PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04divendres, 20 d’abril de 2012

dimarts, 17 d’abril de 2012

Full nº127 15- 04-2012-B (1)

RESUM DE L’HOMILIA DEL SANT PARE EN LA VIGILIA PASQUAL.
Benet XVI va dedicar la seva homilia durant la solemne Vetlla Pasqual del Dissabte Sant, que va celebrar a la basílica de Sant Pere, a una breu però profunda explicació sobre el misteri del bé i del mal. El bé, associat a la llum, la gran protagonista litúrgica de la nit, amb la processó de les candeles i l'encesa del ciri pasqual. El mal, associat a la foscor.
El bé i el mal
"Com un senyal", va dir, "el relat de la Creació comença amb la creació de la llum ... Què vol dir amb això el relat de la creació? La llum fa possible la vida. Fa possible la trobada. Fa possible la comunicació. Fa possible el coneixement, l'accés a la realitat, a la veritat. I, fent possible el coneixement, fa possible la llibertat i el progrés. El mal s'amaga. Per tant, la llum és també una expressió del bé, que és lluminositat i crea lluminositat. És el dia en què podem actuar "
"El que Déu hagi creat la llum", va continuar Benet XVI, significa que "Déu va crear el món com un espai de coneixement i de veritat, espai per a la trobada i la llibertat, espai del bé i de l'amor. La matèria primera del món és bona, l'ésser és bo en si mateix. I el mal no prové de l'ésser, que és creat per Déu, sinó que existeix en virtut de la negació. És el "no" ".
La Llum de Crist ressuscitat
Després d'aquest senzill paràgraf de filosofia per explicar el mal com el no-ser, el Papa va vincular la llum amb la festa que anticipava la Vetlla, la Pasqua: "Per Pasqua, en el matí del primer dia de la setmana, Déu torna a dir : «Que existeixi la llum». Abans havia vingut la nit de la Muntanya de les Oliveres, l'eclipsi solar de la passió i mort de Jesús, la nit del sepulcre. Però ara torna a ser el primer dia, comença la creació totalment nova. «Que existeixi la llum», diu Déu, «i va existir la llum». Jesús ressuscita del sepulcre ".
I això, què significa? Que "la vida és més forta que la mort. El bé és més fort que el mal. L'amor és més fort que l'odi. La veritat és més fort que la mentida". Perquè "la foscor dels dies passats es dissipa quan Jesús ressorgeix de la tomba i es fa Ell mateix llum pura de Déu".
No és una cosa que succeís només fa dos mil anys: "Això no es refereix solament a Ell, ni es refereix únicament a la foscor d'aquells dies. Amb la resurrecció de Jesús, la llum mateixa torna a ser creada. Ell ens porta a tots després d'ell a la vida nova de la resurrecció, i venç tota forma de foscor. Ell és el nou dia de Déu, que val per a tots nosaltres ".

Extret de Religión en libertad. Com

Full nº127 15- 04-2012-B (2)

SAL PAS
El dimarts Sant, com cada any, vam anar a les cases de muntanya i de mar i alguna del poble a fer el tradicional sal pas. Tot demanant la protecció del mal als animals i conreus i negocis d’aquestescases.Moltes gràcies pels vostres donatius
                                                        per a la parròquia.

SORTIDA PASQUAL
EL dissabte 26 de maig anirem, si Déu vol, a Reus. Amb un sentit festiu per tenir un dia de convivència, pregària i cultural dins el temps de pasqua.El valor i l' interès del patrimoni de la ciutat de Reus es troba en la suma del conjunt de construccions arquitectòniques de diferents èpoques, espais naturals, rurals i urbans que configuren les més de 5.000 hectàrees que té el territori.
La ciutat ha vist néixer al llarg de la història personatge cèlebres com l'universal arquitecte Antoni Gaudí, el pintor Marià Fortuny, l'escultor Joan Rebull o el general Joan Prim, entre d'altres. Ser el bressol de tots ells li ha permès comptar amb un valuós patrimoni d'edificis modernistes i una oferta d'activitats i equipaments culturals de primer ordre.
A més de construccions i espais singulars, Reus té un reconegut patrimoni intangible integrat per festes tradicionals que anualment se celebren a Reus i que mostren elements de valor contrastat.

NOVENA DELS SANTS MÀRTIRS
El divendres, 20 d’abril, 1er dia de la novena dels Sants Màrtirs. 19:45 novena i a les 20:00 Missa. Tothom hi és convidat. El dissabte i diumenge la novena serà a les 19:30.
LA TERANYINA
Una vegada un home era perseguit por varis malfactors que volien matar-lo. L’ home entrà en una cova. Els malfactors van començar a buscar-lo per les coves anteriors a la que ell es trobava. Estava desesperat i va elevar una pregària a Déu, de la següent manera: "Déu totpoderós, feu que dos àngels baixin i tapin l’entrada, per a que no entrin a matar-me". En aquell moment va escoltar els homes apropant-se a la cova en la que es trobava, i va veure aparèixer una aranyeta. Aquesta va començar a teixir una teranyina a l’entrada.
L’home torna a pregar, aquest cop més angoixat: "Senyor et vaig demanar àngels no una aranya." I va continuar: "Senyor, per favor, que la teva mà poderosa creï un fort mur a l’entrada per que els homes no puguin entrar a matar-me". Va obrir els ulls esperant veure el mur, i va veure que la petita aranya seguia teixint la seva teranyina. Estaven ja els malfactors entrant a la cova anterior, i l’home es va quedar esperant la mort. Quan els malfactors van arribar a l’entrada de la cova on es trobava l’home, l’aranya ja havia teixit una teranyina que cobria tota l’entrada de la cova, i va escoltar aquesta conversa: "Anem, entrem a aquesta cova." "No, ¿ no veus que hi ha teranyines, que ningú hi ha entrat recentment? Seguim buscant en la resta de coves."

REUNIONS DE LA SETMANA
El dilluns 16 a les 21:30, de pares de 2on de comunió.
Dimats 17 a les 16:00. de Càritas Vilassar.
Dimarts 17 a les 21:00, junta dels Sants Màrtirs.

DEFUNCIONS
Maria Prats Planas, el 4 d’abril als 84 anys. Descansi en pau!