PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dilluns, 30 d’abril de 2012

Full129 29-4-2012-B (1)

MISSATGE "URBI ET ORBI" DE SA SANTEDAT BENET XVI
(2ª part)
La fe reneix més viva i més forta que mai, ja invencible, perquè, fonamentada en una experiència decisiva, «lluitaren Vida i Mort / en lluita sense mida. / El Rei de vida, mort, / ja regna amb nova vida.» Els senyals de la resurrecció testimonien la victòria de la vida sobre la mort, de l’amor sobre l’odi, de la misericòrdia sobre la venjança: «El Crist que revivia amb glòria sense fi. / Els àngels sense dol, / les benes i el llençol.>>
Estimats germans i germanes: si Jesús ha ressuscitat, llavors ―i només llavors― ha esdevingut quelcom realment nou que canvia la condició de l’home i del món. Llavors ell, Jesús, és algú de qui podem fiar-nos de manera absoluta, i no sols confiar en el seu missatge, sinó precisament en ell, perquè el ressuscitat no pertany al passat, sinó que és present avui, viu. Crist és esperança i consol de manera particular per a les comunitats cristianes que més proves pateixen a causa de la fe, per discriminacions i persecucions. I és present com a força d’esperança a través de la seva Església, proper a cada situació humana de sofriment i injustícia.
Que Crist ressuscitat atorgui esperança al Pròxim Orient, perquè tots els components ètnics, culturals i religiosos d’aquesta regió col·laborin en favor del bé comú i el respecte dels drets humans. En particular, que a Síria cessi el vessament de sang i s’emprengui sense demora la via del respecte, del diàleg i de la reconciliació, com ho demana també la comunitat internacional. I que els nombrosos pròfugs provinents d’aquest país i necessitats d’assistència humanitària, trobin una acollida i solidaritat que alleugin els seus penosos sofriments. Que la victòria pasqual encoratgi el poble iraquià a no escatimar cap esforç per avançar en el camí de l’estabilitat i del desenvolupament. I, a Terra Santa, que israelians i palestins reprenguin el procés de pau.
Que el Senyor, vencedor del mal i de la mort, sostingui les comunitats cristianes del continent africà, els doni esperança per afrontar les dificultats i els faci agents de pau i artífexs del desenvolupament de les societats a les quals pertanyen.
Que Jesús ressuscitat reconforti les poblacions de la Banya d’Àfrica i n’afavoreixi la reconciliació; que ajudi la regió dels Grans Llacs, el Sudan i el Sudan del Sud, concedint als seus habitants la força del perdó. I que a Mali, que travessa un moment polític delicat, Crist gloriós li doni pau i estabilitat. Que a Nigèria, escenari en els últims temps d’atemptats terroristes sagnants, l’alegria pasqual li infongui les energies necessàries per a recomençar a construir una societat pacífica i respectuosa de la llibertat religiosa de tots els seus ciutadans.

Feliç Pasqua a tots!
Benedictus pp XVI
Vaticà, Pasqua 2012
Full 129 29-4-2012-B (2)

CÀRITAS VILASSAR
Tornem a obrir la botiga de roba solidària els divendres de 17:00 a 20:00.
Aliments: Sucre, llegums crus i cuits, llet desnatada i semi, conserves de tonyina i sardines.
Altres: dues estufes de butà, una taula de menjador (4 persones) i un cotxet per a bessons.

29ª PASQUA ARXIPRESTAL
El diumenge 22 d’abril, a la Parròquia de St. Pere del Masnou, i amb un ambient joiós i festiu, vam celebrar la 29ª Pasqua Arxiprestal. A 2/4 de 5 de la tarda anàvem arribant els feligresos dels diferents pobles per començar l’Eucaristia a les cinc de la tarda, la presidia l’actual arxiprest Mn. Felip Juli, acompanyat dels preveres de l’arxiprestat de la Cisa. La Missa va ser molt viscuda i participada, la nostra Parròquia a l’hora de les Ofrenes vam presentar els Goigs de la Mare de Déu de la Cisa, i després els vam cantar com fem sempre que ens apleguem. Tot seguit, membres de diversos grups (Joves, Càritas, Pastoral del Malalt, Catequesi…) ens explicaren les activitats que fan a nivell arxiprestal. Al finalitzar l’acte, i ja de comiat, ens obsequiaren amb un pica-pica. Aquestes trobades sempre ens agermanen i apropen més a Déu. Per molts anys!.
Mª Jesús Guasch

FESTA MAJOR DELS SANTS MÀRTIRS

DISSABTE 28 d'abril, a 3/4 de 7 del vespre, últim dia de la Novena dels Sants Màrtirs, a 1/4 de 8 del vespre, Missa de la vigília. A 2/4 de 8 del vespre, des de diferents llocs del poble, inici de dues cercaviles simultànies que portaran les cistelles de roses i que s'encaminaran cap a la plaça de la vila. A les 8, arribada de les cercaviles i colles a la plaça de la Vila des d’on aniran a l’església parroquial per fer l’ofrena de les roses. Els gegants ballaran davant l'altar de les relíquies. Seguidament, tradicional acte d'Obrir els Sants Màrtirs i cant dels Goigs. A continuació, al pòrtic de l’església, renovació simbòlica del vot de poble per part del Sr. Alcalde. Repic de campanes i inici de la festa.

DIUMENGE 29 d'abril, festivitat dels Sants Màrtirs, a 2/4 d’12 del mig dia, Ofici solemne, presidit per Mn. Jordi Gutiérrez Bassa que també pronunciarà l'homilia. Un cop acabat l'Ofici Solemne es lliurarà el títol de CONFRARE D'HONOR.

DILLUNS 30 d'abril, a les 8 del vespre, Missa per tots els confrares difunts.

DIMARTS 1 de maig, a 2/4 de 9 del vespre, Completes Solemnes i, en acabar, fi de festa amb el tradicional acte de Tancar els Sants Màrtirs, cant dels Goigs i repartiment de les roses que hauran guarnit la capella durant tota la Festa Major
.
CANVI D’HORARI DE LA MISSA DEL DIMARTS 1 DE MAIG
El dimarts 1 de maig, la Missa de diari serà a les 19:00h. A les 20:30 tancament dels Sants Mártirs.

DEFUNCIONS
Josep Galbany Roqueta el 21 d’abril als 91 anys, Carmen Prim Deu el 24 d’abril als 88 anys i Madrona Folch i Camarasa als 92 anys.Reposin en pau.