PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dilluns, 16 de gener de 2012

Full nº114 15- 01-2012-B (1)

SANT ANTONI ABAT
Va néixer a Egipte l’any 251 i morí en olor de santedat el 356, com podem apreciar molt al principi del cristianisme. També va ser un precursor junt amb Sant Pacomi de la vida eremita. Alguns cristians amb un desig sincer de viure amb radicalitat el seguiment del Senyor Jesucrist es van veure moguts per l’Esperit Sant a fugir del món i anar al desert a fer penitència i a pregar. Al principi anaven de manera solitària, és a dir, feien vida eremita. Amb el temps van veure que també era bo fer vida comunitària, vida cenobítica, tot i respectant la solitud, la pregària i la penitència. Sant Pacomi va ser un dels més importants promotors de la vida cenobítica, que seria l’inici de la vida monacal i dels monestirs estesos arreu del món avui encara. Així doncs, Sant Pacomi va iniciar aquesta nova manera de viure la vocació cristiana apartada del món i la consolidà Sant Antoni essent un gran abat de molts monjos. Per això coneixem a Sant Antoni com Abat.
Anem, però, a aproximar-nos a alguns moments molt significatius de la seva vida, així,com la de tots els sants de l’Església i podrem aprendre moltes coses de com seguir Jesucrist. Per començar, essent ell jovenet es quedà sense pares i aquests li deixaren una abundant herència i l’encàrrec de cuidar la seva germana petita. Un dia va entrar a l’Església i sentí que el sacerdot proclamava l’Evangeli i quan va escoltar les paraules:”Ves i ven el que tens i dóna-ho als pobres” quedà impactat per aquesta paraula del Senyor. Un altre dia escoltà “no us angoixeu pel dia de demà”, va quedà tant tocat pel Senyor que vengué tot el que tenia, deixà la seva germana petita a unes verges consagrades perquè la cuidessin i marxà al desert.
És significatiu com va actuar la Paraula de Déu amb Sant Antoni i com ell es va posar en una actitud d’obediència total a la voluntat de Déu. Podem aprendre d’ell i demanar-li que intercedeixi per nosaltres perquè ens posem a l’escolta de la Paraula de Déu com ell va fer.
Retirat al desert va tenir enseguida seguidors que volien aprendre de

Full nº114 15- 01-2012-B (2)

les seves virtuts cristianes i de la seva vida exemplar. Va fer miracles durant la seva vida i no va voler mai que el tinguessin com un sant sinó que va voler viure sempre amb la humilitat d’un fidel seguidor de Crist. Amb els anys va sorgir la tradició d’invocar aquest sant perquè aturés les pestes que mataven el bestiar. Posteriorment es va seguir amb aquesta petició al sant i es beneïen els animals perquè fossin protegits per la seva intersecció. Avui en dia seguim celebrant amb joia aquesta gran festa.
Mn. Jordi, rector.

SANT ANTONI ABAT
Dimarts 17 de gener
A les 9 del matí, a l’Església Parroquial: Davant la imatge de Sant Antoni Abat, benedicció senzilla dels panets. A continuació, repicada de campanes anunciant la Festa.
A les 10:15, Sortida de Can Lota de socis i simpatitzants amb la bandera, per a dirigir-se a l’Església Parroquial.
A 10:30, Ofici Solemne a honor i glòria de Sant Antoni Abat i en memòria dels qui en vida foren col·laboradors de la festa. Veneració de la relíquia i cant dels Goigs.
A les 13:00 a la plaça de la vila, Solemne benedicció, seguidament s’fectuaran els tradicionals i típics tres tombs.
La Missa de 19:00 suprimida.

CÀRITAS PARROQUIAL
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves (tonyina, sardines, tomàquet,).

SANT SEBASTIÀ
El proper divendres 20 celebrarem Sant Sebastià. Escriuré tot seguit unes pinzellades de la seva exemplar vida. Va néixer a la segona meitat del segle III, també aquest sant que fou honorat amb el martiri és dels primers segles del cristianisme com Sant Antoni Abat que celebrem aquesta setmana. Sant Sebastià fou oficial de la guàrdia pretoriana. L’emperador Maximià el tenia en molt alt concepte per les seves virtuts i prestigi davant els altres soldats, no sabia però que era cristià. Era capità i feia servir el seu rang per ajudar el màxim als cristians perseguits. Un dia el denunciaren davant l’emperador perquè era cristià. Maximià el posà davant la següent disjuntiva: deixar de ser cristià i així pujar més de rang dins l’exèrcit o morir entravessat per les fletxes. Sant Sebastià va declarà que seguiria essent seguidor de Crist fins l'últim moment de las seva vida. Llavors per ordre de l’emperador fou condemnat a mort. Després de l’execució amb el cos ple de sagetes va ser recollit per amics seus i no va morir. Un cop es va recuperar es va presentar davant l’emperador i li recriminava la seva actuació amb els cristians. Maximià el tornar a condemnar a mort i es va assegurar que realment morís.
A casa nostra hi ha molta devoció a aquest gran sant que va ser dues vegades màrtir. Se l’invoca perquè intercedeixi contra les pestes i plagues. Que Sant Sebastià intercedeixi per tots nosaltres i les nostres famílies. Que aparti la pesta de la falta de fe que vivim en aquest temps.

FESTA DE SANT SEBASTIÀ
Divendres 20 de gener.
A les 8:30, a l’església parroquial, invocació al sant i benedicció dels panets.
A les 16:30, a la capella de Sant Sebastià: celebració de l’Eucaristia, veneració de la relíquia i cant dels Goigs. La Missa de 19:00 suprimida.

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS
DEL 18 AL 25 DE GENER
El lema d’aquest any és “Tots serem transformats per la victòria de Nostre Senyor Jesucrist” 1Co 15,51-58. Durant aquest dies de manera especial, us convido a que resem junts amb insistència perquè els cristians puguem algun dia formar part d’una única església.
Temes dels dies de l’octavari: Dia primer, El fill de l’home ha vingut per servir. Mc 10,45; transformats per Crist servidor. Dia segon, Deixa’m fer, ara. Convé que complim d’aquesta manera tota justícia: Mt 3,15; Transformats per l’espera pacient del Senyor. Dia tercer, Crist va patir per nosaltres. 1Pe 2,21; transformats pel servent sofrent. Dia quart, Venç el mal amb el bé. Rm 12,21; Transformats per la victòria del Senyor sobre el mal. (La setmana vinen la resta de temes).

GRUP D’ORACIÓ REINA DE LA PAU
Mare de Déu de Medjugorje.
Us convida aquest diumenge 15 a les 18 hores al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Exposició del Santíssim, Rosari i Adoració. Estil de pregària i cants de Medjugorje. També per qui ho desitgi sagrament de la confessió.
REUNIONS DE LA SETMANA
Pares de primer de comunió, el dimecres a les 21:30.

DEFUNCIONS
El dia 5 de Gener va morir, Àngel Sopeña Gusi, als 89 anys. El dia 7 gener Rosa Maria Genové Noguera, als 83 anys.
Reposin en pau.