PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 7 de març de 2012

Video

Un video que ens fa pensar i ens pot ajudar en el temps de Quaresma.

dimarts, 6 de març de 2012

Full nº121 4- 03-2012-B (1)

Missatge del Sant Pare per a la Quaresma 2012 (2)
Si conreem aquesta mirada de fraternitat, la solidaritat, la justícia, així com la misericòrdia i la compassió, brollaran de manera natural del nostre cor. El servent de Déu Pau VI afirmava que el món actual pateix especialment de manca de fraternitat: «El món està malalt. El seu mal el trobem menys en la dilapidació dels recursos i en l’acaparament per part d’alguns que no pas en la manca de fraternitat entre els homes i entre els pobles» [carta encíclica Populorum progressio (26 de març de 1967),
L’atenció a l’altre comporta desitjar el bé per a ell o per a ella en tots els aspectes: físic, moral i espiritual. La cultura contemporània sembla haver perdut el sentit del bé i del mal, per la qual cosa cal reafirmar amb força que el bé existeix i venç, perquè Déu és «bo i fa el bé» (cf. Sl 119,68). El bé és qui suscita, protegeix i promou la vida, la fraternitat i la comunió. La responsabilitat amb el proïsme significa, per tant, voler el bé de l’altre i fer-lo, desitjant que també ell s’obri a la lògica del bé; interessar-se pel germà significa obrir els ulls a les seves necessitats. La Sagrada Escriptura ens posa en guàrdia davant el perill de tenir el cor endurit per una mena d’«anestèsia espiritual» que ens deixa cecs davant els sofriments dels altres. L’evangelista Lluc refereix dues paràboles de Jesús, en les quals s’indiquen dos exemples d’aquesta situació que pot crear-se en el cor de l’home. En la paràbola del bon Samarità, el sacerdot i el levita «van passar de llarg», amb indiferència, davant l’home al qual els bandolers havien desposseït i apallissat (cf. Lc 10,30-32), i en la del ric epuló, aquell home carregat de béns que no s’adona de la condició del pobre Llàtzer, que mor de fam vora el seu portal (cf. Lc 16,19). En ambdós casos es tracta del contrari de fixar-se, de mirar amb amor i compassió. Què és el que impedeix aquesta mirada humana i amorosa envers el germà? Ben sovint són la riquesa material i la sacietat, però també el fet d’anteposar els nostres interessos i les nostres preocupacions a tota la resta. Mai no hem de ser incapaços de «tenir misericòrdia» amb qui sofreix; les nostres coses i els nostres problemes mai no han d’absorbir el nostre cor fins al punt de fer-nos sords al crit del pobre. En canvi, precisament la humilitat de cor i l’experiència personal del sofriment poden ser la font d’un despertar interior a la compassió i a l’empatia: «El just promou els drets dels pobres, el malvat és incapaç de reconèixer-los» (Pr 29,7). Es comprèn així la benaurança dels qui ploren (cf. Mt 5,4), és a dir, dels qui són capaços de sortir d’ells mateixos per a commoure’s pel dolor dels altres. L’encontre amb l’altre i el fet d’obrir el cor a la seva necessitat són ocasió de salvació i de benaurança.
l fet de fixar-se en el germà comprèn a més la sol·licitud pel seu bé espiritual. I aquí vull recordar un aspecte de la vida cristiana que d’acord amb el meu parer que ha caigut en l’oblit: la correcció fraterna amb vista a la salvació eterna. Avui som generalment molt sensibles a l’aspecte de l’atenció i la caritat en relació amb el bé físic i material dels altres, però callem gairebé del tot quan es tracta de la responsabilitat espiritual amb els germans. No era així en l’Església dels primers temps i en les comunitats veritablement madures en la fe, en les quals les persones no sols s’interessaven per la salut corporal del germà, sinó també per la de la seva ànima, pel seu destí últim.
Continuarà ...

Full nº121 4- 03-2012-B (2)

GRUP D’ORACIÓ I AMISTAT
“Mare de Déu de la Cisa”. Ens reunirem el dijous dia 8 de març, a les 8 del vespre a la sala St. Genís. És obert a tothom. Us hi esperem!.


REUNIONS DE LA SETMANA
El dilluns 5, a les 18:15, catequistes de 1er de comunió.
El dimarts 6, a les 16:00, visitadors de malalts.

RECÉS DE QUARESMA
El temps de Quaresma és molt adient per fer un recés tot dedicant una estona més llarga a la pregària. El recés el tindrem al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa, el dissabte dia 10 de març de les 10 del matí a les 12:30. A les 10:00 res de Laudes. 10:30 xerrada a càrrec del Sr. Jaume Galobart (delegat pel Catecumenat del Bisbat de Terrassa). Després temps de pregària personal i al final diàleg. Si necessiteu transport per anar-hi comuniqueu-ho a la sagristia després de la Missa o en el despatx parroquial.

ROMERIA ARXIPRESTAL A MONTSERRAT
El 17 de març hi ha previst anar a Montserrat en la IX Romeria que organitza el nostre arxiprestat de la Cisa. Podeu passar a apuntar-vos els dimarts a l’horari de despatx de les 17:00 a les 18:30. El preu es de 9€ l’autocar més 19€ amb el dinar. L’últim dia per apuntar-se a la romeria és el proper dimarts 5 de març.

RETAULE DE LA PASSIÓ
Un any més representarem, si Déu vol, el retaule de la Passió el Divendres Sant. El diumenge vinent dia 11 de març a les 21:00 comencen els assajos. Qui vulgui participar-hi pot venir aquest mateix dia a l’església parroquial.
VIACRUCIS
Aquest diumenge el resarem a la Capella de l’Hos-pital. Com cada any resarem a les 5 de la tarda el Rosari i a 2/4 de 6 el Viacrucis. La propera setmana, diumenge 11, a la Parròquia.
Si algú vol formar part del cos de portants del Sant Crist pot venir el mateix diumenge per la tarda i comunicar-ho. Gràcies.

CONFERÈNCIES QUARESMALS
Arxiprestat de la Cisa
DILLUNS 5 DE MARÇ DE 2012: “DEIXEU UNA OPORTUNITAT A LA FE"
A càrrec de Mons. Xavier Salinas. Bisbe de Tortosa i president del SIC.

CONGREGACIÓ DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS
Divendres de Quaresma: Res de la Corona de la Mare de Déu dels Dolors mitja hora abans de la Missa de diari. Els divendres de Quaresma tindrem la Missa a l’Al- tar Major.

DEFUNCIONS
El 23 de Febrer va morir Elena Masiques Blanchart, el 29 de febrer Esperanza Torrente Caudrado als 93 anys i 1 de març Dolors Bayo i Raurell als 96. Reposin en pau.