PLAÇA DE LA VILA, 9 08339 VILASSAR DE DALT Telf. 93 750 83 04dimarts, 8 de maig de 2012

FULL130 6-5-2012- B (1)

Homilia del Sr. Cardenal, Dr. Lluís Martínez Sistach, en la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, a la Basílica de Montserrat, 27 d’abril de 2012.
Ens hem aplegat amb el cor ple de joia per trobar-nos de nou amb el Senyor ressuscitat en la celebració de l’Eucaristia. Ho fem en la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat i en el seu Santuari, als peus de la patrona de Catalunya. Participem en la joia de Maria que s’alegrà moltíssim per la resurrecció del Fill de les seves entranyes virginals. És per a tots nosaltres una joia celebrar aquí la festa de la nostra estimada Mare.
Jesús en aparèixer-se als deixebles amb Tomàs, li digué a aquest deixeble incrèdul, feliços aquells que creuran sense haver vist. El Senyor li parlà de la felicitat de la fe, d’aquest meravellós do de Déu que rebem immerescudament. Déu ha lloat en tota la història de la Salvació la fe dels creients i la felicitat de la fe. Avui també ho hem escoltat en l’Evangeli en les paraules inspirades d’Elisabet a Maria.
L’Evangeli ens ha parlat de la visitació de Maria a la seva parenta Elisabet que esperava un fill. Assabentada per l’àngel en l’anunciació, Maria gràvida del Verb de Déu, se n’anà decididament a la muntanya per ajudar a aquella que era més gran que ella, que era considerada com estèril i que estava de sis mesos.
En aquesta decisió de Maria apareix palesament l’amor de la concebuda sense pecat original, la Immaculada, la plena de gràcia. El seu amor la portà a viatjar per acompanyar i posar-se al servei de la seva parenta que esperava un fill, ella que ja era gran. No fou una visita de cortesia, sinó que es quedà allà tres mesos fins el naixement de Joan, el Precursor.
La disponibilitat i el servei de Maria a més de ser una expressió d’amor a Elisabet, té una connotació que convé posar en relleu. L’àngel li havia anunciat que serà mare de Jesús que “serà gran i serà anomenat Fill de l’Altíssim”. Ella no es va justificar per no anar a la muntanya per ajudar a Elisabet perquè esperava el Fill de Déu, aquell que Joan digué després que no era digne de deslligar-li les sandàlies.
Aquest acte d’amor de Maria portant en el seu si virginal el qui és l’Amor, ens va oferir la primera manifestació, per part d’una dona, de la divinitat de l’infant que portava la Verge Maria en el seu si. El fragment evangèlic que hem escoltat ens diu que quan entrà a casa de la seva parenta Elisabet, aquesta, en respondre a la seva salutació i sentint saltar de goig l’infant al seu si, “plena de l’Esperit Sant”, al seu torn saludà Maria amb gran esclat: “Beneïda tu entre les dones, i beneït el fruit del teu ventre”. Com sabeu aquesta exclamació o aclamació d’Elisabet entraria posteriorment en “l’Avemaria”, com una continuació de la salutació de l’àngel, i es converteix així en una de les pregàries més freqüents de l’Església i que s’ha resat en aquest Santuari per una miríada de pelegrins que vénen amb fe i devoció a venerar la Mare de Déu de Montserrat.
Elisabet moguda per l’Esperit Sant fa a continuació una professió de fe en el Messies que s’ha encarnat en el si virginal de Maria. Així, doncs, són encara més significatives les paraules contingudes en aquesta pregunta que li fa Elisabet amb una actitud de fe i d’agraïment: “¿I d’on em ve això, que la mare del meu Senyor en vingui a trobar?”. Amb aquestes paraules reconeix i proclama que davant d’ella hi ha la Mare del Senyor, la Mare del Messies. I d’aquest testimoniatge en participa també el fill que Elisabet duu al seu si i aquest infant és el futur Joan Baptista, que al Jordà senyalarà el Messies en Jesús i ho farà també als seus deixebles.
Continuarà ...


FULL 130 6-5-2012-B (2)

PASQUA DEL MALALT
El diumenge 13 de maig, celebrarem la Pasqua del Malalt. Com cada any hi participaran més activament els malalts que són visitats pel grup de Pastoral de la Salut de la parròquia que poden assistir a la celebració. Que el Senyor ressuscitat ens faci viure la creu del sofriment, de la malaltia i de la vellesa, amb l’esperança que dóna la fe. Enguany la frase evangèlica és: La teva fe t’ha salvat, aixeca’t, ves-te’n (Lc. 17, 19)

SORTIDA PASQUAL
EL dissabte 26 de maig anirem, si Déu vol, a Reus.
El preu és de 39€ tot inclòs. Podeu passar a la sagristia després de les Misses de cap de setmana per apuntar-vos. Més endavant donarem més informació.

FULLS RELLIGATS
Ja podeu passar a buscar els fulls relligats en l’horari de despatx.
Gràcies.

PREGÀRIA
Ens has beneït, Senyor,
Amb el do de la fe que cura i salva i,
Dóna sentit a tot el que ens passa.
Senyor,
En moments de dubte i desconcert,
Quan s’imposen els dolor i la por
O domina el sofriment: augmenta la nostra fe,
Per que descobrim el teu amor entranyable,
La teva misericòrdia que cura les ferides,
La teva voluntat de conduir-nos a la plenitud.
Senyor,
Que en cada esdeveniment de la vida,
En la salut o en la malaltia,
En l’alegria o en el plor,
Passem fent el bé,
Essent testimonis del teu amor que salva. Amén.

REUNIONS DE LA SETMANA
Dilluns 7, a les 20:30, preparació de baptismes.
Dimarts 8, a les 16:00, visitadors de malalts.
Dimecres 9, a les 18:15, catequesis de 1er de comunió.
Dimecres 9, a les 21:30, pares de 1er de comunió.

DEFUNCIONS
El dia 27 d’abril va morir Pere- Màrtir Cusell i Artigas als 86 anys.
Reposi en pau.

BAPTISMES
El dia 21 d’abril, va rebre el sagrament del baptisme l’ infant Rocío Morillo Ramos.
Moltes Felicitats!