fill. L’Esperit que Jesús posseeix en plenitud des de la seva concepció ve a "posar-se" sobre Ell. D’Ell rajarà aquest Esperit per a tota la humanitat. En el seu baptisme, "es van obrir els cels" que el pecat d’Adam havia tancat; i les aigües van ser santificades pel descens de Jesús i de l’Esperit com a preludi de la nova creació.

PREGÀRIA
¡Glòria a vos, oh Pare, Déu d’ Abraham, Isaac i Jacob; vos heu enviat als teus servents, els profetes a proclamar la vostra paraula d’amor fidel convidant a tot el vostre poble a la conversió.
A vora del riu Jordà, heu suscitat a Joan Baptista, una veu que crida en el desert, enviat a tota la regió del Jordà a preparar el camí del Senyor,
i anunciar la vinguda de Crist.
¡Glòria a vos, oh Crist, fill de Déu!
Heu vingut a les aigües del Jordà
per rebre el baptisme de Joan.
Sobre vos l’Esperit davallà com un colom.
Sobre vos s’obrí el cel, i s’escolta la veu del Pare: "Aquest és el meu fill, Predilecte!" Del riu beneït amb vostra presència heu partit per batejar no sols amb aigua sinó amb foc i Esperit Sant.
¡Glòria a vos, oh Esperit Sant, Senyor!
Pel vostre poder l’Església rep el baptisme, davallant amb Crist en la mort i ressorgint junt amb ell a una nova vida.
Gràcies al vostre poder, ens veiem alliberats del pecat per convertir-nos en fills de Déu, en gloriós cos de Crist.
Pel vostre poder, tot temor és vençut, i és predicat l’Evangeli de l’a mor en cada racó de la terra, per a la glòria de Déu, el Pare, el Fill i l’Es– rit Sant, a Ell tot honor pels segles dels segles. Amén.
Joan Pau II

REUNIONS DE LA SETMANA
De Catequistes de 2on de comunió, el dilluns 9 a les 18:15.
De pares de 2on de comunió, el dilluns 9 a les 21:30.
De catequistes de 1er de comunió, el dimecres 11 a les 18:15.

GRUP D’ORACIÓ I AMISTAT
El dijous 12 a les 20:00, a la sala de Sant Genís. Tothom hi és convidat.
CÀRITAS PARROQUIAL
Continuem necessitant: llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves( tonyina, sardines, tomàquet), i d’altres aliments envasats que no es facin mal bé.

MISSES
Ja podeu passar pel despatx parroquial per encomanar les misses per l’any 2012. Horari de despatx: tots els dimarts no festius de 17 a 18,30 hores.

NETEJA DE L’ESGLÉSIA
Necessitem voluntaris/es per netejar l’església els dimarts pel matí. Moltes gràcies.

DIFUNCIONS
El 31 de desembre va morir en Fernando López Garrido als 68 anys.
Descansi en Pau.