PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimecres, 21 de març de 2012

Aniversari del blog

Tal dia com avui, però de fa dos anys, es posava en marxa el blog parroquial, el BLOG DE LA PARRÒQUIA DE SANT GENÍS DE VILASSAR.
En aquell moment va ser una proposta nova que proporcionava a la parròquia una eina diferent de comunicació i d'acostament al poble.

El blog ha servit per mostrar l'activitat pròpia de la parròquia d'una manera que fins ara no havia estat possible, publicant un resum de l'activitat, mostrant articles i opinions de les persones que participen dels actes, però possiblement i el que més va cridar l'atenció va ser la possibilitat de veure imatges, el poder il·lustrar la variada i rica expressió de tota l'activitat parroquial.
Així mateix, ha estat un complement al Full Parroquial, no només perquè el contingut del Full Parroquial ha estat incorporat al blog augmentant-ne la seva difusió, sinó que el blog ha permès ampliar les explicacions relatives a les reflexions que s'hi publiquen: articles, imatges, opinions i especialment, els continguts audiovisuals (missatges en forma de video del Sant Pare, del Sr Cardenal, de moltes persones anònimes plantejant qüestions i testimoniatge de fe, de cristianisme i del que significa ser cristià, per exemple).
Un altre element del blog és el de fer prenne el record de les tradicions: les processons, Corpus, la Setmana Santa i els dies de Nadal, els cantants del Crux Fidelis o el fet de poder de deixar testimoni de les Festes Majors, per exemple, els actes al voltant dels nostres Sants Màrtirs, o tradicions tan populars com els Tres Tombs de Sant Antoni.
L'Església juga un paper important en la vida del poble, en les seves tradicions i en la seva història. És una participació de servei a la comunitat, humil, però on hi té una presència destacada, i el blog se'n fa ressò.
És un contingut molt variat i ric que fa atractiva la oferta que qualsevol persona pot trobar en el blog.

Actualment el blog registre 23.133 visites. Aquesta és una xifra relativa, ja que a aquests números, caldria afegir-hi tot un conjunt de persones que es van subscriure al blog, és a dir, que el segueixen, el llegeixen i saben dels seus continguts, però com que reben la informació publicada automàticament al seu correu electrònic, són lectors que que no computen com a visites (aprofitem per recordar que si voleu rebre la informació del blog automàticament al vostre correu electrònic ho podeu fer a través de l'eina i del link que hi ha a l'inici - angle superior dret- del blog. És absolutament anònim i no hi ha registre de les persones subscrites).

Ja hem parlat en alguna ocasió de la potenciació que vol fer la Santa Seu i el Bisbat de les "noves tecnologies". Que no vol dir abandonar les eines fins ara emprades per l'Església per transmetre la Fe, els seus coneixaments i valors, sinó que es planteja com un mitjà més adequat als temps presents. També és un enfocament pensat per les generacions més joves, on l'ús de les noves tecnologies juga un paper fonamental.
I és en aquest sentit que la Parròquia de Sant Genís de Vilassar va voler engegar aquest projecte, i ara de tot això ja en fa dos anys!


El blog de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar es va plantejar com un altaveu per fer arribar el més lluny possible el missatge de l'església. A dia d'avui, i a la vista dels resultats, el blog és un element consolidat estretament lligat a la nostra parròquia.

Moltes felicitats per aquest segon aniversari del BLOG DE LA PARRÒQUIA DE SANT GENÍS DE VILASSAR.

dimarts, 20 de març de 2012

Full nº123 18- 03-2012-B (1)

Missatge del Sant Pare per a la Quaresma 2012 (4)
2. «Els uns en els altres»: el do de la reciprocitat
Aquest ser «guardians» dels altres contrasta amb una mentalitat que, en reduir la vida només a la dimensió terrenal, no la considera en perspectiva escatològica i accepta qualsevol decisió moral en nom de la llibertat individual.L’apòstol Pau invita a cercar allò que «porta la pau i que edifica la comunitat» (Rm 14,19), intentant «complaure els altres i procurant el bé d’ells, per tal d’edificar la comunitat» (cf. ib. 15,2), sense cercar el propi benefici «sinó el bé de tots, perquè se salvin» (1Co 10,33). Aquesta correcció i exhortació mútua, amb esperit d’humilitat i de caritat, ha de formar part de la vida de la comunitat cristiana.
Els deixebles del Senyor, units a Crist mitjançant l’eucaristia, viuen en una comunió que els vincula els uns als altres com membres d’un sol cos. Això significa que l’altre em pertany, la seva vida, la seva salvació, tienen a veure amb la meva vida i amb la meva salvació. Aquí toquem un element molt profund de la comunió: la nostra existència està relacionada amb la dels altres, tant en el bé com en el mal; tant el pecat com les obres de caritat tenen també una dimensió social. En l’Església, cos místic de Crist, es verifica aquesta reciprocitat: la comunitat no cessa de fer penitència i d’invocar perdó pels pecats dels seus fills, però al mateix temps s’alegra, i contínuament s’omple de goig pels testimonis de virtut i de caritat, que es multipliquen. «Que tots els membres tinguin la mateixa sol·licitud els uns pels altres» (1Co 12,25), afirma sant Pau, perquè formem un sol cos. La caritat amb els germans, una de les expressions de la qual és l’almoina —una pràctica quaresmal típica junt amb la pregària i el dejuni—, rau en aquesta pertinença comuna. Tot cristià pot expressar en la preocupació concreta pels més pobres la seva participació de l’únic cos que és l’Església. L’atenció als altres en la reciprocitat és també reconèixer el bé que el Senyor realitza en ells i agrair amb ells els prodigis de gràcia que el Déu bo i totpoderós continua realitzant en els seus fills. Quan un cristià s’adona de l’acció de l’Esperit Sant en l’altre, no pot deixar d’alegrar-se i glorificar el Pare del cel (cf. Mt 5,16).

Full nº123 18- 03-2012-B (2)

DIA DEL SEMINARI
Aquest cap de setmana 17 i 18 de març, celebrem el dia del seminari, tot pregant per les vocacions al sacerdoci i també col·laborant amb la col·lecta que farem en aquest cap de setmana.

ORACIÓ
Déu, Pare nostre, que vàreu enviar el vostre fill Jesucrist per salvar el món: Ell segueix cridant avui i escollint alguns dels seus deixebles per tal de convertir-los en apòstols de la seva Església. Susciteu, amb la força de l’Esperit Sant, respostes abundants i generoses als cridats en les famílies, en les comunitats cristianes i en la vida dels seminaris.
Que s’acompleixi així la promesa: “us donaré pastors segons el meu cor”. Sacerdots, ministres fidels de la Paraula, de l’Eucaristia i del Perdó. Que visquin sempre identificats amb Crist i sentin ardentment la passió per l’Evangeli. Que la Mare de Déu, Mare dels sacerdots i Estel de
l’Evangelització els acompanyi. Per Jesucrist, Senyor nostre. Amén.

AQUEST CAP DE SETMANA
COL· LECTA ESPECIAL PEL
NOSTRE SEMINARI

1er ANIVERSARI DEL TRASPÀS DE Mn. Jordi Moya
El dilluns 19 de març, dia de Sant Josep resarem per Mn. Jordi Moya en la Missa de la tarda a les 19:00h.

CONGREGACIÓ DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS
Divendres de Quaresma: Res de la Corona de la Mare de Déu dels Dolors mitja hora abans de la Missa de diari. Els divendres de Quaresma tindrem la Missa a l’altar Major.

VIACRUCIS
Aquest diumenge el resarem a Sant Sebastià i al cementiri. Com cada any resarem a les 5 de la tarda el Rosari i a 2/4 de 6 el Viacrucis. La propera setmana, diumenge 25, serà a la Parròquia.

SOPAR SOLIDARI
El divendres, 23 de març, a les 20:30h al Casal Popular tindrem un sopar solidari de “pa amb oli”. Organitza Càritas Vilassar.
PASTORAL DE LA SALUT
Arxiprestat de la Cisa

CONFERÈNCIES

DIMARTS, 20 DE MARÇ: “ACTITUTS PER LA NOVA EVANGELITZACIÓ” A càrrec de Carme Elias i Elies Consagrada en l’Ordro Virginum, Llicenciada en Dret Cursant, diplomatura de ciències religioses.

DIMARTS 27 DE MARÇ: “LA PREGÀRIA, SEGONS SANTA TERESA”
A càrrec de Teresa Rofes i Llorens Carmelita Descalça a Terrasa, Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Rovira i Virgili. Postgraduada en Acompanyament Espiritual.

SOLEMNITAT DE SANT JOSEP
Celebrarem Sant Josep solemnement el dilluns 19 de març a les 19:00h, dins l’ho- rari habitual de la Missa de diari. Tot seguit exposició del Santíssim Sagrament, petició per les vocacions religioses i benedicció amb el Santíssim Sagrament.

CÀRITAS PARROQUIAL
Tornem a obrir la botiga de roba solidària a partir del diumenge 18 (tot el dia) i els divendres de 17:00 a 20:00. Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines.
Altres: un llit de matrimoni, dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.


REUNIONS DE LA SETMANA
Catequistes de 1er de comunió, el dimecres 21, a les 18:15.
Zeladores de la Congregació dels Dolors, el dimecres 21, a les 19:30.

SANT JOSEP ORIOL
Divendres vinent, dia 23 de març, celebrarem la festa de Sant Josep Oriol. Per aquest motiu, a les 17:30 ens trobarem a la Capella de Can Bruguera, c/ Sant Antoni nº 11, per celebrar la Missa. Tots hi sou convidats. La Missa de les 19:00h queda suprimida.