PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dilluns, 27 de febrer de 2012

Full nº120 26- 02-2012-B Especial Quaresma

 SALM 63
Vós, Senyor, sou el meu Déu; jo us cerco.
Tot jo tinc set de Vós, per Vós es desviu el meu cor,
Com terra eixuta, sense una gota d’aigua.
Jo us contemplava al vostre santuari
Quan us veia poderós.
l’amor que em teniu val més que la vida;
Per això els meus llavis us lloaran.
Que us pugui beneir tota la vida
I alçar les mans lloant el vostre nom.
Saciat del bo i millor,
Us lloaré amb la joia als llavis.
Quan des del llit us recordo,
Passo les nits pensant en Vós,
Perquè Vós meu ajudat,
I sóc feliç sota les vostre ales.
La meva ànima s’ha enamorat de Vós,
Em sosté la vostra mà.ACTES DE LA PARRÒQUIA PROPIS DE LA QUARESMA
Viacrucis
Cada diumenge de Quaresma resarem a les 5 de la tarda el Rosari i a 2/4 de 6 el Viacrucis. Us animo a que hi participeu, anirem variant el lloc cada setmana; un dia anirem a la Capella de l’Hospital i un altre a la Capella de Sant Sebastià.
Diumenge 26 de febrer: A la Parròquia. 1er Quaresma.
Diumenge 4 de març: A l’ Hospital de Sant Pere. 2on Quaresma.
Diumenge 11 de març: A la Parròquia. 3er Quaresma.
Diumenge 18 de març: A la Capella de Sant Sebastià i cementiri .4rt Quaresma.
Diumenge 25 de març: A la Parròquia. 5é Quaresma.
Diumenge 1 d’abril: A la Parròquia. Diumenge de Rams.

Recés de Quaresma
El temps de Quaresma és molt adient per fer un recés tot dedicant una estona més llarga a la pregària. El recés el tindrem al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa, el dissabte dia 10 de març de les 10 del matí a les 12:30. A les 10:00 res de Laudes. 10:30 xerrada a càrrec del Sr. Jaume Galobart (delegat pel Catecumenat del Bisbat de Terrassa). Després temps de pregària personal i al final diàleg. Si necessiteu transport per anar-hi comuniqueu-ho a la sagristia després de la Missa o en el despatx parroquial.

Mare de Déu dels Dolors
Divendres de Quaresma: Res de la Corona de la Mare de Déu dels Dolors mitja hora abans de la Missa de diari. Els divendres de Quaresma tindrem la Missa a l’Altar Major.
Divendres 16 de març: Tot igual que els altres divendres de Quaresma i després de la Missa xerrada del Sr. Joan Bofill, prior de l’Ordre Seglar de la Mare dels Dolors de Badalona.
Divendres de Dolors (30 de març): La Missa de les 8 de la tarda serà pròpia de la Festa Servita de Santa Maria al peu de la Creu. En acabar cantarem la Salve davant de la nostra imatge de la Dolorosa.

Solemnitat de Sant Josep
Celebrarem Sant Josep solemnement el dilluns 19 de març a les 19:00h, dins l’horari habitual de la Missa de diari. Tot seguit exposició amb el Santíssim sagrament, petició per les vocacions i benedicció amb el Santíssim Sagrament.

Sopar solidari
El divendres 23 de març a les 20:30h al Casal Popular tindrem un sopar solidari de “pa amb oli”. Organitza Càritas Parroquial.

Sagrament de la Penitència
Tindrem la Celebració Comunitària de la Penitència el dimecres 28 de març a les 19:30h, després de la Missa de diari a la Parròquia, amb absolució individual.
També mantenim els horaris habituals de confessió:
durant la setmana: sempre que es demani.
Dissabte: De 7 a 8 del vespre PARRÒQUIA
Diumenge: De 8 a 2/4 de 9 del matí PARRÒQUIA
De les 11 a 2/4 de 12 PARRÒQUIA
De 1/4 de 10 a 10 del matí HOSPITAL
De 7 a 8 del vespre PARRÒQUIA

Cinc coses calen per confessar-se bé
1– Fer examen de consciència. 2– Tenir dolor dels pecats comesos. 3– Propòsit de l’esmena. 4– Dir els pecats al confessor i 5-Complir la penitència.

Tres coses són necessàries per rebre bé la Sagrada Comunió (combregar)
1– Estar en gràcia de Déu (perdem l’estat de gràcia quan cometem un pecat mortal, és a dir, un incompliment de qualsevol dels 10 manaments de la Llei de Déu. Cal confessar-se abans de combregar si hem comés un pecat mortal). 2– Guardar el dejuni eucarístic ( no menjar ni beure res que no sigui aigua una hora abans de la Missa. Els malalts estan exemptes del dejuni eucarístic). 3– Saber a Qui anem a rebre.
Ens hem d’acostar a rebre la Sagrada Comunió amb:
Fe viva, fervor, humilitat i modèstia.

Consells per viure la Quaresma
1- Guardar correctament el dejú i l’abstinència. 2– Fer pregària, fer visites al Santíssim Sagrament, anar a la Missa diària, fer almoina més del que tenim per costum. 3– Escoltar la Paraula de Déu o llegir-la més sovint de l’acostumat, no ja per costum o curiositat, sinó amb un gran desig de posar en pràctica les veritats que escoltem. 4– Recórrer sovint a la Mare de Déu perquè ens ajudi en aquest camí de conversió que hem iniciat. Resar el Rosari cada dia i 5– Preparar-se amb sol·licitud per fer una bona confessió i així disposar-nos degudament per rebre la Comunió Pasqual.

Full nº120 26- 02-2012-B (1)

Missatge del Sant Pare per a la Quaresma 2012 (1)

«Fixem-nos els uns en els altres
per animar-nos a l'amor fratern i a les bones obres»
(He 10, 24)
Benvolguts germans i germanes,
La Quaresma ens ofereix un cop més l’oportunitat de reflexionar sobre el cor de la vida cristiana: la caritat. En efecte, aquest és un temps propici perquè, amb l’ajuda de la paraula de Déu i dels sagraments, renovem el nostre camí de fe, tant personal com comunitari. Es tracta d’un itinerari marcat per la pregària i el compartir, pel silenci i el dejuni, tot esperant viure l’alegria pasqual.
Aquest any vull proposar algunes reflexions a la llum d’un text bíblic breu tret de la Carta als Hebreus: «Fixem-nos els uns en els altres per animar-nos a l’amor fratern i a les bones obres» (10,24). Aquesta frase forma part d’una perícope en la qual l’escriptor sagrat exhorta a confiar en Jesucrist com a summe sacerdot, que ens va obtenir el perdó i l’acccés a Déu. El fruit d’acollir Crist és una vida que es desplega d’acord amb les tres virtuts teologals: es tracta d’acostar-se al Senyor «amb cor sincer i fe plena» (v. 22), de mantenir-nos ferms en «l’esperança que professem» (v. 23), amb una atenció constant per realitzar junt amb els
germans «l’amor fratern i les bones obres» (cf. v. 24). Així mateix, s’afirma que per a sostenir aquesta conducta evangèlica és important participar en les trobades litúrgiques i de pregària de la comunitat, amb els ulls fixs en la meta escatològica: la comunió plena en Déu (cf. v. 25). Em detinc en el verset 24, que, en poques paraules, ofereix un ensenyament preciós i sempre actual sobre tres aspectes de la vida cristiana: l’atenció al proïsme, la reciprocitat i la santedat personal.
1. «Fixem-nos»: la responsabilitat amb el germà
El primer element és la invitació a fixar-se: el verb grec emprat és katanoein, que significa ‘observar bé’, ‘estar atents’, ‘mirar conscientment’, ‘adonar-se d’una realitat’. El trobem a l’Evangeli, quan Jesús invita els deixebles a fixar-se en els ocells del cel, que no treballen i són objecte de la sol·lícita i atenta providència divina (cf. Lc 12,24), i a adonar-se de la biga que hi ha en el nostre ull abans de veure la brossa de l’ull del germà (cf. Lc 6,41). Ho trobem també en un altre passatge de la mateixa Carta als Hebreus, com a invitació a «fixar la nostra mirada en Jesús» (cf. 3,1), l’Apòstol i Summe Sacerdot de la nostra fe. Per tant, el verb que obre la nostra exhortació invita a fixar la mirada en l’altre, sobretot en Jesús, i a estar atents els uns dels altres, a no mostrar-se estranys, indiferents al destí dels germans. Això no obstant, ben sovint preval l’actitud contrària: la indiferència o el desinterès, que neixen de l’egoisme, encobert sota l’aparença del respecte per l’«esfera privada». També avui ressona amb força la veu del Senyor que ens crida a cadascun de nosaltres a fer-nos càrrec de l’altre. Avui Déu ens continua demanant que siguem «guardians» dels nostres germans (cf. Gn 4,9), que mantinguem relacions caracteritzades per l’atenció recíproca, per l’atenció al bé de l’altre i a tot el seu bé. El gran manament de l’amor al proïsme exigeix i urgeix a prendre consciència que tenim una responsabilitat respecte a aquell que, com jo, és criatura i fill de Déu: el fet de ser germans en humanitat i, en molts casos, també en la fe, ha de portar-nos a veure en l’altre un veritable alter ego, al qual el Senyor estima infinitament..
Continuarà ...

Full nº120 26- 02-2012-B (2)

ARXIPRESTAT DE LA CISA
CONFERÈNCIES QUARESMALS
TEMA DE LES CONFERÈNCIES:
PLA PASTORAL

DILLUNS 27 DE FEBRER DE 2012:
“EVANGELTZAR, MISSIÓ DE TOTA
L’ESGLÉSIA” LA TASCA DELS LAICS.

A càrrec de Mn. Josep Maria Domingo, Vicari Episcopal de la Diòcesi de Sant Feliu de LLobregat
Al col·legi de la Salle de Premià
A les 21’30h.

VIACRUCIS
El diumenge 26 de febrer serà el primer diumenge de Quaresma. Com cada any resarem a les 5 de la tarda el Rosari i a 2/4 de 6 el Viacrucis. Aquesta primera setmana el resarem a la parròquia. Al proper full sortiran tots els actes de quaresma.PORTANTS DEL SANT CRIST
Ens caldria que el grup de portants del Sant Crist de la parròquia augmentés en número. Des del full fem una crida per si algú vol participar-hi. Qui hi estigui interessat que es dirigeixi al Sr. Diego Marín. Gràcies.

CATECISME DE L’ESGLÉSIA CATÒLICA
Nº 1434 La penitència interior del cristià pot tenir expressions molt variades. L’Escriptura i els Pares de l’Església insisteixen sobretot en tres formes: el dejuni, la pregària i l’almoina, que expressen la conversió en relació a un mateix, a Déu i als altres. Al costat de la purificació radical realitzada pel Baptisme o el martiri, esmenten, com a mitjà d’ob tenir el perdó dels pecats, els esforços duts a terme per a reconciliar-se amb el proïsme, les llàgrimes de penitència, l’interés per la salvació del proïsme, la intercessió dels sants i la pràctica de la caritat, la qual cobreix una multitud de pecats.

CÀRITAS PARROQUIAL
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines.
Altres: un llit de matrimoni, dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.

ROMERIA ARXIPRESTAL A MONTSERRAT
El 17 de març hi ha previst anar a Montserrat en la IX Romeria que organitza el nostre arxiprestat de la Cisa. Podeu passar a apuntar-vos els dimarts a l’horari de despatx de les 17:00 a les 18:30. El preu es de 9€ l’autocar més 19€ amb el dinar.

ESTAT DE COMPTES
A la cartellera de l’entrada de l’església hi ha l’estat de comptes parroquial de l’any 2011.

REUNIONS DE LA SETMANA
Catequesi d’adults, al casal popular el dimarts, dia 28, a les 21:30.

BAPTISMES
El 18 de Febrer van rebre el sagrament del baptisme els infants: Arnau Miranda Flo i Eric González Fernández. Moltes felicitats!