PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 14 de febrer de 2012

Full nº118 12- 02-2012-B (1)

PROJECTE DE MANS UNIDES QUE COMPARTIM AMB ELS ARXIPRESTATS DE BADALONA-GRAMENET, LA CISA I MATARÓ
A partir del 2010 s'han promulgat noves lleis per als sectors rurals més pobres, que han aportat ajudes a petits agricultors com subvencions per a l'adquisició de llavors, cartilles per a l'obtenció d'aliments a baix cost, etc
No obstant això, a causa de la marginació i ignorància de la població rural, aquests ajuts no estan arribant a les famílies, o bé perquè les desconeixen o perquè són desviades per persones corruptes.
SOLUCIONS PROPOSADES 
L'Organització RDSS (Rural Development Service Society), dirigida per la Congregació de les Carmelites de Maria proposa aquest projecte que pretén conscienciar les comunitats pobres de l'àmbit rural dels seus drets i deures i aconseguir que la població pugui accedir als ajuts governamentals.
El projecte es realitzarà en 20 poblats situats al voltant de dues àrees del districte de Raisen. Aquí la població es compon fonamentalment de camperols que conreen petites parcel·les. No disposen de sistemes de regadiu i depenen així totalment de les pluges. La meitat dels adults no saben llegir ni escriure, i es tracta de zones pobres i aïllades.
Es vol enfortir 65 grups d'autoajuda ja existents amb diferents programes d'alfabetització i capacitació, fins que arribin a constituir·se en organitzacions comunitàries capaços d'autogestionar·se. També es formaran comitès de desenvolupament a cada poble que potenciïn la presència de la dona.
1.300 persones es veuran beneficiades directament i 11.505 més de forma indirecta. La contribució local correspon al 10% del cost total del projecte.
Aquest cap de setmana, l’11 i 12 de febrer, farem la col·lecta especial de mans unides.

Full nº118 12- 02-2012-B (2)

XXXIV TROBADA DE CATEQUISTES DE L’ ARXIPRESTAT DE LA CISA.
Dissabte ens aplegàrem una bona colla a la Parròquia de la Mare de Déu del Pilar al Masnou per celebrar junts l’Eucaristia, un bon esmorzar i escoltar una  xerrada molt interessant que ens donà Mn. Joan Amic, Rector de la Bisbal.
 L’Eucaristia la presidí Mn. Felip Juli, acompanyat per altres preveres i ens deia que la tasca dels catequistes avui és molt important, ja que molts cristians tenim una “Fe líquida” i que hauríem d’intentar per tots els mitjans que fos més sòlida.
Ens encoratjà a seguir endavant i que sapiguem descobrir el batec del cor de cada infant, malgrat sigui com sigui, ja que cadascun d´ells és fill de Déu.
Mn. Joan ens va dir que nosaltres som qui posem els fonaments, tant  a grans com a petits, anunciant la Paraula de Déu, però la Fe és l’impuls de l´ Esperit Sant, que va canviant amb els anys. I ens recordà que l’aprenentatge dura tota la vida.
També ens parlà de la importància de la Catequesi d’ iniciació, tant per a infants com per a adults, ja que sempre és un bon moment per descobrir el do de Déu.
Que els cristians recordem la importància de la Pregària, la Litúrgia, els Sagraments i els Manaments.
Que totes aquestes tasques són  deures  de la Comunitat parroquial.
Montse Babot

MARE DE DÉU DE LOURDES
L’11 de febrer és la festa de la Mare de Déu de Lourdes. Aquest any cau en dissabte i per la tarda celebrem la Missa del diumenge. Aprofito per recordar que anirem de peregrinació, si Déu vol, del 20 al 24 del proper setembre.
CÀRITAS PARROQUIA
Oli, llet desnatada i semi, llenties, mongetes i cigrons, conserves (tonyina, sardines, tomàquet,).

REFLEXIÓ
El dia més bonic? Avui.
L’obstacle més gran? La por.
La cosa més fàcil? Equivocar-se.
L’error més gran? Abandonar-se.
L’arrel de tots els mals? L’egoisme.
La distracció més bella? El treball.
La pitjor derrota? El desànim.
Els millors professors? Els infants.
La primera necessitat? Comunicar-se.
El que fa més feliç? Ser útil als altres.
El misteri més gran? La mort.
El pitjor defecte? El mal humor.
La persona més perillosa? La mentidera.
El sentiment més baix? La rancúnia.
El regal més valuós? El perdó.
El més imprescindible? La llar.
La ruta més ràpida? La correcta.
La sensació més grata? La pau interior.
El resguard més eficaç? El somriure.
El millor remei? L’optimisme.
La millor satisfacció? El deure acomplert.
La força més potent del món? La fe.
Les persones més necessàries? Els pares.
El més bonic del món? L’AMOR.
Beata Teresa de Calcuta

LECTORS DE LA PARAULA DE DÉU
Ens cal augmentar el número de lectors per les Misses del dissabte a la tarda i les del diumenge. Si algú es veu cridat a fer aquest servei que m’ho comuniqui. Gràcies.

QUINA SALSA MENGES? ...
500 anys abans de Jesucrist. Isop, fabulista grec.
El seu mestre Xanthus el va enviar a comprar al mercat el millor del millor. Isop va comprar llengües que va assaonar amb tot tipus de salses. Els convidats no van trigar a assaborir-les i llepar-se els dits.
Hi ha res millor que la llengua? És el vincle de la vida civil, la clau de les ciències i l'òrgan de la veritat i la raó.
Xanthus, per provar-lo, li va dir a Isop que comprés el pitjor del pitjor.
L'endemà, Isop va servir de nou llengües i va dir que era el pitjor del món.
"És la mare de tots els debats, la dida de tots els processos, la font de totes les divisions i les guerres. Si la llengua és l'òrgan de la veritat, ho és també de l'error i de la pitjor calúmnia.
Consulteu la carta de Jaume 3,5-12