PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 14 de març de 2012

dimarts, 13 de març de 2012

Full nº122 11- 03-2012-B (1)

Missatge del Sant Pare per a la Quaresma 2012 (3)
En la Sagrada Escriptura llegim: «Reprèn l’assenyat i t’estimarà. El savi serà més savi si l’instrueixes; alliçona el just i augmentarà el seu saber» (Pr 9,8-9). Crist mateix ens mana reprendre el germà que està cometent un pecat (cf. Mt 18,15). El verb emprat per a definir la correcció fraterna —elenchein— és el mateix que indica la missió profètica, pròpia dels cristians, que denuncien una generació que es lliura al mal (cf. Ef 5,11). La tradició de l’Església enumera entre les obres de misericòrdia espirituals la de «corregir el qui va errat». És important recuperar aquesta dimensió de la caritat cristiana. Davant del mal no s’ha de callar. Penso aquí en l’actitud d’aquells cristians que, per respecte humà o per simple comoditat, s’adeqüen a la mentalitat comuna, en comptes de posar en guàrdia els seus germans sobre les maneres de pensar i d’actuar que contradiuen la veritat i no segueixen el camí del bé. Això no obstant, allò que anima la reprensió cristiana mai no és un esperit de condemna o de recriminació; allò que la mou és sempre l’amor i la misericòrdia, i brolla de la vertadera sol·licitud pel bé del germà. L’apòstol Pau afirma: «Si descobriu que algú ha comès una falta, vosaltres, els qui heu rebut l’Esperit, ajudeu-lo a refer-se, amb esperit de dolcesa, i penseu en vosaltres mateixos, que també podríeu caure en temptació» (Ga 6,1). En el nostre món impregnat d’individualisme, és necessari que es redescobreixi la importància de la correcció fraterna, per a caminar plegats cap a la santedat. Fins i tot el just pot caure set vegades (cf. Pr 24,16), diu l’Escriptura, i tots som febles i caiem (cf. 1Jn 1,8). Per tant, és un gran servei ajudar i deixar-se ajudar a llegir amb veritat a dins d’un mateix, per a millorar la nostra vida i caminar cada cop més rectament pels camins del Senyor. Sempre és necessària una mirada que estimi i corregeixi, que conegui i reconegui, que discerneixi i perdoni (cf. Lc 22,61), com ho ha fet Déu i ho fa amb cadascun de nosaltres.
Continuarà

Full nº122 11- 03-2012-B (2)

CONGREGACIÓ DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS
Divendres de Quaresma: Res de la Corona de la Mare de Déu dels Dolors mitja hora abans de la Missa de diari. Els divendres de Quaresma tindrem la Missa a l’altar Major. Aquest divendres, 16 de març, tot igual que els altres divendres de Quaresma i després de la Missa, xerrada del Sr. Joan Bofill, prior de l’Ordre Seglar de la Mare dels Dolors de Badalona.

RETAULE DE LA PASSIÓ
Un any més representarem, si Déu vol, el retaule de la Passió el Divendres Sant. Aquest diumenge, 11 de març, a les 21:00h, comencen els assajos. Qui vulgui participar-hi pot venir aquest mateix dia a l’església parroquial.

2on ANIVERSARI DEL TRASPÀS DEL P. PINEDA
El dijous 15 de març resarem pel P. Pineda en la Missa de diari a les 19:00h.

VIACRUCIS
Aquest diumenge el resarem a l’església parroquial. Com cada any resarem a les 5 de la tarda el Rosari i a 2/4 de 6 el Viacrucis. La propera setmana, diumenge 18, serà a Sant Sebastià i cementiri.
Si algú vol formar part del cos de portants del Sant Crist pot venir el mateix diumenge per la tarda i comunicar-ho. Gràcies.
                                                              
TROBADA DIOCESANA DE LA
PASTORAL DE LA SALUT
El passat 21 de Gener va tenir lloc com cada any a l'Hospital de Sant Rafael de Barcelona la Trobada Diocesana de la Pastoral de la salut. L'acte va començar amb la conferència de la senyora Marta López, infermera, i doctora en Teologia Moral, sobre el tema “ El Misterio sanador de Jesús en su íntima conexión con la experiencia de Fe” Desprès d'un descans Mn. Buenaventura Acero, de l’ equip de Pastoral de la salut de L'Hospital de la Vall d'Hebró a Barcelona, ens va comunicar la seva colpidora experiència al viure en contacte amb el dolor de tanta gent. Els nombrosos
assistents varem sortir reconfortats i admirats per l'exemple i
l'entusiasme d'aquestes persones que sense fe soroll, intenten viure l'Evangeli dia a dia sense defallir, i ens mostren el camí per estimar més i millor als germans.

PASTORAL DE LA SALUT
Arxiprestat de la Cisa

CONFERÈNCIES
DIMARTS, 20 DE MARÇ: “ACTITUTS PER LA NOVA EVANGELITZACIÓ” A càrrec de Carme Elias i Elies Consagrada en l’Ordro Virginum, Llicenciada en Dret Cursant, diplomatura de ciències religioses.

DIMARTS 27 DE MARÇ: “LA PREGÀRIA, SEGONS SANTA TERESA”
A càrrec de Teresa Rofes i Llorens Carmelita Descalça a Terrasa, Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Rovira i Virgili. Postgraduada en Acompanyament Espiritual.

CONFERÈNCIES QUARESMALS

DILLUNS 12 DE MARÇ DE 2012:
“SOLIDARIS EN TEMPS DE CRISI”
A càrrec del Sr. Eduard Ibáñez President de Justícia i Pau.
Al col·legi de la Salle de Premià de Mar a les 21’30h

CÀRITAS PARROQUIAL
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines.
Altres: un llit de matrimoni, dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.

ROMERIA ARXIPRESTAL A MONTSERRAT.
El 17 de març anirem, si Déu Vol, a Montserrat en la IX Romeria que organitza el nostre arxiprestat de la Cisa.
GRUP DE LA LLANA
Dimarts, dia 13 de Març, de 4 a 6 de la tarda i també com cada any, participarem amb una parada a l’aplec de sardanes i productes artesanals del dia 18 de Març."

REUNIONS DE LA SETMANA
Junta dels Sants Màrtirs el dijous 15 a les 21:00.

FESTA DEL RECONEIXEMENT
Es celebrarà al Casal Popular el proper diumenge dia 18 de Març a la 1 del migdia.