PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 7 de febrer de 2012

Full nº117 5- 02-2012-B (1)

Continuació
En aquest sentit preparem una edició en català i en castellà de l’Evangeli segons Sant Marc, acompanyat d’uns materials pedagògics, per tal que les parròquies i les diverses realitats eclesials puguin oferir-lo amb un esperit evangelitzador a persones i famílies conegudes. Ja s’informarà més concretament per a realitzar aquesta participació en la difusió de l’Evangeli de Jesucrist.
Es vol posar en relleu que el Bisbe és en l’Església diocesana el primer evangelitzador. Per això, els pastors diocesans faran una catequesi als catecúmens, una als joves i una a les famílies. Ho estem preparant amb els respectius Delegats diocesans. Prego a les parròquies que preparen catecúmens joves o adults per als sagraments de la iniciació cristiana que ho comuniquin al Servei Diocesà per al Catecumenat per tal que puguin participar en la catequesi programada pel 26 de febrer a la tarda a la S. E. Catedral de Barcelona. La catequesi als joves es farà el dia 10 de març a la tarda i la de les famílies el dia 25 de març, també a la tarda, a la Basílica de la Sagrada Família.
No hi ha dubte que són freqüents les conferències quaresmals durant el temps de la quaresma en les parròquies, comunitats i moviments. Demanaria que tinguin enguany un contingut molt evangelitzador.
El missatge de Jesucrist porta a la conversió, a prendre consciència dels nostres pecats i celebrar el sagrament de la Reconciliació com expressió de l’amor misericordiós del Senyor. Per això es vol potenciar la celebració d’aquest sagrament durant la quaresma a la Catedral i arreu. A la Catedral tindrem la celebració comunitària del sagrament del Perdó amb la participació de totes les parròquies de l’arxiprestat, el 16 de març, a les 19,30 hores. Us demano a vosaltres, a les parròquies i comunitats, que faciliteu molt als fidels la confessió sacramental i preparar degudament, segons les disposicions de l’Església, les celebracions comunitàries del sagrament de la Reconciliació.
L’evangelització porta a la conversió. Per això es va veure convenient
fer una lectura de fragments del llibre de les Confessions de Sant Agustí. Hem considerat que es podria dirigir als professors de les universitats que hi ha a l’arxidiòcesi.
Finalment, un signe de l’autenticitat de l’evangelització és la solidaritat envers els pobres i necessitats. En aquest camp s’ha deixat a cadascuna de les dotze ciutats que faci aquell signe que consideri més adient i necessari. A la nostra arxidiòcesi, hem cregut convenient presentar i potenciar el programa que hem iniciat d’ajut als joves que no tenen treball -són el 50% de la joventut-. Aquest projecte s’ha confiat a Càritas.
La nova evangelització és l’evangelització que hem de fer constantment en tota la nostra activitat pastoral ordinària, coneixent els reptes i desafiaments dels homes i dones d’avui, discernint-ho i fent la proposta de l’Evangeli de la millor manera que cal fer avui.
Com veieu aquestes realitzacions pastorals són ben pròpies de la pastoral ordinària que fem i encaixen perfectament amb el nostre Pla Pastoral. Us prego que hi participeu tant com us sigui possible. L’objectiu és ajudar a viure i realitzar amb un esperit de nova evangelització el que ja fem en l’aplicació del Pla Pastoral i en tota la pastoral ordinària i quotidiana.
Amb una salutació molt cordial,
† Lluís Martínez Sistach

Full nº117 5- 02-2012-B (2)

QUE N'ETS DE BO, SENYOR
Que n'ets de bo, Senyor,
i quantes vegades això ens molesta,
com Abraham, esperem el càstig dels que t'ofenen
però, Tu continues estimant!
Que n'ets de bo, Senyor,
i quantes vegades això ens ve gran,
som cridats a ser com Tu
però, el nostre amor és tan humà!
Que n'ets de bo, Senyor,
i quantes vegades això ens desconcerta,
quants cops hem faltat a la teva bondat
en Nom teu!
Que n'ets de bo, Senyor,
i quantes vegades això ens salva!

MUSEU PARROQUIAL
Aquest diumenge 5 de febrer, visita guiada al museu parroquial a les 12:30. Entrada per Mestre Viladrosa.


FULLS RELLIGATS
Els que desitgeu relligar els fulls de l’any 2011, ja podeu passar els dimarts dins l’horari de despatx, de 17:00 a 18:30.

Aquest any el lema de la campanya de Mans Unides és: “La salut, dret de tots: actua!”. Com cada any hi ha un projecte al qual col·laborarem junt amb els arxiprestats de Badalona-Gramanet, la Cisa i Mataró. Enguany el projecte serà al districte Raisen a l’estat de Madhaya Prades, al centre de l’índia. El projecte es realitzarà a 20 pobles que estan en una zona de molta pobresa social.
El proper cap de setmana, l’11 i 12 de febrer, farem la col·lecta especial de mans unides.

OBRES
En el full de la setmana passada vam posar que per obres s’han gastat: 2.040,55€.Les obres s’han fet perquè les aigües pluvials es filtraven al veí de sota del garatge del carrer Mestre Viladrosa.
REUNIONS DE LA SETMANA
Catequistes de 2on de comunió, el dilluns 6 a les 18:15.
Visitadors de malalts, el dimarts 7 a les 16:00.

ARENA I PEDRA...
És la història de dos amics al desert. En un moment d'empipament un li va donar una bufetada al seu amic. Aquest adolorit però sense dir paraula va escriure a la sorra:
AVUI EL MEU MILLOR AMIC M'HA DONAT UNA BUFETADA.
Van continuar caminant i van arribar a un oasi, i decideixen banyar-se.
El que havia estat bufetejat va estar a punt d'ofegar-se i el seu amic el va salvar. Quan es va refer, escrigué sobre una pedra:
AVUI EL MEU MILLOR AMIC M'HA SALVAT LA VIDA.
El que li havia bufetejat i salvat la vida li va preguntar al seu amic: Per què vas escriure a la sorra i ara en la pedra? L'amic li va respondre: quan algú ens fereix, cal escriure a la sorra perquè els vents del perdó ho puguin esborrar. Però quan algú ens fa el bé, hem de gravar-lo en pedra, perquè cap vent ho pugui esborrar

dilluns, 6 de febrer de 2012

Visites al Museu Parroquial

Aviat farà un any de la inauguració del Museu Parroquial de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar.
Amb tot aquest temps, el museu ha rebut un conjunt de visites molt divers i ha tingut el gust d'acollir un públic molt heterogeni.
Aquest cap de setmana, el museu ha tingut l'honor de rebre la visita del Dr Pedro Azara, Catedràtic d'Estètica i Història de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Univesitat Politècnica de Catalunya.
Emmaracada dins d'una visita estrictament privada al nostre municipi, ha conegut de primera mà la Necròpolis de les Pistes d'Atletisme, els forns romans de la Fornaca, el teatre de la Massa de Rafael Guastavino i el Centre de Cultura Vilassarenc (volem fer palès l'agraïment al Regidor de Cultura Sr. Xavier Yelo per la gestió), el Museu Arxiu Municipal de Can Banús i el Museu Parroquial.
En aquest darrer espai va tenir especial interès per la iconografia i simbolisme de les mènsules historiades que es conserven de l'església gòtica del nostre poble.
Aprofitem per recordar a tothom que hi estigui interessat que el Museu Parroquial està obert el primer diumenge de cada mes entre les 12.30 i les 13.30 h (entrada pel carrer de Mestra Viladrosa).