PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 24 d’abril de 2012

Full 128 22- 4- 2012 (1)

MISSATGE "URBI ET ORBI" DE SA SANTEDAT BENET XVI
«Surrexit Christus, spes mea» ‘El Crist en qui jo espero, el Crist ressuscitat>>  (Seqüència pasqual).
Arribi a tots vosaltres la veu exultant de l’Església, amb les paraules que l’antic himne posa en llavis de Maria Magdalena, la primera a veure, el matí de Pasqua, Jesús ressuscitat. Ella va anar corrents a trobar els altres deixebles i, amb el cor esglaiat, els va anunciar: «He vist el Senyor» (Jn 20,18). També nosaltres, que hem travessat el desert de la Quaresma i els dies dolorosos de la Passió, avui obrim les portes al crit de victòria: «Ha ressuscitat! Realment ha ressuscitat!»
Tot cristià reviu l’experiència de Maria Magdalena. És un encontre que canvia la vida: l’encontre amb un home únic, que ens fa sentir tota la bondat i la veritat de Déu, que ens lliura del mal, no d’una manera superficial, momentània, sinó que ens lliura radicalment, ens guareix completament i ens torna la dignitat. Heus aquí per què Maria Magdalena anomena Jesús «el Crist en qui jo espero»: perquè ha estat ell qui l’ha fet renéixer, qui li ha donat un futur nou, una existència bona, lliure del mal. «El Crist en qui jo espero» significa que cada desig meu de bé troba en ell una possibilitat real: amb ell puc esperar que la meva vida sigui bona i plena, eterna, perquè és Déu mateix qui s’ha fet proper fins entrar en la nostra humanitat.
Però Maria Magdalena, com els altres deixebles, han hagut de veure Jesús rebutjat pels caps del poble, capturat, flagel·lat, condemnat a mort i crucificat. Ha d’haver estat insuportable veure la Bondat en persona sotmesa a la maldat humana, la Veritat escarnida per la mentida, la Misericòrdia injuriada per la venjança. Amb la mort de Jesús semblava que fracassés l’esperança dels qui van confiar en ell. Però aquella fe
mai no els va deixar del tot: sobretot en el cor de la Mare de Déu, la mare de Jesús, la flama va quedar encesa amb vivor també en la foscor de la nit. En aquest món, l’esperança no pot deixar d’experimentar la duresa del mal. No és només el mur de la mort el que l’obstaculitza, sinó encara més, els fiblons de l’enveja i l’orgull, de la mentida i de la violència. Jesús ha passat per aquesta trama mortal per obrir-nos el pas cap al regne de la vida. Va haver-hi un moment en què Jesús apareixia derrotat: les tenebres havien envaït la terra, el silenci de Déu era total, l’esperança una paraula que semblava vana. I heus aquí que, a l’alba del dia després del dissabte, es troba el sepulcre buit. Després, Jesús es manifesta a Maria Magdalena, a les altres dones i als deixebles.
Continuarà

Full128 22-4-2012 (2)

CÀRITAS VILASSAR
Tornem a obrir la botiga de roba solidària els divendres de 17:00 a 20:00.
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines.
Altres: dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.

CONFERÈNCIA PER A LA FAMÍLIA
“Evangelis: Història o llegenda”
Dijjous 26 d’abril, a les 21,15 hores, a la parròquia de Sant Genís de Vilassar de Dalt a càrrec d’Ana María Traver Fábrega. Entrada pels locals parroquials c/ Mestre Viladrosa (davant el nº 42).       
                                                       A l’acabament s’oferirà un 
                                                       refigeri.
                                                                                                     
SORTIDA PASQUAL
EL dissabte 26 de maig anirem, si Déu vol, a Reus
El preu és de 39€ tot inclòs. Podeu passar a la sagristia després de les
Misses de cap de setmana per apuntar-vos. Més endavant donarem més informació.

NOVENA DELS SANTS MÀRTIRS
El divendres 20 d’abril, va començar la novena dels Sants Màrtirs. La novena serà a les 19.45 i a les 20:00 Missa. Tothom hi és convidat. El dissabte 28, últim dia de la novena, serà a les 18:45h.

FESTA MAJOR DELS SANTSMÀRTIRS

DISSABTE 28 d'abril, a 3/4 de 7 del vespre, últim dia de la Novena dels Sants Màrtirs, a 1/4 de 8 del vespre, Missa de la vigília. A 2/4 de 8 del vespre, des de diferents llocs del poble, inici de dues cercaviles simultànies que portaran les cistelles de roses i que s'encaminaran cap a la plaça de la vila. A les 8, arribada de les cercaviles i colles a la plaça de la Vila per anar a l’església parroquial per fer l’ofrena de les roses. Els gegants ballaran davant l'altar de les relíquies. Seguidament, tradicional acte d'Obrir els Sants Màrtirs i cant dels Goigs. A continuació, al pòrtic de l’església, renovació simbòlica del vot de poble per part del Sr. Alcalde. Repic de campanes i inici de la festa.

DIUMENGE 29 d'abril, festivitat dels Sants Màrtirs, a 2/4 de 12 del mig- dia, Ofici solemne, presidit per Mn. Jordi Gutiérrez Bassa que també pronunciarà l'homilia. Un cop acabat l'Ofici Solemne es lliurarà el títol de CONFRARE D'HONOR.
DILLUNS 30 d'abril, a les 8 del vesp
re, Missa per tots els confrares difunts.

DIMARTS 1 de maig, a 2/4 de 9 del vespre, Completes Solemnes i, en acabar, fi de festa amb el tradicional acte de Tancar els Sants Màrtirs, cant dels Goigs i repartiment de les roses que hauran guarnit la capella durant tota la Festa Major.

 CANVI D’HORARI DE LA MISSA DEL DISSABTE DIA 28
Degut a l ’inici de la Festa Major del Sants Màrtirs de Vilassar, la Missa del dissabte 28 d’abril començarà a les 19:15h.

BAPTISMES
El dia 15 d’abril va rebre el sagrament del baptisme l’ infant Martí Sandoval Gutiérrez.
Moltes Felicitats!

CASAMENTS
El dia 9 d’abril van celebrar el sagrament del matrimoni Jordi Nin Lumbiares i Mireia Manent Reig. Moltes Felicitats!

Setman Santa 2012

Diumenge de Rams

Setmana Santa 2012

Dijous Sant

Setmana Santa 2012