PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dijous, 29 de març de 2012

Sopar de "Pa amb oli"
SOPAR DE “PA AMB OLI”
                Divendres passat  es va fer al Casal el sopar solidari organitzat per Càritas que va reunir vint i dues persones que vàrem compartir aquest sopar tan humil i senzill com és menjar unes llesques de pa sucat amb oli, amb una mica de formatge i fruita i enmig d’un ambient fraternal.
Tanmateix, casualment, va coincidir amb el dia de Sant Josep Oriol, aquell sant vinculat a Vilassar, al que anomenaven el “doctor pa i aigua” ja que encara menjava més senzillament, doncs ni tan sols sucava el pa amb res.
Vàrem comptar amb la col·laboració dels forners del poble (Cros, Mª Jesús, Can Joan i cal Mosso)   que ens van donar el pa i amb la fruiteria Campìns que ens va donar la fruita de postres. La recaptació total va ser de 505,83€, que venen molt bé a la caixa de Càritas Vilassar per fer front als ajuts destinats a les famílies acollides , que actualment són 77, i que no para de créixer degut a la manca de feina i la greu situació econòmica. Moltes gràcies a tots, als comensals, als que no van poder venir i als col·laboradors.

Fotos de la romeria arxiprestal a Montserrat
IX ROMERIA A MONTSERRAT DE L’ ARXIPRESTAT DE LA CISA
El dissabte, 17 de març, ens trobarem a Montserrat totes les parròquies del nostre arxiprestat. A les vuit del matí sortírem de Vilassar i després de recollir a feligresos de dues parròquies veïnes, ens posàrem en ruta. A les onze del matí, a la Basílica de Montserrat, assistírem a la Missa Conventual  amb la presentació de la Romeria i Ofrenes. La Basílica estava plena de gom a gom, fou una missa molt viscuda i participada. En finalitzar el pare Josep Mª Soler, abat de Mont-
serrat ens obsequià amb unes emotives paraules tot explicant-nos el lema pastoral d’aquest any a Mont serrat “feliç tu que has cregut”.
 Després, tinguérem la gran sorpresa que  l’arxiprestat de l’Hospitalet també hi era de Romeria, així que vam poder saludar a Mn. Ramon Mor, actualment  rector de St.Eulàlia de provençana, i antecessor de  Mn. Jordi, el qual el convidà a dinar amb nosaltres, fet que ens  va fer molta il·lusió a tots.  Els dos mossens compartiren taula i bons records. Després, anàrem a  fer la visita espiritual a la Mare de Déu, i tot seguit ens  vam acomiadar a la plaça. La Romeria és sempre una trobada de fe i germanor, i sota l’esguard de  la Mare de Déu  tornàrem a casa plens de joia, demanant-li com diu  una de les estrofes del Virolai, que ens doni abric dins el seu mantell blau.
Mª Jesús Guasch

dimarts, 27 de març de 2012

Full nº124 25- 03-2012-B (1)

Missatge del Sant Pare per a la Quaresma 2012 (5 i últim)
3. «Per animar-nos a l’amor fratern i a les bones obres»: caminar plegats en la santedat
Aquesta expressió de la Carta als Hebreus (10,24) ens porta a considerar la crida universal a la santedat, el camí constant en la vida espiritual, a aspirar als carismes superiors i a una caritat cada cop més alta i fecunda (cf. 1Co 12,31-13,13). L’atenció recíproca té com a finalitat animar-se mútuament a un amor efectiu cada vegada més gran, «com l’aurora: cada cop es fa més clara fins que arriba el ple del dia» (Pr 4,18), a l’espera de viure el dia sense posta en Déu. El temps que se’ns ha donat en la nostra vida és preciós per a descobrir i fer bones obres en l’amor de Déu. Així l’Església mateixa creix i es desenvolupa per arribar a la maduresa de la plenitud del Crist (cf. Ef 4,13). En aquesta perspectiva dinàmica de creixement se situa la nostra exhortació a animar-nos recíprocament per a aconseguir la plenitud de l’amor i de les bones obres.
Lamentablement, sempre és present la temptació de la tebiesa, de sufocar l’Esperit, de negar-se a «comerciar amb els talents» que se’ns han donat per al nostre bé i per al dels altres (cf. Mt 25,25 i s.). Tots hem rebut riqueses espirituals o materials útils per al compliment del pla diví, per al be de l’Església i la salvació personal (cf. Lc 12,21b; 1Tm 6,18). Els mestres d’espiritualitat recorden que, en la vida de fe, qui no avança, retrocedeix. Estimats germans i germanes, acceptem la invitació, sempre actual, d’aspirar a un «alt grau de la vida cristiana» [Joan Pau II, Carta apostòlica Novo millennio ineunte (6 de gener de 2001), n. 31]. En reconèixer i proclamar beats i sants alguns cristians exemplars, la saviesa de l’Església té també com a objecte suscitar el desig d’imitar-ne les virtuts. Sant Pau exhorta: «Avanceu-vos a honorar-vos els uns als altres» (Rm 12,10). Davant d’un món que exigeix dels cristians un testimoniatge renovat d’amor i fidelitat al Senyor, tothom ha de sentir la urgència de posar-se a competir en la caritat, en el servei i en les bones obres (cf. He 6,10). Aquesta crida és especialment intensa en el temps sant de preparació per a la Pasqua. Amb els meus millors desitjos d’una santa i fecunda Quaresma, us encomano a la intercessió de la Santíssima Mare de Déu i de cor us imparteixo a tots la benedicció apostòlica. (fi del missatge de Quaresma)

Full nº124 25- 03-2012-B (2)

DIUMENGE 25 DE MARÇ
Aquest diumenge, 25 de març, és la festa de l’Encarnació de Jesucrist en les Puríssimes entranyes de la Verge Maria. Al caure en diumenge celebrarem la solemnitat litúrgica el dilluns 26 de març.
El 25 de març és el dia internacional de la vida. Per aquest motiu hi ha diferents actes que es relitzen arreu. A Barcelona es faran dos actes. El primer, LA FESTA DE LA VIDA, al principi de l’Avda Gaudí, davant de la Sagrada Família, de les 11:30 a les 15:00h. El segon acte que es fa cada dia 25 de mes: MARXA PER LA VIDA. A les 20:30h concentració davant de l’Hospital de Sant Pau i acte seguit es fa una processó baixant per l’Avda Gaudí fins la Sagrada Família, resant el sant Rosari.
Per ajudar a l’organització podeu enviar un SMS al 28099 amb el text “ayuda vida” (import 1.20€).

SAGRAMENT DE LA PENITÈNCIA
Tindrem la Celebració Comunitària de la Penitència el dimecres 28 de març a les 19:30h, després de la Missa de diari a la Parròquia, amb absolució individual. També mantenim els horaris habituals de confessió.

CONGREGACIÓ DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS
El divendres 30 de març és el divendres abans de Setmana Santa. Per aquest motiu celebrarem la Missa de Santa Maria al peu de la Creu. Resarem la Corona de la Mare de Déu dels Dolors mitja hora abans de la Missa de diari.

PASTORAL de la SALUT Arxiprestat de la Cisa. CONFERÈNCIES
DIMARTS 27 DE MARÇ “LA PREGÀRIA, SEGONS SANTA TERESA” A càrrec de Teresa Rofes i Llorens Carmelita Descalça a Terrasa .
A la parròquia de Sant Feliu d’Alella a les 19:30h.

VIACRUCIS
Aquest diumenge el resarem a la parròquia. Com cada any resarem a les 5 de la tarda el Rosari i a les 5,30 el Viacrucis.
REUNIONS DE LA SETMANA
Catequistes de 2on de comunió, dilluns 26 a les 18:15h.
Lectors i monitors, el dimarts 27, a les 20,00h.

DIUMENGE DE RAMS, 1 D’ABRIL
Misses a l’horari habitual diumenge.
Solemne Benedicció de Rams: a la plaça de la vila a les 11.30 hores.
Benedicció de Rams a totes les Misses.

CANVI D’HORARI DE LA MISSA DE DIARI I DEL DESPATX
A partir del dilluns 2 d’abril, la Missa de diari passa a les 8 del vespre i l’horari del despatx serà el dimarts de 6 a 7,30.CÀRITAS VILASSAR
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines.
Altres: un llit de matrimoni, dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.

IX ROMERIA A MONTSERRAT DE L’ ARXIPRESTAT DE LA CISA
El dissabte, 17 de març, ens trobarem a Montserrat totes les parròquies del nostre arxiprestat. A les vuit del matí sortírem de Vilassar i després de recollir a feligresos de dues parròquies veïnes, ens posàrem en ruta. A les onze del matí, a la Basílica de Montserrat, assistírem a la Missa Conventual amb la presentació de la Romeria i Ofrenes. La Basílica estava plena de gom a gom, fou una missa molt viscuda i participada. En finalitzar el pare Josep Mª Soler, abat de Montserrat ens obsequià amb unes emotives paraules tot explicant-nos el lema pastoral d’aquest any a Mont serrat “feliç tu que has cregut”.
Després, tinguérem la gran sorpresa que l’arxiprestat de l’Hospitalet també hi era de Romeria, així que vam poder saludar a Mn. Ramon Mor, actualment rector de St.Eulàlia de provençana, i antecessor de Mn. Jordi, el qual el convidà a dinar amb nosaltres, fet que ens va fer molta il·lusió a tots. Els dos mossens compartiren taula i bons records. Després, anàrem a fer la visita espiritual a la Mare de Déu, i tot seguit ens vam acomiadar a la plaça. La Romeria és sempre una trobada de fe i germanor, i sota l’esguard de la Mare de Déu tornàrem a casa plens de joia, demanant-li com diu una de les estrofes del Virolai, que ens doni abric dins el seu mantell blau.
Mª Jesús Guasch