PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 31 de gener de 2012

Full nº116 29- 01-2012-B (1)

Benvolguts i benvolgudes,
El President del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, Mons. Rino Fisichella, va demanar a Barcelona i a onze grans ciutats europees (Budapest, Brussel·les, Dublín, Frankfurt, Lisboa, Liverpool, París, Torí, Varsòvia, Viena i Zagreb) la participació en unes actuacions en ordre a promoure la nova evangelització. A la reunió dels respectius pastors diocesans del mes de juliol a la seu del Consell, s’acordaren realitzar unes actuacions comunes a cada una de les dotze ciutats durant aquesta quaresma, involucrant les parròquies, les comunitats i les institucions de la diòcesi en la mesura que sigui possible.
Com ja us deia en la meva carta pastoral “Nova evangelització i solidaritat”, aquesta “Missió Metròpolis” encaixa perfectament amb el nostre Pla Pastoral centrat en l’evangelització. Per això us demano a tots –sacerdots, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques- que participeu tant com pugueu en aquestes realitzacions pastorals per ajudar a redescobrir la urgència de viure l’Evangeli i de fer-lo conèixer als batejats que s’han allunyat de l’Església i també a aquells que no coneixen Crist.
Atès el contingut de les actuacions que s’han de realitzar, he constituït una Comissió integrada, a més d’un servidor, pel Sr. Bisbe Auxiliar, Mn. Salvador Bacardit, Mn. Salvador Pié, Mn. Armand Puig, Mn. Xavier Morlans, Mn. Peio Sánchez i el Sr. Sergi Rodríguez. El seu treball es coordina amb el Consell Episcopal i les Delegacions diocesanes més directament relacionades.
Es vol donar molta importància a l’anunci de la Paraula de Déu. Per això, la iniciativa de la “Missió Metròpolis” s’ha concretat en la lectura pública de l’Evangeli de Sant Marc per part de personalitats de la cultura, dels mitjans i de l’esport. Això es farà al Palau de la Música, el dia 4 de març a la tarda, amb l’assistència de representants de les parròquies i realitats eclesials de la diòcesi. Serà una acció puntual que pot ser inspiradora d’iniciatives semblants per a l’anunci de Jesucrist als homes i dones d’avui.
Continuarà...
† Lluís Martínez Sistach
Cardenal Arquebisbe de Barcelona

Full nº116 29- 01-2012-B (2)

LA CANDELERA- JORNADA MUNDIAL DE LA VIDA CONSAGRADA
El 2 de febrer celebrem la festa de la Presentació del Senyor en el Temple. També en aquest dia es celebra el dia mundial de la Vida Consagrada. La vida religiosa enriqueix l’Es– glésia amb tants home i dones que s’entreguen a Déu en un carisma que ha suscitat el mateix Esperit Sant. Cito tot seguit un fragment del nº 1 de la exhortació apostòlica escrita pel Papa Joan Pau II “Vita Consecrata”: Al llarg dels segles mai han faltat homes i dones que, dòcils a la crida del Pare i la moció de l’Esperit Sant, han escollit aquest camí especial de seguiment de Crist, per dedicar-se a Ell amb cor indivís. També ells, com els apòstols, han deixat tot per estar amb Ell i posar-se, com Ell, al servei de Déu i dels germans. D’aquesta manera han contribuït a manifestar el misteri de la missió de l’Església amb els múltiples carismes de vida espiritual i apostòlica que els distribuïa l’Esperit Sant, i per això, han cooperat també a renovar la societat”
El lema d’aquest any és “vine i segueix-me”. Pregària per la jornada mundial de la Vida Consagrada 2 de febrer 2012: Pare que ens has revelat el misteri del teu amor a través de Jesús, el Crist, cast, pobre i obedient, t’agraïm el do de la nostra vocació a la vida consagrada, viscuda en comunió eclesial i al servei de la societat.
Envia’ns el teu Esperit a fi que el seguiment de Crist sigui la nostra norma suprema i que tinguem el seus mateixos sentiments en relacionar-nos amb les dones i els homes del nostre temps.
Ens comprometem a posar les nostres millors energies al servei de la nova evangelització i a demanar, com Maria, que es compleixi en cadascun de nosaltres la teva Paraula.

FESTA DE LA PRESENTACIÓ DEL SENYOR (LA CANDELERA)
Començarem a les 7 de la tarda, l’hora habitual, amb la benedicció de les candeles i processó des de l’entrada de l’Església. Anirà molt bé que hi sigueu 10 minuts abans per repartir les candeles i per organitzar la processó, gràcies.

LES MANS BUIDES
Una jove que es trobava en els últims moments de la seva vida, i no havia viscut cristianament, era precís aconseguir que morís en pau amb Déu.
Els familiars li recomanaren que es preparés bé per al tranç que s’apro
pava . Hi anà un sacerdot i la noia es confessà. Però no estava del tot tranquil·la, a pesar de que ja havia rebut l’absolució.
I mostrant-li les mans digué:
-Miri, pare, que buides les tinc en aquesta hora.
Volia dir-li que la seva vida havia sigut escassa en bones obres i, més concretament, en la penitència. No veia mèrits per en lloc.
El sacerdot agafà una creu i la posà a les seves mans:
-Ara ja no tens les mans buides. Jesucrist patí pels nostres pecats. Els seus mèrits valdran com a propis en aquest tranç, y ell no t’abandonarà.
La moribunda recobrà l’esperança al considerar la eficàcia del sofriment del Salvador.

FULLS RELLIGATS
Els que desitgeu relligar els fulls de l’any 2011, ja podeu passar els dimarts dins l’horari de despatx, de 17:00 a 18:30.


GRUP D’ORACIÓ I AMISTAT, “ MARE DE DÉU DE LA CISA”
Ens reunirem el dijous dia 2 de febrer, a les 8 del vespre a la sala St. Genís.
És obert a tothom. Us hi esperem!.TROBADA ARXIPRESTAL DE CATEQUISTES
El proper dissabte dia 4 de febrer ens trobarem a la parròquia Mare de Déu del Pilar.

DEFUNCIONS
El dia 15 de gener va morir Domingo Sánchez Jiménez als 82 anys. Reposi en pau.